Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Xavi gooit elftal noodgedwongen om; Frenkie behoudt basisplaats

Laatste update:

Xavi heeft de opstelling van Barcelona bekendgemaakt voor de uitwedstrijd tegen Girona. De Spaanse oefenmeester heeft niet de beschikking over Robert Lewandowski, die zijn laatste van drie wedstrijden schorsing uitzit. Ansu Fati vult om die reden de spitspositie in. Op het middenveld is een plek ingeruimd voor Frenkie de Jong. Het duel in Estadi Montilivi vangt om 16.15 uur aan en staat onder leiding van scheidsrechter Alejandro Muñiz Ruiz.

Barcelona wist zijn laatste zeven officiële wedstrijden in winst om te zetten en incasseerde daarin evenzoveel doelpunten. In competitieverband werd de Catalaanse defensie nog maar zes keer gepasseerd dit seizoen. Na een zwaarbevochten zege in de Copa del Rey tegen Real Sociedad (1-0) hoopt Xavi de perfecte lijn in januari door te trekken in LaLiga. Dat moet gebeuren op bezoek bij het honderd kilometer noordelijker gelegen Girona, dat de twaalfde plek bezet.

De verdediging wordt op twee posities gewijzigd ten opzichte van het bekerduel met Real Sociedad. Jules Koundé en Marcos Alonso zijn de backs van dienst; het hart van de defensie wordt gevormd door Ronald Araújo en Eric García. Op het middenveld heeft Xavi basisplaatsen ingeruimd voor Frenkie de Jong, Sergio Busquets en Gavi. Pedri behoort wel tot de wedstrijdselectie, maar is niet fit genoeg om te starten. Hij werd in de Copa del Rey een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

Xavi zal hameren op het benutten van de kansen, aangezien het daar de voorbije twee duels aan schortte. Zowel tegen Getafe (1-0) als Sociedad (1-0) werd ondanks legio kansen slechts één keer het net gevonden. Ousmane Dembélé en Raphinha moeten voor de aanvoer zorgen vanaf de zijkanten. Fati bekleedt bij afwezigheid van Lewandowski de spitspositie. De Poolse spits zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit en is er vanaf woensdag weer bij in competitieverband tegen Real Betis.

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Araujo, Eric García, Alonso; De Jong, Busquets, Gavi; Raphinha, Ansu Fati, Dembélé.

Girona - Barcelona:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een actie, beweging, techniek en snelheid in de voorhoede!

28 januari 2023 om 15:30

Alleen Alonso centraal is pure armoede.

28 januari 2023 om 15:49

Linksback lijkt het, niet bepaald beter

Nog even en hij heet "Frenkie Basisplaats" ....of "Frenkie Benkie"Mogen de kopstukken een keer over Barcalona zelf gaan. Is het zo belangrijk om de kopstukken te maken met wel of geen basisplaats voor Frenkie?Dit is precies wat Berghuis bedoeld, want Ooohh whee hij niet in de basis staat, dan wordt er vooral weer met een vingertje gewezen. Ik ben Barcelona Fan, maar ik zie dat het meer over Frenkie wel of niet in de basis gaat....beetje jammer.

28 januari 2023 om 15:54

Ik denk niet dat dit precies is wat Berghuis bedoeld. Ik denk ook niet dat er weer met een vingertje wordt gewezen. Daarnaast ben ik Frenkie fan en geen Barcelona fan, dus fijn dat de titel het direct duidelijk maakt.

28 januari 2023 om 17:32

Niet direct, maar wel indirect. Ze maken er een thema van. Hij is gewoon onderdeel van en dan kan je soms banken, als je tussen zulke goede spelers moet concurreren voor een plekje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren