Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'We moeten de waarheid vertellen en het aanzien van ons voetbal herstellen'

Laatste update:

Wat er zich precies heeft afgespeeld in het Ghanese kamp voor en tijdens het WK blijft giswerk, maar daar wil Michael Essien verandering in brengen. De ervaren middenvelder van the Black Stars vindt dat het volk recht heeft op het eerlijke en volledige verhaal. De Afrikanen werden in Brazilië uitgeschakeld na een 2-1 nederlaag tegen Portugal, die vooraf werd gegaan door interne tweespalt.

/

Coach Kwesi Appiah verwijderde de sterspelers Kevin-Prince Boateng en Sulley Muntari op de dag van het treffen met Portugal uit zijn selectie, maar ook Essien ligt onder vuur: hij zou geweigerd hebben een warming-up te doen voor het beslissende duel en is nu onderwerp van een intern onderzoek door de Ghanese bond. Volgens de speler berokkent die handelswijze echter alleen maar meer schade. Hij pleit dan ook voor een beschaafde dialoog.

"De problemen kunnen worden uitgepraat zonder daarbij nog meer slachtoffers te maken", stelt Essien. "Ik wil iedereen die nu in het openbaar uitlatingen doet vragen om voorzichtigheid in acht te nemen. De waarheid moet boven water komen, maar mag niet nog meer slachtoffers maken. Alleen dan kunnen we leren van onze fouten. We moeten de trots en het aanzien van het Ghanese voetbal herstellen." Ghana haalde in de drie groepsduels in Brazilië slechts één punt.

Ghana had zonder interne problemen veel verder kunnen komen op het WK

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

4 jaar geleden heeft men -middels een WK te Z. Afr.- het voetbal willen promoten daar.
Natuurlijk is de winstmarge grotendeels in de zakken van menig Fifa gedelegeerde verdwenen.

Wat rest op dit WK is een aantal schandalen rondom Ghana en vooral Kameroen, en geen ploeg in de kwartfinales.

te triest voor woorden

3 juli 2014 om 15:59

Afrikaanse landen presteren altijd slecht op een wk

3 juli 2014 om 16:04

Ghana haalde de kwartfinales in 2010, maar werden uitgeschakeld mede dankzij Luis Suárez.

3 juli 2014 om 16:05

Afrikaanse landen doen het gelukkig wel goed bij de Africa Cup

3 juli 2014 om 16:09

Grappig

3 juli 2014 om 17:31

Alleen Nigeria deed het goed.

3 juli 2014 om 18:04

2010 moet je gewoon tellen als halve finale voor ghana. Het kan dus zeker wel, en er zijn meerdere afrikaanse landen die het zouden moeten kunnen doen.

Al die Afrikaanse landen op dit wk hebben spelers die bij Europese topclubs zitten. Maar toch lukt het ze niet om goed samen te spelen. Hoe komt dat? Als je naar het team van Ivoorkust kijkt zou je denken dat ze makkelijk winnen van Japan en Griekenland, maar Japan wonnen ze maar net en Griekenland verloren ze.

3 juli 2014 om 16:48

Het zijn waardeloze elftallen met een paar briljante spelers die puur denken te kunnen parasiteren op hun eigen talent.

De afrikaanse teams zijn compleet uit evenwicht en missen alle tactische en defensieve discipline.

Op enkele uitzonderingen zoals Drogba na gaat iedere aanvaller puur voor eigen succes en de verdedigende spelers zijn vooral bezig met het maken van idiote tackles in plaats van als team te verdedigen.

Vergelijk Oranje maar eens met de betere Afrikaanse landen en je ziet dat we eigenlijk minder kwaliteit in de basis hebben. Echter begrijpen onze mindere goden hun rol.

3 juli 2014 om 17:39

Vergeet ook niet de premies die altijd te laat of niet worden uitbetaald. Als je nou ziet wat die Grieken en Algerijnen doen afstand nemen van de winstpremies doen de Afrikanen juist niet meer voetballen zodra ze de premies niet betaald krijgen. Mentaliteit is veel anders van die gasten. Altijd in armoede geleefd en nu het geld met bakken binnenkomt zijn ze te gierig.

Omdat alle landen tegenwoordig wel goede voetballers hebben wordt de "teamspirit" steeds meer een belangrijke factor.
11 goede voetballers is nog geen goede ploeg.
Ik denk(en dan ga ik even generaliseren) dat dit bij Afrikaanse landen lastiger is vanwege de verschillende ego's in een team waarbij niet iedereen alles voor elkaar over heeft. (net als bv een Portugal en Italie hoor)

Sommige spelers spelen voor zichzelf ipv voor hun land

3 juli 2014 om 17:03

Als nou een goede trainer voor de ploeg van bijv. ivoorkust zou staan dan zou er misschien wel een succes mogelijk zijn.

De waarheid lijkt me heel simpel... Een coach zonder respect of overwicht, een aantal vedette die of over the Hill zijn, vedette gedrag vertonen of beide en een tekort aan teamgeest door eerder genoemde problemen.

Volgens mij hebben Essien en co zich al genoeg schade berokkend.. Beetje laat voor damage controle..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren