Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Youri Regeer lovend over coaching bij Ajax: ‘Altijd fijn met hem samengewerkt’

Laatste update:

Toeval of niet, maar sinds Youri Regeer onderdeel uitmaakt van de selectie van Jong Oranje, verloor de ploeg van Michael Reiziger nog geen duel. Sterker nog: er werd zelfs geen enkele treffer geïncasseerd. Toch heerst er ook scepsis, gezien de relatief makkelijke tegenstanders. Voetbalzone trok naar Zeist om de stemming te peilen.

Door Mart Oude Nijeweeme

Sinds Reiziger het stokje heeft overgenomen van Erwin van de Looi verloor Jong Oranje nog geen punt. Er werd gewonnen van Jong Moldavië (3-0), Jong Noord-Macedonië (2-0), Jong Georgië (3-0) en Jong Gibraltar (5-0 en 1-0). "De koning is dood! Leve de nieuw koning!", werd er al snel geroepen.

"Ik denk dat we een heel goed team hebben", vertelt Regeer. "We hebben een sterke selectie, iedereen heeft zijn eigen kracht. Dat maakt het sterk. Wie de meeste indruk maakt? Ik denk dat we vooral als team heel sterk zijn. Dat moeten we ook uitstralen. Individuen moeten zien uit te blinken in een elftal."

Een vergelijking met de situatie vóór Reiziger durft Regeer niet te maken. "Ik weet niet hoe het vorig jaar was", aldus de verdediger annex middenvelder van FC Twente. "Ik zie alleen dat er nu heel veel plezier is. Dat zie je op het veld en dat is het belangrijkste. Ik kan alleen over deze situatie oordelen."

Maandagavond wacht voor Jong Oranje de zwaarste test, als in de Borås Arena Jong Zweden de tegenstander is. "Het zijn op papier niet de sterkste tegenstanders die we tot nu toe gehad hebben, maar uiteindelijk moet je laten zien dat je ook dan de baas bent op het veld. Als we het ook kunnen laten zien tegen Jong Zweden zullen we wel zien wat die mensen dan weer zeggen."

Hereniging
Voor Regeer betekent zijn aanwezigheid bij Jong Oranje een weerzien met Reiziger. De twee werkten in het verleden samen bij Ajax en hebben nog altijd nauw contact. "Ik heb altijd fijn met hem samengewerkt", zegt Regeer. "Het helpt natuurlijk dat ik hier makkelijk met hem kan praten. Dat kon bij Ajax ook. We hebben een prima band samen."

"Of ik er voordeel bij heb dat hij mij al kende? Dat durf ik niet te zeggen. Uiteindelijk word je beoordeeld op hetgeen je laat zien op het veld. Maar natuurlijk is het fijn als je een trainer kent. Dat helpt wel mee in de samenwerking. Michael is een uitstekende trainer, hij weet wat hij aan mij heeft."

In zijn tijd bij Ajax diende Reiziger als persoonlijke leermeester voor Regeer. De vijftigjarige bondscoach speelde EK's en WK's en kwam uiteindelijk tot 72 interlands. "Michael weet als geen ander hoe je verdedigende situaties moet oplossen", prijst Regeer. "Het is zijn kracht om dat ook nog te kunnen overbrengen op de groep."

"Bij Ajax hield Erik ten Hag een plaatje voor dat hij mij als rechtsback zag. Reiziger en ik zijn daar toen mee aan de slag gegaan. Winston Bogarde was daar ook bij betrokken. Waar dat over gaat? Hoe ik positioneel moet staan, aanvallend en verdedigend. Dat gaat van kleine details tot globale dingen."

Traditionele top drie bij Oranje
Wat opvalt bij het 'grote' Oranje is dat bondscoach Ronald Koeman geen enkele speler buiten de traditionele top drie selecteerde. Enkel spelers van Ajax, Feyenoord, PSV en clubs uit het buitenland maken onderdeel uit van de huidige Oranje-selectie. Regeer heeft daar alle begrip voor.

"Uiteindelijk maakt de bondscoach de keuzes. Als dat alleen spelers uit de top drie zijn, dan is dat zo. Tuurlijk houdt de bondscoach ook clubs daaronder in de gaten, maar ze zitten in een fase met belangrijke wedstrijden. Dan snap ik wel dat hij geen grote veranderingen wil in de groep."

Dat de naam van ploeggenoot Mees Hilgers zo nu en dan rondzingt bij Oranje begrijpt Regeer wel. "Mees doet het goed. Hij zal vast in de gaten worden gehouden door de bondscoach. Op dit moment heeft hij alleen besloten om dat niet te doen. Als Mees zo doorgaat, komt die kans vanzelf een keer."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slim dat hij de stap heeft gemaakt naar Twente. Kan zich ontwikkelen en speelt veel. Ik denk niet het een topper is maar kan een mooie carrière hebben.

20 november 2023 om 09:45

Dat dacht ik eerst ook niet, maar wat mij verbaasde is hoe snel Regeer is. Hij is echt enorm snel namelijk. Gecombineerd met zijn uitstekende basistechniek heeft hij het daarom in zich een topper op de back te worden denk ik, daar in ieder geval eerder dan op het middenveld (waar hij zelf het liefst staat).

20 november 2023 om 13:33

@ruiz_fct - Toch zie ik hem liever op het middenveld. Nadeel is alleen dat Kjolo en Sadilek het ook goed doen. Vooralsnog is hij nodig als back.

20 november 2023 om 09:59

Onderschatte speler is het net als daley blind in zijn beginjaren. Plafond kan hoger liggen dan men denkt.

Ik krijg wel het gevoel dat Reiziger erg goed met die jonge gasten overweg kan. Dat deed hij ook niet onverdienstelijk bij Jong ajax.

20 november 2023 om 11:21

Dat gevoel krijg ik juist niet, oke het zal best iets beter dan van de Looi maar bij Ajax hoorde je juist bijna nooit iets over hem. Waar iedereen enorm positief was over Heitinga en ook heel veel positieve verhalen over de door de buitenwereld bekritiseerde Gerry Vink, over Bogarde was er al helemaal een hele rij aan verhalen van spelers die door hem zijn geholpen

20 november 2023 om 13:36

Over Heitinga waren de verhalen helemaal niet zo positief hoor. Reiziger kreeg veel lof voor zijn prestaties bij Jong Ajax, terwijl Heitinga juist bekritiseerd werd. Nou had Reiziger wel wat beter materiaal, maar hij had ook een duidelijke manier van spelen en spelers ontwikkelden zich goed.

De positieve verhalen over Bogarde beperken zich tot de verdediging van het eerste elftal, maar ik heb het idee dat dat ook wel erg aangedikt wordt. De man zal z'n werk vast goed kunnen doen, maar de kwetsbaarheid van Ajax achterin heeft nauwelijks iets met training te maken en alles met balans. Geen enkele trainer krijgt een viermansverdediging met twee hele aanvallende backs en geen verdedigende middenvelder goed aan de praat. Het enige wat je dan kunt doen, is de linies kort op elkaar houden.

20 november 2023 om 15:59



@sirius, ik bedoel qua omgang met jeugdspelers en jonge spelers. Frietbakker heeft het ook alleen over het overweg kunnen. Ik hoor bijna nooit een speler over Reiziger. Zo'n Vink, dat vonden velen ook een schreeuwlelijk en sommigen vonden het ook maar niets hoe hij met de jongens omging, maar de jongens liepen met hem weg

Regeer ontwikkelt zich ook goed bij Twente. Voor hem een goede stap. Ook een beetje geluk gehad door de blessures bij Twente, maar nu hij de kans heeft gekregen laat hij het ook zien. Ik ben wel benieuwd hoeveel hij speelt als iedereen bij Twente fit is.

Ik vind Regeer ook een zeer stabiele speler voor iemand van zijn leeftijd. Ik vind het te ver gaan om te stellen dat hij zich geweldig ontwikkelt, omdat het zo'n korte periode betreft. Dit zat er gewoon al in en door regelmatig te spelen, vallen zijn kwaliteiten nu goed op. Overigens is dit naar mijn mening wel de enige goede aankoop die FC Twente afgelopen zomer heeft gedaan. Ugalde uiteraard ook, maar ik blijf het merkwaardig vinden om 4 miljoen euro te gaan spenderen, terwijl je nauwelijks niveau hebt op de flanken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren