Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

'Wij benaderen deze wedstrijd als een risicowedstrijd in de Eredivisie'

Donderdag, 19 mei 2016 om 07:55Bart Kruyt

Door de geplande degradatie van FC Twente is het nog even de vraag of er wel echt iets op het spel staat, maar de burenruzie tussen NAC Breda en Willem II belooft een felle strijd te worden. De aartsrivalen staan tegenover elkaar in de finale van de nacompetitie en bij de wedstrijden van donderdag en zondag zijn geen uitsupporters welkom.

/

Desondanks staat de politie paraat. “Wij benaderen deze wedstrijd als een risicowedstrijd in de Eredivisie. We kennen de historie als het gaat om de wedstrijden tussen beide clubs. We houden met alles rekening”, zegt politiewoordvoerder Willem van Hooydonk tegen BN De Stem over de politie-inzet bij NAC - Willem II. De politie heeft de Mobiele Eenheid (ME) achter de hand.

Burgemeester Paul Depla van Breda is voor veel fans de gebeten hond, omdat hij samen met zijn Tilburgse collega besloot om geen uitfans toe te laten. Hij is niet zo bezig met de boze reacties: “Natuurlijk wil ik dat mensen op een normale manier naar een wedstrijd kunnen in plaats van een paar pelotons ME achter de hand te moeten hebben. Ik ben op dit moment meer bezig met de veiligheid dan met de wedstrijd.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door ktb84)

Ene kant snap ik het wel, want normaal gaat dat toch niet. Andere kant is het een verlies voor het Nederlands voetbal.

HUP NAC!
NOAD zodat we weer de Eredivisie in kunnen!

Uitvakken die op dierenverblijven lijken, wedstrijden zonder uitsupporters. Het kan allemaal in Nederland voetballand. NAC-Willem II.....Waar hebben we het over?

19 mei 2016 om 08:51

Triest om te moeten constateren dat je helemaal gelijk hebt! Kunnen we ons nou echt niet gedragen als volwassen mensen rondom een potje voetbal?

19 mei 2016 om 13:17

@ktb84,

Misschien is het eens een idee om de rotte appels er tussenuit te halen? Er hangen tientallen camera's in en rond het stadion. De relschoppers moet je er zo uit kunnen halen. Lukt dat niet omdat ze bijvoorbeeld een bivakmuts ophebben, dan kan je ze per direct van het vak afhalen. Vervolgens moet je die gasten gewoon een levenslang stadionverbod geven + meldplicht tijdens wedstrijden en moet je ze strafrechtelijk vervolgen. Zo moeilijk is het niet. Hele groepen supporters straffen, omdat een enkeling zich niet weet te gedragen is echt te debiel voor woorden. Wel ironisch representatief voor de tijd waarin we nu leven.

19 mei 2016 om 16:11

@H.J. Cruyff: ik ben het helemaal met je eens. Je wilt nieteen hele groep straffen voor het gedrag van enkelingen. Echter de voorgestelde maatregelen kunnen niet in zo'n korte tijd getroffen worden. Gezien de huidige omstandigheden snap ik de beslissing van Depla.

Man man man.... Wat een ongelooflijke kortzichtigheid weer van deze twee Burgemeesters... Al meerdere keren naar NAC-Willem II en vice versa geweest, altijd beladen, spanning, over en weer wat gesar maar NOOIT uit de hand gelopen op de wedstrijddag!
Nu door al dat overdreven gedoe zijn de supporters de dupe, zijn er nog hogere politiekosten omdat ' men niet weet wat men kan verwachten' terwijl je anders op een normale manier 600 supporters begeleid en daarmee de kous af is.
Trouwens... Als dit een risicowedstrijd is pakken ze waarschijnlijk m'n bier ook nog af... Maak me niet gek.. Paultje toch... Wat een naar menneke

19 mei 2016 om 08:55

Ik snap Paul Depla helemaal. Bij de vorige promotie/degradatie tegen Roda JC (vorig jaar) is het helemaal uit de hand gelopen. Leg de schuld nu niet bij Depla, maar steek de hand in eigen boezem. Deze maatregelen worden alleen genomen als in het verleden hier reden voor is gegeven.

19 mei 2016 om 11:35

Ik steek mijn hand zeker niet in eigen boezem! Nooit iets geflikt, ga altijd naar het voetbal voor mijn plezier, zou het zelfs mooi vinden als een Willem II supporter gewoon met zijn shirtje aan naar hetzelfde stadion kan lopen.
Mijn punt is echter dat er hoe dan ook politie-inzet nodig is, dus het niet laten komen van uitsupporters lost qua kosten niets op. Je straft alleen de welwillende, altijd nareizende supporters, niet die halve dwazen die er helaas soms tussen zitten. Die hebben heus geen uitkaart en laten zich niet registreren.
Wat Roda vorig jaar betreft, meerendeel van die malloten kwam vanuit de binnenstad naar het stadion (stadionverboden), die gasten moeten ze aanpakken, hard straffen.
Ik weiger aangesproken te worden over een rel (een keer in 8 jaar) veroorzaakt door malloten, terwijl 99% van de supporters gewone, gezellige lui zijn. Zelfs familie uit Utrecht spreekt mij aan over het feit dat het niet 'mogelijk' is om uitsupporters toe te laten en denken dat ik mijn plezier haal in een stadion vol bloeddorstig tuig. Dat terwijl het verdomme WEL mogelijk is. Nogmaals ik steek ZEKER niet de hand in eigen boezem. Straf de malloten, beloon de supporters, zo moeilijk is het niet maar blijkbaar voor Paul wel.

19 mei 2016 om 13:43

@gielllus: ik snap je helemaal. Feit is echter dat Depla als schuldige wordt aangewezen als er rellen uitbreken en er is onvoldoende politie op de been. Dus ik snap zijn beslissing ook. Uitermate jammer dat de goedwillende supporters hier mede de dupe van zijn. Echter wees dan niet boos op degene die nu de beslissing moet nemen, maar wees boos op het kleine groepje die Depla dwingen deze beslissing te maken. Namelijk de raddraaiers die rivaliteit en geweld niet los van elkaar kunnen zien.

Tja.. Misschien moeten we eens in de spiegel kijken met zijn allen, en ons vragen hoe het zover heeft kunnen komen.

Stelletje moraalridders... In Breda zijn er normaliter twee wedstrijden die bol staan van de spanning.

Feyenoord en Willem ll.
Dat is al sinds jaar en dag zo.

Ik kan de redenen hier gaan wegzetten, maar dat begrijpen jullie toch niet.

Dit is echt geen post om eventueel geweld goed te praten, maar sommige wedstrijden zijn zo beladen, passievol en hartstochtelijk, dat het fanatisme kan omslaan in iets wat verder gaat.

19 mei 2016 om 09:11

@Nakata: als er een redelijke kans is dat het fanatisme omslaat naar iets meer, dan is het besluit om geen uitsupporters uit te nodigen toch gerechtvaardigd?

19 mei 2016 om 09:27

Dus een burgemeester die zich zorgen maakt over openbare orde en veiligheid is een moraalridder? Passie en hartstocht is prima. Dat hoort bij voetbal, en zeker bij een derby. Alleen heeft een aantal supporters de begrippen passie en hartstocht nogal opgerekt. En daar moet iedereen voor bloeden. Misschien wordt het tijd dat we weer eens normaal gaan doen met z'n allen.

19 mei 2016 om 09:34

Check voetbalreisorganisaties, daar zijn de meest populaire voetbaltrips AS Roma- Lazio, Celtic- Rangers, Dortmund- Schalke, Barcelona- Real Madrid, Milan- Inter etc... Allemaal wedstrijden die bol staan van de sentimenten en waar er geregeld incidenten zijn.

Nu hebben we een paar van dit soort wedstrijden in Nederland, en wat doen we?! Zeiken.

Ik leef voor dit soort wedstrijden. Slaap vanaf zondag al slecht en sta op met buikpijn van de spanning vandaag.

19 mei 2016 om 09:41

@Nakata: natuurlijk zeiken we. Persoonlijke eigendommen worden gesloopt, mensen worden voor de neuzen van kinderen in elkaar geslagen. Maar nee, je mag er niks van zeggen omdat het in andere landen ook gebeurt. Laten we, zoals DennisWise aangeeft, gewoon eens normaal doen.

19 mei 2016 om 10:11

@nakata. Dat snap ik heel goed. Dat mag ook. Nogmaals passie, strijd en hartstocht horen bij het voetbal. Het probleem is dat we langzaam de grenzen van het toelaatbare steeds verder hebben opgerekt. Ik denk dat voor vele voetballiefhebbers de grens al lang bereikt is. Een kleine minderheid wil de grenzen nog verder oprekken. Persoonlijk pas ik daarvoor. Ik wil weer gewoon met mijn zoontje naar het voetbal kunnen zonder het risico in elkaar geslagen te worden omdat we toevallig de verkeerde kleuren dragen. Ik wil weer een uitwedstrijd kunnen bezoeken zonder eerst een pas te moeten aanschaffen en vervolgens in een buscombi te worden gedouwd. Helaas gaat dat de komende jaren niet gebeuren, en dat is onze eigen schuld.

Kansloze beslissing. Het zal in Breda alleen losgaan na een nederlaag en als dat dan niet richting het uitpubliek kan dan gebeurt dat automatisch richting de politie. Die uitsupporters zijn gemakkelijk uit het stadion te leiden zonder dat er wat gebeurt. En bij zoveel risicowedstrijden in Nederland gebeurt er praktisch niks op de wedstrijddag en al helemaal niet in of bij het stadion. Mocht Nac winnen of gelijkspelen thuis gaat er gewoon niks gebeuren. Nu zet je alleen maar kwaad bloed bij de fans en zullen uitsupporters des te meer de stad van de tegenstander gaan opzoeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. BoereAanvaller163
R. KuijpersAanvaller152
S. HaugenAanvaller144
R. KortsmitKeeper110
A. OmgbaAanvaller82
T. TroostKeeper60
R. BesselinkVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren