Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wilhelmsson kiest voor het Midden-Oosten

Laatste update:

Christian Wilhelmsson heeft het Midden-Oosten als nieuwe bestemming gevonden om zijn loopbaan voort te zetten. De 28-jarige Zweed tekende bij Al Hilal Riyad een contract voor vier jaar. De international stond nog bij het Franse FC Nantes onder contract dat naar verluidt zo´n 3,5 miljoen euro voor hem ontvangt.

Wilhelmsson begon in eigen land zijn profloopbaan bij Mjällby om vervolgens via het Noorse Stabæk en het Belgische Anderlecht bij Nantes terecht te komen. Bij de Franse formatie stagneerde zijn ontwikkeling echter.

De Scandinaviër werd vervolgens bij verschillende clubs gestald om zijn loopbaan een nieuwe impuls te geven. Avonturen bij AS Roma, Bolton Wanderers en Deportivo La Coruña liepen evenwel op niets uit. Het financieel aantrekkelijke Saoedië-Arabië geldt nu voor Wilhemsson als nieuw onderkomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Neeeee, wat zonde van zijn talent en kwaliteiten! Die jonge kan met Gemak meedraaien in de Epl.

4 augustus 2008 om 22:14

Je doet net of hij overleden is, hij voetbalt gewoon nog ergens waar jij geen info over hem kunt krijgen.

Ik zou het ook zat zijn als het niet lukte nadat je al heel europa geprobeerd had. Lekker geld vangen.

4 augustus 2008 om 23:05

Oja, net alsof de kranten vol staan met Philip Cocu of dat Vz weer een bericht plaats over Diba. Je snapt ook wel dat je daar alleen heen gaat voor het geld, qua voetbal is het gelijkwaardig aan de Jupiler League.

4 augustus 2008 om 23:38

Nou geef hem gelijk.... Hij is met 4 jarig contract dubbel en dwars binnen. In Europa zou die minder verdienen(niet dat het niks is). Ik zou als profvoetballer ook een paar jaartjes daar vertoeven voor de money.

5 augustus 2008 om 00:08

ja als ik 35 was...
niet een wilhelmson die pas 28 is...hardstikke goede voetballer en kan makkelijk mee in elke competitie. Maarja zijn keus, er was vast genoeg interesse

Pff die jongen kan veel beter.. Jammer dat sommige spelers geld belangrijker vinden dan het sportieve belang

Weer iemand die voor het geld kiest i.p.v zijn sportieve plicht . Zonde

4 augustus 2008 om 22:21

Sportieve plicht? Tegenover wat of wie?
Als je 3-4x meer kan verdienen daar begrijp ik wel dat je die kans grijpt.

5 augustus 2008 om 00:13

Precies, en hij kon het de laatste jaren nergens meer waarmaken, zelfs niet bij laagvlieger Nantes. Waar hebben we het dan over een sportieve plicht als er toch niks meer voor hem te halen is qua prijzen ? Geld natuurlijk.

Als ik niks meer kon bereiken in mijn carriere, had ik zeker ook deze kans gepakt

28 vind ik wat te vroeg om te gaan uitbolen zeg maar!

alsje wil geld verdienen en dus naar olie landen trekt doet dat dan opje 33ste ofzo maar nu toch niet!

5 augustus 2008 om 00:44

Wie zegt dat ze hem op zn 33e nog wilden hebben? Misschien speelde hij dan weer in de Zweedse competitie omdat hij nergens geslaagd is behalve Anderlecht.. Dan had hij dit contract nooit getekend en nooit zoveel kunnen verdienen als nu!

On: Het is wel jammer dat zulke spelers naar deze streek toe trekken i.p.v. een stapje lager proberen in Europa.. Hij kan zn interlandcarriere nu vergeten denk ik.. Maar ik denk dat zijn motivatie bovenaan mn bericht staat..

5 augustus 2008 om 15:45

emile mpenza is tg ook nog na zijn passage in het midden -oosten , naar de premier league kunnen gaan!

goede speler vond hem altijd een sensatie hoop dat hij binne een paar jaar nog is naar anderlecht komen

5 augustus 2008 om 23:16

Hij heeft ook altijd gezegd dat hij ooit nog naar rsca terugkeert...als het voor uit te bollen is, kan hij beter bij Al Hilal blijven.

Sjongejonge, hij was bij Anderlecht niet slecht! En dit kun je tegenwoordig geen impuls meer noemen, het Midden-oosten is alleen goed voor het zakkenvullen. Daar is hij in ieder geval slim in geweest, maar of dit positief uit gaat werken gezien zijn internationale loopbaan moet nog maar uitwijzen. In ieder geval zonde van een goede 'winger'.

Zonde; toch wel een leuke speler om naar te kijken.

En laten we eerlijk zijn; als je salaris verdriedubbeld wordt, ga je ook werken in Qatar, Jemen of Saudie-arabië.

nou met zijn pensioen zit het dan wel goed nu zijn voetbal carriere nog.
zo raakt hij toch uit het zicht bij de bondscoach en europese clubs.rs

mee eens met de voorganger, gewoon cashen die handel, als die echt zo goed was, dan was die al lang doorgebroken bij een topclub

laten we wel even onthouden dat voetbal door veel voetballers als werk word gezien,
dus als de zweed Wilhelmsson voor meer geld kiest is het meer dan logisch.

toen Cocu naar het midden oosten ging, gunde jullie allemaal hem veel suc6 met de opmerken, nog even een jaartje zakkenvullen etc.

waarom gunnen jullie Wilhelmsson dit zelfde geluk nou ook niet?
het is eenmaal waar dat er ook voetballers zijn die het niet echt om het geld gaat maar om de club (c Ronaldo)

deze jongen wilt van Manchester United naar Reall Madrid gaan,
meeste mensen die denken dat je daar meer gaat verdienen, vergis je niet!
er is daar namelijk de onbeschreven regel dat Cassilias en Raúl het meeste moeten verdienen.

maargoed, Wilhelmsson ga maar even een paar jaartjes zakken vullen, het gaat je goed daar, een man met talent, hij kon makkelijk de Epl aan, maar koos voor het geld.
waardeer dat ook nou eens een keer!

4 augustus 2008 om 22:22

Waarderen? Als je als 28-jarige speler, in de Champions League (ik noem maar wat) kan spelen, dan is dat toch veel en veel mooier dan dat je je zakken gaat vullen in Verweggistan? Dat kan toch ook als je 36 bent!

Wilhelmsson vergelijken met Cocu is onzin. Cocu had zijn beste jaren erop zitten, hij heeft op het eind nog veel kunnen betekenen voor Psv, dus vind ik het heel logisch dat mensen en dan vooral Psv-fans hem daar geluk wensen.

Tuurlijk gun ik Wilhelmsson het beste, maar ik zeg gewoon dat het vreselijke zonde is, omdat hij veel en veel beter kan vinden.

Ag ja, als je 28 jaar bent, je bent dus op het hoogtepunt van je carriere, dan lijkt het me meer dan logisch dat je lekker gaat voetballen in het midden oosten! Goede Beslissing, aangezien hij ook nog 2 jaar in Italie/spanje/engeland had mee kunnen doen. Hulde aan zijn zaakwaarnemers!

Deze speler heeft -ik geloof- zo'n 2 jaar geleden nog in de belangstelling gestaan van ajax. Vondt het toen jammer dat dit niet doorging. Reden was mij toen onduidelijk. Geld zal in deze het sleutelwoord wel zijn geweest.
Bij Anderlecht heb ik ém toen wel eens europees zien spelen. Deed íe toen erg goed.....

4 augustus 2008 om 22:42


maarja ff ter zake, wilhelmsson gaat dus naar middeooste om te cashen. leuk voor hem. kan hij driedubbele als wat hij nu verdient krijgen. en tjahh dat mense het maar nix vinde omdat ie alleen maar aan geld denkt, het is zijn werk en waar je meer kan verdiene daar wil je dan werken. ik zou ook gelijk zelfde doen als k de kans ervoor had.

Ach waar hebben we het over, meer verdienen?ja maar is dat nou een essentieel verschil???
Die gasten verdienen nu al een fortuin, en kunnen twijfelen of ze 5 of 6 auto's voor de deur hebben staan. Dan is het ook van heel groot belang om nog meer te verdienen, want dan kunnen ze er 15 hebben staan, 3 voor elk van hun 5 huizen.

Enigzins sportief belang lijkt mij belangrijk, maar helaas geldt dat voor sommige spelers niet

Zonde.. Was toch wel een gast met potentie.. Hij had sportief in ieder geval er veel meer uit kunnen halen..

Ik vind het wel zonde van hem , had hem nog liever bij een goede club in Europa gezien .

Heeft bij 4 of 5 clubs niet gepresteerd zal dat bij de 6e ook niet gaan doen dus.. daar mist europa helemaal niets aan. laat gaan.

Volgens mij kan hij nog aardig voetballen ook. Jammer dat hij voor het geld kiest en niet voor zijn carriere.
Ajax heeft ook nog eens interesse in hem gehad, blij toe dat ze hem niet gehaald hebben toen.

Zakken vullen en daarna stoppen of in eigen land voetballen. Hij had nog makkelijk meegekund bij een subtopper in een grote competitie.

die kan daar lekker zun zakken vullen...toch wel een leuke voetballer hoor

Die zal nu ook wel uit beeld raken voor de nationale ploeg.

Is toch jammer, was toch altijd een flankspeler met een leuke actie. Vind het vooral jammer, dat hij al op 28 jaar voor het geld kiest. Had best nog een aantal jaren, leuk in met een europese club kunnen meedraaien.

Was misschien niet goed genoeg voor de echte top. Maar bij een europese Middenmoter had hij best nog van waarde kunnen zijn. Hopelijk komt hij over een jaar of 2 net als Kalou terug op zijn besluit. En kiest hij gewoon voor het voetbalwalhalla wat Europa heet.

5 augustus 2008 om 08:05

Hij is in Europa alleen bij Anderlecht echt geslaagd, bij de rest van de clubs zat hij vaak op de bank of geblesseerd dus bij een middenmotor zou hij het niet redden, alleen in de kleinere competities. ( België, Nederland, Portugal e.d.)

een laffe zakken vuller

4 augustus 2008 om 23:34

waarom laffe zakkevuller is tog zijn leven, hij voetbalt tog niet om jullie te amuseren. hij voetbalt voor zichzelf. miss dat jij gewoon jaloers bent dat hij meer gaat cashen.

Slim gedaan, respect voor hem.

wilhelmson heeft al genoeg verdient tot nu toe die heeft nu dus heus wel meer dan 5 miljoen euro! wat hebben ze nog aan die extra 3,5 miljoen?

1.je bent als het ware een ster in de hemel (je valt niet op in die arabische landen)
2.geen champions league of uefa cup
3.meestal komen ze ook niet meer terug naar europa

pure broodvoetballer. Meer heb ik er niet over te zeggen. Op je 28ste al totaal geen ambitie meer hebben. Natuurlijk goed voor de portemonnee maar de carriere gaat als een nachtkaars uit

Tja ... echt wel zonde.
Desondanks kan ik zijn beslissing wel begrijpen.

Voetballers gaan nu eenmaal niet eeuwig mee.
Als die verkeerds breekt zit zijn loopbaan erop.

Geld is jammer genoeg niet zo onbelangrijk (misschien denkt hij gewoon aan zijn familie, beetje zielig om zoiets "laf" te noemen) .

Dit had ik niet verwacht van onze wilhelmsson, zonde voor het voetbal.
Zijn sterkste jaren waren bij Anderlecht, Nantes was een verkeerde keuze...
Bolton liep op niets uit, maar bij Roma en Depor waren ze vol lof over hem.
Deportivo wou hem zelfs aan zijn selectie toevoegen en Spanje past perfect bij skippy....... Maar geld doet mensen anders denken

bij deportivo was hij best goed.

Wat een loser zeg. Ik kan best begrijpen waarom vedettes die bijna 40 zijn nog een avontuurtje willen of een speler zoals Boukhari of Diba die tenslotte de zelfde mentaliteit hebben, maar een speler als Wilhelmsson? sorry hoor, maar hij is echt een loser. Er is daar toch helemaal geen sportieve uitdaging? Kampioen worden in Saoedië Arabië...wow, a dream come true.

5 augustus 2008 om 09:36

inderdaad, zo'n mooi technische voetballer om naar te kijken, en die gaat nu zijn kwaliteiten verprutsen in zo'n olieland. Had ik nooit gedacht van chippen.

Jammer voor hem - hij zal nooit meer kunnen laten zien wat hij in zich heeft. Wilhelmsson was altijd één van mijn favoriete spelers, maar heeft de laatste jaren geen seconde laten zien de ambitie de hebben om de top te halen (iets waar het Zweedse spelers wel vaker aan ontbreekt, zie: Johan Elmander, Lasse Nilsson, Niclas Alexandersson, Kim Källström en Anders Svensson). Hij heeft het talent altijd gehad maar deze transfer is de doodsteek voor zijn carriere.

Christian, ik zal je missen.

5 augustus 2008 om 10:15

hier ben ik het niet mee eens want Elmander en vooral Kallstrom kunnen naar goeie clubs en zijn zeker goed genoeg om in elke comptitie te spelen.

Misschien de doodsteek voor zijn carriere, maar 2 jaar midden oosten en hij heeft net zoveel verdient als 5 jaar in europa ballen! Als je het als voetballer dan toch net niet bent, is dit een zeer verstandige beslissing! Wie weet komt ie over een jaar wel weer terug naar europa, bijv. als kalou, toch ff lekker geld verdient lijkt me!

hier kan ik dus niet egt tegen voetballers die kiezien voor het geld.
zoals cocu die gaan alleeen voor geld.
het is daar zo makkelijk voetbalen makklijker dan jupiler leaqeu kan je haast zegge.

Hoeveel van de voetballers kiest er uiteindelijk nu niet voor geld?
Ik ga ook niet van baas veranderen als ik salaris moet inleveren. En als ik een auto kan uitzoeken en 1k per maand meer kan krijgen, dan ga ik bij de concurrent werken.
Wilhelmsson was een aardige voetballer maar geen ster. Daar in het midden oosten wordt hij een idool, net als dat vette salaris dat hij verdient. Hij gaat zich daar prima vermaken.

Hoe lang gaat hij het in de woestijn volhouden? Volgend jaar terug op de Europese voetbalvelden, weliswaar met een dikke bankrekening...

wat dom zeg hij kan nog makkelijk mee in de pl

Pff hij begon nog zo goed aan het Ek , De spelers die terugkomen uit die landen en terug in europa fzo gaan voetballen halen bijna nooit hun oude niveau dus ... Spijtig !

Begrijp dat zo speler veel geld wil verdienen. Voor ons is het jammer dat zo speler niet in de bijvoorbeeld Eredivisie te bewonderen is.

Deze speler had voor elke Nederlandse club een aanwinst geweest, jammer dat die voor het geld kiest, maar ook wel weer logisch... En de bondscoach blijft hem toch wel oproepen aangezien die nooit afwijkt van zn vaste spelers doelend op spelers als Svensson, Larsson, Wilhelmsson en Linderoth

Een Technisch speler die zijn talent zeg maar verpest met dit....

Jammer hij verdient wel een Sub top club...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren