Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Welke clubs gaven in hun historie het meeste uit aan transfers?

Laatste update:

In de afgelopen vijftig jaar hebben de transfersommen een enorme vlucht genomen in de voetbalwereld. In dit overzicht zie je hoe het totale transferbudget van de grootste clubs ter wereld zich door de jaren heen ontwikkeld heeft en hoe Sparta Rotterdam, Ajax, Feyenoord en PSV langzaam maar zeker wegzakten op de eeuwige ranglijst.

Bekijk de video hieronder of blijf op de hoogte en abonneer op ons YouTube-kanaal!

Verwacht jij dat het transferrecord van 222 miljoen euro voor Neymar snel verbroken wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En tochbwordt PSV als koopclub gezien. Ik zag PSV maar even boven Ajax staan in dit schema. Ja er breken meer jeugdspelers door bij Ajax maar toch hebben ze lang meer uit gegeven historisch gezien, tot de Nederlandse teams uit het overzicht vielen. Jammer dat PSV, Ajax en Feyenoord weg vielen om de laatste jaren niet te kunnen vergelijken.

27 september 2021 om 16:03

Ik vind het niet heel gek dat PSV als koopclub wordt gezien en Ajax als opleidingsclub. Dat komt denk ik ook o.a. dat in de succesperiode van PSV (jaren 80) het elftal vooral bestond uit gekochte spelers, terwijl het elftal van Ajax in hun succesperiode (jaren 70) voor een groot deel bestond uit zelfopgeleide spelers.

Verder zijn de iconen van PSV vaak aangekochte spelers, terwijl er bij Ajax ook een heel groot aantal zelfopgeleide spelers tussen zitten

Het één is naar mijn mening niet beter dan het ander. Beter goed aangekocht, dan slecht opgeleid

28 september 2021 om 11:19

AZ is inmiddels de club met eigen jeugdspelers.

28 september 2021 om 11:50

Feijenoord heeft er ook een paar rondlopen in de basis op dit moment, zelfs in de basis van Ajax...

27 september 2021 om 16:12

Het gaat om het aantal gekochte spelers, niet het totale bedrag. Als Ajax 1 speler van 10 miljoen haalt en psv 9 van 1 miljoen dan is Psv de koopclub, ondanks dat Ajax meer uitgegeven heeft.

27 september 2021 om 16:14

En bij Ajax halen ze bij bijvoorbeeld de kleinere clubs in de eredivise spelers weg onde de 18 en noemen het daarna eigen jeugd.

27 september 2021 om 16:30

Niemand noemt het eigen jeugd.

27 september 2021 om 16:39

Ajax koopt spelers van tussen de 10-20 miljoen met de verwachting voor rond de 30-40 te verkopen.

27 september 2021 om 20:54

Regels van UEFA zijn: Minstens 3 jaar bij de club tussen 15-21, zonder verhuurd te worden. In de meeste gevallen klopt het dus 'volgens de regels' als mensen het eigen jeugd noemen.

27 september 2021 om 23:27

Haha wat een jaloezie, wake up call. Grootste gedeelte van de hele eredivisie is allemaal ex ajax jeugd

28 september 2021 om 09:15

Net zoals psv doet. Met bv depay, zoet, etc.
Bijna geen enkele speler speelt van start in de f’jes tot volwassen al bij de profclub.

Koopclub gaat erom waar je je eerste elftal spelers vandaan haalt. Heb je die gekocht, of stromen die door vanuit jeugdelftallen. En dan koopt psv veel
Meer terwijl Ajax veel meer inzet op doorstromen van jonge spelers.

28 september 2021 om 11:52

Tegenwoordig tellen alleen de koopclubs op internationaal niveau nog mee. Ook bij clubs die veel met eigen jeugd proberen, Ajax, Barca, United bijvoorbeeld, zijn aankopen nodig om aan te blijven haken.

Geeft maar weer aan dat er enorm veel klaplopers tussen zitten die nauwelijks evenredig succes gehad hebben, geldt voor bijna alle Italiaanse clubs muv Milan en pas recentelijk Juve, Everton, Newcastle ook een lachertje net zoals Spurs en West Ham. Rangers zelfs een poosje in de top. Zelfs Barcelona heeft relatief weinig gewonnen tov investeringen icm beste speler ter wereld. Bayern eigenlijk de enige die echt op meerdere fronten slim aanpakt al trekken ze hele BL leeg. Enfin, 11 geldzakken winnen geen wedstrijd

De term koopclub is echt niet relevant. Naarmate je op een hoger niveau acteert wordt het bijna onmogelijk om structureel aan de top te blijven. De talentenpool van Ajax is de provincie Noord-Holland met enkele talenten die ook uit Utrecht of Zuid-Holland komen.
Het kan best zijn dat er een piek is, dat net even één of twee generaties exceptioneel zijn en dan heb je een gouden decennium mits ze niet worden weggekocht.
Ik denk als CL contender is het knap als je drie spelers uit de eigen opleiding basis hebt.

28 september 2021 om 08:30

Ajax 18-19 Nederlanders in selectie:

Limburg I
Drenthe I
NHolland IIIII
Brabant
ZHolland IIII
Flevoland I
Gelderland II
Utrecht I

28 september 2021 om 11:20

AZ heeft inmiddels Ajax verdreven uit NH. Steeds meer talenten kiezen voor AZ..

Het geeft mogelijk een klein verschil tussen Ajax en PSV aan, maar PSV kocht Romario en Ronaldo toen voor bedragen waar men tegenwoordig Alvarez voor krijgt. Alavarez kostte meer geld dan Romario en Ronaldo samen. Ajax koopt nu niet meer maar vooral duurder in.

28 september 2021 om 02:00

Toen kostte benzine ook geen 2 euro (4,40 gulden) per liter. Zoiets heet inflatie.

Haha! Grappig hoe Barça omhoog knalt eind jaren '80, omdat ze na de muiterij van Hesperia een compleet nieuw team ging kopen.

Hoppa Chelsea gewoon weer nr 1 van Europa!💪🏻🤣
Lets go 👇🏻

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren