Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB grijpt keihard in en legt scheidsrechter levenslange schorsing op

Laatste update:

Jan Smit mag nooit meer een wedstrijd fluiten namens de KNVB, zo heeft de voetbalbond bekendgemaakt. De amateurscheidsrechter vierde afgelopen weekend feest bij St. George uit Spierdijk, dat hij even daarvoor op dubieuze wijze aan het kampioenschap had geholpen.

St. George had afgelopen zondag aan een punt genoeg om het kampioenschap te vieren in de vierde klasse. Lange tijd leek het daar niet naar uit te zien, daar de ploeg tot diep in blessuretijd tegen een achterstand aankeek.

Smit deelde vier rode kaarten uit aan tegenstander SV De Valken en telde liefst vijftien minuten blessuretijd bij, waarna St. George via de doelman alsnog langszij kwam in de slotfase. De titel was daarmee een feit.

Het meest dubieuze gebeurde echter na de behaalde titel, toen Smit zich in het feestgedrang mengde en het kampioenschap meevierde. De zestiger zong het lied 'De Engelbewaarder' van Marco Schuitemaker, tilde de schaal omhoog en bleef hangen op het sportpark.

Beelden van de taferelen gingen al snel als een lopend vuurtje over het internet. Tegenstander SV De Valken sprak schande van de situatie en diende een klacht in bij de KNVB. De voetbalbond heeft nu besloten om Smit te schorsen.

"Vanmorgen hebben wij meneer Smit gebeld en verteld dat hij geen wedstrijden meer mag fluiten", laat woordvoerder Daan Schippers van de KNVB weten. "Wij verwachten een neutrale houding van een scheidsrechter en dat beide ploegen met respect worden behandeld."

"Daar hoort deze houding natuurlijk niet bij", aldus Schippers. De KNVB riep Smit al eens eerder op het matje vanwege 'onbehoorlijk gedrag'. "Dit was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen."

De hoofdpersoon zelf snapt weinig van de beslissing van de KNVB. "Ik heb alleen een lied gezongen en de schaal een keer omhoog gehouden. Dat is het enige. Ik vind het te triest voor woorden dat de KNVB mij daarom afvoert", zegt hij tegen NH.

"De KNVB heeft geen onderzoek gedaan en alleen één video bekeken. Ik ga ervan uit dat het fluiten nu is afgelopen, maar ik ga niet meer zoals twee jaar geleden op mijn knieën. Dan kunnen ze de bietenbrug op", besluit Smit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"maar ik ga niet meer zoals twee jaar geleden op mijn knieën"

Blijkbaar niet de eerste keer dat meneer in opspraak komt.

En als het een gestolen kampioenschap is dan zou je denken dat niet enkel de scheidsrechter bestraft wordt.

14 mei 2024 om 21:47

Je zou dan zelfs zeggen dat er iets over gespeeld gaat wordt ofzo

14 mei 2024 om 22:18

De knvb geeft niks om de lagere klassen. Zijn ook vaker 75/80 jarige die niet uit de middencirkel komen, maar wel een penalty geven dan.. Ondanks dat, ben je dan wel weer blij dat zo’n man op een zondagmiddag er staat..

15 mei 2024 om 10:34

Heb deze scheidsrechter ook vaak genoeg gehad. Verschrikkelijke vent, doet heel leuk tegen teams die achter staan en fluit altijd in het voordeel vand e thuisclub.
Dit is ook zeker niet de enige keer dat hij meezingt bij de thuisclub, normaal doet hij dat in de kantine.
Ook is hij een keer mishandeld, wat vee te ver gaat uiteraard maar met zijn gedrag lok je het wel uit.
Ben zo ontzettend blij dat ik hem dit seizoen voor het laatst heb gehad als scheids

15 mei 2024 om 11:07

Mr. 305. Ik heb hem ook gehad dit seizoen. Voor welke club speel je als ik vragen mag?

Volkomen terecht, als je de beelden hebt gezien en daarnaast nog in de context plaatst van de rode kaarten en de blessuretijd dan moet dit de juiste beslissing zijn.

Dit soort acties, partijdige grensrechters en idioten schopploegen is zo ongelofelijk jammer voor de de sport.

Iemand ooit horen zeggen: ‘voetbal is het mooiste spelletje wat er is, maar de meest verschrikkelijke sport’

Spijker op z’n kop.

Het is een zestiger en mag nooit meer fluiten, wat mij betreft is een forse geldboete ook niet verkeerd in dit geval!

Wil toch hopen dat de knvb deze wedstrijd laat over spelen

15 mei 2024 om 08:49

Helemaal mee eens. Zeker als je kijkt naar de stand. Tegenstander had op 2 punten gekomen als ze inhaalwedstrijd winnen. En dan nog 1 potje. Al speelt de 'kampioen' tegen 1 na laatste in stand.

“Ik heb alleen een lied gezongen en de schaal een keer omhoog gehouden”. Dat is echt hilarisch. De scheids die even doodleuk mee gaat doen. Nee, Jan… heel normaal.

Ik ben zelf actief in deze competitie. Buiten dat dit belachelijk is allemaal, is st George de terechte kampioen. Wij staan momenteel 2de. Door dit geintje staat de Valken nu 3de. Ik vind dat ze hem opnieuw moeten spelen, ondanks dat dit resultaat voor ons het beste is..

Ach, ik ken wel meer KNVB scheidsrechters die ploegen bewust hebben gematst. Ook twee scheidsrechters die ons wel eens gematst hebben met een penalty moment en een keer niet fluiten voor buitenspel. geen omkoping of stiekeme afspraak overigens, wel na de wedstrijd toegeven dat ze ons bewust hielpen met een knipoog. Het gebeurt (helaas) nog wel eens. Dit lijkt dan wel wat meer op een besproken doorgestoken kaart. Je kunt niet na zo’n optreden ook nog eens doodleuk mee gaan feesten. Natuurlijk in dat geval vrij walgelijk.

14 mei 2024 om 22:47

Zo hadden wij een keer een scheids tegen die "voordeel" gaf na een overtreding in de zestien. Tegenstander schoot naast, dus maar een pingel gegeven. Onze vlagger kon net zo goed in de kantine zitten, die werd toch genegeerd. Van het veld gelopen en punt in mindering. Sommige scheidsrechters zijn wel heel bijzonder.

15 mei 2024 om 02:08

Conform de regels mag hij alsnog fluiten voor een strafschop.

De reactie van die opa met die zonnebril onderin de video zegt eigenlijk alles.

Ondanks dat er een tekort aan scheidsrechters is het terecht van de KNVB om hem levenslang te schorsen gezien de beelden die te zien zijn. Scheen een raar manneke te zijn. Doet me denken aan een voorval jaren geleden van een scheidsrechter uit Eindhoven die ook op de platte kar stond bij een kampioenschap. Hij werd geschorst voor een paar weken.


Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren