Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VZ Team van de Week: maar één speler namens de top drie, Sparta domineert

Laatste update:

Het reguliere seizoen van de Eredivisie zit erop. PSV besliste op de laatste speeldag de strijd om plek twee uiteindelijk toch nog in Eindhovens voordeel, sc Heerenveen speelt in de play-offs om Europees voetbal en Sparta Rotterdam en Cambuur sloten hun seizoen af met een dikke overwinning. Dit zijn de uitblinkers van afgelopen zondag!

De strijd om plek twee, drie en zelfs vier was tot de laatste minuut spannend. Door de nederlaag van Ajax bij FC Twente (3-1) wist AZ dat het met een overwinning op PSV nog naar plek drie zou kunnen stijgen en dus werd alles op alles gezet om de Eindhovenaren te verslaan. Toen was daar echter Xavi Simons. Dé uitblinker van het jaar bij PSV had na ruim een uur al uit een netelige positie gescoord en rondde in blessuretijd ook een counter doeltreffend af, waarmee hij op negentien competitietreffers eindigt en gedeeld topscorer is. Zijn twee goals in Alkmaar leveren Simons in elk geval een plekje in het Team van de Week op.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Uitgelicht:
In Enschede waren alle ogen gericht op Ajax, dat moest winnen om kans te houden op een ticket voor de voorronde van de Champions League. Het was echter Václav Cerny, de aanvaller van FC Twente met een geschiedenis in Amsterdam, die de hoofdrol opeiste. De Tsjech scoorde en leverde een assist af en dat was alweer voor de derde keer op rij in een thuiswedstrijd. De laatste speler van Twente die dat kunstje flikte en in drie opeenvolgende thuiswedstrijden scoorde en een goal voorbereidde, was Blaise Nkufo in november 2006.

Elders was Jens Toornstra belangrijk voor FC Utrecht, dat thuis met FC Emmen afrekende (3-2). De middenvelder bereidde een treffer voor en het was voor de zesde keer dit seizoen dat Toornstra een ploeggenoot in staat stelde om te scoren. Het was voor het eerst sinds het seizoen 2017/18 dat Toornstra zo veel assists in één seizoen afleverde. De heldenrol van het weekend was echter weggelegd voor Kjell Scherpen. De doelman van Vitesse zorgde er, in samenwerking met zijn verdediging, voor dat Feyenoord voor het eerst dit seizoen niet meer terugkwam van een 0-1 achterstand. Met kunst en vliegwerk bleef Scherpen, als kind groot fan van Feyenoord, overeind.

Het Team van de Week van VZ: Kjell Scherpen (Vitesse); Dirk Abels (Sparta Rotterdam), Nicolas Isimat-Mirin (Vitesse), Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen), Alex Bangura (SC Cambuur); Arno Verschueren (Sparta Rotterdam), Jamie Jacobs (SC Cambuur), Jens Toornstra (FC Utrecht); Václav Cerny (FC Twente), Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam), Xavi Simons (PSV).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
29 mei 2023 om 12:16

Heeft er inderdaad maar 3 tegen gekregen van de mogelijke veel meer. Maar stond toch in de eerste 20 min goed te klooien. Heb scherpen niet gezien, maar las dat hij eindelijk zijn niveau heeft gehaald en Vitesse de 3 punten opgeleverd. Lijkt me dan terecht dat hij erin staat.

29 mei 2023 om 12:31

Las ergens 27x balverlies. Aanzienlijk veel vind je niet?

29 mei 2023 om 12:51

Eindtovenaar, wie had 27x balverlies?

29 mei 2023 om 13:23

Rulli, flinke reddingen gehad maar net als de rest van het team.. big offday

Eindelijk een keer een normale opstelling die niet ultra aanvallend is. Goed werk. Toch pijnlijk om te zien 3 spelers waar mijn club tegen heeft gespeeld

Tsja, redelijk voorspelbare namen! Zeker die van Sparta, die alle vrijheid kregen.
Desondanks denk ik dat er een hoop interessante spelers bij Groningen rondlopen, die in de subtop aan de slag kunnen. Denk aan een Balker, Suslov, Duarte en Hove (pepi kan hoger). Benieuwd of een Twente of Utrecht hier nog van profiteert.

30 mei 2023 om 11:17

Je moet Suslov niet willen, hij maakt veel te veel fouten en hij is egoistisch en heeft te vaak het overzicht niet.

Heb een aantal wedstrijden van Groningen gezien (waaronder vorige week natuurlijk), en Suslov stond direct of indirect aan de basis van een aantal tegengoals met belabberde passing of solo-acties die onderschept werden waarbij hij beter af had kunnen spelen.

Balker is mogelijk interessant - Duarte heeft al iets hogerop gespeeld maar hij is een vraagteken. Hove - heeft potentieel maar of hij het zou redden?

30 mei 2023 om 14:35

Suslov heeft een bovengemiddelde werkethiek, goede trap en is een allround middenvelder die het best tot zijn recht komt op 8 of 10 (kan eventueel zelfs op de vleugels). De afgelopen wedstrijden zijn geen graadmeter voor iemand zijn kwaliteiten, maar los daarvan is dit niet zijn beste seizoen nee. Echter, hij is 20 en is al 3 seizoenen bassispeler bij de Fc.

Hove is ook een goede 8, die een goed schot heeft. Mag wel een beetje meer pit hebben, maar is ook nog jong en kan zich ontwikkelen. Leuke voor de middenmoot van de eredivisie!

Waar is ugalde? Die verdiend het meer dan cerny.

29 mei 2023 om 21:56

De auteur van dit artikel kijkt duidelijk die wedstrijden helemaal niet. Cerny in dit sterrenteam is echt een grote grap, die was echt ronduit belabberd tot aan die goal. Je had serieus elke andere speler van Twente kunnen nemen in plaats van cerny. Dit was gelukkig een incident voor hem want hij blinkt de laatste weken regelmatig wel uit. Had zelf dit keer graag Sadilek gezien, wat een strijder.

Xavi Simons speler van het jaar in de ED als je het mij vraagt. Als 19/20 jarige PSV zo bij de hand nemen en dan gedeeld topscoorder worden van de ED: dan ben je echt een hele grote.

PSV moet er alles aan doen om deze jongen nog een jaar te behouden en een team om hem heen te bouwen. Als de volgende trainer het lef heeft om Til op 10 te zetten en Xavi op linksbuiten, dan moet je die man er direct uit flikkeren. Xavi moet ten alle tijden op zijn beste positie spelen. Die brengt niet alleen ontzettend veel voetbal (kan met dat korte draaien zich uit bijna elke situatie redden), maar is ook nog eens erg efficient voor de goal.

30 mei 2023 om 06:53

Hancko is speler van het jaar geworden!

30 mei 2023 om 07:00

Bij het AD Hancko en bij VI Orkun.

haha mensen die hier reageren met Rulli en op de Instagram met o.a. Berghuis hou op met me. Rulli moest geluk hebben dat Fc Twente niet scherp was met de fouten van Rulli. Berghuis had voor 1 ding genomineerd kunnen worden dat was een rode kaart voor zijn overtreding waarbij de noppen nu nog steeds in een onderbeen staan.

Cerny speelde tot die assist en goal een verschrikkelijk slechte pot. Ugalde was veel beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren