Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VVV wint drie van de vier Gouden Stieren

Laatste update:

VVV-Venlo was dit seizoen duidelijk de sterkste ploeg in de Jupiler League. De ploeg van Jan van Dijk werd met een voorsprong van negen punten op RKC Waalwijk kampioen en is door deze prestatie zeker van promotie naar de Eredivisie. Het wekte daarom nauwelijks verbazing dat drie van de vier Gouden Stieren donderdag naar Venlo gingen.

De uitreiking van de Gouden Stier is een nieuw initiatief in de Jupiler League waarmee de beste sportieve prestaties van het seizoen worden beloond. Tijdens een feestelijke bijeenkomst vond de primeur van de uitreiking plaats, gepresenteerd door Wilfred Genee. In totaal werden er vier prijzen uitgereikt, waarvan er drie naar VVV gingen.

Met 25 doelpunten kroonde Sandro Calabro zich dit seizoen tot topscorer van de Jupiler League. De spits bleef concurrent Günther Thiebaut (20 treffers) ruim voor en mocht onder luid applaus de bijbehorende award in ontvangst nemen. Jan van Dijk kreeg de prijs voor ‘trainer van het jaar’, terwijl Keisuke Honda zich na donderdag de beste speler van het afgelopen seizoen mag noemen.

De enige prijs die niet naar Limburg ging was de trofee voor ‘talent van het jaar’. Deze award ging naar Dries Mertens, die dit seizoen een prima seizoen draaide bij AGOVV Apeldoorn en volgend seizoen bij FC Utrecht onder contract staat. De Gouden Stieren werden uitgereikt door ‘voetbalvedettes’ die na hun carrière in de Jupiler League doorgroeiden, te weten Marcel Brands, Nordin Amrabat, Robert Maaskant en Martin Haar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jaa en terecht dat ze die kregen, alleen ja van die trainer.. zijn wel meer die met dit vvv kampioen konden worden

Ach ja ze waren dit jaar het beste team in de jupiler leauge maar ik wil ze nog wel in de eredivisie zien,

14 mei 2009 om 16:22

Met Honda en een paar ervaren eredivisie waardige spelers (gentenaar oa) zie ik het zonnig in voor mijn cluppie. Zie 2 jaar geleden toen hebben ze het op cruciale momenten laten afweten (oost mist penalty bij Excelsiorrs) Anders waren ze er echt wel ingebleven.
En dan komt daar ook nog eens bij dat Wetzel iets persoonlijks had tegen Kennie Leemans

Niet meer dan terecht dat V V V drie van de vier prijzen wint. Honda had eigelijk ook best de award talent van het jaar mogen krijgen, maar Mertens is ook geen verkeerde keus.

dat verdient Vvv ook wel

Ik vind het ook terecht zij speelde het mooiste voetbal hebben de beste speler van de Jpl in hun elftal maar ook vind ik heel Vvv een mooie ploeg met veel talent die nog wel een stapje hoger kunnen in de toekomst o.a Dadda,fleuren,verbeek,el Gaaouiri,ofrany.

14 mei 2009 om 16:34

Dadda, Fleuren, Verbeek zit denk ik best potentie in ja.

Ofrany zie ik minder positief in. Die speelt toch al een aantal jaren in het 1e maar heeft nog geen potten kunnen breken.

Wat een intikkers.

Vooral dat Van Dijk snap ik niet. Tuurlijk heeft hij het goed gedaan, maar was het nu zo moeilijk met deze op elkaar ingespeelde selectie met veel kwaliteit kampioen te worden? Wat te denken van wat Menzo bij Cambuur heeft gedaan. Vorig jaar 17 en nu 3. Dat vind ik een grotere prestatie. Ook Gert Kruys zou naar mijn idee meer aanspraak maken op de titel van beste trainer.

14 mei 2009 om 16:31

Hoezo snap je dat niet? Als je net gedegradeerd bent en min of meer verplicht bent om weer te promoveren is de druk toch vrij groot. Als je dan afgezien van de slechte periode begin dit jaar toch vrij makkelijk de competitie wint ben je in mijn ogen de terechte winnaar.

14 mei 2009 om 16:44

Zeker Cambuur supporter???
Dat Menzo het zo goed doet bij Cambuur heeft natuurlijk alles te maken met het spelersmateriaal. Onder zijn voorganger Koolhof ging het al stukken beter dan vorig seizoen.
Een trainer is zo goed al zijn materiaal. Je moet als het trainer het eruit zien te halen en dat heeft Van Dijk uitstekend gedaan. Vvv was als degradant favoriet, dan moet het ook maar net lukken. Dus de prestaties daar in Venlo zijn dan ook uitstekend te noemen.

Honda gaat zeker weten naar een club uit de top 6. Calabro en Van Dijk blijven wel denk ik.

14 mei 2009 om 22:16

denk niet dat honda de keuze maakt om bankzitter te worden.

15 mei 2009 om 08:44

honda wordt geen bankzitter in de Eredivisie, het is een geweldige speler die ook in het nationale team van Japan heel goed speeld. Ik hoop dat hij naar Ajax gaat. Aissati, Honda en Enoh of Lindgren en dan staat er weer is wat

ot:
Die van Jan van Dijk is idd een inkoppertje. Maar ik vind het niet terecht. Zoals hierboven al gezegd: Menzo en Kruys maakten voor mij meer kans

Lekker voor Mertens. Succes bij Utrecht!

Jammer had Rick ten Voorde wel het talent van het jaar award gegunt

14 mei 2009 om 16:48

Ja, was toch zeker wel een lichtpunt. 17 jaar nog maar. Jammer dat ie zonder vergoeding de deur uitloopt (nec)

14 mei 2009 om 20:34

Hij hoort ook zeker wel op het niveau van Nec thuis. Hij is nog maar 17 jaar mensen!! Ik denk dat hij een rooskleurige toekomst tegemoet gaat zien.

Thiebaut heeft door een blessure wel niet zoveel wedstrijden als Calabro gespeelt.
Denk een wedstrijd of 5 minder.
Anders was Thiebaut het geworden.

14 mei 2009 om 16:50

tjaa en als lopes al het hele seizoen bij dordt speelde was hij het geworden, maarja, daar kennen we niks mee, deze spelers zijn het terecht geworden. Trainer had elke andere kunnen zijn, maar ik zou zo snel geen naam weten. Kruys heeft het eerste seizoenshleft slecht gedaan, 2e fantastisch, op basis van 2009 zou hij hem moeten hebben, maar ik denk dus dat het gewoon terecht is dat van dijk hem gewonnen heeft. Honda zonder twijfel, en Calabro schoot er gewoon de meeste in, dus daar valt niet over te twisten

14 mei 2009 om 16:51

Weet je het zeker? Dus jij denkt dat Thiebaut in die ene wedstrijd dat hij minder gespeeld heeft dan Calabro 5 of 6 doelpunten zou maken?

14 mei 2009 om 17:37

Daar ben ik het niet mee eens:
Calabro: 2008/09 Vvv-venlo 34 25 Eerste divisie
Thiebaut: 2008/09 Mvv 33 20 Eerste divisie

Vvv doet er slim aan om een samenwerkingsverband aan te gaan met Psv.
Vvv kan 2/3 spelers van Psv huren, Manco, Reis zullen allen een meerwaarde hebben.

Ben het met de trainer niet eens. Je moet ook kijken naar wat voor mogelijkheden een trainer heeft, en hoe hij dan heeft gepresteerd. Zo wordt elke trainer die kampioen wordt automatisch de beste trainer. De rest is zeer terecht (topscoorder zowiezo, want dat is hij ) en Honda was inderdaad 1 van de beste spelers dit jaar.

bramze het is wel moeilijk om als nieuwe trainer te beginnen bij een club die net gedegradeerd zijn probeer dan nog maar eens te promoveren met al die druk op je schouders

Op zich een mooi initiatief die invoering van de Bronzen en Gouden Stieren. het brengt in ieder geval de Jupiler League onder de aandacht.
Helaas is het, net als bij de verkiezing beste voetballer van de Telegraaf, een rare manier om de Gouden Stier te bepalen.

Bij de Telegraaf gaan ze uit van puntentotalen, waarbij de slechtste vier weggestreept mogen worden. Dit houdt in dat als je meer dan vier wedstrijd afwezig bent je punten kunt verspelen. Toppers van dit jaar, zoals Affellay en Romero komen daardoor niet in de Top voor.

Bij de nominaties voor de Gouden stier zijn ze uitgegaan van degenen die een Bronzen Stier hebben gewonnen, uitgezonderd die voor de Topscorer.
Let wel, ik gun het Jan van Dijk en Keisuke Honda dat ze gewonnen hebben. Honda heeft zich een heel seizoen bewezen. Van Dijk had een goed team. De vraag is of hij ook de beste trainer is.

Het meeste moeite heb ik met de verkiezing voor Beste Talent. Het aantal genomineerden was beperkt tot 4, aangezien Serhat koç 3x de bronzen stier won. Verder was hij diverse malen in de race voor bronzen stier topscorer en was hij eenmaal genomineerd als beste speler.

Dries Mertens, ik gun het hem van harte, scoorde minder op die punten.

Buiten deze statistieken zou je het volgende voor kunnen stellen.
Stel je hebt zeven talenten. Zes ervan pieken slechts één periode, de rest spelen ze als een krant. Het zevende talent speelt constant goed, maar wint geen bronzen stier.
De winnaar moet gekozen worden uit de zes winnaars van de bronzen stieren. Hebben we dan een trecht 'talent' gekozen?

Ik zou liever voor zowel ere als eerstedivisie een puntensysteem hebben waarvan het gemiddelde bepaald gaat worden. Om in aanmerking te komen moet je een minimum aantal wedstrijden gespeeld hebben (in de Jl bv 4 voor een periode en bv. 26 van de 38 wedstrijden).

Daarnaast moet je definieren welke spelers onder de noemer 'talent' vallen. Factoren als leeftijd bij aanvang van een seizoen en aantal wedstrijden gespeeld bij aanvang seizoen zullen hierin meespelen.
Voor Talent van het seizoen kan wellicht een minder aantal gespeelde wedstrijd gehanteerd worden, aangezien talenten vaak niet altijd alles spelen.

De Bronzen stieren moet je zien als een soort van aanmoedigingsprijs, en wellicht een indicatie voor de gouden.
De gouden stier is de ultieme beloning!

de Koning van Top, beperkte middelen, maximaal uitgehaald,
die zijn ver boven hun doelstelling gegaan,
Vvv heeft alleen de verwachtingen ingelost met veruit het beste team..
Had van Dijk het beter gedaan met Top? denk het niet, maar zeker weten we het nooit

14 mei 2009 om 23:27

precies zat net ook aan hans de koning te denken, weer met een top oss de nacompetitie gehaald dat verdient ook wel een prijs!

15 mei 2009 om 00:42

Vind ik dus niet. De koning is een zeer capabele trainer die nu diverse malen er in geslaagd is om met een beperkte selectie een periodetitel te pakken. Maar resultaten uit het verleden geven geen garantie voor ...

De Koning heeft in mijn ogen wel verdiend een Bronzen Stier gewonnen. Voor de rest is Top Oss 'gewoon'14e geeindigd op een positie die eigenlijk geen recht geeft op play-offs

Lekker driesje!
Met overtuiging heeft hij die prijs gepakt
wat een topper!
Volgend jaar Utrecht en dan de grote clubs.
Hij kan het ik weet het zeker.

De kroon op dit seizoen van Vvv! Ik ben het met alle winnaars eigenlijk eens, misschien niiet met Jan van Dijk, want ik vind de prestatie van Menzo met Sc Cambuur toch knapper...

Leuk initiatief maar als trainer had ik toch eerder gekozen voor Menzo, Kruys of Zoutman. Kruys in de winterstop nog laatste, nu 8e en doet het goed in play ofs. Menzo goeie 3e plek, vorig jaar 19e. Zoutman vorig jaar 20e nu 12e met evenveel kwaliteit.
Vvv had verreweg het beste materiaal dus logisch dat ze kampioen werden.

Dit gala komt/kwam toch op Tv vandaag? Kan iemand me vertellen waar en hoelaat?

Het talent van het jaar vond ik eigenlijk Ten Voorde. Superspits. Hij is pas 17.

Ten Voorde kun je niet talent van het jaar noemen. Die heeft net tien duels op zijn naam staan, te weinig dus. Het ging gewoon tussen Koc en Mertens. Waar Mertens in het begin echt uitblonk en de laatste periode ook nog even, vond ik dat Koc(buiten zijn teleurstellende laatste periode) de prijs wat mij betreft had mogen krijgen. Maar het is al beslist, dus ik zeur er niet over.

14 mei 2009 om 20:08

Ten Voorde heeft 18 duels (en 9 doelpunten) op zijn naam staan. Had dus best aanspraak kunnen maken op een Stier.
Ook Charlison Benschop en inderdaad Serhat Koç hadden kans gemaakt. Maar Mertens was over het hele seizoen gezien het meest constant. Dus wel verdiend, wat mij betreft.

Vrij logisch dat Vvv 3 vd 4 stieren wint. Als je kampioen bent geworden ligt dat nogal voor de hand.
Alleen de de stier voor beste trainer kun je beter afschaffen vind ik.
Bijna alle trainers in de juup zijn zo goed als hun materiaal is, wie zou er nou niet kampioen zijn geworden met deze selectie die weinig blessures kende.

ik ben trots om mijn cluppie en dat ze dit allemaal gewonnen hebben
Ben wel erg benieuwd wat het volgend jaar word. Ik heb er wel alle vertrouwen in, maar dat moet je ook wel hebben, anders heeft het niet eens zin om de eredivisie in te gaan.
Succes Vvv

ik zie zo niet 1-2-3 in waarom sandro calabro volgend seizoen aanspraak maakt om bij vvv in de spits te spelen, het is een leuke speler voor de jupiler league maar een nivo hoger heeft hij het nog niet bewezen het ook te kunnen

Moet toch even reageren op coesjuh. Als je als trainer weinig blessures kent heeft dat ook zeer zeker met de trainingsvorm te maken.

Enne voetbalfreak. Het jaar dat we in de eredivisie speelde heeft Calabro zich zeker bewezen. Weliswaar als invaller omdat Jason Oost toen nog in Venlo speelde. Maar in de 13 wedstrijden die hij toen heeft gespeeld heeft hij ook 5 keer gescoord.... Best aardig. O.a. tegen Utrecht en Ajax

Lekker Dries! Mooie tijd gehad in Apeldoorn en succes in Utrecht hoop voor je dat je het gaat maken daar. Anders ben je altijd weer welkom in Apeldoorn!

ja zeker beste coach v dijk. hoop dat hij nog wat seizoenen blijft bij Vvv.
Honda is de beste speler van jupiler league ik hoop dat hij nog 1 jaartje blijft.
en calabro topscorder zeker begin van het seizoen ging lekker voor hem.
veel goals en zo hoort dat ook voor een spits.
jammer dat kolder zich niet zo heeft laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren