Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Weghorst is toch gewoon een mafklapper? Gewoon een dwaas waarvan je zegt...’

Laatste update:

Het interview van Wout Weghorst bij de NOS na afloop van het gewonnen duel met Ierland (1-0) van zaterdagavond is inmiddels al uitvoerig nabesproken in de media. René van der Gijp en Wim Kieft doen in de podcast KieftJansenEgmondGijp ook hun zegje over het gedrag van de enige doelpuntenmaker van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

“Zo’n Weghorst vraagt erom om gedold te worden”, steekt Kieft van wal. “Ik zou het heerlijk vinden als ik in een elftal zou spelen en ik iemand tijdens het volkslied keihard hoor meezingen en z’n hand op die leeuw op z’n borst zie houden.”

“Iedereen heeft nu een mening over Weghorst”, haakt Van der Gijp in. “Maar Weghorst is toch gewoon een mafklapper? Maar die heb je toch allemaal in de groep? Gewoon een dwaas.”

“Gewoon een dwaas waar je om kan lachen en waar je je over kan verbazen, maar waar je allemaal heel zachtjes tegen elkaar over zegt: ‘Die spoort niet’”, schaterlacht Gijp.

“Er zit een steekje los, ja”, zegt Kieft lachend. “Maar wat ik dan ook wel weer grappig vind is dat hij er toch gewoon mee door gaat. Dus hij is het echt. Hij is dus echt gewoon een beetje in de war af en toe. En het is natuurlijk ook geweldig als je zo in elkaar zit en opeens nog een beetje belangrijk wordt ook. Dan ontstijg je natuurlijk de aarde, dat kan bijna niet anders.”

“Goed, hè Wim? Ik vind het echt heel goed”, vervolgt zijn collega aan tafel. “Wij vonden Hans van Breukelen ook een rare snuiter. Als wij vijf tegen twee speelden en hij stond wat te lang in het midden van de rondo – wat ook niet zo gek was omdat hij niet kon voetballen – dan was hij in staat om je een gebroken been te trappen”, herinnert Van der Gijp zich nog uit zijn spelerscarrière.

“Dus dan moest je echt uitkijken. Als hij dan weer zo’n sliding maakte waarbij iemand drie meter in de lucht vloog, dan zeiden wij ook: ‘Die is niet helemaal goed.’ Dat heb je met zo’n Weghorst natuurlijk ook.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind Gijp buitengewoon oppervlakkig, inhoudsloos en overschat. Dit ben ik echter met hem eens, Weghorst is een dwaas.

Ah kijk de stemmen van het volk vinden Weghorst een mafklapper. Zelf waren ze altijd bijzonder normale jongens. Van die jongens waar je geen autobiografie over kunt vullen vol verhalen over vrouwen, drugs, drank en weet ik veel wat.

Maar een speler die vol trots voor zijn land (en als je me een beetje kent weet je dat dat écht niet mijn ding is) voetbalt en daar veel emoties bij beleeft: dat is pas een mafklapper.

20 november 2023 om 22:15

Het is echt te absurd voor woorden eigenlijk. Je vraagt je echt af hoe deze mensen het leven doorheen zijn gekomen zonder een beetje zelfreflectie te ontwikkelen.

20 november 2023 om 22:21

Zodra je 'zegt wat de mensen denken' kun je echt alles maken. Dan is er ineens een stuk minder kritiek op je vanuit je achterban.

20 november 2023 om 22:33

Je draait het om. De achterban ís hun achterban geworden vanwege dit soort meningen en uitspraken. Gijp en Derksen zijn altijd zo geweest, dus je kunt ze veel verwijten maar niet dat ze bewust zeggen wat de mensen denken.

20 november 2023 om 22:46

Over wie hebben we het nu over qua zelfreflectie? Gijp? Derksen? VZ commentatoren?
Ik heb nu al dezelfde post meermaals gezien over iemand die boos is over de persoon die ons naar EK Duitsland heeft geschoten, waaronder allemaal ventjes gaan reageren en denken het beter te kunnen.
Misschien moeten we eens proberen wat liever tegen elkaar te zijn.

20 november 2023 om 23:42

Begint dan bij die persoon tegenover de journalist en de supporters, toch?😉

Had nog niet eerder van deze podcast gehoord maar de naam ervan is net zo creatief als de analyses van de mannen….

Mijn hemel, wat een contrast. Net voordat ik dit artikel opende, kreeg ik op Youtube een compilatie van de meest respectvolle momenten uit de historie van mixed martial arts aanbevolen. Ben zelf geen liefhebber van vechtsport, maar om twee mensen die elkaar de hersens inslaan een paar minuten daarna hun respect voor de rivaal tonen... Dat doet toch wel wat. En dan schakel je over naar een zure oud-international die loopt te klagen over een interview van iemand die ontzettend hard heeft gewerkt om zich op dit niveau te mogen meten. Mijn hemel, wat een contrast. Wout Weghorst had zelf ook al snel door dat hij niet op de juiste manier had gereageerd in het interview en heeft zelfs gevraagd of dit niet uitgezonden kon worden. Volgens mij wordt het hoog tijd dat dit soort programma's plaats gaan maken voor sportjournalistiek waarbij de sport(er) centraal staat in plaats van dit soort sensatiezoekerij.

Ze hebben wel gelijk maar het is nu duidelijk dat iedereen een mening heeft over de onhandigheid en naïviteit van Weghorst.

20 november 2023 om 22:48

Een mening? Ja dezelfde mening.
Daar is een mooi spreekwoord voor"
' Als je een leugen meerdere keren zegt, dan wordt het "de waarheid" '

Wij Nederlanders zijn vaak te bekrompen en veel te kritisch op anderen, zodra iemand een beetje anders reageert dan is diegene direct een dwaas. Nu is het een aparte reactie van Weghorst maar de media reactie laat weinig ruimte over voor enige nuance, wat weten wij nou waarom die jongen zo reageert?

20 november 2023 om 23:47

Wellicht omdat die "jongen" niet tegen kritiek kan? Zodra iemand hem niet bejubeld voor de camera wordt hij boos.

20 november 2023 om 23:58

@marocberkane

Oh gut voetballers bijten af en toe van zich af tegen miljoenen mensen die jongen zonder goede reden afbreken(bekritiseren doen velen als een vader met een drankprobleem) en dat betekent dat zij niet tegen kritiek kunnen?

Ze kunnen niet een keer iets terugzeggen en iedereen begint te janken. Ik vind dat vrij ironisch.

21 november 2023 om 00:40

Bijt van zich af? Waarom wordt er gedaan alsof hem enorme onrecht is aangedaan? De vraag waarom een wedstrijd moeizaam verliep is gewoon een inhoudelijke analyse en een doodnormale vraag in het voetbal. Maar Wout begint meteen te janken alsof er sprake is van een persoonlijke aanval.

21 november 2023 om 01:03

Herosennin44, wat een domme praat zeg. Er wordt hem een simpele vraag gesteld mbt de wedstrijd die hij zojuist had gespeeld. Blijkbaar is hij niet in staat om terug te reflecteren om vervolgens zo'n simpele vraag normaal te beantwoorden. Als je tot dat soort dingen niet eens tot staat bent dan ben je gewoon ongeschikt om met de media te praten. En dan heb ik het puur over normaal antwoorden, inhoudelijk zou je prima van alles kunnen zeggen namelijk.

Ik ken Weghorst wel een beetje. En het was vroeger al een vreemde vogel. Hij neemt alles erg hoog op en staat graag in de aandacht. Jammer dat hij tegenwoordig vaak ook negatieve aandacht trekt met zijn gedrag en teveel de confrontatie zoekt. Het lijkt wel of hij steeds meer tegendraads wordt. In coronatijd had hij ook al zo'n periode. Maar blijkbaar houdt hij van een beetje ruzie schoppen om aandacht te krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren