Xavi Simons: ‘Geloof me: bij Barcelona is het weinig in de gym’

Vrijdag, 28 oktober 2022 om 08:58Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:43

Xavi Simons was donderdagavond opnieuw een van de meest spraakmakende spelers bij PSV. De middenvelder annex aanvaller bezorgde de verdedigers van Arsenal een lastige avond en stapte met zijn ploeg met een knappe 2-0 overwinning van het veld. Terwijl iedereen Simons naar de definitieve selectie van het Nederlands elftal probeert te praten, blijft hij zelf liever nuchter. "We moeten zien wat er gaat gebeuren."

Simons zag in de eerste helft een treffer worden afgekeurd na buitenspel van Anwar El Ghazi. De behendige dribbelaar wurmde zich langs een aantal Arsenal-spelers om de bal behendig in de hoek te schuiven. "Ik miste mijn goal, maar ik was wel vrolijk. Ik heb genoten, en het team ook denk ik", vertelt Simons bij ESPN. "Ik wilde scoren en het team helpen, dat was mijn doel. We wisten dat we met energie moesten starten aan de wedstrijd. Arsenal staat eerste in de Premier League, daar heb je wel respect voor."

Volgens Simons heeft PSV zich goed herpakt van de zeperd tegen FC Groningen (4-2) van afgelopen weekend. "Het team staat altijd op de eerste plaats. Het is het belangrijkst dat dat goed gaat. Als ik dan ook nog goed kan spelen, is het helemaal top", aldus de middenvelder, die zich ondanks zijn fysiek goed staande houdt. "Ik heb altijd iets anders moeten zoeken om mezelf te verdedigen in wedstrijden. Uiteindelijk heb ik veel geoefend in de gym, dat was belangrijk voor mij. Ik kom van Barcelona en geloof mij: bij Barça is het niet veel gym. Daar is het veel met de bal."

De overstap naar Paris Saint-Germain was dan ook een hele belangrijke voor Simons. "In Parijs krijg je een totaal ander leven. De Ligue 1 is een fysiek sterke competitie", merkt het talent op. "Dan moet je jezelf wel beschermen en dat was een van mijn doelen. Klein zijn maakt niet uit, lekker sterk zijn. Ik was zestien toen ik bij PSG kwam. Met al die gasten, dan merk je het verschil wel. Ik pak het goed op, ik train hard en geef alles. Voetbal is mijn leven", aldus Simons.

Simons maakt indruk bij PSV en hoopt dat zijn goede vorm beloond wordt met een plek in Oranje. "Ik denk dat ik een goede beslissing heb gemaakt door naar PSV te gaan. Ik ben heel blij, dat is wel te zien denk ik." Vragen over het Nederlands elftal wimpelt hij vakkundig af. "Eerst wacht NEC, dan FK Bodø/Glimt en dan komt Ajax. Ajax is zeker een mooie wedstrijd. Wie weet wat daarna nog komt. Ik ga alles geven en dan is het aan de bondscoach die bepaalt. Het is een droom om mee te gaan naar het WK. Wie wil nou niet een WK spelen? Maar eerst PSV."Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door rayvg)

Ik zou het eerlijk gezegd niet weten wie we anders op '10' moeten zetten als hij niet mee gaat naar het WK? Dit is toch by far de beste speler die we hebben op die positie.

28 oktober 2022 om 09:14

Berghuis?. Die speelt toch aardig in een waardeloos Ajax. Die sneeuwt niet onder in de wedstrijden in de CL op het middenveld.

28 oktober 2022 om 11:00

Staat die niet beter op rechtsbuiten?

28 oktober 2022 om 11:36

Speelt Oranje met een rechtsbuiten?

28 oktober 2022 om 11:55

Heeft veel getraind op de positie van middenvelder (lees: meer vermogen gebouwd, minder explosiviteit). Gaf hij zelf ook aan. Op de buitenkant mist hij nu de 'flitsen' die je van een buitenspeler verwacht. En daarvoor conditie en algehele power ervoor terug.

28 oktober 2022 om 12:31

Berghuis idd ja. Meer een speler van de passing, maar ook een goede ‘10’. Xavi is een ander type, meer van de diepgang en de dribbel, maar dat zou juist complementair kunnen zijn voor Louis. Van alles wat in je selectie.

28 oktober 2022 om 13:19

berghuis is op 10 niet vaak sterk en onzichtbaar, een positie meer naar achter speelt hij wel altijd beter en opvallender. We hebben niet echt een fatsoenlijke 10, klaassen heel degelijk en voert zn taken uit maar dan zie ik zelf liever simons ook als ajacied. Maar eigenlijk zou ik voor bergwijn, danjuma en depay gaan zolang depay maar niet op de 10 komt dan, want die zijn wel de 3 beste in de omshakeling. En anders danjuma, depay met simons er achter.

28 oktober 2022 om 09:16

Alternatieven zijn Til, Klaassen en Berghuis. Alleen Berghuis voldoet van die drie, die andere twee horen qua niveau lekker thuis op de bank voor de buis

28 oktober 2022 om 10:43

Poh die eerste 2 namen zijn wel echt dramatisch zeg.. miss is Gakpo nog een optie voor op 10 al vind ik hem veel sterker op links (433). Berghuis en Simons zijn iig al 2 prima opties waar de beste in vorm gewoon moet spelen.

28 oktober 2022 om 11:13

Wie zijn de concurrenten van Gakpo op linksbuiten eigenlijk? Zoals Gakpo nu speelt (geweldig rendement), niet op een andere positie zetten?

28 oktober 2022 om 11:38

Bergwijn. Maar qua rendement is Gakpo op dit moment #1 voor de linksbuitenpositie

28 oktober 2022 om 11:42

Malen, Bergwijn en Danjuma normaliter als we 433 spelen.

28 oktober 2022 om 11:56

Fyi: We spelen al een Heule lange tijd zonder wingers

28 oktober 2022 om 09:16

Ome Louis speelt waarschijnlijk liever met Davy Klaassen.

28 oktober 2022 om 09:22

Ik zie al zoveel mensen dit voorbarig roepen terwijl Van Gaal die pot van gisteren misschien wel als een breekpunt ziet.

28 oktober 2022 om 09:25

Laten we het hopen. Hij en Frenkie zouden een goed tandem kunnen vormen. Dan met de Roon erachter die gaten dicht kan lopen en je twee wingbacks natuurlijk.

28 oktober 2022 om 09:29

Helemaal eens. Dan heb je het creatieve probleem dat we hadden aardig gefixt.

28 oktober 2022 om 09:31

De Roon? Hou op hoor. Het gaat hopelijk gewoon een middenveld worden met Frenkie Berghuis, Gakpo of Koopmeiners zoals tegen Polen het geval was. Zit lekker veel voetbal in waardoor we snel de bal naar voren kunnen krijgen en er zo dus minder druk op het verdedigen komt te staan.

28 oktober 2022 om 10:11De Roon mist het WK toch vanwege een blessure of niet?

Het middenveld van de toekomst bestaat sowieso uit Frenkie en Simons. Gravenberch, Veerman en Taylor mogen gaan uitvechten wie op 8 komt te spelen. Imo heeft Gravenberch toch het meeste potentie. Speelde tegen Barca uitstekend afgelopen woensdag, al moet hij natuurlijk meer gaan spelen.

Voor nu zeg ik: Frenkie (6), Berghuis (8) en Simons (10). Wie doet het beter? Tja Koopmeiners vind ik niet zo bijzonder eerlijk gezegd. Goede trap en inzicht, maar lage handelingssnelheid. Zodra de ruimtes kleiner worden heb je niets meer aan hem. Een Frenkie en Simons kunnen zich daaruit spelen en Berghuis enigzins ook.

28 oktober 2022 om 13:49

Dat dichtlopen van gaten wordt altijd genoemd maar ik vind de roon verdedigend helemaal niet zo sterk, totaal niet een alvarez sangare of iets dergelijks. een berghuis of taylor pakt inderdaad minder ballen af maar een gravenberch of klaassen onderdoet daar echt niet aan die zijn beide verdedigend ook gewoon sterk, klaassen hard werkend en gravenberch toen hij uitvorm was speelde verdedigend altijd alsnog minimaal een 7.

28 oktober 2022 om 14:12

" Frenkie Berghuis, Gakpo of Koopmeiners"

Voor mij liever Frenkie Koopmeijners en dan op 10 Simons/berghuis.

28 oktober 2022 om 09:24

Waarschijnlijk gaat ome Louis Gakpo op “10” posteren, Berghuis als 8 en Frenkie op de 6 positie. Xavi eventueel meenemen als vervanger van Gakpo, echter zou het me niks verbazen dat Louis de voorkeur zou geven aan Klaassen en Xavi thuis zou laten.

28 oktober 2022 om 10:29

Ben ook wel benieuwd hoe een middenveld met Frenkie, Berghuis en Xavi het zou doet. Wellicht iets te aanvallen, maar tegen bijv Qatar zou het wel leuk zijn om dat te zien.

28 oktober 2022 om 11:01

Dat wordt aan alle kanten overlopen waarschijnlijk, totaal geen balans

28 oktober 2022 om 11:58

Met de juiste invulling kan het. Ajax speelde tegen Juventus en Real Madrid met Frenkie schöne en vd Beek. Waar misschien alleen Xavi in fysiek niet met vd beek te vergelijken is. Maar daarintegen Berghuis veel meer loopt dan schone.

28 oktober 2022 om 13:57

schone is verdedigend positioneel veel sterker dan berghuis verdedigend en was verdedigend gewoon sterk hoor! buitendat is frenkie verdedigend sowieso altijd heel goed. Schone heeft dit jaar ook weer goede statistieken verdedigend. Berghuis heb je verdedigend amper wat aan. Maar we spelen met 5 verdedigers en met frenkie dus ook een verdedigende middenvelder er voor dus dit zou makkelijk moeten kunnen. Het is ook nog eens zo dat we niet meer met niveau bmi staan maar met mensen als v dijk ake de ligt etc.

Nederland wacht al zolang op een nummer 10. Hij is nog niet volwassen genoeg denk ik om echt uit te blinken bij Oranje, maar hij heeft wel kwaliteiten die bijna niemand anders bezit. Een beetje a la Frenkie. Je zag ook bij PSV gisteren dat ze veel meer durfden omdat Simons daarin het voortouw nam. Lekkere dribbelen, nog een panna geven en alleen overtredingen kunnen hem stoppen. Alleen daarom vind ik al dat hij het wel verdiend om erbij te zitten. Ik snap ook niet dat Van Gaal Klaassen en Til boven Veerman en Simons kiest..

Simons komt er wel, deze jongen zie ik wel echt de wereldtop halen. Bij Gakpo en Sangare vraag ik me dat af.

28 oktober 2022 om 09:24

Frenkie de Jong en Xavi Simons in één team wordt toch janken van genot?

28 oktober 2022 om 09:33

En dan hopelijk over een tijdje Gravenberch er ook nog naast.. genieten. Hoe hij inviel tegen Barca, je ziet gewoon het talent van die jongen.

28 oktober 2022 om 10:21

Ik zie dit soort beelden dan ook echt voor me. Overal volwassen mannen met tranen in de ogen, kei hard janken van genot. Zo blij zijn we dan.

28 oktober 2022 om 10:24

Dan heb je 3 jongens die niet echt van de steekpasses zijn. Dan krijg je veel te veel postbode voetbal.
We moeten iemand hebben die onze voorhoede snel aan het werk kan zetten.
Ik mis echt een goede passer op het middenveld ala Veerman

28 oktober 2022 om 11:14

@myvision. Haha je hebt dan 100% een tegenstander die op het middenveld alledrie op zijn minst geel gaan krijgen. Frenkie is (nu) wel meer wereldtop, en speelt veel gecontroleerder (minder fouten, bal nooit de ver voor zich uit etc.). Maar ze zijn allebei echt uniek, dit soort spelers zijn er bijna niet. Het liefst hebben ze de hele dag een bal aan de voet volgens mij.

Alleen jammer dat we in Nederland niet een Kante hebben die dan alles dichtloopt erachter. Dan zouden we een middenveld hebben waar je de bal niet van gaat afpakken en onze verdediging is zeker al top 3 van de wereld. Alleen de aanval is wel echt middelmaat zonder ster. Vroeger was het altijd precies andersom.

28 oktober 2022 om 11:53

@keepertoob:

Ik neem aan dat je een grapje maakt.

Frenkie de Jong is juist een uitstekend in zijn passing, daarnaast heeft Xavi al vaak laten zien ook een goede steekbal te kunnen geven.

28 oktober 2022 om 14:19

Frenkie is verdedigend juist heel sterk! met kante noem je ook wel een van de beste afpakkers die je wss hebt zien spelen op het middenveld. Gravenberch is verdedigend overigens ook wel goed hoor totaal niet zoals een pogba ofso zo lui maar ook gewoon eeen harde werker en zn fysiek heeft hij mee. Speelde bij ajax ondanks uitvorm verdedigend altijd nog erg sterk!, ik zou het al met hem aandurven dit wk. Jammer dat brobbey niet eerder in een systeem zonder buitenspelers gezien heb maar lijkt me ook top maar zou ik eerst eigenlijk in een oefenwedstrijd willen zien dus kan je gewoon niet opstellen basis. Maar als ik alleen de spelers op zou stellen die ik goed vind zonder teveel naar de huidige situatie te kijken (wie al veel gespeeld hebben in de oefencampagne) zou ik zo spelen. Edit, ik denk dat ik gewoon met frimpong linksback zou spelen, hij is redelijk 2 benig en veel beter dan malacia en blind. Er zijn genoeg backs die dat kunnen maar weinig coaches die het aandurven.

getalonder 6
Timber
V Dijk
Ake
Dumvries/fri
gravenberch
Frenkie
niemand goed
Xavi
Brobbey
Danjuma

Ik vind Xavi de beste speler van PSV op dit moment, die laat meer zien en het vaker dan andere. Echt een aanwinst gebleken, die jaren trainen met de absolute top heeft hem goed gedaan. Xavi mag van mij wel mee ipv Klaassen. Klaassen zou je goed gebruiken als je moet strijden etc maar wat ik heb gezien kan Xavi dat ook prima. En een veel beter techniek. Xavi is echt een van de spelers die een kans moet krijgen, net als Frimpong. Van Gaal kan moeilijk om ze heen hoe ze presteren (frimpong al langer dan een paar maanden). Het hoeft niet gelijk voor de basis maar geef ze plaats op de bank en het idee dat ze goed bezig zijn. Andere komen ook soms snel aan de beurt die minder presteren of minder lang hebben gepresteerd, geef deze jongens dan ook de kans

28 oktober 2022 om 09:20

Ik weet niet helemaal of Van Gaal per se Klaassen moet laten vallen als hij Simons meeneemt. Klaassen is ook multi inzetbaar dus wat mij betreft is iemand anders kind van de rekening, maar vriend Simons moet zeker mee.

28 oktober 2022 om 10:48

Klaassen is iig beter dan Til. Als noodoplossing samen met LdJ in de 16 zou dat mooi werken. Gakpo links, Berghuis rechts.

28 oktober 2022 om 11:17

Klaassen goed gebruiken als je moet strijden? Klaassen is wellicht een kilometer vreter, maar hij wint zelden zijn duels. Ik vind Klaassen niet heel erg bijzonder.
Daarnaast vind ik niet dat je op het WK spelers een kans moet gunnen, dat moet je op de training laten zien. Het WK is voor het eggie. Dan moeten we alles winnen!! Hup Holland hup!

28 oktober 2022 om 12:01

@vitesse u kijkt weinig Ajax.
Klaassen is wss de persoon die de meeste tweede ballen opvist van ajax en belangrijk in het druk zetten. Niet verfijnd, maar Klaassen is wel iemand die veel energie brengt.

Eerste elf? Denk het niet. Maar dit is wel iemand op het middenveld die wat anders brengt dan de anderen. Zelfde als Luuk voor in de spits.

28 oktober 2022 om 11:20

Mee eens. Hier heeft PSV echt goed meegedaan, om Xavi binnen te halen. Vind hem wel regelmatig 1 van de betere horen bij PSV.

Het zijn wel 2 verschillende spelers, beide keuzes zou ik wel snappen. Alleen zou ik Xavi zeker wel meenemen.

Zoals hij gisteren speelde en zoals Ajax woensdag hard terugviel hebben we alle reden om PSV met deze Simons te vrezen binnenkort. Wat mij betreft gaat hij mee naar Qatar, ook als is hij evenals PSV zelf nog vrij grillig. Ik denk dat Louis het ongekende talent ook heus wel ziet want zo'n kans om zich te onderscheiden met zo'n debutant laat Van Gaal doorgaans nooit schieten. Daarnaast is het wel aan mij om toe te geven dat ik Simons als een hype zag en hem totaal heb onderschat. Ruwe diamant voor PSV, Oranje, het Nederlands voetbal.

28 oktober 2022 om 09:21

Ik zat er wat betreft Simons ook echt keihard naast. Na zijn eerste wedstrijd dit seizoen riep ik dat ie er niets van kon

Ik ben ergens wel bang dat Louis hem niet meeneemt, omdat het niet meer zijn ontdekking is nu het hele land het roept.

28 oktober 2022 om 11:17

@migi. Ik dacht ook dat Simons veel meer tijd nodig had. In zijn eerste interview kwam hij heel slecht uit zijn woorden maar zei hij al dat hij persoonlijkheid ging toevoegen aan het team. Ik was sceptisch, maar hij doet het wel gewoon. Vorige week tegen Arsenal ook de beste speler en de kartrekker, stond te coachen als een aanvoerder. Ondanks dat hij niet het aaierige en charmante (weet even geen ander woord) van Frenkie en De Ligt heeft, is hij wel echt een superprof. Tegen Excelsior boos nadat hij scoorde omdat hij eerder had moeten scoren. Het is als fan soms een beetje gek, maar hij weet gewoon dondersgoed hoeveel er nodig is om de top te halen. En daarom denk ik dat hij het wel gaat halen.

28 oktober 2022 om 09:32

Psv hoef je echt niet te vrezen. Simons is dan wel een lichtpuntje.. maar de verdediging zal een speeltuin zijn voor Brobbey.

28 oktober 2022 om 09:46

Wat voor speeltuin moet het dan wel niet zijn voor Gakpo, Simons en Madueke?

28 oktober 2022 om 10:50

Gekke Gerrit vreet Brobbey op!

28 oktober 2022 om 11:05

Als Mike te Wierik die aanval kan overleven dan zit het vast wel goed

Van de wel of niet Nederlands elftal discussie blijf ik ver weg. Clubvoorkeur verpest de discussie hier nogal. Wat ik wel positief vindt aan Simons is dat er gewoon een gezonde kop op zit. Nuchtere gast, die gewoon zijn ding doet. Soms wel wat nare trekje in het veld als het niet loopt. Ik hoop dat hij dat afleert. Dat hij meer kan dan PSV lijkt me wel duidelijk, of dat echt de wereldtop is twijfel ik aan.

28 oktober 2022 om 10:42

Ik krijg juist het idee dat niet alleen PSV’ers dit roepen dus mensen kunnen wel af en toe hun roze bril afzetten.

28 oktober 2022 om 10:54

Idd, voor het eerst sinds tijden dat iedereen het eens is dat hij iig mee moet. Wel eens over die nare trekjes, maar de oorzaak ervan is wel iig positief, namelijk super fanatiek zijn. Heeft ook wel echt een huilgezicht waar velen zich ongetwijfeld aan zullen gaan ergeren, al kan hij daar zelf niet zoveel aan doen. 😅

Ik denk dat Simons in de basis nog een te groot risico is. Alternatieven zijn Berhuis of Gakpo (zoals tegen Polen) al zie ik Berghuis liever op 8 net zoals bij Ajax afgelopen week. Het wordt dan wel een heel aanvallend middenveld met Frenkie, Berghuis en Gakpo.. Lastig!

Wat ben ik fan van deze jongen zeg. Hij werkt zo hard, gaat altijd voorop in de strijd en komt zoveel plezier vanaf op het veld. Hoop echt dat dit 1 van de vaste aanjagers gaat worden van oranje. Ik hoop ook dat hij nog 2 jaartjes bij PSV blijft. Dit soort spelers hebben we nodig om stappen te kunnen maken. Als hij mee kan blijven bouwen om PSV op een fundamenteel hoger niveau te krijgen en dan een mooie stap te maken, zou geweldig zijn.

Op het WK gewoon met 3 verdedigers en 2 aanvallende backs spelen. Middenveld Frenkie en Xavi, dan linkeraanvaller Bergwijn die voor blijft en rechts Berghuis die het middenveld ondersteunt. Depay spits. Dan zie ik Nederland nog wel stunten. En Luuk de Jong gooi je erin als je lange ballen na voren gaat geven om wat te forceren. Als het moet samen met Brobbey. Fijne wedstrijd voor de verdedigers aan de andere kant.

28 oktober 2022 om 09:38

Haha stel je voor dat je even een corner of vrije trap van de zijkant moet verdedigen tegen Oranje in de laatste 10 minuten. Komen Luuk de Jong, Virgil, de Ligt, Ake en eventueel Brobbey de 16 in lopen.. gewoon eng.

28 oktober 2022 om 11:08

En dan Gakpo die er 10 van de 10 panklaar op een van die koppies legt. Die combinatie is echt een wapen van Oranje.

Xavi speelt helaas op een positie dat tegenwoordig weinig gebruikt wordt. Ik vind hem meer als een echte 10 dan een 8. En hij mist bepaalde kwaliteiten voor op de vleugels.
Ik hoop dat hij niet te lang blijft hangen op een rol achter de spits. Want als je in de top wilt bereiken moet je op of op 8 spelen of op de vleugels. Simons gebruikt veel risico in zijn spel en vertraagt het niet genoeg.
Hij is nog erg jong maar hij moet zich niet ontwikkelen onder Van Nistelrooij. Is niet de trainer om het beste uit hem te halen.

28 oktober 2022 om 12:00

Nee als je de top wil bereiken moet je naast heel erg goed kunnen voetballen ook heel erg hard kunnen werken en verdedigend je mannetje kunnen staan. Deze jongen kan dat overduidelijk ook en hij heeft al meerdere keren laten zien ballen te kunnen veroveren en ondanks zijn lengte fysiek toch vrij sterk te zijn. Dat hij nu rechtsbuiten staat wil niet zeggen dat hij later in zijn carrière niet een linie naar achter kan gaan.

28 oktober 2022 om 13:04

Hard werken en verdedigend je mannetje staan dat kunnen minder getalenteerde spelers ook. Het gaat mij erom dat Xavi de kwaliteiten van een moderne middenvelder moet bezitten als hij in de top wilt komen en dan moet hij zich concentreren op een meer behoudende positie als een 8. Omdat de nummer 10 nauwelijks nog gebruikt wordt.
Hij moet leren om minder vaak een risico pass te nemen, schuiven op middenveld ipv in de aanval enzovoorts.

Bij Barcelona hebben ze nu eenmaal de gedachte dat het voetballen belangrijker is dan het fysieke en dat was zo tot x-aantal jaren geleden. Nu zie je gewoon dat voetbal echt een topsportklimaat is waar atletische vaardigheden minstens zo zwaar meetellen. Merk dat bij Barça wij ergens onderaan zullen scoren wat dat betreft want heb het gevoel dat we altijd op intensiteit en aggressiviteit worden geklopt.

28 oktober 2022 om 10:11

Op zich is daar niets mis mee om in de jeugd veel bezig te zijn met de bal. Technische kwaliteiten komen altijd naar boven in kleine ruimtes tegenover fysieke vermogen.

Wanneer je de eerste elftal bereikt dan moet je daar wel aan werken tot een bepaalde hoogte.

28 oktober 2022 om 10:18

@somagunner

Dat is inderdaad nog altijd zo, maar als je niet gaat werken in de gym ga je altijd een stap te laat zijn.

Zie Bayern, die waren zo oppermachtig tegen dit Barcelona dat ik me serieus vragen stel bij hun fysieke trainingen. Dat was precies een ploeg op steroids tegen een amateurploeg.

28 oktober 2022 om 10:38

Bayern is al een tijdje bezig met het maken van Captain America's maar ze winnen nog geen CL. Tot een bepaalde hoogte is het prima en Barca mist kwaliteit. Ik zou daar niet te veel op kijken.
Dat Barca een fysieke achterstand heeft verbaasd me niet t.o.v. Bayern.

28 oktober 2022 om 11:35

Bij Barca hoeven ze helemaal de gym niet in. Kijk Pedri eens iedereen op het verkeerde been zetten puur omdat hij zo lichtvoetig is. Er is gewoon structureel iets mis in de samenstelling. Bayern heeft veel dynamiek en dat is sowieso lastig te verdedigen. Wanneer het team van Barca echter klopt kunnen ze dat voetballend en met gogme oplossen

28 oktober 2022 om 12:08

De beste spelers hebben altijd ook de beste techniek en spelinzicht. Thiago is bv ondanks zijn smalle bouw al jaren een wereldklasse middenvelder, dankzij zijn techniek. Hetzelfde geldt voor Kroos, Busquets Modric etc.

28 oktober 2022 om 12:51

@lewizkid

Ik heb het niet per sé over fysieke kracht, eerder over het dynamische. Die jongens van Bayern zijn kasten maar dartelen over het veld en zijn overal het eerst op de bal. Dat heeft niets te maken met zwaar gewichtheffen maar met functioneel je lichaam trainen.

Daar vind ik dat Barcelona precies tekort komt.

Voor iedereen die dit leest, ik heb het dus niet over fysieke kracht, maar over wendbaarheid en intensiteit.

28 oktober 2022 om 12:46

Volledig met je eens. Moet overigens wel zeggen dat het belangrijk is om in je achterhoofd te houden dat Xavi Simons destijds vanuit de onder-17 van Barcelona naar de onder-19 van PSG ging. Logisch dat de accenten op de training dan ook wat anders liggen.

28 oktober 2022 om 12:52

@guaporta

Sowiso dat Xavi Simons nog meer uren in de gym heeft gedaan want die jongen had ook een kinderlichaam op zijn 15-16. Wel een hele goede ontwikkeling dat hij nu doormaakt!

Ik zie deze jongen nog wel een jaar of 2 bij PSV blijven. Die is zo bewust met z’n keuzes bezig en heeft hier nu echt de plek om enorm door te groeien. Daarbij heeft ie het duidelijk naar z’n zin en enorm veel plezier.

28 oktober 2022 om 12:58

Als hij echt stappen wil maken dan moet hij zo snel mogelijk uit de eredivisie vertrekken. Al die potjes tegen go ahead, rkc, fortuna heb je helemaal niets aan. Hij moet wekelijks aan de bak en dat kan alleen in een echte competitie.

Xavi is echt een genot om naar te kijken. Deze jongen voetbalt zo gemakkelijk. Zoals hij gisteren tussen de Arsenal spelers door laveerde, was heerlijk. Hij koppelt ook nog rendement aan zijn spel. Louis moet snel een basisplaats voor hem vrij maken.

28 oktober 2022 om 11:17

En ook z’n gif is mooi om te zien. Niet bang voor welke speler dan ook. Lekker brutaal

Goede voetballers hebben de gym ook niet zo hard nodig. Die blijven uit de duels. Sterker nog ze komen niet eens in het duel. Maar dan moet wel alles kloppen en momenteel klopt het niet helemaal in Barcelona.

Twee maanden geleden was hij nog een omhooggevallen social media ster die helemaal niet kon voetballen, en nu lijkt heel Nederland van hem te genieten. Mooi om te zien.

Deze jongen is echt een genot om naar te kijken. Werkt hard, straalt plezier uit en kan fantastisch voetballen.

Hallo mensen, wakker worden! Natuurlijk gaat Xavi niet mee. Gakpo is zeker van zijn plaats. Daarnaast is Louis erg gecharmeerd van Berghuis en Klaassen zal er voor zijn veelzijdigheid ook bij zitten. Hij is een oogappeltje van Louis. Er is dus geen plek voor Simons!

Xavi is een fantastisch talent zoals we gister zagen. Echter gaan er ook nog heel veel basis dingen fout. Vooral in zijn passing is het nog teveel 50/50. Hij moet rustiger aan de bal worden wil hij een betekenis gaan spelen op het wk. Het is nog niet vast genoeg. Zoals we zagen heeft hij daarentegen weer een heerlijke drive en demarrages. Volgend jaar komt zijn echte talent tot wasdom. Dan heeft hij alles onder controle

Gewoon meenemen. Al is het voor de bank. Hij kan misschien wat forceren als het nodig is. Het is of Klaassen of Til dus kan hij mooi als Back up voor Berghuis, Bergwijn of Gakpo iig al aan een eindtoernooi ruiken, waar hij als hij deze lijn doorzet, door Koeman ook gebruikt gaat worden na het WK

Ik was totaal niet onder de indruk van Simons in de eerste wedstrijd tegen Arsenal. Na die wedstrijd had ik toch twijfels of dit wel zo een grote talent is. De echte grote talenten die laten zich gelden in wedstrijden waar het echt om gaat. Ook als de ploeg niet goed draait spelen ze opmerkelijke wedstrijd. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Robben in 2014 op de EK. Simons zal vast nog een vormdip krijgen, maar hij wel een echte. Ik zat mis.

Klaassen, Taylor en Berghuis spelen in Amsterdam en staan dus een straatlengte voor. Moet wel gek lopen wanneer Louis bij Simons uitkomt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord8251
2.PSV7549
3.Ajax6948
4.AZ6733
5.FC Twente6439
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
X. SimonsMiddenvelder3419
J. VeermanMiddenvelder334
G. TilMiddenvelder309
W. BenítezKeeper300
L. de JongAanvaller2414
J. BakayokoAanvaller235
A. El GhaziAanvaller238
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

10 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 34 19 2 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 6 0 1 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSV moet serieus vrezen: Arsenal meldt zich voor uitblinker Xavi Simons

Xavi Simons is op de radar verschenen bij Arsenal, zo melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De aanvaller annex middenvelder maakte afgelopen seizoen indruk bij zijn debuutseizoen in de Eredivisie...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 5 juni
Santiago Giménez prijkt hoog op het lijstje van Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren