Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zuid-Afrika komt als eerste gastland ooit groepsfase niet door

Laatste update:

Zuid-Afrika gaat de geschiedenisboeken in als het eerste gastland dat de volgende ronde niet haalt op het wereldkampioenschap. Niet eerder in de tachtigjarige WK-geschiedenis werd de organiserende natie al in de eerste fase uitgeschakeld. Dinsdag leek Bafana Bafana voor rust op weg naar een achtste finaleticket, maar het wonder geschiedde toch niet.

/

Elf dagen geleden opende Zuid-Afrika het toernooi met een wedstrijd tegen Mexico. Siphiwe Tshabalala vond in de tweede helft het doel, maar Rafael Márquez trok de stand weer gelijk en ontnam Zuid-Afrika daarmee haar eerste overwinning. Vijf dagen later maakte Uruguay korte metten met het gastland; de Zuid-Amerikanen liepen uit naar een 3-0 zege. Extra domper was nog dat keeper Itumeleng Khune met rood van het veld werd gestuurd.

Dinsdag had de ploeg van Carlos Alberto Parreira een ruime overwinning nodig om zich bij de laatste zestien landen te scharen. Zuid-Afrika zette Frankrijk al snel op een 2-0 achterstand en speelde bovendien met elf tegen tien man, maar de extra doelpunten wilden maar niet komen. Nadat Les Bleus 2-1 maakten, verdween het laatste restje hoop.

Vanaf het eerste WK in 1930 tot en met het meest recente, dat van 2006, plaatste het gastland zich altijd voor de volgende fase. Zes keer sleepte het organiserend land ook de wereldtitel in de wacht, maar nog nooit werd het zo snel uitgeschakeld als nu het geval is bij Zuid-Afrika. Slechts één negatief record staat nu nog; een gastland verloor nog nooit haar eerste wedstrijd.

Zuid-Afrika was een prettige ploeg om te zien spelen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bijzonder jammer voor Zuid-afrika. Had ze echt wel wat gegund.

Jammer voor Zuid Afrika. Ik vond het een leuke ploeg dat hard gesteund werd door het publiek en ik denk dat bijna de hele wereld ze het wel gegund had.

Ik vind het geen afgang of zo. Als je kijkt naar de kwaliteiten binnen de ploeg zou het ook een stunt zijn geweest als ze waren doorgegaan, zeker ook in deze poule.

22 juni 2010 om 18:05

Klopt en dan toch og 4 punten halen is zeker niet verkeerd!! Heel knap van Zuid Afrika!! Frankrijk gewoon laatste had ook niemand verwacht..!

22 juni 2010 om 19:05

Ik had het wel voorspelt hoor Maar dat was meer omdat ik het hoopte.

En jammer voor Zuid-afrika.

Jammer voor Zuid-afrika.. Maargoed ze kunnen het toernooi met opgeheven hoofd verlaten toch de laatste wedstrijd gewonnen van Frankrijk dat echt zwaar door de mand is gevallen dit Wk..

Jammer. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Nu zijn die Vuvuzela's pleite.

22 juni 2010 om 19:24

Heb je de vuvuzela's in andere wedstrijden niet gehoord dan. Je hoort ze bij iedere wedstrijd.

Als Mexico zo lullig scoorde tegen Zuid-afrika was Zuid-afrika door, want zij waren de betere partij.

En even geen domme vergelijkingen van als me tante een .... had was ze een man. Pas als je die vergelijking wilt doen deze dan maar toe: ''als ik geen ... was geweest was ik slim geweest.

...= vul zelf maar in anders wordt mijn reactie verwijdert.

jammer voor het volk in Zuid Afrika en uiteraard het hele continent. Maar het was duidelijk dat het niet erg sterk voetbalde dus had je ook niet meer kunnen verwachten dan een 3de plaats. Dat vind ik zelfs nog wel een knappe prestatie. Maar verdedigend duidelijk te licht bevonden. Jammer maar wel leuk voor Zuid Afrika dat ze in ieder geval afgesloten hebben met een overwinning tegen de Fransen ondanks dat ze lang tegen 10 man speelden. Hopelijk heeft het toernooi toch wat positiefs gedaan voor de toekomst van het land.

Opvallend dat pas bij het negentiende WK het gastland voor het eerst niet door de groepsfase heen komt. Ik vind het jammer. Zuid-afrika speelt geen grandioos voetbal, maar ik gun het dit land en de bevolking natuurlijk wel. Eindelijk is er eens een Afrikaans land dat een WK organiseert en dan stellen direct alle zes de deelnemende landen van dat continent teleur.

Japan kwam in 2002 toch ook niet door de poulefase heen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren