Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Werkvergunning hield Rodríguez weg uit Engeland: 'Erg frustrerend'

Laatste update:

James Rodríguez ging van Banfield naar FC Porto, werd vervolgens voor 45 miljoen euro verkocht aan AS Monaco en is bij de ambitieuze Fransen een belangrijke basisspeler. De aanvaller is momenteel met Colombia actief op het WK en is op het toernooi in Brazilië een van de uitblinkers. Monaco heeft hem nu een prijskaartje van 75 miljoen euro om de nek gehangen.

/

Rodríguez is daardoor voor veel clubs onbetaalbaar geworden: zéker voor een club als Birmingham City, dat vorig seizoen net boven de degradatiestreep eindigde in de Championship. In het verleden waren the Blues nog wel dicht bij zijn komst, zegt scout en zaakwaarnemer Barry McIntosh, die in het verleden meerdere Zuid-Amerikaanse spelers naar Engeland heeft gebracht. "Ik kwam James in 2007 op het spoor en gaf de tip aan David Sullivan, toen mede-eigenaar van Birmingham", zegt McIntosh in de Daily Mirror.

"In januari 2008 was er een akkoord over een transfersom van een kleine vijf miljoen euro", vervolgt McIntosh. "Maar de transfer ging niet door vanwege de problemen met een werkvergunning. Het is erg frustrerend om te zien dat hij nu is uitgegroeid tot zo'n geweldige speler! James ging nu verder in de Argentijnse competitie en ontwikkelde zich geweldig. Door de regels in Engeland vrees ik dat dit soort mislukte transfers nog wel vaker gaan voorkomen."

James Rodríguez is overhyped

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zuid- Amerikanen passen vaak helemaal niet in die Engelse cultuur. Gelukkig is Rodriguez ook naar Zuid-Europa gegaan.

4 juli 2014 om 14:22

Suarez, Aguero, Oscar, Zabaleta, Fernandinho, Coutinho, Valencia zijn het niet eens met jou

in het verleden Mascherano, Tevez, Maxi en nog heel veel andere die gewoon een degelijk niveau hebben gehaald

4 juli 2014 om 15:55

Hier gaat het toch ook niet om? Alleen Mascherano, Tevez en Oscar zijn direct vanuit Boca gekomen en hebben een werkvergunning moeten aanvragen. Vaak wordt die afgewezen en moet er een beroep worden gedaan op "exceptioneel talent" wat inhoudt dat een oordeel moet worden genomen op basis van potentie.

Bij Tevez, Mascherano,en Oscar was dit duidelijk omdat ze destijds al veel speelden bij River, en Boca, en Internacional. En daarnaast kwamen ze ook uit voor de vertegenwoordigende elftallen van hun land. Dan wordt zo'n beroep eerder toegewezen.

4 juli 2014 om 14:52

Helemaal niet waar, heel veel zuid Amerikanen speelden in Engeland. Om maar voorbeelden te noemen als Suarez, Mascherano, Tevez, Valencia, Oscar, David Luiz, Ramires, Fernandinho, Rafael, Paulinho. De meeste willen gewoon in de beste competities ter wereld spelen. Of dat nou in Engeland, Spanje of Duitsland is.

Zijn we niet James een beetje aan het overhypen? Tegen Uruguay behalve de 2 goals deed die eigenlijk niks goed. Zijn veldspel was toen vrij slecht vond ik maarja hij scoort twee keer dus dat verbloemt alles.

4 juli 2014 om 14:20

Als je zo opvalt op een WK met zulke prachtige goals...dan is er even geen ruimte meer voor terughoudendheid....

4 juli 2014 om 14:30

Tja, tegen Spanje deed Blind ook vrij weinig goed behalve die 2 assists. Tegen Mexico deed Sneijder ook weinig goed behalve die goal.
Voetbal wordt beslist in momenten en die statistieken worden onthouden als we allang zijn vergeten hoe slecht of goed een speler een bepaalde wedstrijd heeft gespeeld.

Tja, dat probleem had ik ook altijd met championship manager, had je een leuk talentje, kreeg je geen werkvergunning omdat hij niet voldeed aan de eis van 70% of 80% van het aantal gespeelde interlands in de laatste 2 jaar.

Ja ik begrijp wel dat dit frustrerenmd is voor Engelse scouts! Anders hadden ze echt elke buitenlandse competitie kunnen leegplunderen in hun eindeloze zoek naar talenten, omdat hun eigen opleiding niks voorstelt......
Voor James Rodriquez zn ontwikkeling was dit natuurlijk ook geweldig geweest, lekker vroeg naar kick and rush club Birmingham ipv rustig rijpen bij Banfield en daarna Porto.

Be scared brazil, be very scared? hahaha ben benieuwd hoe die vandaag gaat spelen.

veel mensen leren nu pas james kennen. terwijl hij voor 45 mil naar monaco is gegaan. dat zegt genoeg.
eerlijk gezegd wist al van james paar jaar terug maar nooit heb ik hem live zien spelen.
22 jaar en nu al zo ervaren.

heb begrepen dat real hem wilt hebben vind hem overbodig tenzij ze hem voor de spits positie halen en morata verhuren.

voor op 10 en middenveld is er geen plek we hebben nog isco ook rondlopen.

porto doet het wel goed in scouten, maar dat is oud nieuws

Zet James maar erbij op de lijst met Falcao, Yaya Toure, Kagawa, Thiago Silva en Neymar, die hadden ook allemaal naar Engeland gekund maar kregen ook geen werkvergunning(voordat ze echt doorgebroken waren).

4 juli 2014 om 15:50

Gelukkig maar, er spelen al genoeg buitenlanders in de Premier League.

4 juli 2014 om 22:23

Ja, want Toure en Kagawa spelen er nu niet wil je zeggen...

de berichtgeving is niet helemaal juist : james is net zoals falcao geen eigenaar meer van zijn eigen rechten ..... hij heeft zijn rechten eerder verkocht voor een behoorlijke som aan een invest groep , net zoals falcao , en net dat is in het UK verboden , daar is een wet die een werkvergunning tegen houdt indien de sporter in kwestie , afhangt van een invest groep en ook zo behandeld wordt , dit is in feite een vorm van mensenhandel ... en dit hier wel het geval , het overgrote deel van de verkoopsom gaat in de zakken van de investeerders en het beslissingsrecht van de sporter is nihil !

4 juli 2014 om 22:25

Een speler is sowieso eigenlijk nooit eigenaar van zijn eigen transferrechten. En het kan wel in Engeland volgens mij, maar dan moet je wel alle rechten kopen, gedeeld eigendom doet de FA niet aan.

5 juli 2014 om 10:00

neen je hebt het niet door, een speler is na een aflopend contract steeds vrij en kan doen en laten wat hij wil , maar niet bij deze voetballer , hij heeft zijn rechten omtrent zijn sportieve carrière totaal en onvoorwaardelijk verkocht , hij is als het ware eigendom van een invest groep en dit is dus wel degelijk bij wet verboden in het UK , anders had falcao al lang in engeland gespeeld maar die zit in hetzelfde schuitje en zelfs bij dezelfde invest groep .

Heeft potentie om een wereldtopper te worden. Ik volgde hem bij Porto al, jammer dat hij was overgestapt naar monaco.

James is niet onbetaalbaar geworden, hij is goed geworden. Maar om hem als 16 jarig jongetje proberen te slijten aan Birmingham, voor 5 miljoen Euro, toont wel het eigen belang van Mcintosh.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren