Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wesley Sneijder het gezicht van EK 2020: ‘Ik vind dit uiteraard geweldig’

Laatste update:

Wesley Sneijder is benoemd tot ambassadeur van het EK van 2020 in Nederland, dat gedeeltelijk in Amsterdam plaatsvindt. Sneijder gaat zich actief bezighouden met de promotie van het toernooi. EURO 2020 vindt plaats in twaalf Europese landen. In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam worden in juni 2020 de drie groepswedstrijden van Poule C en een achtste finale gespeeld.

Voor Gijs de Jong, toernooidirecteur van speelstad Amsterdam bij EURO 2020, was de keuze logisch. “Voor ons was er op voorhand geen betere ambassadeur te bedenken dan Wesley. Niet alleen omdat hij recordinternational is van het Nederlands Elftal, maar vooral omdat hij voetbal ademt, leeft en droomt. Als internationale topspeler leeft hij mee met de amateurs en professionals en met alles daar tussenin. Wesley Sneijder is voetbal.”

Ook Sneijder is enthousiast over zijn benoeming. “Natuurlijk ben ik enorm trots om ambassadeur te zijn voor Nederland. Ik vind het ontzettend leuk om nu eens vanuit een andere positie betrokken te zijn bij zo'n belangrijk voetbalevenement, dat ook nog gedeeltelijk in mijn thuisland plaatsvindt. Om in Amsterdam de Europese top te mogen verwelkomen is uiteraard geweldig. Ik kijk er dan ook naar uit om het evenement op meerdere vlakken te supporten.”

"EURO 2020 wordt een feest voor iedereen. Wij zijn dan ook erg blij met Wesley Sneijder als ambassadeur. Een grote naam met een indrukwekkende carrière en bovendien een inspiratie voor al die jongens en meiden die dromen van een profcarrière”, zegt de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim. “Voetbal is één van de populairste sporten in Amsterdam. Iedere week staan duizenden Amsterdammers op het veld. En ook de wedstrijden van Oranje worden vanuit huis of het stadion met veel interesse gevolgd. Geweldig dus, dat dit evenement in 2020 naar Amsterdam komt.”

Wesley Sneijder is een goede keuze

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog steeds belachelijk dat het in 12 landen is. Snappen ze dan niet dat reizen ook vermoeiend is voor spelers?

29 januari 2019 om 09:15

De afstanden die ze hier afleggen zijn niks tov bijvoorbeeld de WK’s in de VS en Brazilië

29 januari 2019 om 10:07

Dat zijn WKs, dat kan je toch niet vergelijken met een EK. Maar gelijk heb je wel, ze hebben niks te klagen want zij spreken zich ook niet uit over dokters of politieagenten die zoveel uren overwerken? Ze krijgen miljoenen genoeg, dus dan mogen ze van mij ook lekker veel spelen

29 januari 2019 om 10:15

Wk's zijn idd sowieso groter, maar ik wilde vooral aangeven dat Europa best klein is en je prima van de ene kant naar de andere kan vliegen. Omdat het nu over 12 landen verspreid is lijkt het een immense toernooiopzet, maar we hebben toernooien in grotere landen gehad met ook nog eens grotere klimaatverschillen (in de VS bv.)

29 januari 2019 om 09:15

De afstanden die ze hier afleggen zijn niks tov bijvoorbeeld de WK’s in de VS en Brazilië

29 januari 2019 om 09:37

Klopt maar de charme van zulke tornooien is juist de gastlanden. Denk maar aan Zuid-Korea, Zuid-Afrika,... Je leert het land op een andere manier kennen, volk gaat achtertuin team staan,... dit heb je nu niet.

29 januari 2019 om 09:47

Charme? Zuid Afrika? Ik vond dat eerder een schande om stadions van een paar honderd miljoen naast wat krottenwijken te zetten om ze vervolgens na het toernooi weg te laten rotten.

29 januari 2019 om 10:02

Tuurlijk gaat een land meer leven als een EK of WK daar gehouden wordt. Maar tegelijkertijd jaag je een land dan wel enorm op kosten, terwijl ieder land zonder investeringen al 1 of 2 EK-waardige stadions kan leveren.

29 januari 2019 om 10:15

Moreel heb je gelijk. Maar ik vind wel leuk aan zulke tornooien om zo landen op een andere manier te leren kennen als was Rusland wat nep. Vind wel dat ze dit enkel in landen mogen laten doorgaan waar je dit kan verantwoorden. Iets wat de laatste jaren net niet gebeurd bij de FIFA.
Krijg toch vaak nostalgische gevoelens bij het het terugdenken aan zulke tornooien.

29 januari 2019 om 10:30

Helaas zijn het nou juist de landen waar het minder makkelijk te verantwoorden is, waar ze makkelijker de door de FIFA/UEFA geëiste investeringen doen omdat ze daar vaak een meer totalitair regime hebben. Als putin stadions uit de grond wil stampen dan doet hij dat, in Qatar idem dito. Het zou me niet verbazen als de volgende toernooien in China en Saudi Arabië zijn.

29 januari 2019 om 09:17

Alles voor meer bekendheid en geld hè.

Natuurlijk zijn we niet anders gewend dat het in één of twee landen wordt gehouden, maar zoals hierboven aangegeven zal het reizen niet heel anders zijn dan voor WK's in Brazilië en Amerika. Rusland zat grotendeels wat dichter bij elkaar maar ook dat kan een redelijke afstand zijn. Jammer dat je voor deze ronde de sfeer bij een klein gebied weghaalt, maar voor hetzelfde geld gaat het in 2020 in 12 landen mooi leven en verdeel je zo ook nog eens de infrastructuur/beveiliging/etc.
Ik heb persoonlijk een groter probleem met Qatar e.d.

Ik vind het voor een keer wel leuk dat het in 12 landen wordt gehouden. Zorgt toch voor een bepaalde afwisseling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren