Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax maakt dankzij kortsluiting bij Excelsior-keepster buitengewoon vreemde goal

Laatste update:

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond goede zaken gedaan in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In het Van Donge & De Roo Stadion waren de Amsterdammers met 1-3 te sterk voor Excelsior. Romeé Leuchter was verantwoordelijk voor een hattrick. Haar laatste goal was een frappante en gaat na afloop van het duel de hele wereld over.

Ajax stond al met 1-2 voor toen Leuchter in de blessuretijd mocht aanleggen voor een vrije trap. De poging spatte uiteen op de kruising, waardoor Excelsior-doelvrouw Isa Pothof dacht dat de bal uit het spel verdween. De keepster wilde het spel snel hervatten en pakte een andere bal van het dak van het doel. Het schot van Leuchter had echter een raar effect gekregen en belandde na enkele seconden tot grote verbazing van Pothof alsnog het doel in.

Het doelpunt van Leuchter gaat inmiddels de hele wereld over. Onder meer de Braziliaanse en de Spaanse tak van ESPN hebben de video op social media geplaatst. De video is op het Spaanstalige account van de sportzender al bijna 600.000 keer bekeken. Het duel tussen Excelsior en Ajax was voor beide ploegen de eerste competitiewedstrijd van het jaar. Vorig jaar kroonde Ajax zich nog tot kampioen van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Excelsior werd laatste.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Waren er geen tel twee ballen tegelijk in het spel? Lullige fout, maar ik snap ook niet dat een bal op het dak van het doel ligt, misschien bij gebrek aan ballenjongens/-meisjes?

16 september 2023 om 09:12

Ik weet ook niet hoe ze dat zien. Maar in principe ligt ie gewoon buiten de lijnen. Maar geloof ook weer niet dat hij bij de mannen ooit zal gebeuren dat daar een bal ligt

16 september 2023 om 10:31

Deze vrije trap mag volgens mij niet genomen worden. Die bal op het net mag daar niet liggen. Volgens mij zou het net daardoor kunnen doorzakken waardoor het evt het zicht van de grens enigszins belemmerd bij de beoordeling bal wel niet over de doellijn. Wel een goede les voor de keepster, altijd de bal blijven volgen en wachten tot hij echt uit is. Heb dat zelf ook eens meegemaakt met tegenwind. Bal zou onder alle omstandigheden over gaan maar door een windvlaag viel hij stil en recht naar beneden. Liep al richting de hoek van de goal om zo snel mogelijk de bal te pakken, wilden winnen nog paar minuten te gaan, toen hij in het midden dus binnenviel.

16 september 2023 om 11:58

Bal mag niet op het dak van het doel liggen? Net doorzakken waardoor het zicht van de grensrechter belemmert zou kunnen worden?? Haha wow, dit meen je toch niet serieus? Bal op het dak van het doel is gewoon buiten de lijnen en die vrije trap mag natuurlijk gewoon genomen worden.

16 september 2023 om 12:00

Volgens mij is dat alleen als de tweede bal het spel beïnvloed. Geen idee als je het expres doet zoals hier in principe. En dat die bal daar überhaupt ligt is natuurlijk ook een beetje vreemd.

17 september 2023 om 07:28

Bijlow deed het toen expres tegen Twente, maar dat was om een grote kans te voorkomen, maar nog geen bal die binnen een seconde een doelpunt zou zijn.

17 september 2023 om 11:40

Volgens mij pakte Bijlow de bal die gebruikt werd tijdens het spelen en gooide die weg. Toch een andere situatie. Laat het me weten als ik het fout heb.

Zo'n wisseltruc wil nog weleens misgaan. Overkomt de beste.

Ik weet niet of ik het goed zie. Maar volgens mij zijn er op het moment dat de bal de doellijn passeert 2 ballen in het speelveld. Dus had de goal toch niet goedgekeurd mogen worden

16 september 2023 om 09:05

Ik moest ook twee keer kijken, maar de keepsters tikt de bal zelf vanaf het dak van het doel het veld in. Ze verlaat er zelfs haar doel voor, haha. Geen idee hoe de regels omtrent dat zijn, maar dat lijkt me dan een geldig doelpunt?

16 september 2023 om 09:59

Dat is wel de beste oplossing in dit geval. Als je het spel afsluit vanwege twee ballen in het veld wordt het natuurlijk wel interessant hoe het verder gaat.
Rood voor de keeper omdat die bewust een 2e bal in het spel brengt en zo een doelpunt voorkomt. Een penalty? Of gewoon scheidrechtersbal op 1 meter voor de goal. Laatste optie is dan natuurlijk de leukste

Leuke vraag voor het scheidsrechter examen. Moet het spel worden stilgelegd als er een tweede bal bovenop het doel ligt?

die keepster had rood moeten krijgen omdat ze een 2e bal zonder toestemming in het veld brengt terwijl er niet gefloten is door de scheidsrechter.

De laatste tijd geweldige reclame voor het vrouwenvoetbal: eerder het bijzonder sportieve doelpunt van Renate Jansen en FC Twente en nu deze grandioze spelhervatting van de Excelsior-doelvrouw.

Ik ben daarom zo blij dat vooral ESPN het vrouwenvoetbal door mijn strot probeert te rammen.

Ze zag de bal uitgaan, en wilde snel het spel hervatten. Heeft niks met het niveau te maken, heb genoeg blunders gezien in het mannenvoetbal. Eerlijk gezegd zou het best wel kunnen dat die bal over de achterlijn was gegaan, mja we zullen het nooit weten.

16 september 2023 om 12:02

Die laatste zin snap ik niet helemaal? We weten het toch wel? Hij ging niet over de achterlijn, maar in de goal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren