Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ware kampioenenmaker stopt in 2018: ‘Iets sneller dan Sir Alex’

Laatste update:

Fabio Capello heeft, vier jaar voor het zover is, alvast aangekondigd wanneer hij met pensioen gaat. De 67-jarige trainer laat maandag weten dat hij van plan is in 2018 te stoppen met zijn baan. Capello is sinds twee jaar bondscoach van Rusland en wil doorgaan tot en met het WK van 2018 dat in Rusland gehouden wordt. Daarna stopt hij.

/

Capello gaat met de nationale ploeg eerst naar het WK 2014 in Brazilië. Het land zit in Groep H met verder ook België, Algerije en Zuid-Korea. “Dit is mijn laatste werkgever. Na het WK 2018 ben ik 71 jaar oud en op dat moment is de tijd gekomen ermee op te houden. Ik doe hetzelfde als Sir Alex Ferguson, die op 72-jarige leeftijd stopte. Ik ga alleen nog net iets eerder”, zegt Capello maandag in de Italiaanse media.

Capello is al meer dan een kwart eeuw trainer; hij begon in 1987 als interim-trainer bij AC Milan en was daarna hoofdcoach in San Siro. Nadien werkte de Italiaan bij Real Madrid, nog eens AC Milan, AS Roma, Juventus, andermaal Real Madrid, Engeland en nu dus al twee jaar bij Rusland. De voormalig middenvelder won als coach vijf keer de Italiaanse titel en tweemaal de Spaanse titel. Ook prijken er vier Supercoppa’s, een Champions League en een Europese Super Cup op zijn cv.

Fabio Capello hoort bij de vijf beste trainers aller tijden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toptrainer, een ware legende. Staat voor velen bekend als één van de grootste tirans in het voetbal. Zelfs Ibra himself was zwaar onder de indruk van de hardheid en meedogenloosheid van deze man. Keiharde regimes en disciplinaire eisen, op het gekke af, maar prijzen pakken deed ie wel. Bijna de oorzaak van een vertrek van Alex Del Piero in seizoen 2005-2006, omdat Ibra steevast de voorkeur kreeg boven clubheld Alex, die van dag op dag zonder excuus uit de basis gegooid werd. Kortom, een toptrainer met ballen. Deze man zou in de selectie van bv een Man United wel lelijk huishouden denk ik.

21 april 2014 om 16:48

Zeker. Hele goede trainer. Kan me nog herinneren dat hij in tranen uitbarstte toen Marco van Basten stopte met voetballen bij AC Milan. Mooie beelden.

21 april 2014 om 17:09

Ja idd, vond dat erg prachtig om te zien dat hij uitgerekend hij deze kant van zich liet zien.

21 april 2014 om 17:13

Capello is inderdaad een echte succescoach. Heeft echter, zoals je al zelf een beetje aangeeft, over de jaren heen flink wat sympathie ingeboet bij velen. Bij Roma staat hij bekend als een verrader, aanhangers van Moggi hadden (eerst) ook niet graag met hem te maken kan ik me herinneren en na zijn snelle vertrek in 2006 bij Juve (kan hem niet ongelijk geven) is hij sowieso bij de Juve aanhang wat minder populair geworden, naast al dat gedoe van Alex en zijn terughoudende stijl van spelen. Hij was weliswaar een stuk meer efficiënt dan Lippi bijvoorbeeld, maar het spel wat hij speelde stond toch wel mede aan de basis voor het vooroordeel jegens Italiaans voetbal dat het vaak te verdedigend is.

Uitstekende coach qua het halen van resultaat, dat kan hij als geen ander.

21 april 2014 om 17:18

Ik heb ook niets met hem hoor, vond zijn manier van spelen ook niet om aan te zien, altijd ons halflege Alpi en dat in combinatie met lelijk voetbal maakte het geen leuke periode als Juventino zijnde. Maar het is en blijft wel een toptrainer, wat dan ook.

21 april 2014 om 17:50

Niet alleen Del Piero, maar ook spelers zoals de Braziliaanse Ronaldo en Beckham durfde hij op de bank te zetten en bij ons is Andrei Arshavin volledig uit beeld. Ik waardeer het wel aan Capello dat het hem niet interesseert wie je bent. Als je niet presteert, dan zit je op de bank.

21 april 2014 om 17:56

Inderdaad, en wanneer prijzen gepakt worden kan niemand eigenlijk wat zeggen, en prijzen pakken deed hij zeer zeker.

21 april 2014 om 18:07

En de man heeft toch een collectie toppers onder zijn hoede gehad zeg. Dat relativeert een topnaam waarschijnlijk ook makkelijker.

21 april 2014 om 19:18

Toptrainers mogen vaak met de creme de la creme werken natuurlijk, dat dwing je af. En soms is het moeilijker om 11 toppers die al alles gezien hebben te leiden dan met mindere goden te werken die wel alles voor je doen. Zo kan je alles wel een draai geven denk ik dan

De beste 5 trainers aller tijden is echt ongelooflijk moeilijk in te schatten, nog moeilijker dan de 5 beste voetballers, maar dit is zeker een legende.

21 april 2014 om 17:11

Ja maar voor mij staan er 2 sws in, SAF en Rinus Michels. Je kan moeilijk ontkennen dat die 2 er niet bij horen

21 april 2014 om 17:41

Capello hoort er voor mij zeker niet bij. Veel nationale prijzen met 1 Champions League, daar zijn er zo veel van.

21 april 2014 om 20:34

Del bosque is beter dan Alex ferguson en michels.

Ik zie hem met Rusland de poulefase doorkomen, maar vanaf daar wordt het moeilijk voor Capello en de Russen. Ik denk dat ze maximaal de kwartfinale zullen bereiken. Misschien kan hij zijn carrière wel in schoonheid afsluiten door een wonder te verrichten met Rusland op Russische bodem op het WK 2018.

21 april 2014 om 17:42

Speelt de nummer 2 (ga voor her gemak ff uit van Rusland) niet tegen de nummer 1 uit onze poule?

21 april 2014 om 17:47

Nee, tegen Duitsland of Portugal uit groep G.

Toch ook lekker dat hij zich niet druk over hoeft te maken of Rusland zich voor dat Wk plaatst, hij kan dadelijk rustig aan een team gaan bouwen.

Inderdaad een ware kampioenenmaker. Effectiviteit stond/staat hoog in het vaandel van deze toptrainer. Resultaat had bijna altijd de hoogste prioriteit. Het is wat Conte twee maanden terug zei in een wat snerende opmerking: "records werden verbroken en hij heeft twee titels bij Juve weten te behalen, maar een echt stijl van voetballen is lastig te herinneren. Het Juve van Lippi en zelfs van Trapattatoni is gedenkwaardig, maar het Juve van Capello was bovenal terughoudend". Die stijl van voetballen zag ik vervolgens overal weer terug, een sergeant die gedisciplineerde spelers naar een bepaald doel wilde leidden, ten koste van alles.

Denk dat Capello goed vertoeft een Rusland en dan vooral in Sint-Petersburg. Een echte kunst -en cultuurliefhebber en met de Hermitage heb je er daar genoeg van. Een passendere eindklus is lastig te verzinnen, bondscoach van Italië heb ik hem nooit zien worden, daarvoor vind ik hem zelfs soms te veel van een ijskonijn.

Mourinho, Ferguson, Ancelotti, van Gaal en del Bosque, Cruijff, Wenger, Guardiola en hij zijn de besten ooit. Wie vult mij aan?

21 april 2014 om 17:12

Rinus Michels, dit zeg ik nog als liefhebber van Feyenoord. Wat deze man heeft bijgedragen aan het voetbal is ongekend.

21 april 2014 om 17:24

Ernst Happel mag je dan zeker ook niet vergeten!

21 april 2014 om 17:16

Denk dat je "de besten ooit" beter kun vervangen door "de besten sinds de jaren 90". Er zijn zoveel geweldige coaches uit het verleden te bedenken. Helenio Herrera en Rinus Michels zijn slechts twee voorbeelden.

Luis Aragones, Trapattoni, Hitzfeld, Sacchi en Marcello Lippi zouden overigens ook niet in een eventuele top 25 ofzo misstaan.

21 april 2014 om 17:23

Hmm ik ben nog jong haha, Trapattoni en Lippi zat ik ook nog aan te denken ja. Hitzfeld is ook een legende.

21 april 2014 om 19:17

Wat te denken van Busby!

21 april 2014 om 17:46

Frank de Boer?

Zijn seizoen met real, het seizoen 2006/2007 zal ik nooit vergeten. Misschien speelde real nirt het mooiste voetbal, maar wat een strijd was er en de spelers gingen voor elkaar dlor het vuur.

Capello is een naam die echt uit springt maar er zijn genoeg legendarische managers hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren