Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wesley Sneijder geniet: ‘Hij is zich in de basis van Oranje aan het spelen’

Laatste update:

Quinten Timber verdient het volgens Wesley Sneijder om vaste basisspeler van het Nederlands elftal te worden. Dat zei de recordinternational van Oranje maandagavond in Veronica Offside. Volgens Sneijder is de 22-jarige middenvelder van Feyenoord bezig aan een uitstekend seizoen.

“Timber is zich toch in de basis van Oranje aan het spelen? Dat is toch geweldig om naar te kijken?”, begint Sneijder zijn lofzang. "Deze jongen doet het fantastisch. We mogen blij zijn dat hij erbij zit. En ik denk dat Koeman mijn mening deelt.”

Martijn Krabbendam, Feyenoord- en Oranje-watcher namens Voetbal International, wordt vervolgens ook naar zijn mening gevraagd. “Timber in de basis bij Oranje? Dat denk ik niet. Dat hij erbij zit is knap van hem, maar dat hij nu meteen in de basis moet staan... Tegen Lazio-uit leed hij bijvoorbeeld balverlies op een positie op het veld waar je dat als middenvelder eigenlijk niet mag doen. Dat heeft hij wel vaker”, aldus Krabbendam.

Sneijder is het niet met hem eens. “Hij kan ballen veroveren, dat heeft hij gisteren ook weer fantastisch gedaan”, doelt hij op de wedstrijd van Feyenoord tegen sc Heerenveen (2-3 zege).

“Hij verovert alle ballen en is overal bij. Verdedigend, aanvallend... En hij wordt steeds fitter. Hij gaat nu ook steekballen geven, en kan ook fantastisch schieten. Wat mij betreft is hij vaste basisspeler. Ik denk dat Koeman ook fan is.”

Ruud Gullit


Tegelijkertijd is ook Ruud Gullit in het programma Rondo van Ziggo Sport zeer lovend over Timber. "Je kan hem echt wel goed gebruiken op dat middenveld. Wat een drive heeft die jongen! Hij pakt veel ballen af ook. We hebben ook niet veel balafpakkers en jongens met venijn. Ik ben benieuwd.”

Vorige week werd bekend dat Timber voor het eerst bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zit. Oranje speelt de komende week twee oefenwedstrijden: op 22 maart tegen Schotland en op 26 maart tegen Duitsland.

Vind jij dat Quinten Timber basisspeler moet zijn bij Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou op t huidige middenveld van Oranje tenminste zorgen wat strijd en kan daarna toch ook heel aardig voetballen. Xavi ervoor op 10.

18 maart 2024 om 22:04

Welnee, er is geen plek voor hem in de basis. Met de Jong, Veerman, Reijnders, Schouten, en spelers als Koopmeiners, de Roon en zelfs Wijnaldum is er geen ruimte. Dan heb je nog spelers als Gravenberch en ja, zelfs Kenneth Taylor die ook nog op het lijstje staan. Bij die laatste zal Timber nu ook staan. Hij heeft een aanwezigheid op het EK mijns inziens nog niet verantwoord.

18 maart 2024 om 22:51

Bij taylor op het lijstje? Want vergelijkbaar qua kwalieit bedoel je ofzo? Tijd van van gaal is over he, timber is hem lang en breed voorbij. Dat van de zomer timber al doorgeschoven werd naar de trainingen van het 1e oranje en taylor niet zegt wel genoeg en het verschil is sindsdien alleen maar groter geworden. Die gaat echt niet mee, waar timber nog wel serieus kans maakt, mede omdat hij zo veelzijdig is. Basis plaats lijkt me wel te hoog gegrepen Daarnaast ben ik wel benieuwd je geeft een heel uitgebreid lijstje van eigenlijk letterlijk elke middenvelder die geselecteerd en nog een paar geblesseerde. Maar je mist er 1, wieffer, is dat heeeeeel toevallig of is die ook niet goed genoeg in jouw ogen?

18 maart 2024 om 23:22

Bongiorno. Nja van jouw lijstje staan wat mij betreft Wijnaldum, De Roon, Wieffer en Koopmeiners allemaal niet hoger in de pikorde dan Q. Timber in huidige vorm in ieder geval. En Taylor en Gravenberch op het moment natuurlijk bij lange na niet. Frenkie , Reijnders, Schouten en Veerman natuurlijk wel

18 maart 2024 om 23:45

Timber heeft Taylor ver achter zich gelaten qua kwaliteiten. Taylor is echt zoveel minder dan Timber, dat je het durft te zeggen dat Timber bij Taylor staat. Wat een lef haha, dat zeg ik nog als Ajacied.

Maar voor de rest wel eens dat er genoeg kwaliteiten zijn en op dit moment nog wel behoorlijk wat spelers zijn die op hoger niveau presteren dan Timber en dus logisch gezien voorrang krijgen.

19 maart 2024 om 00:07

Je ging best goed, tot je Taylor noemde. Toen viel het masker af 🤣

19 maart 2024 om 00:08

Als je Timber bij Taylor op het lijstje zet bewijs je dat je OF geen verstand van het spelletje hebt OF dat je geen Feyenoord hebt gekeken het afgelopen half jaar OF dat je gewoon iets tegen Feyenoord hebt.Timber hoeft zeker niet in de basis bij oranje, maar hij is bezig aan een enorm sterk seizoen. Ook in de CL, iets wat nog niet zo lang geleden voor velen hier nog maatgevend was voor een kans in oranje.

19 maart 2024 om 00:31

Ik heb het niet over wat correct is of niet, ik geef weer hoe het op papier staat. Koeman ziet het zo. Man, Wijnaldum zit bij de selectie, come on

19 maart 2024 om 07:01

Wieffer is de motor van Feyenoord dit seizoen, ook in de CL. Timber is lang niet zo consistent geweest; tegen As Roma was het niks en afgelopen zondag tegen Heerenveen ook niet. Al kan het er mee maken hebben dat het gewoon geen 10 is, maar een 8. Ik zie Wieffer veel sneller basis staan op 6 dan Timber op 8 tijdens het EK.

19 maart 2024 om 07:48

Timber gaat ook geen basis staan natuurlijk. Reijnders gaat daar staan en ik sluit niet eens uit dat ie Wijnaldum op 10 gaat zetten 😅

19 maart 2024 om 07:58

Reken er maar op dat Koeman idd met Wijnaldum op 10 speelt.

19 maart 2024 om 09:39

@bongiorno: je noemt nou allemaal spelers op andere posities op. Timber is zoiezo beter dan Taylor,De Roon en Wijnaldum dus die kunnen we overslaan uit je lijstje. De Jong en Schouten spelen op een andere positie,waarbij Schouten überhaupt achter Wieffer in de rij staat. Die heb je ook niet genoemd maar ook die speelt op een andere positie. Dan hou je Reijnders,Veerman en Koopmeiners over. Reijnders vind ik het geweldig doen in het Nederland Elftal,maar je zal ook een backup moeten hebben en dan vind ik persoonlijk Timber een stuk stabieler dan Veerman. De pieken van Veerman liggen hoger maar de dalen ook

19 maart 2024 om 12:18

T is toch allemaal een beetje lood om oud ijzer. Ik denk serieus niet dat het heel veel uitmaakt of je Koopmeiners, Veerman, Wieffer, Schouten of Timber opstelt. Allemaal goede voetballers, maar zonder exceptionele kwaliteiten die het verschil maken op het middenveld. Het zijn stuk voor stuk spelers die zich niet zullen onderscheiden tegen toplanden op een toernooi.

Nog een beetje te vroeg lijkt mij en dat zeg ik als Feyenoorder.

Hij pakt inderdaad veel af en heeft zijn fysiek mee, maar levert ook een hoop ballen in. Tegen Heerenveen heeft hij amper een medespeler aangespeeld volgens mij. Handelingssnelheid moet nog omhoog.

18 maart 2024 om 21:54

Inderdaad. Zijn handelingssnelheid in Europese wedstrijden is nog te laag en dan gaat hij fouten maken. Reijnders is veel en veel verder op de positie “naast Frenkie”

18 maart 2024 om 23:01

Ik vind zijn handelingsnelheid in Europese wedstrijden zeker niet te laag, maar tijdens die wedstrijden stond hij eigenlijk steeds op 10 en daar is hij gewoon minder geschikt voor. Basisplaats in oranje is nog wel wat te gek lijkt mij.
Ondanks dat denk ik dat hij nog wel veel onderschat word. Van iedereen uit de eredivisie heeft hij namelijk ook de meeste kansen gecreëerd uit open spel. Op langere termijn serieuze kandidaat voor een basisplek.

19 maart 2024 om 00:21

Was wk020 ook niet degene die dat laatst over Wieffer of Hartman zei?
Wieffer en Timber waren in alle CL wedstrijden bij de beste 3 Feyenoorders en lieten zien mee te kunnen met dat niveau. Ook in de wedstrijden tegen PSV waren zij de beteren.
En keer op keer probeer jij populair te benoemen dat hun handelingssnelheid niet goed genoeg is. Waar blijkt dat volgens jou uit dan?
Kijk, Timber hoeft niet in de basis bij oranje, maar roep niet zomaar wat.

Die analisten zijn allemaal knettergek geworden. Wie wil je dan passeren voor deze debutant, die voor het eerst een seizoen op Nederlands topniveau speelt? Laten we voor de verandering eens vasthouden aan een vaste kern spelers indien mogelijk.

19 maart 2024 om 07:03

Je zegt het goed. Er is nog geen vaste kern. Dus dan kan deze debutant, gezien zijn kwaliteiten, prima basisspeler worden.

19 maart 2024 om 08:18

We zijn hier in NL ontzettend goed in het ophemelen van spelers na 3 potjes. Als Timber de komende 2 wedstrijden ruk speelt dan kan hij er weer geen kloten van en is Utrecht zijn plafond.

Laten we gewoon even normaal blijven doen en kijken hoe Timber 2 niveautjes hoger presteert (als hij die transfer ooit al maakt). Voor nu is de puzzel niet zo moeilijk op het centrale middenveld: de Jong + Reijnders.

19 maart 2024 om 08:43

Geen zorg: Wijnaldum is er weer bij. Dus die vaste kliek is er weer.

Samen met zijn broer naar het EK

18 maart 2024 om 22:32

Denk niet dat Jurriën meegaat. Heeft nog geen minuut gemaakt dit seizoen geloof ik, terwijl al zijn concurrenten wekelijks uitblinken in de top van Europa.

Ik zie Geertruida liever op het middenveld dan Timber.

18 maart 2024 om 22:30

Daar wordt het niet creatiever van, lijkt me.

19 maart 2024 om 00:10

Dat werkte vorig jaar helemaal niet en Timber is enorm goed bezig.

Zoveelste eredivisiespeler die de basis wordt ingepraat. Terwijl we tegenwoordig echt wel beter hebben.
Gewoon Frenkie en Reijnders en dan Xavi op 10. En dan spelers als De Roon en Koopmeiners als backup mocht je wat verdedigender willen spelen. Schouten zou ook nog kunnen. DIe heeft het ook in de Serie A laten zien.

18 maart 2024 om 22:27

Koopmeiner op 10 doet het daar uitstekend bij Atalanta met 10 goals als middenvelder, niet op 6 of 8 en Xavi vanaf de flanken in mijn ogen.

19 maart 2024 om 06:51

Bij oranje laat Koopmeiner het anders behoorlijk afweten. Het is daarentegen een geweldige clubvoetballer!

19 maart 2024 om 07:13

En wat te denken van Simons? Die laat het ook afweten in oranje

19 maart 2024 om 07:09

Wieffer gaat sowieso mee als hij al geen basis staat. Heeft veel meer laten zien dan Veerman, de Roon, Schouten en naar mijn mening ook meer dan Reijnders in Oranje. Al zal dat zijn grootste concurrent zijn.

19 maart 2024 om 14:12

Ik zou Wieffer sowieso basis zetten, vind ik een echte toernooispeler. Zodra je in de knock out fase zit wil je zo'n draufganger. Hij heeft die x-factor waardoor hij met net wat meer wegkomt dan andere spelers. En van alle middenvelders heb ik hem het liefste in het veld mochten we 1-0 achter komen.

Sneijder schreeuwt maar weer eens wat geks, zodat hij later, mocht het ineens per ongeluk uitkomen, I told you so kan roepen. En anders de komende maanden tot het EK nog even wat andere dingen roepen, zodat er misschien toevallig eentje uitkomt en hij lekker het mannetje kan spelen op de apenrots van voetbalanalisten die zichzelf allemaal geweldig interessant vinden.

Het middenveld wordt toch gewoon Frenkie, Rijnders en Wijnaldum? Die laatste had wat mij betreft niet gehoeven maar aangezien hij het lievelingetje van Koeman is kan het haast niet anders dat hij gaat spelen.

Lekkere journalistiek wel om dan simpelweg de vraag hoe Sneijders team er dan uit komt te zien. Hartstikke leuk als je denkt dat Timber zich in de basis aan het spelen is, maar je mag er uiteindelijk maar 11 opstellen. In diens rol heeft hij toch een paar andere spelers voor zich.

Maar goed, het is een Utrechter dus Sneijder zal z'n tante wel kennen en probeert hem daarom te helpen.

We gaan te makkelijk voorbij aan Gravenberch. Als hij weer fit is dan is het basismateriaal voor Oranje. Als je in de basis kan spelen bij Liverpool kun je natuurlijk ook naast Frenkie spelen

Snap die obsessie met Timber niet zo. Van der Vaart nam het zelfs toen hij (nog) niet speelde als een waanzinnige voor hem op. Als ik aan het Oranje middenveld denk, 6 posities, haalt Quinten het niet. De man waar ik steeds enthousiaster over word is Wieffer. Die heeft met zijn power, doorzettingsvermogen, en scorend vermogen iets bijzonders, en dat ongepolijste wordt steeds minder. Razend knappe doorontwikkeling. Ondanks dat gaat de analisten aandacht naar Timber. Waarom? Ik zie er geen Europese topper in, hij moet Feyenoord eerst maar eens ontstijgen zou ik zeggen, maar misschien mis ik iets.

19 maart 2024 om 01:02

Nou, ik denk dat Wieffer een stukje verder is, maar Timber is een box to box speler die enorm goed kan wegdraaien en enorm sterk is aan de bal.Ze lieten het allebei ook zien in de CL. ik zou zo 123 niet kunnen zeggen wie er verder komt.Bij oranje zie ik vooral het liefst een echte 6 naast Frenkie, dus dat is Wieffer of Schouten in mijn ogen.Achter Frenkie heeft Veerman naar mijn idee terecht de voorkeur. Geweldige statistieken dit seizoen. Op 10 vind ik Timber weer minder dan op 8 en komrn ook andere spelers in aanmerking.Eigenlijk is er voor hem geen plek.....het enige dat ik kan verzinnen: de kwaliteiten de Wijnaldum had, box to box, sterk aan de bal en vanuit daar creëren, die precies past in het systeem van Koeman, die heeft Timber ook. Al zie ik Reijnders dat ook wel invullen.

19 maart 2024 om 01:32

Wijnaldum had wel meer scorend vermogen, ook met de kop. Neusje voor de goal in de zestien. Maar goed dat was dan ook wel een ultratalent die niet vaak voorkomen. Hadden we er nog maar één voor Oranje. De huidige zit nu toch wel sleet op.

Denk dat ik bij Timber gewoon niet zie waar hij echt uit kan blinken in Oranje. Wel lekker als 12e man want hij zal niet verzaken, goed is ie wel, maar geen specialist: spelverdeler, box to box, klassieke 10, controleur, ordinaire breker... hij kan van veel een beetje. Benieuwd hoe hij zich doorontwikkelt.

Timber is een moderne Davids met het scorend en voetballend vermogen vanuit het middenveld van Wijnaldum, maar om als debutant met zoveel concurrentie ineens een basisplaats te hebben geloof ik niet, dat komt later vanzelf wel.

De Jong, Reijnders, Koopmeiners, Schouten, Wieffer en Veerman. Deze zou ik meenemen, dan kun je eventueel nog een Berghuis, Simons of Gakpo op 10 zetten i.p.v. aan de zijkant.

Ik ben het in deze 100% met Sneijder eens. Wij moeten eens stoppen met kijken wie mooiste techniek heeft, dat ligt allemaal al vrij dicht bij elkaar, anders wordt je niet geselecteerd voor het NL elftal. Als je je wil gaan meten met landen als Frankrijk, Engeland, Duitsland etc.. dan moeten wij eens kiezen voor drive en fysiek. Dat zijn de pijnpunten waar wij het altijd op afleggen, dat zit hem niet in het feit dat de tegenstander beter positiespel speelt of technischer is. met een Timber, F. de Jong en Reijnders breng je ontzettend veel energie op het middenveld. Waarin Timber en Reijnders beide kunnen doorstomen richting de 16, maar ook een bal kunnen ophalen. Als je de middenvelders van Frankrijk vraagt, zullen zij bijvoorbeeld liever spelen tegen een Veerman of Schouten, dan tegen atleten als Timber of Reijnders.

Verbruggen
Geertruida
van Dijk
Aké
Dumfries
Timber
de Jong
Hartman
Reijnders
Gakpo
Malen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren