Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zaalvoetballers plaatsen zich voor het eerst in 24 jaar voor het WK

Laatste update:

De Nederlandse zaalvoetballers hebben zich woensdagavond verzekerd van deelname aan het WK. Dat is geen vanzelfsprekendheid. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2000. Nederland won na strafschoppen van Finland.

Eind januari kreeg Oranje Futsal te horen dat Finland de tegenstander zou zijn in de play-offs voor een WK-ticket. Het team van bondscoach Miguel Andrés won in december het cruciale kwalificatieduel met Azerbeidzjan en plaatste zich daarmee voor de play-offs voor het mondiale eindtoernooi.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het werd een ware thriller in Finland. Uiteindelijk wist de ploeg van Andrés zich na strafschoppen te plaatsen, nadat het duel na reguliere speeltijd in 4-4 was geëindigd. Doelman Manuel Kuijk groeide uit tot de held van de avond door een van de vijf Finse penalty's te stoppen.

Voor de finaleronde van de Europese WK-kwalificatie waren in totaal twintig landen geplaatst, verdeeld over vijf poules van vier. Groepswinnaars Frankrijk, Spanje, Kazachstan, Portugal en Oekraïne wisten zich al te verzekeren van deelname aan het WK.

De twee overgebleven tickets gingen naar de twee winnaars van de play-off. Het WK zaalvoetbal wordt later dit jaar gespeeld in Oezbekistan. Het toernooi vangt op 14 september aan en duurt tot 8 oktober.

Plaatsing voor het WK is geen vanzelfsprekendheid voor Nederland. De laatste keer dat Oranje Futsal deelnam aan het wereldkampioenschap was in 2000. In totaal bereikte Nederland vier keer het mondiale eindtoernooi: in 1988, 1992, 1996 en 2000.

'Mooiste moment uit carrière'


Kuijk kon zijn geluk niet op na afloop. "Dit is verreweg het mooiste moment uit mijn carrière", aldus de man die een hoofdrol vertolkte. "Het is ongelooflijk wat er vanavond is gebeurd. We hebben ons geplaatst voor het hoogste podium: het WK. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor."

Bij aanvaller Jordany Martinus overheerst de trots. "Ik ben enorm trots op de groep en de weg die we met zijn allen hebben afgelegd. Ik denk dat we Finland vooraf ook iets groter hebben gemaakt dan ze waren. We hebben de schroom gelukkig snel van ons af gespeeld."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtige sport en gigantisch slopend (voor een 35-jarige). Kan alleen niet aan plofballen wennen.

18 april 2024 om 09:18

Same, en mijn knieen vinden het ook niet meer leuk na 2 kruisband operaties

Blijft leuk om te spelen, maar wel blessuregevoelig.

18 april 2024 om 09:53

Ligt eraan welk niveau en wat voor een speler je bent. Maar zuur dat je dit is overkomen!
Ik kreeg m’n blessure op het (kunstgras)veld toen ik 28 was. Daarna keuze gemaakt om in de zaal te blijven spelen (vriend team in de 3e klasse) alleen beste was en ging er snel van af. Heb nooit last gehad van m’n knie. Waar ik in het veld een harde werker was en veel duels opzocht was ik de zaal meer iemand die het veld voor zich hield en de bal aan de technische jongens gaf (afwerken was ook niet m’n sterkste punt 😅). Merk die ene vrijdag in de week niet genoeg is om in vorm te blijven en helemaal na zo’n blessure. Ben lekker gaan keepen, daar begon ik in de zaal mee en wilde m’n knieën en andere gewichten niet forceren. Zo geniet nog lekker van het spelletje en trap af en toe nog mee nu in de 4e klasse. Niet hoog niveau zaal dus.

18 april 2024 om 14:43

Dan vind ik footy net iets chiller, fijnere ondergrond, buiten, ook klein veldje.

Knap al verbaasd het me dat we er zo lang niet bij zijn geweest. We stonden altijd wel bekend als land met vrij technische spelers.
Altijd leuk om zaalvoetbal te kijken dus erg leuk dat NL ook meedoet nu.

Oezbekistan als host van het WK, die had ik niet zo snel geraden.

18 april 2024 om 09:28

Dat is vrij makkelijk te verklaren. Zelfs een land als Finland heeft full profs in het zaalvoetbal. Het Nederlands team bestaat, met alle respect, uit pakketbezorgers, schilders en winkelmedewerkers. Die Finnen trainen elke dag en de meeste clubs in Nederland trainen 2 of maximaal 3 keer in de week. Dat maakt deze prestatie extra knap. Je zou deze Finnen met 2 vingers in de neus oprollen bij dezelfde trainingsintensiteit.

18 april 2024 om 10:50

Als ik Finland zou wonen, dan zou ik ook eerder voor de zaal kiezen. Met dat klimaat...

18 april 2024 om 11:15

@ronaldinh,

Dat verklaart een hoop inderdaad. Ik wist dat niet. Thnx voor de uitleg.

Blijf me verbazen dat die John de Bever ooit beste zaalvoetballer ter wereld is geweest, als je hem nu hoort als zanger (niet mijn smaak overigens).

Leuk voor NL dat we hier bij zijn. Het is echt een hele andere sport dan veldvoetbal. Ben benieuwd wat het niveau is van ons

Wat een wedstrijd zeg, emoties gingen alle kanten op. Niet door wel door niet door wel door pfffff

Hele knappe prestatie.
De verhoudingen liggen in futsal toch wat anders dan in voetbal, een Finland is bijv gewoon een top team in europa en staan bijv. ook een stuk hoger op de ranking dan Nederland.(7e vs 13e).

18 april 2024 om 13:30

Die ranking is op basis van Europa. Wereldwijde ranking staat Finland 15e en Nederland 29e.

knappe prestatie. nu maar hopen dat dit een boost geeft voor het futsal in Nederland en dat KNVB meer aandacht schenkt aan jeugd in futsal. Laatst met Final 4 beker futsal speelde de jeugd vooraf een toernooi in diverse leeftijden (hoog nivo) maar knvb geeft er weinig ruchtbaarheid aan. Zijn er wel Oranje jeugdteams in futsal ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren