Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wout Weghorst geeft met manier van juichen signaal aan Frank de Boer

Laatste update:

Wout Weghorst heeft zaterdag zijn zeventiende doelpunt van het seizoen in de Bundesliga gemaakt. De 28-jarige spits van VfL Wolfsburg, die tot verbazing van velen niet is uitgenodigd voor het Nederlands elftal, maakte tegen Werder Bremen vlak voor rust het tweede doelpunt van zijn ploeg (1-2 ruststand). Het was voor Weghorst zijn vijftigste doelpunt in de Bundesliga, waarmee hij de vijfde Nederlander werd die dat aantal heeft gehaald.

Het doelpunt van Weghorst kwam met enig fortuin tot stand. Xaver Schlager zette op de helft van Werder Bremen een blok en zag de bal zo gelukkig doorrollen naar Weghorst, die vrij voor doelman Jiri Pavlenka kwam te staan. De centrumspits van Wolfsburg dribbelde op de Tsjech af en plaatste de bal rustig in de verre hoek: 0-2. Weghorst besloot zijn treffer te vieren als een leeuw, een duidelijk signaal aan bondscoach Frank de Boer.

In de media was vrijdag al veel te doen om de beslissing van De Boer om Weghorst niet op te roepen. "Weghorst moet er gewoon bijzitten", zei Youri Mulder tegenover De Telegraaf. "Dat heeft hij verdiend. Als je al drie seizoenen lang zulke aantallen goals maakt in een competitie als de Bundesliga, dan hoor je geselecteerd te worden", aldus Mulder, die ook een kanttekening plaatste: "Het is wel zo dat de spitsen die al bij Oranje zaten het goed hebben gedaan. En dat Luuk de Jong bijvoorbeeld de rol van pinchhitter heel goed invult. Maar dan neem je als bondscoach maar een keer een extra spits mee."

Ook Valentijn Driessen van De Telegraaf nam het op voor Weghorst, maar het uitblijven van een uitnodiging wel aankomen. "De keuze over Weghorst heeft hij eerder gemaakt. Ik denk dat hij ook denkt dat hij met Luuk de Jong een betere pinchhitter heeft. Normaal gesproken zou Weghorst het natuurlijk gewoon verdienen om in de selectie te zitten, als je ziet wat hij presteert. Ronald Koeman heeft hem toen bij de selectie gehad. Die heeft hem toen ook meegemaakt."

Verdient Wout Weghorst een uitnodiging voor Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Best mogelijke antwoord van zijn kant!

Lekker bezig Wout. Gewoon lekker je dingen blijven doen in Duitsland waar je wel gewaardeerd wordt.

Ja Frank, kijk maar goed en schroom niet deze vechter verdiend dit!!!!!

20 maart 2021 om 16:49

Frank zit in ze tv gids te kijken wanneer Luuk de jong speelt.
Kijken of hij er toevallig nog 1 scoort.
Want ja dat is de beste keus natuurlijk.
Maar je kan nu toch wel zeggen dat het hem niet word met Frankie Woutje niet mee.
Terwijl hij wel in duitsland voetbal kijk maar je kan beter bij de nr 17 spelen (st juste).
Dan dat je 17 goals maak met 6 assisten mede dankzij weghorst dalijk wolfsburg CL haal.

20 maart 2021 om 17:55

Dus je wilt Weghorst voor in de verdediging meenemen? Want anders snap ik niet echt waarom St. Juste relevant is.

20 maart 2021 om 19:33

Moet ik hier serieus antwoord op geven hahahaha..

20 maart 2021 om 17:31

Snap je nou echt niet waarom luuk er bij zit. Je hebt een stormram in de selectie nodig voor als dat moet. Dat is weghorst jammergenoeg niet geschikt voor en Luuk wel. Daarom zit hij er bij. Snap niet waarom er door supporters gekozen wordt tussen luuk en weghorst. Je moet weghorst juist vergelijken met de andere spitsen. Niet met luuk

20 maart 2021 om 17:36

Als jij denkt dat luuk boven wout moet worden opgeroepen kan je beter basketbal kijken. Waarom heb je een stormram nodig als wout ze er gewoon in schiet.

20 maart 2021 om 17:41

Doe nou niet of Luuk de Jong een koekenbakker is. Maakte er ook 50 in 2 seizoen. Psv en bezorgde sevilla de uefa cup met 3 doelpunten in halve finale en finale. Stond er als pintchhitter de enige keer- dat HIj er moest staan, tegen noord ierland. Ik Zou hem als pintchhitter ook eerder inzetten dan Weghorst.

20 maart 2021 om 18:15

Ik denk dat jij slaapt, weghorst is over 't algemeen een betere spits. Wat valt daar niet aan te snappen?

20 maart 2021 om 19:31

50 in 2 seizoen precies wat je zeg bij PSV.
En echt waar 3 goals echt geweldig om daar op te teren.
Tegen over een spits die in Duitsland al 3 seizoenen boven de 15 goals maak.
Laat Luuk dat is zien in het buitenland.

Ja Frank, kijk maar goed en schroom niet deze vechter verdiend dit!!!!!

In 90 duels 50 goals in de Bundesliga. Dan kan je wel aankomen met "Luuk de Jong is een betere pinchitter", maar Weghorst is over het algemeen een betere spits, is niet getest als pinchitter en als je jongens als De Ligt en eventueel Van Dijk naar voren stuurt heb je genoeg stormrammen in de 16.

20 maart 2021 om 16:41

Precies, het is echt lachwekkend. Los daarvan heeft Wout nog nooit de kans gehad zich te laten zien als pinchitter voor Oranje. Luuk wel en die heeft indd goede dingen laten zien maar Wout verdient het ook om geselecteerd te worden. Babel daarentegen, lachwekkend.

20 maart 2021 om 16:45

Vind dat je Babel en Weghorst niet kan vergelijken. Je moet kiezen tussen Luuk de Jong en Wout Weghorst. Babel is een vleugelaanvaller, los van dat het vreemd is dat hij erbij zit. Maar dan kies je toch altijd Weghorst boven Luuk de Jong?

20 maart 2021 om 17:02

Ik denk juist wel dat je Basel er mij moet betrekken, in dit geval dus wegsturen! Gewoon Depay op links, wout midden en Berghuis rechts. Dus nee je kan ze niet vergelijken maar ja ze komen wel voor in de zelfde discussie.

20 maart 2021 om 17:02

Beiden aanvallers dus kun je wat mij betreft prima vergelijken. Het is niet alsof we vaak in een 433 spelen met twee buitenspelers dus wat dat betreft maakt het niet zoveel uit.

20 maart 2021 om 17:55

Nee hoor. Er is een nieuwe fifa regel die stelt dat elk land een dertiger met roze haar moet selecteren. Vandaar Babel...

20 maart 2021 om 21:02

Depay op links zetten zou ik misschien wel net zo schandalig vinden als het thuis laten van Weghorst. De man is sinds hij spits is onbetwist bij Nederland en misschien wel onze belangrijkste speler. Die haal je niet uit die rol. Overigens is Babel inderdaad weldegelijk betrokken bij deze discussie. Als je Weghorst meeneemt ipv onze roze 30er, kan je Malen prima naar de linkerkant schuiven. Hoef je dus ook niet te kiezen tussen de Jong en Weghorst.Al ben ik persoonlijk ook geen LdJ fan en zou ik dan nog liever Bergwijn daar zien, met Malen als 3e spits achter Depay en Weghorst.

Gewoon lekker zo doorgaan Wout, Frank gaat Oranje toch niet lang overleven. De volgende bondscoach gaat wel zien dat je het echt dik en dik verdiend.

20 maart 2021 om 16:40

Want Koeman riep 'm zo vaak op... 🤨

20 maart 2021 om 16:44

Sindsdien is weghorst natuurlijk veel beter gaan spelen en Luuk alleen maar minder..

20 maart 2021 om 16:47

Vorig jaar viel het nog enigszins te verantwoorden. Weghorst scoorde ook aardig wat penalty’s en Luuk stond er nog wel eens in toppers en speelde aardig mee. Het enige wat de Jong dit seizoen nog doet is rode kaarten pakken in toppers en tweede viool spelen, terwijl Woutje zijn team hoogstpersoonlijk op sleeptouw neemt richting CL plekken (met maar 2 penalty’s). Het is nu écht niet meer uit te leggen.

20 maart 2021 om 16:48

Heeft hij die 50 goals gescoord sinds De Boer is de bondscoach? Geloof er niets van. Maar de anti's hier willen graag een stok hebben, maar ze zijn ze dom om te negeren dat Koeman deze speler niet opriep. Net als dat de boer wordt afgemaakt omdat hij Babel oproept, net als Koeman. Lachwekkend!

20 maart 2021 om 16:53

De enige die hier een domme reactie geeft ben jij volgens mij. Letterlijk boven je staat een uitleg hoe en wat. Weghorst is alleen maar meer gaan scoren en Luuk de Jong is buiten minder scoren ook minder gaan spelen. Vrij onlogisch dat je een van de beste spitsen uit de Bundesliga niet oproept maar een bankzitter van Sevilla wel..

Wat een mooie en nette manier om toch een signaal te geven naar de bondscoach

Haha heerlijk! Even een subtiele sneer, maar niet ongepast. 50 BL goals, wie had dat ooit verwacht bij Wout?

En terecht! Deze man hoort in de basis te staan van ons Oranje!

20 maart 2021 om 17:15

Ga 'm er toch even ingooien. 3-5-2: De Vrij - De Ligt- VVD ; Hateboer- Frenkie- Gravenberch/De roon- Wijnaldum- Wijndal/V Aanholt; Depay- Weghorst.

20 maart 2021 om 17:34

Ik heb 1 aanmerking, je centrum staat verkeerd. De Vrij moet de centrale man zijn. De Ligt op rechts (daar was hij bij Ajax altijd goed (toch?)), V Dijk Links.

20 maart 2021 om 17:43

VVD is geblesseerd tot na de zomer, Hateboer is nu ook geblesseerd. Dus onzin om zo'n opsteling te posten.

20 maart 2021 om 18:15

Sorry hoor, maar hateboer? Die heeft in oranje nog nooit een bal goed geraakt. En ja, ik weet dat hij bij oranje anders speelt dan bij atalanta qua formatie.

Wel niets presterende Luuk de Jong, maar niet elk week scorende Weghorst selecteren, schiet mij maar lek. Waarom hebben wij toch van die incapable bondscoaches? Kom op man, selecteer altijd de best presterende spelers uit de topcompetitie, en dan pas de rest. Babel laat ook niets zien. Trieste zaak dit man. Hopelijk schaamt de boer z'n ogen uit zn kop... wellicht wordt het, hoe triest dat ook is, tijd voor een buitenlandse bondscoach, die zal minder van de vriendjespolitiek zijn en gewoon de best presterende spelers selecteren

Tja, als scoort hij er nog 30... Het is geen Ajacied, dan is geselecteerd worden altijd een stuk lastiger helaas.... 🙄

Heeft Luuk eigenlijk een basisplaats?

20 maart 2021 om 17:01

We kiezen tussen iemand met een AZ verleden en eentje met een PSV verleden. Uiteraard wordt er dan geen Ajacied geselecteerd. FDB is gewoon eigenwijs en/of vriendjes met Luuk.

20 maart 2021 om 18:02

Misschien moet zijn makelaar even 8n de media gooien dat Wout open staat voor een overgang naar ajax. Mocht dat helpen dan zien ik m heel graag in oranje verschijnen.

Sorry Wout, misschien een paar wedstrijden in de spits bij een (?) Nederlandse topclub spelen, dat schijnt meer waard te zijn.

Weghorst verdiend absoluut een kans maar als de Jong straks de winnende maakt tegen Turkije roepen we dat de boer gelijk had. Zeker de telegraaf

De boer gaat niks bereiken op het ek.

Als je al niet capabel bent om kwaliteit te zien in een speler die de goals aan een scoort in de bundesliga dan kan je er beter gelijk mee stoppen. En dan heb ik het niet eens over het oproepen van stengs en babel.

Alleen in nederland kan een man met zo een drama cv (na ajax) bondscoach worden en zulke domme beslissingen maken. Gaat helemaal nergens over.

En terecht. Scoren is het beste antwoord en zo cynisch vieren mag dan wel. Belachelijk dat hij er niet bij zit en een Babel en Luuk de Jong wel.
Babel wordt als buitenspeler gezien maar zelfs daarvoor had ik eerder El Ghazi erbij gehaald, die speelt in de premier league en zit niet op de bank in Turkije.

20 maart 2021 om 17:23

Babel en Luuk de Jong zijn bewezen internationals met internationale ervaring op topniveau. Snap wel dat je daar liever op terugvalt wanneer het om de knikkers gaat. Het jeugdig elan komt bij Oranje al van andere spelers.

22 maart 2021 om 09:39

Weghorst is ook al 28 en schiet momenteel de Bundesliga aan gort, dat is meer bewijs dan wanneer je op de bank zit in Spanje of Turkije.

22 maart 2021 om 10:55

Lees het verhaal van Sjoerd Mossou vandaag in het AD eens zou ik zeggen. Er komt meer bij kijken, dit soort keuzes zijn van alle tijden.

Wat een pannenkoek is onze bondscoach toch ook. De zoveelste Vriendjespolitiek > kwaliteit situatie. Om moe van te worden. Wout verdiend absoluut een kans.

Weet je wat ook leuk is. Op Transfermarkt heeft Weghorst als 28 jarige veruit de hoogste waarde van Wolfsburg met 30 miljoen. Zelfs daar snappen ze zijn waarde beter dan De Boer.

Weghorst hoort in de basis bij Oranje. Depay vanaf links, op rechts meerdere keuzes mogelijk. Deze jongen is 2 klassen beter dan Luuk de Jong. Heeft alles wat een moderne 9 moet hebben. De Boer maakt zichzelf ongeloofwaardig.

Men doet alsof we met Weghorst ineens wereldkampioen gaan worden haha. Natuurlijk zou je hem zeker een kans kunnen geven maar ik mag toch hopen dat we zonder Luuk en Weghorst aantreden als het om de knaken gaat

20 maart 2021 om 17:21

Met Woutje erbij heb je in ieder geval een spits in vorm erbij die makkelijk scoort. Maar nee laten we vasthouden aan Babel en Luuk de Jong. Het is redelijk kansloos dit.

20 maart 2021 om 18:03

Babel staat nooit in de spits en Luuk de Jong bijna nooit in de basis. Dus voor de spitspositie zijn we helemaal niet aan het vasthouden aan Babel of Luuk de Jong. Zowel de Boer als Koeman houden vast aan Depay als spits.

22 maart 2021 om 09:55

het gaat om de mogelijkheden die je voorin hebt. Babel wordt gezien als back up spits als het nodig is. Je kan weghorst in de spits zetten en Memphis laten zwerven of op de vleugel zetten. Geef me maar een voorbeeld waarin Babel en Luuk een betere optie zijn.

Een potje kaarten bij de koffie is belangrijker dan presteren om in het Nl elftal te komen, Luuk Babel vdBeek St Juste hebben niets te zoeken in het Nl elftal, ontsla De Boer gewoon nog voor het EK please.

Voor het feit dat De Boer Weghorst niet oproept moet De Boer ontslagen worden, heel Nederland ziet dat Weghorst erbij moet. Het is echt ene schande dat je zo een topspits niet oproept zou zelfs in de basis in |oranje moeten spelen, dan maar Depay om hem heen met ene vrije rol.

Tsja wat moet die Weghorst nog meer doen om erbij te horen,of de Jong moet geblesseerd raken misschien dat die dan een kansje maakt..⚽

20 maart 2021 om 17:20

Niet bij Wolfsburg spelen misschien? Lagen er in de voorronde EL ook al uit tegen AEK Athene. Zo makkelijk om alles op F. de Boer af te schuiven.

21 maart 2021 om 00:03

Het is nog veel knapper om er 17 te maken bij Wolfsburg dan bij pak en beet Dortmund of Bayern. Onzin argument. Hij speelt in een kwalitatief betere competitie dan de meeste koekenbakkers in de voorhoede van Oranje.

21 maart 2021 om 00:13

Makaay, Huntelaar, Hasselbaink. Alle drie topscorer geweest in de vier grote competities en desondanks allen geen vaste waarde in Oranje. Het ligt gewoon aan het moment, Depay is nu duidelijk de eerste man met Malen daarachter. Luuk de Jong en Babel hebben een andere rol. Daarnaast speelde Harry Decheiver ook niet in Oranje ondanks dat hij topscorer was in Freiburg en zelfs naar Dortmund ging.

21 maart 2021 om 04:12

Verschil is dat makaay, huntelaar en hasselbaink concurrentie hadden van wereldspitsen als kluivert van nistelrooij en van persie. Weghorst is op dit moment in alles beter dan de jong en verdient een oproep

21 maart 2021 om 10:01

Snap wat je bedoet maar denk dat F. de Boer toch vooral kijkt naar het totale plaatje. En dan met name richting een eindtoernooi waar je vier weken bij elkaar op de lip zit.

Kijk dit is natuurlijk heel slecht verdedigd. Maar wel weer heel goed afgemaakt. Je weet gewoon als Weghorst daar staat en die gaat 1 op 1 op de keeper af dat het een doelpunt is. Malen wil dan nog weleens missen dat zagen we tegen Feyenoord. En De Jong en Babel zijn ook geen Killers voor het doel.

In het verleden waren er wel meer Bundesliga-topscorers die om uiteenlopende redenen genegeerd werden voor de Mannschaft, zoals Martin Max (de vader van Phillip), Ulf Kirsten en Stefan Kiessling. Zo bijzonder is het dus niet.

21 maart 2021 om 16:45

Ulf Kirsten werd genegeerd voor de Mannschaft? Speelde tot aan 1990 50 interlands voor Oostduitsland, en vanaf 1992 50 voor 'die Mannschaft'. Weet niet wat dan 'genegeerd' betekent, in dit verband. Daarnaast, het gaat ook om de situatie. Zoals je zegt, uiteenlopende redenen. Makaaij en Huntelaar speelden ook veel minder interlands omdat zij concurrenten hadden die gewoon kwalitatief veel beter waren. Was dat ingeval Kirsten niet ook het geval?

21 maart 2021 om 20:11

Zeker. Ulf Kirsten zat wel bij de groep, maar was nooit basismateriaal. Denk dat ze bang zijn dat het karakter van Weghorst een rol op het tweede plan niet toelaat. Luuk de Jong is zich bewust van zijn bijrol, net als Van Hooijdonk en Vennegoor in het verleden.

Hoeveel heeft Luuk er gemaakt de afgelopen jaren? Begin steeds meer begrip te krijgen voor de clubs die Frank in no time hebben ontslagen.

Niemand begrijpt waarom Weghorst er niet bij zit. De bondscoach geeft ook geen uitleg, dat vind ik vreemd. Het selectiebeleid van het NL elftal zal altijd voor discussies zorgen maar ik denk niet dat je hier over kan discussiëren. We zitten al niet ruim in de spitsen waarvan er een aantal ook nog eens niet of weinig spelen bij hun clubs. En ik denk dat Weghorst zeker als stormram kan fungeren als het nodig is. Luuk kan beter koppen, maar als het nodig is heb je iemand nodig die oorlog kan maken en dat kan Weghorst zeker wel.

Weghorst is beter dan zowel De Jong als Malen. Depay & Malen kunnen ook wel op de flanken spelen als De Boer kiest voor 4-3-3. Weghorst hoort er gewoon erbij tr zitten. Hij heeft zich echt goed ontwikkeld. Zul je zien dat als Huntelaar weer gaat spelen dat hij opgeroepen wordt

Wout is al jaren geweldig bezig, maar zal nooit in Oranje komen zolang de Boer bondscoach is, zelfs al maakt hij 100 goals in een seizoen. De Boer heeft zijn keuze allang gemaakt, ziet in Wout geen Oranje speler behalve als pinchhitter, en daar heeft hij de voorkeur voor Luuk. Ik vind het erg zonde want Wout Weghorst legt veel meer energie in de wedstrijd en is klinischer in de 16. Maar what you gonna do...

20 maart 2021 om 23:34

Als hij al jaren goed bezig is, waarom riep Koeman hem dan ook niet op? Koeman, volgens vele hier, de beste coach die NL ooit gehad heeft. Uhm, de coach die steevast Babel opriep, waarop De Boer ook wordt afgerekend.

21 maart 2021 om 13:58

Voor Koeman geldt hetzelfde, al snapte ik dat hij Weghorst niet opriep na één goed seizoen. Maar Wout laat het nu al meerdere seizoenen achter elkaar zien, is heel constant en inmiddels gewoon één van de betere spitsen van de Bundesliga. Dan hoor je gewoon in Oranje te zitten.

Maar ja... moet Weghorst dan op de plek komen te spelen van Depay? Of moet hij erbij als pinchhitter? De huidige, als ook de vorige bondscoaches, gaven tot nu allen de voorkeur aan Luuk de Jong als pinchhitter. Misschien werktndat om wat voor reden dan ook wel beter. Eigenlijk zou Oranje met Depay hangend op links en El Ghazi op rechts moeten spelen; dan is er plek voor Weghorst.

Persoonlijk zou ik altijd de voorkeur geven aan Weghorst, maar niet voor niets ben ik geen bondscoach. Ik vertrouw op de kennis en het oog van de persoon die daar op die plek zit.

Heel goed van Wout. Bijt maar even flink van je af. Je speelt in 1 van de beste competities van de wereld en je doet het buitengewoon goed. Met al je 'beperkingen' zoals men dat noemt. Maar goed volgens mij sta je in de spits om goals te maken of anderen de mogelijkheid te bieden die er op dat moment net iets beter voor staan. Daarin ben jij nou eigenlijk als je naar de rest kijkt de nr. 1 van NL! We moeten bij die selectie is af van die mooiweer voetballers. Hartstikke leuk hoor dat ze de bal rond kunnen laten gaan, maar wat is het Rendement? Selecteer ze daar eens op. Je moet scorende gasten in je team hebben die in vorm zijn. Met dit leuk tikkie breed en tikkie terug zullen we nooit meer een prijs pakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren