Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi Simons helpt RB Leipzig met prachtige goal aan overwintering in CL

Laatste update:

RB Leipzig is zeker van overwintering in de Champions League. De Duitse club won dinsdagavond met 1-2 van het Servische Crvena Zvezda en heeft nu acht punten meer dan de Servische club, die derde staat. Xavi Simons was trefzeker namens Leipzig, net als voormalig Vitessenaar Loïs Openda. De treffer van Crvena Zvezda was een eigen goal van Benjamin Henrichs.

Bijzonderheden:
Leipzig, met behalve Simons en Openda ook voormalig Heracles Almelo-doelman Janis Blaswich in de basis, kwam al na acht minuten op een 0-1 voorsprong. Simons ontving de bal halverwege de helft van de tegenstander, ging het zestienmetergebied in en krulde prachtig raak in de verre hoek. Daarmee werd hij de op twee na jongste Nederlander die in opeenvolgende Champions League-duels wist te scoren; alleen Patrick Kluivert in 1995 en Rafael van der Vaart in 2002 waren jonger.

In het restant van de eerste helft bleef Leipzig domineren en kreeg het kansen om de score te verdubbelen. Zo schoot Benjamin Sesko de bal in het zijnet, vuurde Amadou Haidara schoot over en mikte Emil Forsberg naast. Openda ondernam in de eerste helft ondertussen zes pogingen, maar geen een van zijn schoten belandden tussen de palen.

Vlak na rust raakte Sesko de paal. Leipzig bleef vervolgens de dominante ploeg, en een kwartier voor tijd had Openda dan eindelijk zijn goal te pakken. Hij werd diep gestuurd, draaide naar binnen en schoot in de korte hoek raak: 0-2. Het werd nog even spannend nadat Henrichs een voorzet van Guélor Kanga ongelukkig binnentikte (1-2), maar Leipzig trok de zege over de streep en is derhalve zeker van overwintering.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Xavi is weer goed bezig daar, mooie goal ook weer

7 november 2023 om 23:27

Weer? Nog steeds bedoel je

7 november 2023 om 23:52

Mooie goal nog steeds

7 november 2023 om 23:59

En weer mooi die goal ook steeds hè.

8 november 2023 om 07:29

He really is THAT new guy! Als er iemand is die de potentie van bijvoorbeeld robben of van persie heeft dan is het Xavi Simons wel. Eindelijk weer een topspeler die zich op jonge leeftijd ook laat zien!

8 november 2023 om 07:43

He really is THAT new guy?? Leg deze zin eens uit als je wil. Snap er niet veel van.

Xavi is lekker bezig. Hoop dat hij zich verder ontwikkelt.

Dortmund en Bayern op pole position, Leipzig al door, ook Bayer 04, Freiburg en Frankfurt doen het goed. Alleen Union valt tegen dit seizoen (qua spel prima, maar meer qua resultaat).

Echt een actie van wereldklasse! Als Xavi dit weet vast te houden gaat hij een enorme sprong maken in zijn ontwikkeling! Mooie aan de goal is; hij “weet” direct nadat ie de bal raakt al dat hij gaat zitten. Xavi heeft echt een heerlijke techniek (al is het niet altijd perfect, maar hopelijk komt dat met de jaren, dat hij hier steeds vaster in wordt). Hopelijk kan hij net als bij PSV dit jaar al een dragende speler worden/blijven. Duitse competitie is gewoon enorm sterk, vooral op fysiek vlak.

8 november 2023 om 09:04

En is pas 20 jaar, als hij op deze manier door gaat kan die naar een hele grote club zoals madrid/city gaan die houden wel van dit soort spelers.

8 november 2023 om 00:25

Hij mag alleen wel wat minder egoïstisch z’n goal vieren. Loopt zo z’n medespeler voorbij na het doelpunt. Rare (nare) trekjes blijven dat.

8 november 2023 om 09:28

maar hij scoort toch zelf?

Xavi wordt in Duitsland inmiddels gezien als een van de grootste talenten naast Musiala en Wirtz. Wat zou het toch mooi zijn als hij dit weet vast te houden en ook voor oranje een rol van sterkhouder weet te bewerkstelligen. Aan zijn mentaliteit valt in ieder geval nog niks op te merken.

8 november 2023 om 01:08

Hij is misschien zelfs wel effectiever dan die 2 maar echt minder vast aan de bal. Heb de 75 minuten net van hem teruggekeken. Had goede dribbels om vervolgens een slechte pass af te leveren. Zijn orientatie in het positiespel en de aanname kan nog stukken beter. Het is nu of heel goed of heel matig. Echt een intuitieve speler die kan uitgroeien tot een wereldtopper indien hij vaster aan de bal word

Xavi Simons gaat bij Leipzig gewoon verder waar hij bij PSV al mee bezig was, vrijwel wekelijks uitblinken. Hij wordt ook nog steeds beter, Paris SG gaat nog veel plezier aan hem beleven en hopelijk Oranje ook.

8 november 2023 om 00:01

Ik heb niks tegen de club Paris Saint Germain, en hoop zelfs dat ze op termijn toch nog een keer de CL weten te winnen, maar ik zie Xavi Simons graag naar een andere club verkassen. Ik zou hem best onder een trainer als Guardiola aan het werk willen zien.

Wat het Nederlands elftal betreft verwacht ik wel dat hij de vertaalslag vanuit clubprestaties weet te maken. Ik zou eigenlijk niet anders verwachten bij zo'n gedreven en talentvolle jongen.


8 november 2023 om 00:17

Ik ben ook geen grote fan van PSG of van de Franse Ligue I maar daar heeft Xavi nu eenmaal een contract. Persoonlijk zou ik hem graag bij Manchester City, Barcelona of Real Madrid willen zien. Xavi komt nota bene uit de jeugd van Barca en is dus enigszins gewend aan tiki-taka. Met zijn voetbalstijl lijkt mij Spanje het beloofde land.

8 november 2023 om 00:25

Hij doet het anders met zijn voetbalstijl ook prima in Duitsland. Wat moet hij bij Barcelona doen? Daar is de glans wel af en zijn vertrek daar is hem niet in dank afgenomen.

Real zou geweldig zijn maar weet niet of die hem willen.

8 november 2023 om 00:45

Denk dat wanneer hij zo doorgaat er weinig clubs zijn die hem niet zullen willen. Deze jongen wordt echt een wereldspeler daar ben ik van overtuigd.

8 november 2023 om 01:38

Dat ging 2 kanten op destijds. Hij vertrok immers omdat Barca hem (veel) larger inschaalde dan Moriba (tegenwoordig toevallig ook bij Leipzig, maar dan op de tribunen (als de verhalen klopten ging het over 2 ton per jaar vs 2 miljoen per jaar).

De andere Xavi zou hem volgens een aantal geruchten en journalisten inmiddels zo weer terug willen en ziet zijn vertrek meer als fout van de club in het verleden.

Barca is op dit moment natuurlijk niet meer de top club van 5 fo 10 jaar geleden. Maar ook die komen er op een gegeven moment wel weer bovenop. Het zou toch mooi zijn wanneer een speler uit de eigen jeugd, al moeten ze hem dan terug kopen, ze daar bij kan helpen.

8 november 2023 om 00:02

Wat moet die jongen bij PSG? Zie hem liever over jaar of 2 stap naar Bayeren of een Liverpool maken.

8 november 2023 om 00:19

Zie mijn reactie hierboven op Tjeerdgilders.

8 november 2023 om 02:56

Voetballen denk ik

8 november 2023 om 09:16

Nou ja, PSG is gewoon zijn werkgever dus "wat moet die jongen daar?" is misschien een beetje vreemd om te stellen hahah!

Weet niet wat het is, maar hoe ouder hij word des te meer ik een hekel aan hem krijg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren