Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Öztürk: ‘Als Ajax hem als trainer had aangesteld, hadden ze nu tweede gestaan’

Laatste update:

Süleyman Öztürk denkt dat Ajax met Ange Postecoglou aan het roer momenteel tweede had gestaan in de Eredivisie, zo zegt de analist van Voetbal International in een video-item op YouTube.

Volgens Öztürk is de manager van Tottenham Hotspur ‘veel te laat ontdekt’. “Hij is tien jaar te laat gescout. Hij was tien jaar geleden al een goede trainer, maar hij komt uit Australië en praat een beetje raar.”

“Hij heeft ook niet echt een voetbalachtergrond, dus die kunnen we niet serieus nemen, zullen veel clubs gedacht hebben”, vervolgt hij zijn betoog. “Hij heeft inderdaad geen 130 interlands gespeeld, maar is wel een heel goede trainer.”

Öztürk stelt zelfs dat Postecoglou ook in Amsterdam had kunnen werken. “Als hij op tijd gescout was… Hij zat gewoon bij Celtic, hè”, benadrukt de analist. “Hij had bij de nummer zestien van de Eredivisie kunnen werken, en dan hadden zij tweede gestaan”, doelt hij op Ajax.

Afgelopen zomer werd Postecoglou in verschillende lijstjes met opvolgers van John Heitinga opgenomen, maar de keuze viel uiteindelijk op Maurice Steijn. De 49-jarige oefenmeester heeft Ajax vooralsnog niet aan de praat gekregen en staat momenteel zestiende in de Eredivisie.

Tottenham durfde het wel aan om met Postecoglou in zee te gaan en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De Australiër voert met zijn ploeg na acht duels de Premier League aan en is nog altijd ongeslagen.

Hij begon zijn trainersloopbaan bij Brisbane Roar, waarna hij bondscoach van Australië werd en vervolgens via het Japanse Yokohama F. Marinos bij Celtic in beeld kwam. In Schotland wist hij Celtic uit het slop te trekken en dat leverde hem een contract bij Tottenham op.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tweede achter Feyenoord, PSV, AZ en Twente.

10 oktober 2023 om 15:45

haha vrij voorbarige conclusie inderdaad. Met deze selectie had Ajax het dan ook gewoon erg lastig gehad, al is hij natuurlijk wel een betere trainer dan Steijn,

10 oktober 2023 om 16:16

*veel betere trainer dan Steijn. Letterlijk in another league, helaas. Tweede is inderdaad makkelijk gezegd, want PSV en Feyenoord zijn gewoon heel goed bezig, en AZ en Twente ook. Het gaat me niet eens om de ranglijst (uiteindelijk wel natuurlijk) maar 3 dingen wel: attractief voetbal, spelers die beter worden, herkenbaar voetbal met een idee/tactiek. Dat had Ange er sowieso ingekregen. En met deze selectie sta je dan ergens tussen de 2e en 5e plek sowieso.

10 oktober 2023 om 16:44

Ik denk dat attractief voetbal best een stap terug had kunnen nemen als dat niet realistisch was en als je de andere punten vervulde je alsnog als voldoende zou worden beoordeeld.

10 oktober 2023 om 16:47

Klopt, denk het ook Gryudo. Of speel heel attractief en sta 8e, zelfs dan zullen veel mensen snappen dat het even wennen is voor Steijn en z'n selectie. Maar nu is het helemaal niks. Geen resultaten, geen groei, geen attractief voetbal, geen tactiek.

10 oktober 2023 om 17:11

@leidsehood - Ik ben het met je eens hoor, maar het is natuurlijk wel lekker achteraf lullen van deze Ozturk. Hij doet alsof hij deze naam jaren geleden al ontdekt heeft, maar onderaan de streep is dit voor Ozturk ook de eerste keer dat hij het over Postecoglou heeft. Zo kan ik 'm ook.

10 oktober 2023 om 17:14

Als deze man trainer was geworden had hij misschien wel veel meer tegenwicht tegen Mislintat gehad en dus een betere selectie.

10 oktober 2023 om 16:30

En achter het roer.....

Dan had ik ajax nog steeds niet in get linkerrijtje zien staan. Het blijft een bij opgeraapt zooitje waar veel geld voor betaald is.

10 oktober 2023 om 16:02

Ik vind dat de kwaliteit van de selectie hier echt schromelijk onderschat wordt. Je hebt hier met ED maatstaven te maken, buiten Feyenoord en PSV is het allemaal niet heel bijzonder. Ajax heeft genoeg prima voetballers die vreselijk underperformen nu.

ON: Wat een geweldenaar deze analist. Dit is diezelfde kerel die Van der Vaart beticht van inhoudsloos commentaar? Ben benieuwd hoe vaak hij afgelopen jaren over Ange Postecoglou heeft geschreven, want hij brengt het alsof hij hem al 10 jaar op de radar heeft staan en iedereen zijn talent al had moeten zien. Interessantdoenerij. Waarom houden die voetbal 'journalisten' het niet gewoon bij redactionele stukken i.p.v. die podcasts waar 95 procent bagger wordt opgerakeld.

10 oktober 2023 om 16:09

Klopt de spelers zullen vast beter zijn dan men hier en in de media rondslingert. Echter zal er met zo'n matige trainer niet veel verandering in komen ben ik bang.

10 oktober 2023 om 16:17

Genoeg prima voetballers wil nog niet zeggen dat het een team kan vormen. Er zit geen leider in de selectie. Ze kunnen wel allemaal gaan bashen op steijn, maar je had voor zijn aanstelling al wel kunnen weten dat het zo zou gaan. Steijn heeft nog nooit bij een topclub gezeten. Daar worden andere eisen gesteld dan bij een sparta. Daarbij weet het grote deel van de selectie niet eens dat ze bij ajax altijd moeten presteren. Dat zie je ook elke wedstrijd terug. Dan heb je misschien nog de taal barrière en de grote verschillen in de cultuur. Het is ook niet voor niks dat steijn veel jeugdspelers is gaan gebruiken die er eigenlijk nog niet klaar voor zijn en gewoon bij jong ajax horen te spelen. Je kan duidelijk zien dat de selectie is samengesteld door een scout.

10 oktober 2023 om 16:19

Ik ben het hier wel mee eens. Nee, de aanwinsten zijn niet allemaal toppers, maar er lopen spelers tussen die nu geen knikker raken / niet spelen terwijl ze vorig seizoen fantastisch waren. Als zelfs een defensief sterke Sutalo nu net Bambi on ice is, zit er ergens gewoon iets niet goed.

Ajax mist een leider en dat is niet zo gek. Voorheen had Je Tadic, Blind, Klaassen, Alvarez en Berghuis als leider(s) in het veld staat. Nu heb je Berghuis nog maar die kan het ook niet alleen. Bovendien had je met spelers alsstekelenburg (en Pasveer nu) ook nog volwassenen in de kleedkamer.

Als er dan geen/nauwelijks leiders zijn moet je terugvallen op een goede coach. En hey, laten we die nou net niet hebben.

11 oktober 2023 om 09:40

De kwaliteit van de selectie misschien wel redelijk qua individuele spelers, deze selectie is echter ook in een complete onbalans. Geen leiders, geen synergie tussen aanval en verdediging, iedereen doet maar wat. Dat is deels te trainen, maar dat is ook deels het soort spelers dat je hebt rondlopen.

Voor wat betreft jouw analyse op de analist: ik kan het hier alleen maar mee eens zijn. Ik verlang terug naar de tijd dat journalisten verslaggeving deden in plaats van zelf de spotlight te pakken

10 oktober 2023 om 16:16

Wat kunnen mensen elkaar toch na praten. Heerlijk. Zet hier een goede trainer met een visie voor die alles erin stampt dan zal je zien dat deze spelers beter zijn dan mensen denken. Maar als je ziet hoeveel mensen anderen napraten. Wacht maar gewoon af.

10 oktober 2023 om 16:48

Ja je ziet ook gewoon dat er totaal geen vertrouwen is. De spelers zijn gewoon bang in het veld. Die eerste goal van AZ lijkt wel alsof de hele verdediging lood in de benen heeft. Niemand deed ECHT iets.

10 oktober 2023 om 17:21

Wacht maar gewoon af,dat hoor ik ook mensen al weken als het geen maanden zijn roepen..tot hoelang wil je wachten?..bij een club als Ajax moet je er gewoon meteen staan en niet na 4 maanden.. hoorde vele roepen Sutalo Sutalo nou komt Sutalo alsof de nieuwe Virgil van Dijk kwam..die man is nog slechter dan de gemiddelde hoofdklasse verdediger..dan kun je wel roepen wacht maar af..maar die zou nooit beter gaan worden ook niet na 3 a 4 maanden..

10 oktober 2023 om 17:22

Dat kan ik ook wel geloven, maar de issues liggen wel wat dieper. Ook een goede trainer gaat veel moeite hebben om die verdediging stabiel te krijgen. Enkel een 5-3-2 systeem zou het een en ander verbeteren, maar dan lever je op andere punten weer in. Ajax heeft momenteel geen selectie om effectief 4-3-3 te kunnen spelen. Zo realistisch moet men ook zijn.

10 oktober 2023 om 18:50

Steijn heeft het prima gedaan bij Sparta met een matige selectie, men vond het een goede trainer. Met selectie valt geen eer te behalen. Zijn geselecteerd op individuele kwaliteiten niet op teamgeest en mentaliteit. Je kan ze blijven verdedigen maar verstoppertje spelen op het middenveld of naar de verkeerde kleur spelen heeft niets met Steijn te maken.

10 oktober 2023 om 19:28

Die matige Sparta selectie presteert anders wederom prima zonder Steijn. Terwijl er bij Ajax er geen ruk van klopt. Steijn is een prut coach en een tactisch onbenul. Geprezen om zijn people management skills, maar heeft intussen drie kwart van de selectie al onder de bus gegooid. Om twee weken later weer een beroep te moeten doen op die spelers. Die gaan never nooit voor hem door het vuur. Sterker nog alle ervaren spelers hebben reeds geïnsinueerd dat Steijn niet zo goed is als trainer.

10 oktober 2023 om 16:19

Hoe kun je dat nou zeggen FCTwenteRSD, maak een verdediging met Rensch Gaaei Sutalo Hato Avila Sosa, een middenveld met Van den Boomen Vos Tahirovic Mannsverk Berghuis Taylor, een aanval met Forbs Bergwijn Brobbey, en je moet echt makkelijk 5e staan. Geen excuus. En met een goede trainer hoger.

10 oktober 2023 om 16:43

Met 16 spelers op t veld zou t inderdaad best moeten lukken 😆

10 oktober 2023 om 16:49

Haha precies. Maar Steijn blijft er gewoon maar 11 opstellen. Ongelooflijk.

10 oktober 2023 om 16:58

Ik zou dan nog wel een keeper erbij opstellen. Anders sta je met 16 man lucht te bekijken.

10 oktober 2023 om 17:22

Alleen die 11 tellen maar voor 5 ofzo..

10 oktober 2023 om 17:15

Hou op hoor. Als je het allemaal zo goed wist, heb je er zeker op ingezet bij de bookies dat Ajax in het rechterrijtje eindigt?

Ze gaan echt nog wel flink stijgen.

10 oktober 2023 om 17:19

In het linker rijtje echt wel. Ondanks hun vorm hebben alleen de topclubs spelers van het kaliber Brobbey, Bergwijn, Berghuis, Forbs e.d. Bovendien hebben ze ook genoeg spelers die je er graag bij zou hebben als je een Nederlandse subtopper was.

Het grote probleem is naar mijn mening vooral het feit dat die selectie is samengesteld op basis van individuele data. Er is totaal geen rekenschap gehouden met het collectief en de correlatie tussen de posities, zowel op technisch als mentaal vlak. Dan krijg je dus een enorme disbalans binnen zowel het collectief als in de linies zelf.

Zo hebben ze zeer aanvallende backs, maar een kwetsbaar centrum. Als klap op de vuurpijl hebben ze ook nog eens geen stofzuigers op het middenveld, waardoor je het ook daar niet compenseert. Op het middenveld hebben ze enkel dezelfde smaken; jongens met een leuke pass in de benen en die enkel in balbezit kunnen denken.

Die aanval is dan in ieder geval nog enigszins in balans, maar door de disbalans in de eerste twee linies, worden hun kwaliteiten ook niet optimaal benut. Daarbij zijn Brobbey en Forbs ook nog behoorlijk jong en relatief onervaren. En wie gaat Bergwijn spreekwoordelijk op z'n plek zetten en aangeven dat hij vooral nuttig is in de diepte? Die komt nu in iedere bal alsof hij een dribbelwonder is, maar in werkelijkheid komt hij maar moeilijk zijn mannetjes echt voorbij en liggen daar zijn kwaliteiten ook helemaal niet.

10 oktober 2023 om 18:49

Misschien niet in de top 3, misschien zelfs niet in de top 5. Individueel is het voor Ajax begrippen niet goed. Maar je hebt nog steeds een selectie met alleen maar internationals. Bij de vorige interland periode waren er nog 4 spelers in Amsterdam waaronder 2 keepers.
Dan kun je best stellen dat ze individueel allemaal niet van het niveau zijn dat Ajax na zou moeten streven, maar niet dat er helemaal geen kwaliteit in de selectie zit.
Linies iets korter op elkaar laten spelen is gewoon trainbaar, en daar zouden geen maanden over heen moeten gaan. Dat is niet iets wat we alleen maar in Nederland doen.

10 oktober 2023 om 21:04

Ach als dit team gewoon vertrouwen heeft en een duidelijk strijdplan denk ik dat je nog zal verbazen over wat er mogelijk zou zijn met de selectie. Het is nu wel duidelijk dat Steijn dit er niet uit gaat halen. Hoop echt dat van Gaal bezig is om te kijken naar een eventuele opvolger en niet weer te lang te wachten met ontslaan zoals bij Schreuder. Nu nieuw beginnen kan je nog redden om Europees voetbal voor volgend seizoen te halen. Als je dat dit seizoen ook gaat mislopen duurt het veel langer om weer terug te komen op niveau.

De trainer blijft altijd een gok. Sommigen wat gecalculeerder dan anderen. Achteraf is mooi wonen.
Maar even zonder dollen: wat is Brobbey afgetraind joh!

Wanneer de scheidsrechters hun werk goed zouden doen had Spurs al 3 wedstrijden verloren dit seizoen. Echt scorebordjournalistiek dit. Spurs spelen niet bijzonder en hebben meer punten dan verdiend.
Bij Celtic ook niet heel bijzonder allemaal hoor, geen slechte trainer maar echt niet een trainer die van de rotzooi bij Ajax een goede ploeg maakt die meedoet om de titel.

10 oktober 2023 om 15:36

Natuurlijk was het wel best bijzonder wat hij bij Celtic deed. Heeft die hele club daar opnieuw een positieve vibe gegeven na een (korte dat wel) negatieve periode.

En Tottenham speelt echt stukken beter dan verwacht. Ook daar levert hij gewoon goed werk.

10 oktober 2023 om 15:39

Je ziet bij Spurs eindelijk weer eens een positieve vibe rondom de club en de supporters. En een team dat voor de punten vecht en tot de laatste minuut doorgaat. Dat was ook bij Celtic zo na een mager jaar.

Niet elke coach hoeft tactisch een meesterbrein te zijn he. Spurs doet het tot nu toe gewoon geweldig.

10 oktober 2023 om 16:33

Postecoglou is ook qua imago volgens mij heel sterk. Een soort vaderfiguur, heel sympathiek. Misschien heb ik hem nog niet gezien toen het slecht ging, maar ik vind z'n aaibaarheidsfactor hoog, alhoewel is Steijn ook wel sympathiek vond totdat alles to shit ging.

10 oktober 2023 om 16:31

@mancunianb

Ik ben benieuwd hoeveel wedstrijden van Tottenham jij kijkt (zeker over de afgelopen jaren meegenomen). Uit jouw reactie blijkt namelijk dat je dit zelden doet.

Spurs heeft een echte transformatie doorgemaakt als je hun speelstijl van vorig seizoen vergelijkt met dit seizoen en hoe ze wedstrijden zelf in de hand hebben vergeleken met counteren en op goed geluk door fouten bij de tegenstander.

Ze hebben een aantal wedstrijden geluk mee gehad maar hun veldspel is enorm sterk dit seizoen en ik zou zelfs zeggen dat ze qua veldspel top 2-3 zijn van Engeland op het moment.

Toch onhandig om commentaar te geven op een topic waar je niets vanaf weet (wat samenvattingen van wedstrijden daargelaten uiteraard)

10 oktober 2023 om 16:35

"Spurs spelen niet bijzonder". Wat een zure reactie. Het hele land, waaronder alle analisten, zijn lovend over Tottenham. We spelen absoluut bijzonder, kijk naar de verdiende stand op de ranglijst en het aantal doelpunten. En alle goals uit 'open play'.

Liverpool thuis was absoluut een gestolen overwinning, maar welke twee andere potten bedoel jij überhaupt?

En als Mbappe, Haaland, Salah, De Bruyne, Bellingham, de Jong, van Dijk, Dias, Cancelo, Trippier en Ter Stegen bij Ajax onder contract stonden zouden ze elk jaar de Champions League winnen. Het was met Ange beter gegaan dan met Steijn maar Ange was bij voorbaat al niet haalbaar als clubs zoals Tottenham gaan mengen.

10 oktober 2023 om 15:44

De spelers die jij opnoemt waren ook echt haalbaar... Postecoglu was voor vorig seizoen gewoon haalbaar. Ze hadden hem kunnen halen ipv Schreuder

10 oktober 2023 om 17:27

Sommige zijn wel haalbaar alleen Ajax geeft liever 115 miljoen uit aan spelers van het 2de niveau enzo ipv aan echte toppers of spelers die een meerwaarde hebben..

10 oktober 2023 om 18:25

@Nikos: Je bedoelt toch niet sommigen uit dat rijtje? Want dat is niet eens bijna haalbaar voor Ajax

10 oktober 2023 om 18:57

Niet die namen, maar Ajax heeft ondanks de enorme uitgaven geen of bijna geen "zekerheidjes" gekocht.
Nou heb je nooit 100 zekerheid natuurlijk. Maar je kan wel een paar aankopen doen die je zo in kan vullen. Bijvoorbeeld een speler als Lang, die naam kon je als PSV zijnde zo als bijna zekere top aanwinst zo invullen in de opstelling. (die hadden ze in mijn ogen niet moeten halen omdat ze Tadic en Bergwijn al hadden, ik geef hem alleen even als voorbeeld).
Spelers van dat kaliber heeft Ajax niet gehaald. Het zijn allemaal spelers van kleine clubs, clubs die degradatie voetbal speeelden of spelers die niet op het hoogste niveau spelen. Daar kun je best een paar spelers vandaan halen, misschien zelfs als dure gok. Maar geen heel elftal. Uit eindelijk heeft Ajax ongeveer net zo veel uit gegeven als PSV en Feyenoord en AZ bij elkaar, daar hadden ze best wat meer zekerheid voor kunnen ophalen.

In die zin heeft Ajax geen echte, voor de eredivisie haalbare, toppers gehaald.

Allemaal leuk en aardig maar dan had iedereen van de media hem af gemaakt omdat hij Grieks is en gek praat. Buitenlandse trainers zijn bij voorbaat ten dode opgeschreven in het conservatieve Nederland. Knutsen uit Noorwegen heeft een zelfde status als deze Poste. Knutsen werd echter al direct weggezet als kunstgras trainer. Kansloos het Nederlandse medialandschap.

10 oktober 2023 om 15:57

Naja hij is net zo min Grieks als dat Luuk de Jong Zwitsers is...

10 oktober 2023 om 16:11

Totaal niet waar. Ouders zijn beide Grieks, in Griekenland geboren, Griekse dienstplicht vervult net als zijn kinderen. We roepen maar weer wat.

10 oktober 2023 om 16:29

Hij is op zijn 4e naar Australië verhuist,heeft de Australische nationaliteit en heeft veruit het allergrootste gedeelte van zijn leven in Australië gewoont en maar 4 jaar in Griekenland. Dat is dus gewoon een Australiër naar mijn opinie

10 oktober 2023 om 17:14

Hij is dus vrij duidelijk beide, Griekse ouders en familie, daarmee dus die cultuur meegekregen. Daarnaast in Australië opgegroeid. Zo moeilijk is het allemaal niet.

10 oktober 2023 om 17:14

Ik vind dat je de invloed van de media op de uiteindelijke prestaties echt schromelijk overschat.

Af en toe helpt het om niet in te hakken op wat letterlijk gezegd wordt, maar eerder begrijpend te lezen en in een bepaalde contxt te plaatsen.

Ik snap wat Suley probeert te zeggen: je kunt af en toe buiten de normale paden zoeken naar oplossingen. Zoals we in Nederland er in het laatste deel van de 20e eeuw achterkwamen dat (gym)leraren op school ook best goede trainers konden zijn, indien ze wat bagage hadden qua voetbal: Louis van Gaal, Co Adriaanse, Ron Jans en nog een paar.

Maar, ik denk dat Ajax dat juist geprobeerd heeft met Maurits Hendriks als bestuurder en Sven Mislintat als directeur voetbalzaken en ook Menno Geelen en Alex Kroes behoren tot die categorie: allemaal ervaring buiten de voetbalwereld en/of buiten Ajax..

En de vraag is juist nu, of Ajax niet terug dient te gaan naar de kern, door juist mensen met ervaring bij Ajax en in het voetbal terug te zetten op sleutelposities in de organisatie. Het tegenovergestelde van wat Suley hier zegt.

Toch een heerlijke hobby analist zijn , of wordt men hier nog voor betaald ?
Je kan van alles roepen zonder het te onderbouwen , het enige wat belangrijk is , is dat de mensen er op reageren , de likes, de views enz....

Met Bosz, Ance e.d. had Ajax bovenin zitten meestrijden met Psv. 1000% Steijn is een amateur van jewelste. En dat mag even Ajax gaan coachen lmao, bizar! Maakt zoveel fouten, is een sluwe vos en Bergwijn aanvoerder maken is ook lachwekkend!

En eindelijk eens wat goede voetbal inhoudelijke artikelen. The Goat is top!

10 oktober 2023 om 16:38

Ja alhoewel hier het punt van Öztürk wat verdraaid wordt: zijn punt was Postecoglou is een enorm goede trainer, en die had het met Ajax beter gedaan, maar Ajax was te laat en Tottenham op tijd, want tot een paar jaar geleden kende bijna niemand deze man. Daar wordt dan uitgehaald dat Ajax tweede zou staan. Maar goed, Öztürk is ook niet dom, die weet dat dit soort quotes worden opgepikt. Inhoudelijk ben ik het met die quote niet eens, wel met het idee dat Ajax veel beter naar een goede trainer als Postecoglou had moeten zoeken.

10 oktober 2023 om 17:08

Jep helemaal met je eens. Helaas gebeurd dat vaak. Als je gewoon zijn vids kijkt zie je veel meer naunce en goede input over voetbal. En tuurlijk zul je het niet met alles eens zijn. Maar ja helaas is de werkwijze hier wat tja hoe moet ik het zeggen he.

Het ligt echt niet (alleen) aan de trainer, maar meer aan de kwaliteit van de selectie. De selectie werd vorig seizoen ook al schromelijk overschat door heel veel analisten die bleven volhouden dat Ajax de beste selectie van de Eredivisie had.

10 oktober 2023 om 16:40

Dan ligt het toch grotendeels wel aan de trainer, want vorig jaar werden we derde en hadden we een spannende strijd om de tweede plek. Nu... tsja. Een strijd om de degradatiezone te verlaten. En zoveel minder is de selectie echt niet. Wel minder, maar niet 13 plaatsen minder. Plus, vorig jaar speelde Ajax tenminste nog herkenbaar.

10 oktober 2023 om 16:56

Ajax staat ook geen 13 plaatsen minder, probeer daar als Ajacied doorheen te prikken

10 oktober 2023 om 17:08

Vorig jaar had je Tadic, Alvarez, Timber en Kudus nog. Nou had Timber niet bepaald zijn beste jaar het afgelopen seizoen, maar hij en ook Bassey deden het beter dan de huidige verdedigers. Zelfs in de vorm die ze op dat moment hadden (of juist niet).

En ja, die selectie is wel "zoveel" minder. Geen nieuwe kracht komt ook maar in de buurt van spelers als Tadic en Kudus, terwijl geen enkele middenvelder ook maar enigszins opruimt in de mate van Alvarez.

Natuurlijk heeft Ajax wel een betere selectie dan de huidige notering (plaats 16) al is het een vertekend beeld, gezien het feit dat Ajax nog twee wedstrijden tegoed heeft. Echter heeft Ajax geen kampioensploeg en kun je je afvragen of ze boven de subtoppers gaan eindigen. Dat is natuurlijk een schande als je ziet wat er is uitgegeven aan de ploeg.

10 oktober 2023 om 17:24

Welke spannende strijd voor de 2e plek? Als PSV de laatste wedstrijd laat lopen wordt Ajax 4e. Maar de selectie van dit jaar is zeker wel minder dan die van vorig seizoen hoor.

10 oktober 2023 om 19:03

Dat is toch een spannende strijd? Ze zijn uiteindelijk met mazzel 3e geworden. Maar als het aankomt op de laatste speeldag was het wel close.

Daarnaast stond Ajax rond deze tijd vorig jaar nog "gewoon" boven aan in de eredivisie. Op een gegeven moment zelfs 4 punten los.
Het ging pas mis toen Schreuder met zijn opstelling begon te schuiven in de weken net voor het WK en dat ging na het WK van kwaad tot erger. Dus in die zin lag het ook toen aan de trainer.

Hij was deze zomer niet meer haalbaar geweest.
Ajax had er zeer waarschijnlijk beter voorgestaan dan nu.
Maar om te spreken van een 2e plek is ook overdreven.

hij valt meer en meer door de mand als ''analist''. wat een aanfluiting zeg. sinds zn ''item'' over juventus zegt hij steeds vaker rare dingen. Ook dit weer, met Jan van Halst als trainer stond Ajax nu 1e

Tja, lekker makkelijk roepen. Ik heb deze Ozturk in de afgelopen jaren ook niet 1 keer over Postecoglou zien reppen. Wat is het leven van een voetbaljournalist tegenwoordig toch lekker. Gewoon ongefundeerd je mening geven en als je liegt of onzin uitkraamt, hoef je nergens verantwoording af te leggen. Het is exact wat wij hier op Voetbalzone doen, echter krijgen die mensen betaald.

Ach wat
Een gejank ze
Moeten nog 2 wedstrijden inhalen ….winnen ze deze staan ze gedeeld 7e …9 punten achter Feyenoord

10 oktober 2023 om 17:29



En 13 punten achter Psv maar 13 punten achter na 8 wedstrijden.. als ze die 2 winnen..

Hahahaha Een tovenaar kan nog niks met dit Ajax man!!!
Kun je dus ook niet meer serieus nemen!

'had, als,.denkt". Kansloze aannames waarbij we nooit zullen weten hoe het zou zijn gebeurd.

Lees sinds kort de VI maar wat deze columnist allemaal scrhijft. Kom op, daar kan geen trainer tegenop een in een week tijd een compleet vreemdelingenlegioen van onduidelijjjke kwaliteit binnengereden.

2de van onderen zul je bedoelen. Zou toch wat zijn als Ajax degradeert. Ik denk dat een lesje in nederigheid geen kwaad kan voor Ajax. Ben ik eindelijke eens verlost van dat Wij zijn Ajax wij de beste. Wat een dommigheid! Succes maakt clubs nooit leuk.

Zeg ik als Ajax fan. Heerlijk speeldag vrijdagavond overigen!

Ajax had ook voor Mourinho kunnen gaan. Hadden ze bovenaan gestaan.

Dit is wel heel opportunistisch. Postecoglou heeft bij Celtic niet bovengemiddeld gepresenteerd en het was een enorme gok van Spurs om hem aan te stellen. Dat ze nu toevallig even bovenaan staan doet vermoeden dat de gok goed uit gaat pakken, maar het seizoen is nog lang en kampioen gaat Spurs ook met hem niet worden. En deze Ajax selectie zie ik met of zonder Postecoglou ook niet hoger eindigen dan de derde plaats.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren