Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wesley Sneijder adviseert Frenkie de Jong ‘echt heel snel’ een transfer te maken

Laatste update:

Wesley Sneijder vindt dat Frenkie de Jong in een beter elftal terecht moet komen als hij zich verder door wil ontwikkelen. Dat zei de voormalig middenvelder woensdag na afloop van de Champions League-wedstrijd tussen Napoli en FC Barcelona, die in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Barcelona kwam na een uur spelen op een 0-1 voorsprong via Robert Lewandowski, in het heenduel van de achtste finales van de Champions League. Een kwartier voor tijd bepaalde Victor Osimhen de eindstand op 1-1.

Na afloop van de wedstrijd bespreken analisten Sneijder en Jan Boskamp bij RTL 7 het matige spel van Barcelona. Daarbij komt ook De Jong ter sprake, die volgens beide analisten nog redelijk goed speelde.

“Hij heeft alles naar de goede kleur gespeeld”, begint Sneijder. “Maar ik denk dat Frenkie hier ook een beetje moe van wordt. Je hebt hem een paar keer gezien, dat hij gaat draaien en zoeken naar de oplossing. Maar die komt gewoon niet. Hij werd moedeloos terwijl die wedstrijd vorderde.”

“En dat kan je zo’n jongen niet kwalijk nemen”, gaat de recordinternational van het Nederlands elftal verder. “Die moet echt heel snel in een beter elftal terecht gaan komen, wil hij zich doorontwikkelen. Want er zit nog zoveel in. Dit is niet Frenkie op zijn top, zeker niet.”

Boskamp heeft het gevoel dat ook trainer Xavi zich soms stoort aan het spel van zijn ploeg. “Als je een camera op de trainer zet… Die pakt ook regelmatig zijn hoofd beet.” Sneijder is het met zijn collega eens. “Xavi heeft op het veld gestaan met alleen maar wereldsterren. Die zit nu naar dit te kijken. Hij irriteert zich mateloos.”

Over drie weken, op 12 maart, volgt in Barcelona de return tegen Napoli. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de kwartfinales van het miljardenbal.

Ben je het eens met Wesley Sneijder?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb het gevoel dat dat bij Frenkie ook steeds meer begint in te dalen. Eerst wilde hij totaal niet vertrekken, maar met het gezeik van de Spaanse pers en het feit dat hij zich niet echt doorontwikkelt momenteel kan daar wel eens verandering in brengen.

22 februari 2024 om 19:39

Ik snap van het begin al niet waarom Frenkie Barca zo’n warm hart toedraagt. Het is niet alsof de club zo goed met hem is omgegaan en dan heb je ook nog die toxic media. Ga lekker naar een Man City of Bayern en speel daar de sterren van de hemel.

22 februari 2024 om 21:06

Dan moet daar wel plek zijn. Rodri gaat hij er niet zomaar uitspelen en Bayern is met Goretzka en Kimmich ook wel voorzien.

23 februari 2024 om 10:37

Goretzka heeft slechts een enkel seizoen goed gespeeld. Dus daar is echt wel plek voor Frenkie.

23 februari 2024 om 12:08

Goretzka slechts 1 goed seizoen? Dat klopt niet helemaal, of liever helemaal niet. Sowieso heeft hij na zijn eerste ijzersterke jaar bij Bayern ook geweldig gepresteerd on 2019/2020 en 2021/2022. Hij heeft ook wat blessures gekend, dan valt er natuurlijk weinig te presteren. Maar om te zeggen dat hij maar 1 seizoen goed was is een misser.

Stel je voor hoe goed Frenkie kan spelen in een geoliede machine als City. Als ik Pep was zou ik alles op alles zetten om hem te halen. Rodri op 6 en Frenkie ernaast zoals hij ook naast Schone stond bij ajax. Met al die lopende mensen om hem heen moet het een droom zijn om kwaliteiten tot uiting te laten komen.

22 februari 2024 om 19:52

Maar Frenkie is juist 1 van de redenen dat Barca bijna nooit een vlotte aanval heeft. Het loopt maar met die bal, om vervolgens voorbij de bal te lopen en dan de andere kant op te draaien. Z'n pass komt dan nog steeds aan maar ondertussen staat de tegenstander weer gegroepeerd. Rodri doet niet aan dat soort fratsen en speel zo snel mogelijk KdB of B Silva in om het spel te versnellen. Frenkie moet gewoon veel sneller spelen. Dan maar geen 100% passing met risicoloze balletjes.

22 februari 2024 om 20:30

Probleem is dat er bij
Barca geen KdV of B Silva rondloopt. Frenkie kan de bal slecht kwijt daarom draait en zoekt hij steeds.

22 februari 2024 om 21:08

Ik denk dat het een combinatie van factoren is. Toen het middenveld goed stond, was De Jong wel erg goed. Echter is er telkens wel iemand geblesseerd bij Barcelona en bovendien zijn z'n medespelers op het middenveld nog behoorlijk jong.

Echter is De Jong ook te wisselvallig. De laatste twee seizoenen is er wel meer consistentie en speelt hij vaker goed dan redelijk, maar het is niet genoeg om een Rodri naar de bank te spelen. Het is dus ook niet zo dat hij elders verzekerd is van een basisplaats, omdat hij Barcelona vast enkel zou verruilen voor de absolute top.

Galatasaray zeker. Sneijder hangt wel de wiseguy uit, zelf maakt hij alleen maar halve of foute keuzes. De Jong is een geweldige voetballer ondanks al die zuurpruimen hier. Lekker doen wat hij zelf wil

22 februari 2024 om 19:40

Sneijder heeft de CL gewonnen, finale WK gespeeld. Zeker mag hij advies geven.
Als Frenkie bij Barca blijft dan heeft ie na zijn carrière 3 kampioenschappen in Spanje en thats it.
Wil hij de CL winnen dan zou ik denk ik City, Bayern of Liverpool proberen. Want Barca gaat het de komende 5 seizoenen echt niet winnen.
En zelf kampioen in Spanje word een ding als Mbappe naar Real gaat.
Leuk dat mooi weer en lekker eten in Spanje, maar de prijzenkast blijft dan leeg.

22 februari 2024 om 20:08

Die clubs moet hem wel willen eerst..

Hij is nou ook niet iemand die het team omhoog trekt oid.
Een van de eersten juist die door de ondergrens zakt als het niet loopt.
En is zo’n jankbal geworden ook nog.

Draaien kappen en zoeken doet hij toch altijd en overal ?

We maken Frenkie wel vaker beter dan dat hij daadwerkelijk is. Het is een echte systeemspeler. Als we een grote transfersom kunnen krijgen zou ik het echt overwegen. Een echte cvm zou Barca veel beter laten presteren.

Draaien tikkie breed, draaien tikkie terug. Frenkie is een prima speler om erbij te hebben, maar het is echt niks bijzonders. Ook bij een ander team is het niet opeens modric of de bruyne.

22 februari 2024 om 21:15

Het probleem met De Jong is vooral dat hij erg goed presteert als hij het tempo op het middenveld mag bepalen. In een andere rol komt hij ook goed mee in iedere ploeg ter wereld, maar een uitblinker zal hij dan enkel sporadisch zijn.

Overigens is het ook geen schande dat hij geen Modric of De Bruyne is. Dat zijn spelers die de geschiedenis in gaan en over 50 jaar nog herinnerd worden. Zelfs een Sneijder is daar niet aan gekomen. Die heeft dat niveau 1 of 2 jaar gehaald.

22 februari 2024 om 21:22

Klopt, wellicht een kromme vergelijking. Maar ik vind de jong ook niet 1 level daar onder zitten. Vind het maar een subtop speler.

23 februari 2024 om 12:16

Grote spelers staan op in grote wedstrijden. De Jong staat nooit op in grote wedstrijden, maar hij " speelt de sterren van de hemel " en wordt de wereldtop ingezongen als hij tegen Almeria, Celta, Valladolid of Elche foutloos is in de passing en met een kraakhelder schoon tenue weer het veld afstapt na 90 minuten. Misschien is hij genekt door een paar keer langdurig geblesseerd te zijn geweest, dat is wel sneu.

23 februari 2024 om 13:04

Hij kan echt wel meer dan dat. Maar helaas is dat al jaren de rol die hij krijgt toegewezen en lijkt het alsof hij zijn andere kunsten is verleerd. Het helpt ook niet dat hij omringd is door middelmatigheid. Daarom moet hij ook zo snel mogelijk weg daar, als hij nog een prijzenvolle carrière wilt hebben

Hahahah ik word er zo moe van. Frenkie kwam in een team met Messi en Busi 1 van de beste 6. We moeten nu niet gaan doen alsof het vanaf het begin al zo slecht was daar. En ook toen was het ook niet je van het. Toen was het ja maar hij speelt niet op de 6 positie. Nu is het ja Barca is niet goed genoeg voor hem. Mensen doen echt alsof alle teams op hem zitten te wachten. Hij is echt geen bijzondere speler die het verschil maakt hoor. Een goeie voetballer meer niet. Excuus is altijd hij hoeft niet te scoren of assist te geven, maar wat doet hij dan wel zo goed? Ik bedoel een Busquets hoeft ook niet te scoren maar zijn impact was duidelijk. Veratti, Thiago, Kimmich, Kante, Rodri, Zubimendi allemaal spelers die op zijn plek spelen. Maar die wel een grote impact op het spel hebben. We moeten gewoon accepteren hij is niet zo goed als we het doen lijken. Als we dat accepteren dan zijn we al een end.

22 februari 2024 om 21:18

Ik ben het verder wel met je eens dat de excuses ook wel op zijn, maar als je niet ziet wat De Jong toevoegt aan een ploeg, zie je hem gewoon nauwelijks aan het werk.

De Jong is een uitstekende speler, maar niet van het kaliber absolute top. Dat is een Zubimendi overigens ook niet. Die speelt bij Sociedad. Da's toch wel even wat makkelijker dan spelen voor een Barcelona waar inmiddels al jaren een gigantische druk en aandacht is.

De Jong is gewoon een goede speler die in iedere topploeg leuk meekomt en soms eens een fenomenale wedstrijd speelt. Dat is ook geen schande. Gaat men hem over 50 jaar nog herinneren? Waarschijnlijk niet als voetballer. Echter is dat maar heel weinig spelers gegeven.

23 februari 2024 om 00:41

Ik denk dat het meer is omdat we al jaren snakken naar een echt goede Nederlandse middenvelder. Wijnaldum, Strootman, De Roon, Koopmeiners, het is allemaal toch niet erg inspirerend geweest, en dan vestig je al snel alle hoop op een speler die een Barcelona contract heeft weten te bemachtigen en daar nog basis speelt ook.

Iedereen weet van het talent van Frenkie, maar in Oranje zien we het niet terug, en bij Barcelona zien we de La Liga wedstrijden waar hij wel goed speelt ook nauwelijks, de meeste mensen zien Barcelona enkel in de Champions League en Europa League wedstrijden waar hij vrij anoniem speelt.

Dus ja, dan krijg je een nogal een gepolariseerd verhaal waar de fans wijzen naar zijn goede La Liga wedstrijden, en de critici wachten op prestaties op een groot podium.

Wat een typische hollanders weer zeg. In het buitenland ziet iedereen zijn kwaliteiten en in NL verwachten we altijd alleen maar meer en meer. Frenkie is al jaren Frenkie. Iemand die rust brengt in elke ploeg waarin hij speelt en 1 van de eerste die een trainer op het wedstrijdformulier zet. Juist omdat hij nooit verzaakt en zich altijd staande houdt op het middenveld. Mensen die het alleen maar hebben over “tikkie breed” en “beetje kappen en draaien” hebben zelf nooit gevoetbald. “Hij is geen de bruijne of modric” schande hè. 2 van de allerbeste middenvelders van de laatste decennia en misschien wel langer.

23 februari 2024 om 01:32

@busta

Je hebt gelijk. In het buitenland vinden ze het een van de beste middenvelders ter wereld, maar hier is hij het niet omdat hij niet zo goed is als Modric en de Bruyne.

Best grappig ook, want de Bruyne werd op de leeftijd die hij toen had ook totaal niet gezien als een van de beste middenvelders aller tijden en Modric die Frenkie als Ballon d'or houder 'de beste speler waar hij ooit tegen gespeeld heeft' noemde, werd op Frenkie zijn leeftijd verkozen tot slechtste La Liga aankoop van dat jaar.

Wat hoop ik toch dat hij op een of andere manier bij Arsenal of Madrid terecht komt, twee teams die Frenkie wel in zijn kracht zouden laten spelen.

Ik denk dat iedereen snel zijn woorden dan in zou slikken. In dat statische systeem van Nederland en Barcelona wordt niemand beter van.

23 februari 2024 om 07:17

Het is typisch Nederlands. Hetzelfde gebeurt nu met van Dijk. En voorheen had je dit met van Persie die de PL aan gort schoot maar in Oranje toch minder scoorde. Wij waarderen onze voetballers niet maar zoeken altijd iets om te zeiken. Ben benieuwd naar het moment dat Max verstappen een keer 2e wordt achter zijn teamgenoot. Kijken hoe snel we hem dan bij het grof vuil zetten als hij nog niet aan de 8 wereldtitels zit.

23 februari 2024 om 08:40

Wil je mij eens uitleggen waar Frenkie goed of speciaal in is? Dat is hij namelijk in geen enkel aspect. Daarbij verzaakt hij zeker wel als Barca verzaakt, dus dat is onzin.

23 februari 2024 om 09:10

Je kijkt waarschijnlijk met real bril naar hem. Als je niets speciaalst in hem ziet heb je echt geen verstand van voetbal.
Ik zie naast het speciaals overigens ook gebreken. Ik ben wel benieuwd hoe hij het bij een betere club doet.
Als hij straks voor 80mln verkocht wordt dan zien andere clubs blijkbaar ook wel wat speciaals.

23 februari 2024 om 10:53

Nee, ik kijk niet met een Real bril naar hem. Ik kijk naar een wedstrijd van Barca of NL en het enige dat ik hem zie doen is rondjes draaien, tempo uit het spel halen en een simpel passje breed geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren