Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zoals het er nu voor staat, blijf ik ook na dit seizoen bij Feyenoord’

Laatste update:

Eric Botteghin verwacht dat hij volgend seizoen gewoon het shirt van Feyenoord draagt. Het contract van de Braziliaanse verdediger loopt in de zomer van 2020 af en tot dusver sprak hij nog niet met de club over zijn toekomst. Botteghin zegt zich niet druk te maken op zijn situatie in De Kuip en focust zich erop om het seizoen tot een goed einde te brengen.

De 31-jarige verdediger maakte in de zomer van 2015 voor ongeveer 2,5 miljoen euro de overstap van FC Groningen naar Feyenoord. Tussentijds werd zijn contract niet verlengd. "Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik ben bezig met dit seizoen en niet in gesprek met Feyenoord over mijn toekomst", zegt de mandekker in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij denkt dat hij nog wel enige tijd mee kan op het hoogste niveau in Nederland. "Als je dertig bent, geld je in Nederland opeens als een oude voetballer. In Brazilië, maar ook in Italië zoeken ze juist naar ervaren spelers. Neem Nesta, neem Maldini. Jongens op leeftijd die constant presteerden op het hoogste Italiaanse niveau.”

Botteghin heeft geen signalen ontvangen dat hij op de nominatie staat om Feyenoord te verlaten. “Zoals het er nu voor staat, blijf ik bij Feyenoord. Ik voel me topfit, die knieblessure na de winterstop viel mee”, aldus Botteghin, die door een knieblessure dit seizoen een paar maanden niet inzetbaar was. “Er was niets kapot, ik was snel terug. Ja, natuurlijk verandert dat iets voor mij. Als ik tot het einde van het seizoen geblesseerd had moeten toekijken, was het misschien anders geweest voor de club. Nu kan ik mezelf laten zien.” Mede door zijn blessure kwam Botteghin dit seizoen tot dusver niet verder dan zeventien competitiewedstrijden, waarin hij twee keer trefzeker was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer, hoopte dat het om Berghuis ging. Als van Persie straks wegvalt wordt Feyenoord straks een ploeg die het puur van het harde werken moet hebben. Dan moet je types als Berghuis echt binnenboord houden en doortastend zijn met aankoop van een creatieve speler.

11 april 2019 om 11:24

Die Berghuis moet juist verkocht worden, heel naar mannetje is dat, elk seizoen wel problemen met die gast. Hij denkt ook nog eens dat hij een hele goede voetballer is. Berghuis is de eerste die ik zou verkopen, nu kan je nog geld voor m krijgen.

11 april 2019 om 11:44

Maar hij is wel een van de weinige goede voetballers in de huidige selectie. Je moet als Feyenoord al flink renoveren om er iets van te maken, dus lijkt het me niet slim ook nog eens een van je betere spelers te moeten vervangen. Zeker als je bedenkt dat dit ook financieel gezien het slechts mogelijke moment is om te verkopen.

11 april 2019 om 12:05

Valt allemaal wel mee met Berghuis hoor. Hij is fanatiek en daaruit ontstaat weleens irritatie, maar bij Feyenoord mogen juist weleens meer jongens de vastberadenheid van Berghuis tonen. Af en toe heeft hij ineens een rare overtreding en op de training is er twee keer iets gebeurd. Niet handig, maar geen reden om iemand te verkopen. Daarbij kan hij komend seizoen op het veld meer waarde hebben dan dat hij nu geld zal opleveren

Alsof d'r ook enige club geïnteresseerd is in Botteghin.

11 april 2019 om 10:27

Brazilianen kunnen toch al snel aan de slag in de Emiraten of iets dergelijks, ook niet verkeerd met zijn kwaliteit en het feit dat ie het al een behoorlijke tijd met een Eredivisie salaris moet doen.

11 april 2019 om 11:06

Genoeg clubs in Verweggistan waar je meer kan verdienen dan bij Feyenoord, of het nou goede clubs zijn of niet. Op zijn leeftijd geen onlogische keuze.

Heeft Feyenoord in de jeugd geen talenten rondlopen die kunnen worden doorgeschoven naar 1 of spelers verhuurd? Want met Botteghin, van Beek & Jan-Arie ga je voor mijn gevoel aankomend seizoen geen hogen ogen gooien.

11 april 2019 om 10:57

De enige die ik zou weten is Noah Lewis.

Ot: botteghin is een redelijke speler voor de eredivisie, echter vindt ik hem momenteel meer in de middenmoot passen.

11 april 2019 om 11:08

Hendriks (linkspoot) net 18 geworden is een aardige, Geertruida zit al vast bij de selectie en dan inderdaad Lewis. Botteghin is afgezien van zijn snelheid echt een goede verdediger. Beter dan bijvoorbeeld Swaab en Viergever, die kun je er prima bij houden. van der Heijden en van Beek moet je inderdaad doorselecteren.

11 april 2019 om 11:45

Vooral zodra je al team wat verder inzakt, want in de lucht is hij gewoon echt moeilijk te verslaan.

Heeft het prima gedaan, en ze zijn met hem natuurlijk kampioen geworden, maar om structureel mee te doen in de top van de Eredivisie moet je met iets beters komen. Dat geldt overigens eigenlijk voor bijna de hele selectie. Alleen Berghuis en Van Persie zijn toppers, de rest is redelijk middelmaat.

Botteghin kan prima zolang je maar snelle verdedigers eromheen zet. Het kampioensjaar met Karsdorp en Kongolo presteerde hij uitmuntend als laatste man.

11 april 2019 om 10:30

Klopt maar dan moet je als Feyenoord je elftal aan gaan passen aan iemand die qua kwaliteit het niet waard is. Feyenoord heeft die spelers niet (genoeg) en om ze jou speciaal voor botteghin aan te trekken..

11 april 2019 om 11:09

Stel je zet een st. Juste ernaast centraal, en haalt Ezihibue voor de rechtback positie dan heb je wel een aardige eredivisieverdediging staan die redelijk complementair aan elkaar is (met Haps erbij).

11 april 2019 om 11:09

Feyenoord heeft ook het geld niet om een centrale verdediger met de kwaliteiten van Botteghin inclusief snelheid en wendbaarheid te kopen. Want verdedigend is hij echt uitstekend. Dus je zult ergens op in moeten leveren.

11 april 2019 om 11:35

Wat een onzin. Feyenoord heeft het scoutingsapparaat niet. Het geld hebben ze wel. Goede snelle verdedigers kosten geen tientallen miljoenen, de meest bekende kosten dat, maar er lopen er zat rond die voor max 5 miljoen zijn op te halen. Dan moet je er alleen intensief op gaan scouten. 1 tip begin met rond kijken in Frankrijk. Echt een land waar beesten vandaan komen. 1 a 2 niveau's minder is nog altijd meer dan uitstekend voor Feyenoord. Waarschijnlijk zijn ze voetballend dan vooral minder.

Heeft met Feyenoord een periode lang gewoon maximaal gepresteerd voor zijn kunnen. Heeft een aardig palmares opgebouwd, is een periode belangrijk geweest en lijkt me ook gewoon een prima vent binnen een selectie. Als ie de kans krijgt zou ik mezelf belonen met een dik contract in de zandbak.

Als Feyenoord nou een goede rechtsback koopt, hebben ze voor eredivisie doen een top verdediging.
Ik zou als volgt spelen:

Vermeer
Haps
St Juste
Botteghin
(goede rechtsback)
Vilhena
Kokcü
Ayoub
Larsson
Jörgensen
Berghuis

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren