Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Weghorst is enthousiast over Ajax en wil misschien zelfs eerste spits worden’

Laatste update:

Wout Weghorst is van plan de concurrentiestrijd aan te gaan met Brian Brobbey mocht er een transfer naar Ajax komen. Clubwatcher Lentin Goodijk vertelt in een video-item van Voetbal International dat de spits geïnteresseerd is in een overstap naar Ajax en dat hij niet zomaar genoegen zal nemen met een plek op de reservebank.

Afgelopen vrijdag maakte het Algemeen Dagblad bekend dat de Amsterdammers zouden overwegen om de 31-jarige spits voor de neus van FC Twente weg te kapen. De boomlange international ligt nog tot medio 2025 vast bij Burnley.

Kort na de berichtgeving bevestigde ook VI het nieuws en voegde journalist Tim van Duijn eraan toe dat Weghorst zelf niet onwelwillend tegen een overstap aankijkt.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nu vult Goodijk het nieuws aan en meldt hij dat Ajax Weghorst in principe binnen zou halen voor een rol als pinchhitter, maar de spits lijkt zich niet zomaar in die functie weg te willen cijferen. “Vorig seizoen hing er ook al iets in de lucht, maar toen kwamen de partijen niet dicht bij elkaar”, vertelt de journalist in het video-item.

“Weghorst hoeft misschien niet vreselijk duur te zijn, dat speelt een grote rol bij Ajax deze zomer. Ze vinden hem erg interessant, het speelt ook langer. Er is namelijk al eerder over en weer gepraat.”

“Je hoort wel van bronnen rond hem dat hij nu zelf heel enthousiast is over deze uitdaging. Hij voelt zich ook in staat om die uitdaging met Brobbey aan te gaan en misschien zelfs eerste spits te worden. Die mentaliteit zoeken ze bij Ajax”, aldus Goodijk.

Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Weghorst op zo’n 6 miljoen euro en het lijkt er ook op dat Burnley zeker een transfersom verlangt voor de 32-voudig international.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zou voor zowel Wout als Ajax een waardeloze match zijn. Ajax heeft met Brobbey een uitstekende spits en ervan uitgaande dat Akpom vertrekt heeft Ajax met Rijkhoff en uitstekende back-up.

Bovendien komt Wout uit Borne en is heel de Weghorst familie Twentefan. Met Avia Weghorst zitten ze bovendien op een steenworp afstand van het stadion waar hij als klein jochie fan van was, hoe mooi is dat? Bovendien wordt hij bij Twente wel eerste spits.

9 juni 2024 om 19:28

Als je Akpom voor 25 miljoen verkoopt en je haalt Weghorst praktisch transfervrij op als vervanger van Akpom, dan heb je het gewoon heel goed gedaan. Woutje moet zich dan wel schikken in zijn rol, al zal hij ook wel meer dan genoeg minuten maken. Brobbey houd sowieso nooit een heel seizoen blessurevrij vol.

9 juni 2024 om 19:36

Dan moet je Akpom wel voor 25 miljoen verkopen. Vorig jaar was hij voor rond de 10 miljoen op te halen en toen was er heel erg weinig interesse. En ondanks dat hij vrij veel gescoord heeft voor een invallen kun je je afvragen of hij echt indruk gemaakt heeft in Engeland.

Waarbij ik het wel 2 totaal verschillende spelers vind. Akpom is heel sterk met zijn hoofd en dus ideaal om met voorzetten iets te forceren. Wout is voor een grote speler een hele matige kopper.

9 juni 2024 om 19:38

25 miljoen voor Akpom?

9 juni 2024 om 19:40

Beter verkoopt Ajax Akpom voor 45 miljoen euro. Want Engelse speler enzo en Engelsen die betalen gewoon wat je vraagt.

9 juni 2024 om 20:29

Realiteitszin is weer ver te zoeken, met 20 miljoen mogen we blij zijn volgens mij is ook al bijna 30 jaar. Akpom als pinchhitter heb ik sowieso liever dan Weghorst.

9 juni 2024 om 23:09

DeBeeldbander jij snapt er niks van. Ik zou akpom gewoon voor 100 miljoen verkopen en wout halen. Dan heb je 95 miljoen over man!

9 juni 2024 om 23:18

Jammer dat het eens zo goede Ajax zo diep gezonken is dat ze geïnteresseerd zijn in Weghorst en dat hij ook maar denkt dat hij eerste spits wordt. Dit was 4 jaar geleden nog ondenkbaar en dat zou het nu ook moeten zijn. Je zult maar de tijden hebben meegemaakt met Van Basten, Kluivert of Dennis Bergkamp.

9 juni 2024 om 19:31

Ik zou niet weten waarom ze er beide niet in kunnen.?

9 juni 2024 om 19:33

Samen spelen bedoel je? Het plan van Ajax is om komend seizoen 433 te spelen. Brobbey en Weghorst zijn beide echte nummers 9, dus dat werkt niet.

9 juni 2024 om 19:31

Als je Akpom kan inruilen voor Weghorst en je krijgt ook nog eens, laten we zeggen, 15 miljoen extra, dan heb je een top deal. Aan de andere kant, Weghorst lijkt me niet zo’n fijne gozer als die op de bank zit. Topspits voor de Eredivisie. Dubbele gedachtes als hij komt.

9 juni 2024 om 19:40

Eens. Het hangt dus heel erg van de verkoopprijs van Akpom af of dit een goede deal is.

9 juni 2024 om 21:55

Andere kant, het vuur van die malle Weghorst kan wel eens belangrijker zijn.
Slapzakken als Rensch kunnen dat wel goed gebruiken.

Dus Weghorst in plaats van Akpom zou ik wel doen.

9 juni 2024 om 19:32

Ik kan me toch anders ook een moment herinneren waarop hij als spits van Heracles voor het eerst scoorde tegen Ajax in de ArenA en Weghorst na de wedstrijd aangaf dat hij van jongs af aan fan was van Ajax. Maar misschien was hij wel altijd van beide clubs fan. Daar zou hij geen uitzondering in zijn.

9 juni 2024 om 19:45

Dit is een onzin bericht. Weghorst heeft allang laten weten pas na het EK verder te kijken en nu in die bubbel willen te zitten.

9 juni 2024 om 20:01

@Oenienoy, Weghorst zelf heeft dit ook niet laten weten, maar mensen in zijn nabije omgeving hebben aangegeven dat hij graag naar Ajax wilt. En VI is nou niet bepaald het medium wat onzin berichten de wereld in slingert.

10 juni 2024 om 10:04

Ook VI heeft wandelgang-berichten en deze is er 1 van. Vandaar de aanhalingstekens in de titel. Overigens denk ik niet dat hij voor FC Twente uberhaupt haalbaar zou zijn en ik zie hem ook wel naar Ajax verkassen, maar jouw reactie is ook enkel gebaseerd op geruchten. Tenzij je mensen in de nabije omgeving van Weghorst kent, zou ik niet weten hoe je aan dergelijke informatie zou kunnen komen. Aangezien je Ajacied bent en zeer waarschijnlijk niet in de buurt van Hoffenheim, Burnley of Borne woont, lijkt dat laatste me erg sterk.

9 juni 2024 om 19:51

Wat heeft Rijkhoff tot dusver laten zien? Die is nog totaal niet klaar om tweede spits te zijn.

9 juni 2024 om 21:49

Ik moet echt op zoek naar een andere club

10 juni 2024 om 02:17

Jullie hebben het heletijd over hoe geweldig Brobbey is maar die moet je gewoon nu verkopen voor de hoofdprijs en Akpom eerste spits maken. Ik vind Akpom beter passen bij het Ajax voetbal, scoort altijd heel makkelijk omdat hij heel goed zijn positie uitkiest. Akpom is echt zoveel intelligenter dan de meeste spitsen. Vooral bij een team als Ajax die op balbezit speelt zou hij makkelijk 30 scoren in 1 seizoen. Weghorst is echt de domste transfer tenzij Brobbey weggaat na de EK.

De verlosser. In de Eredivisie schiet hij er makkelijk 25-30 in een seizoen in.

10 juni 2024 om 12:15

Ik heb net het interview van driessen en koeman gezien en ben daarom weghorst zijn statistieken is gaan op zoeken. Weghorst heeft nog nooit in een seizoen meer dan 20 doelpunten gemaakt en zijn statistieken van de afgelopen 3 jaar zijn al helemaal niet best, dus ik weet niet hoe jij er bij komt dat weghorst er meer dan 20 gaat maken 😂

En hij denkt hem te winnen..... En anders vindt hij het niet eerlijk???? Is dit niet precies waarom Ajax dit niet moet doen?Ik hoop dat ze hem kopen (sorry ben PSV supporter)

9 juni 2024 om 19:29

Daar hoef je nooit sorry voor te zeggen hoor.

9 juni 2024 om 19:31

Iedereen maakt fouten, we zijn allemaal mensen. Het is je vergeven👍

9 juni 2024 om 21:35

Ik denk dat ik namens heel wat mensen op deze gezellige site spreek als ik zeg. Stop maar met die schijt lollige opmerking van. Ik ben voor een andere club en ik vind het een waardeloze speler dus ik hoop dat ze hem een contract geven. Die "grap" is al 1000x voorbij gekomen. Als een rivaliserende club een goede transfer maakt hoor je er geen hond over. Dan is het van, ja mag het ook voor zo'n bedrag.

9 juni 2024 om 22:04

Pas maar op, straks gaan alle supporters van andere clubs nog een lobby opstarten #WoutnaarAjax

Ik vind het geen Ajax speler. Respect voor zn carrière maar vreemde snuiter.

Als dit waas is moet Twente slim zijn en pakken ze door met Lammers. Een totaal andere speler, maar wel een veel betere voetballer.

9 juni 2024 om 19:47

Ik zou altijd kiezen voor Weghorst. Zo'n type heb je nodig in je elftal, die alles wil geven en ander aanjaagt. Dat heeft een Lammers totaal niet, maar is wel een sierlijkere voetbal.

9 juni 2024 om 19:58

Ik kan er niet zo mee zitten als Weghorst niet zou komen. Een man met passie, maar ik hou totaal niet van de rest van z'n persoonlijkheid in het veld. Als hij maar niet denkt dat hij na Ajax nog even kan gaan afbouwen in Enschede.

Volgens mij proberen die Ajax watchers hem allemaal richting Ajax te praten. Wout zit met Oranje in trainingskamp ter voorbereiding op het EK, die heeft echt nog geen voorkeur oid uitgesproken de laatste dagen.

9 juni 2024 om 20:19

Misschien speelt dit al wel langer. Ajax gaat hem nu echt niet lastig vallen.

9 juni 2024 om 20:51

Zou kunnen inderdaad. Indien bovenstaande klopt dan wens ik Wout veel succes bij Ajax. Kunnen wij in elk geval weer verder zoeken naar een goede spits .

10 juni 2024 om 20:32

Misschien.
Echter denk ik het niet. Weghorst is al bijna een jaar bezig met Twente en Twente ook met hem. Het is letterlijk sinds een maand dat ook Ajax in de picture is.

Het is helemaal aan hem.
Ajax is financieel natuurlijk veel aantrekkelijker dan Twente. Sportief gezien is het volgend seizoen redelijk gelijkwaardig. Bij Twente wordt je gehaald als eerste spits. Bij Ajax als reserve.

Het enige dat ik zeker weet is, mocht hij kiezen voor Ajax, dat hij niet later nog bij Twente hoeft aan te kloppen.

10 juni 2024 om 10:00

Hoe dan ook denk ik dat Weghorst voor FC Twente niet haalbaar is. Z'n actuele waarde op transfermarkt is 6 miljoen euro en hij verdient momenteel 2 miljoen euro per jaar. FC Twente gaat geen 6 miljoen euro ophoesten en zelfs als FC Twente in de buidel wenst te tasten, kunnen ze niet meer dan 6 ton per jaar bieden.

Echter denk ik wel dat de droom van Weghorst om ooit voor FC Twente te spelen dan voorbij is. Weghorst is al niet meer zo goed als twee jaar geleden en als hij naar Ajax (of een andere club) zou gaan, blijft hij daar wel minimaal 2 seizoenen. Ik denk niet dat je tegen die tijd nog iets hebt aan een 34-jarige Weghorst. Ieder jaar is er immers meer mogelijk omdat de schuldenlast daalt en met name de omzet stijgt.

Ik verlang wel naar een type Luuk bij Ajax. Weghorst kan het Brobbey lastig gaan maken. Brobbey mist te veel kansen terwijl Weghorst zijn doelpuntjes makkelijker maakt.

Weghorst in het rood-wit van Ajax en dan achter Brobbey plaatsnemen? Ik zie het gewoon niet gebeuren. Bij Twente wordt ie toch gewoon eerste spits?

Absoluut geen match. Wout Weghorst speelt de rol van winnaar, maar is, in mijn ogen, geen teamplayer. Wel zo handig in een teamsport.

Ik zeg doen
Hij heeft alles wat ajax de afgelopen twee seizoenen mist. Kwa wedstrijd mentaliteit en strijdlust zou ik hem al kopen. Kan een goeie motivatie zijn voor het team.

Denk dat die twee elkaar niet veel ontlopen, zou m laten weten dat hij in principe als tweede spits gehaald wordt maar zich wel in de basis kan vechten maar Brobbey de voorkeur heeft , steek die 15 mio die je overhoudt in twee goede backs , winwin alhoewel ik geen liefhebber ben van de persoon Wout, teveel bewust van de cameras, bah

Ik snap niet waarom er zoveel zeggen dat het geen Ajax speler is? De karakter van Weghorst is gewoon iets wat deze selectie van Ajax mist! Ik denk juist dat dit juist een perfecte match zou kunnen zijn! En iets in mij zeg dat er veel is geïnformeerd naar Brobbey. Na het EK gaan we het allemaal zien wat er gebeurt.

Laat die mafklapper alsjeblieft naar Twente gaan. Dit is toch een complete mismatch!! Aan alle kanten. Hij gaat het nooit winnen van Brobbey en dan met zijn ontevreden kop op de bank zitten zeker. Hou op, en laat woutje in vredesnaam ver weg van de Arena. Deze speler staat haaks op wat Ajax grootgemaakt heeft.

Als Weghorst komt en 1e spits zou worden dan krijg je meteen minder centen voor Brobbey, nee gok dan maar op Rijkhoff en zorg eerst maar dat je 1 goeie speler op elke positie hebt. De luxe dat we alles dubbel bezet hebben is even weg nu. Dan de jeugd maar de gaten op laten vullen! Ik ben enorm fan van Weghorst, maar ik denk dat Twente een betere club voor hem is zoals de situatie nu is. (En voor Ajax)

Weghorst moet beseffen dat hij natuurlijk nooit eerste spits wordt. Brobbey (als hij niet weg gaat) moet natuurlijk in de etalage worden gezet, want het is uiteraard de bedoeling die hij volgend jaar voor honderd miljoen miljard aan een Europese topclub wordt verkocht. Weghorst heeft geen restwaarde meer, en wordt alleen gehaald omdat hij goedkoop is. Kan hij mooi de gaatjes opvullen.

10 juni 2024 om 10:01

Je hebt best kans dat Brobbey deze zomer vertrekt. Los van z'n huidige status hoeft hij maar 1 of 2 keer te scoren op het EK en clubs die nu huiverig zijn komen wel navraag doen.

Wat een kul verhaal is dit jij. Een journalist bedenkt iets zonder in contact te zijn geweest met iemand van Weghorst. Een tweede journalist haakt hier op in en probeert het verhaal te versterken. Slechtere verhalen dan dit krijg je niet. Niemand zal Weghorst of iemand van zijn kant spreken totdat het EK achter de rug is. Dit is gewoon grote duimzuigerij

Hij moet het lekker zelf weten.
Maar als hij al zijn hele leven bij Twente wil spelen, moet hij niet naar Ajax gaan. Twente is al een lange tijd met hem bezig en ook hij is een lange tijd bezig geweest met Twente. De enige manier dat je dan nog bij Twente komt is transfervrij. En de fans zullen in elk geval niet dankbaar zijn.

Dat gezegd te hebben. Moet Twente natuurlijk eerst maar eens een goed bod kunnen doen. Ze vragen 6 miljoen en hij verdiend nu 2 miljoen in het jaar. Ik zie Twente beiden niet betalen. 5 Miljoen max en een salaris van een keer 6 ton. Ik zie Twente echt niet realistisch beter kunnen bieden dan dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren