Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

We kunnen weer naar Cambuur

Laatste update:

Roda JC Kerkrade is bezig aan een slecht seizoen en het halen van Europees voetbal lijkt erg ver weg. Het spel en voornamelijk het verdedigen laten mij weer denken aan drie jaar geleden, Roda wist toen na een rampseizoen degradatie maar net te voorkomen. Na vorig seizoen is er afscheid genomen van veel spelers en hun vervangers zijn middelmatige spelers zonder de intentie om te vechten voor elke bal.

Elk weekend ga ik weer vol goede moed voor de televisie zitten met de hoop om weer een klein stukje terug te zien van het oude Roda. Tot dusver werd ik elk weekend teleurgesteld. Ondanks dat natuurlijk niet alles verloren ging is het voetbal van Roda verre van wat het vorig seizoen was. Het grootste probleem ligt bij de backs; Jimmy Hempte, Martijn Monteyne en Jagos Vukovic.

Hempte was er ook vorig seizoen bij toen Roda mooi voetbal liet zien. Zijn tekortkomingen vielen toen eigenlijk nauwelijks op. Nu Roda echter een minder seizoen kent valt Hempte volledig door de mand. Ik weet niet hoe vaak ik dit seizoen al heb gezien dat de directe tegenstander van Hempte hem met een simpele beweging voorbij kwam. Wat mij nog het meest irriteerde was dat Hempte zijn tegenstander erna ook gewoon liet weglopen. Neem als voorbeeld de wedstrijd tegen Feyenoord waarin Jerson Cabral driemaal scoort. Drie keer dezelfde actie, drie keer succesvol en drie tegendoelpunten. Het leek wel alsof Hempte niet eens de moeite nam om hem tegen te houden.

De stand-in van Hempte op de backpositie is Vukovic. Als ik net boos werd terwijl ik over Hempte schreef dan ben ik na dit stukje woedend. Vukovic is een dramatische voetballer. Aanvallend is hij waardeloos, verdedigend is hij zo mogelijk nog slechter. Het is duidelijk dat Vukovic te dik, te sloom en te lomp is om een fatsoenlijke verdediger te zijn. Hij staat op het veld alsof het hem allemaal niets interesseert. Ik verwacht dat ze in Eindhoven ook niet meer op hem zitten te wachten.

Monteyne moet het verlies van Davy De Fauw opvangen en dat doet hij, in vergelijking met de anderen, nog redelijk. Verdedigend is het een goede jongen, maar hij is net als de anderen enorm traag. Wat heb je aan backs die hun directe tegenstander niet eens kunnen bijhouden? Pas nu is mij duidelijk hoe goed De Fauw eigenlijk was bij Roda.

In de rust van de competitiewedstrijd tegen Ajax werd afscheid genomen van Pa-Modou Kah. Wat hebben we toch vaak geschreeuwd als Kah wat fout deed, maar nu missen we hem enorm. Kah is een voorbeeld voor elke prof die wil voetballen bij Roda. Misschien was hij niet altijd het meest zekere punt in de verdediging, hij leverde wel een strijd die ik nu niet meer terugzie bij Roda.

Roda mist dit seizoen types als Kah die willen strijden, spelers die vechten voor elke bal. En mocht Ruud Vormer in de winterstop worden verkocht, dan voorspel ik een seizoen waar Roda zal moeten hopen boven de degradatiestreep te kunnen blijven. Maar met een gemiddelde van drie tegengoals per wedstrijd is dit een ijdele hoop. Het is aan Harm van Veldhoven om weer vanuit het niets een team op te bouwen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoopte stiekem dat dit een CE zou zijn over Cambuur, prachtig clubje.

Maar ik vind het wel een goed geschreven stuk, Roda heeft 2 jaar lang enorm gepiekt en na pieken komen nou eenmal dalen. Denk wel dat Roda er bovenop komt dit seizoen en in ieder geval het linker rijtje haalt.

Goed geschreven en een interessant stuk met een goede mening.
Op dit moment zijn er nog wel een aantal clubs slechter dan Roda zoals Excelsior en VVV dus van degradatie is nog geen sprake. Wel moet, zoals je al zei, Van Veldhoven weer een nieuw team opbouwen zonder liquide middelen. Dat zal lastig worden maar Van Veldhoven heeft al bewezen dit te kunnen. Ook is Van Geel weg en dat is denk ik toch ook een hele aderlating voor Roda. Jammer dat je hem niet in je CE hebt genoemd want ik denk toch dat zijn vertrek wel met dit verval te maken heeft.
4 sterren

2 november 2011 om 19:46

Bedankt voor je reactie. Van Geel heb ik extra niet genoemd omdat het erg moeilijk te bepalen is hoeveel invloed hij heeft gehad. Ook zonder hem werden dit seizoen genoeg transfervrije spelers gehaald. Het is alleen jammer dat de gehaalde verdedigers enorm falen (met uitzondering van Biemans).

Soms denk ik inderdaad terug aan vier jaar geleden. Alleen vond ik toen het spel van het hele team erg zwak, terwijl ik dit jaar vind dat de verdediging het vooral laat afweten en dan vooral, zoals jij al hebt genoemd, Vukovic. Het zal inderdaad erg moeilijk zijn voor ons om Europees voetbal te halen, maar met deze verdediging zou je sowieso in Europa afgeschoten worden. Lijkt erop dat we weer opnieuw zullen moeten gaan bouwen.

Enja, Kah... ondanks dat hij weg is nog steeds de publiekslieveling met de Humba in de rust tegen Ajax haha.
Prima stuk verder.

Na het lezen van de titel; We kunnen weer naar cambuur, verwachte ik, net als zovele een stukje over het vechten tegen degradatie en de Jupiler League. Alleen tot mijn verbazing kwam het woordje 'cambuur' na de hele titel niet meer naar voren. En dat is nou jammer.

Want de titel hoord een beknopte samenvattig of trekker te zijn voor het stukje. Maar dan moet de titel of althans een duidelijkere beschrijving hiervan in de tekst terug te zijn. En jammer genoeg was deze dus niet te vinden.

Voor de rest een wel aardig stuk. Alleen er kwam zoveeeel 'ik' in voor dat het gewoon gek makend was. Voor de volgende keer moet je daarvoor oppassen.

2 november 2011 om 19:43

Jammer dat je werd misleid door de titel. Je kan dan inderdaad het idee krijgen dat het over een Jupiler League club gaat. Overigens was je dus wel getriggerd door de titel haha.

Bedankt voor je tips, ik neem ze mee in het volgende stuk!

Toen ik de titel las, dacht ik al aan Roda. Ik hoor de Roda-supporters in mijn omgeving namelijk nu al enige angst uitspreken over dit seizoen, alhoewel ze nu wel iets meer kwaliteit hebben dan vier jaar geleden. Daarom denk ik niet dat ze degraderen, maar ergens rond plek 12-15 gaan eindigen.

Dan zou ik volgend seizoen maar weer eens proberen een paar goede verdedigers te halen en een opvolger voor Ruud Vormer, die naar alle waarschijnlijkheid vertrekt aan het einde van het seizoen.

Verder is het een aardig stuk, 3 sterren waard.

Toen ik de titel zag, dacht ik dat Cambuur het heel goed doet in de jupiler league en over de friese derby ging.. Ben ik even genept

Een redelijke CE na mijn mening, niet perfect, maar toch een ruime voldoende!
Zoals je zelf al aangeeft zijn er vele bepalende spelers weggegaan en wat matige voor terug gekomen. Na mijn mening ben je wel heel veeleisend voor een club als Roda JC, ookal spelen ze dit jaar weer tegen degradatie, je moet de hoop op van Veldhoven niet laten varen. Hij heeft bewezen een team vertrouwen te kunnen geven en te laten voetballen, dat lukt niet gelijk met eent half nieuw elftal. Volgend seizoen doen ze weer een gooi na het linkerrijtje!

Je schrijft op zich heel lekker, veel emotie, dat trekt mij persoonlijk wel! Maar toch mis ik iets in je CE, je hebt het namelijk alleen maar over hoe slecht de verdediging is, niks over het middenveld( uitgezonderd van Vormer) en niks over de klasse van die nieuwe syrische spits(wat is zn naam ookal weer??)

3 sterren

3 november 2011 om 13:32

Het middenveld vind ik persoonlijk niet zo slecht. Met Vormer, Delorge en Sutchuin heb je bijna dezelfde spelers als vorig seizoen er stonden. Op de aanvallende positie komt dan Donald te staan, die ik ook best een goede voetballer vind.

Malki is de nieuwe spits en heeft inderdaad al een aantal keer gescoord. Maar ik vind het nog te vroeg om daarover hoog van de toren te blazen. In het degradatie seizoen was Cissé de zogenaamde briljante aanvaller, daarna heeft hij bij Feyenoord niks laten zien. Als een team slecht presteert dan springt de minst slechte er snel uit. Daarom wil ik nog even afwachten om Malki de hemel in te prijzen zoals ik de rest van de media al heb zien doen.

Van Veldhoven is ook de ideale persoon in de huidige situatie van Roda, dat heeft hij eerder al bewezen. Ik hoop ook ten zeerste dat zijn contract wordt verlengd in de winter!

3 november 2011 om 13:36

En toch had ik liever gezien dat je van alles een beetje mee nam, nu wek je namelijk de indruk dat de fouten bij de verdediging zitten...
Maar ben blij, dat je mij hebt kunnen uitleggen waarom je de rest niet mee hebt genomen! voor mij heb je ook goede argumenten voor gebruikt
Dankje, stuk duidelijk voor mij hoe jij er tegen aankijkt.

Zo slecht jij Roda hier beschrijft zou je zeggen dat ze laatste staan. Roda is in mijn ogen altijd een gevaarlijke tegenstander voor elke Eredivisie-club.

Het is eigenlijk net Heerenveen van vorig seizoen. Er zijn een aantal toppers weg, zijn veel nieuwe spelers en de sfeer in de groep lijkt ver te zoeken. Toch denk ik dat Roda er nog dit seizoen bovenop komt.

Goed stuk;

Ik heb me de laatste wedstrijden ook soms groen en geel geërgerd aan Vukovic en Hempte. Lijkt inderdaad wel of ze er geen zin in hebben, maar vooral Vukovic heeft mij verbaasd.
Zo'n jongen moet toch zeker kunnen voetballen om bij een PSV te komen? Daarom weet ik ook nog niet of ik definitief 'miskoop' achter zijn naam moet zetten.

Monteyne heeft zich ook wel redelijk herpakt na de slechte seizoensstart, maar het moet allemaal nog een stuk feller bij hem. Ook bij de 0-4 van Ajax liet hij Ebecilio veel te makkelijk langs. Wielaert is een beetje wisselvallig vind ik, maar er kan toch wel gesteld worden dat Bart Biemans op dit moment de meest stabiele factor is achterin bij Roda, die jongen wil tenminste voetballen en doet het ook goed.

4 sterren!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren