Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vreselijk Ajax-debuut voor zoon Marciano Vink: ‘Schrik slaat om het hart’

Laatste update:

Skye Vink, de zoon van Marciano Vink, heeft vrijdagavond een vreselijk profdebuut beleefd. Het zeventienjarige talent mocht op bezoek bij SC Cambuur aantreden met Jong Ajax (4-2 verlies), maar moest de strijd al na twintig minuten staken met een ogenschijnlijk zware hamstringblessure. Het waren de eerste speelminuten in het betaald voetbal voor de jonge Vink.

Jong Ajax keek, na vroeg in de wedstrijd op voorsprong te zijn gekomen, tegen een 2-1 achterstand aan bij Cambuur, toen het halverwege de eerste helft misging voor Vink. Het talent zat ineens op de grond en greep naar zijn linkerhamstring. Onder begeleiding van de medische staf moest hij naar de kant worden gedragen. Marciano Vink, analist bij ESPN was zelf bij het duel in Leeuwarden aanwezig.

Het moment waarop Skye Vink naar zijn hamstring grijpt.

"De schrik slaat iedereen om het hart", aldus commentator Koert Westerman vrijdagavond in het schakelprogramma van ESPN. "De held van de Onder 18 de afgelopen jaren. Hij is pas 17 jaar. Zijn debuut in het profvoetbal bij Jong Ajax, maar hij moet er vanaf met een hamstringblessure. Dat is natuurlijk een verschrikkelijk verhaal voor Vink, die eindelijk zijn kans rook. Zo jong als hij nog is."

Ook Pascal Kamperman betuigt zijn medeleven vanuit de studio. "Dat wil je zeker niet zien en ook niet horen. Sterkte voor hem. Beterschap en een goed herstel gewenst." Vink speelt sinds 2017 in de jeugdopleiding van Ajax. Voordat hij naar Ajax kwam speelde de spits in de jeugd bij Zeeburgia, waar hij werd gecoacht door zijn vader Marciano. De aanvaller tekende in februari van dit jaar een contract tot medio 2025 bij Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jongen komt ook net terug van een hele zware blessure. Sneu voor hem man.

26 augustus 2023 om 09:47

Dan heeft hij denk ik net te veel van zijn vader geërfd, dat was ook een een geweldige speler maar ontzettend vaak geblesseerd. Laten we hopen van niet...

Niet leuk om te zeggen, maar ik denk dat deze jongen fysiek ongeschikt is voor profvoetbal. Gaat van blessure naar blessure terwijl hij de ‘beste’ begeleiding heeft van zowel Ajax als zijn vader. Mocht hij het wel redden dan weet hij in ieder geval hoe het is om te knokken, ondanks de kruiwagen die hij heeft

26 augustus 2023 om 13:09

Ik vind het niet leuk om te zeggen, maar jouw 'conclusie' is niets meer dan bewijs dat je totaal niet weet waar je over bazelt.

Je weet:
-overduidelijk niet wat zijn vorige blessure was
-hoe die is ontstaan
-of dat uberhaupt hetzelfde been betrof
-hoe ernstig zijn huidige blessure is

Maar toch weet jij wel ff te vertellen dat hij fysiek ongeschikt is voor profvoetbal... Bizar...

Fijn, dat kunstgras. Kwam terug van een zware blessure en dan dit.

doet me denken aan robben en litmanen ook vaak geblesseerd maar toch mooie carrieres gehad.
Daarnaast is bijlow ook omdehaverklap geblesseerd..

26 augustus 2023 om 09:20

Hoop voor het dat ook maar 20% vd carriere gaat krijgen van robben/litmanen haha!

Bij robben was het niet normaal hoe vaak blessa he, en er toch steeds direct weer staan als die terug was. Bijzonder

Hij komt net terug van een blessure, waarom laat je hem dan op een kunstgrasveld spelen? Onprofessioneel van zowel de club / medische staf? Of gewoon domme pech.

Spijtig voor de jongen

26 augustus 2023 om 09:51

-Uit onderzoek van het AVRO/TROS-programma Radar blijkt dat amateurvoetballers meer kans hebben op blessures bij kunstgras dan bij een normaal veld. Op een normaal veld is de kans dat een amateurvoetballer een blessure oploopt gemiddeld 27 procent ten opzichte van 44 procent op kunstgras. Het spelen op kunstgras heeft namelijk een totaal andere werking op het lichaam, aldus de inspanningsfysioloog Raymond Verheijen. Het grootste verschil zit in de demping, die is bij kunstgras een stuk minder. Met name de gewrichten hebben daar onder te lijden.'

De KNVB laat tegenover het AD weten: Er zijn onderzoeken uitgevoerd naar de blessuregevoeligheid van velden. Hieruit kwam naar voren dat er niet meer blessures zijn op natuurgrasvelden dan op kunstgrasvelden en vice versa. Maar dat er wel sprake is van andere blessures.-

Het is dus nog niet zo duidelijk dat kunstgras structureel oorzaak is van blessures, waarmee we ook wel kunnen stellen dat het niks te maken heeft met onprofessioneel optreden van de club.

26 augustus 2023 om 10:45

Ik kreeg vd overgang van echt gras naar kunstgras voor het eerst in mijn leven last, echt pijn wil ik het niet noemen aan mijn onderrug. Dus er veranderde wel degelijk iets.

En het spel werd heel anders, maar dat is een andere discussie haha

27 augustus 2023 om 08:38

Salerno, ik ook. In het begin merkte ik het ook ja. Maar ik heb geen onderzoek gedaan en jij denk ik ook niet, of er een structureel verband is tussen blessures en gebruik van kunstgras. Bovenstaande is wel de conclusie uit een onderzoek…

Het zou natuurlijk een slecht onderzoek kunnen zijn, Haha.

misschien een idee om hem op een lager niveau te laten rijpen na zijn revalidatie. pure overbelasting dit. Ik las dat hij (net als zijn vader) al meerdere zware blessures te verduren heeft gehad. Dat joch moet lekker gaan ballen tussen zijn leeftijdsgenootjes, dan is ie maar de beste en krijgt hij minder weerstand, misschien blijft hij dan wel heel.

heel sneu voor hem dit.

Net terug van een zware knieblessure. En bij je debuut voor de beloften weer ogenschijnlijk zwaar blesseren. Wat een pech!

De ene Vink ziet ze vliegen en de andere Vink vliegt voorlopig niet. Geen Vinkentouw aan vast te knopen.

Kunstgras gewoon helemaal verbieden, een club die niet in staat is een normaal veld te onderhouden, /betalen.is in mijn ogen niet geschikt voor betaald voetbal, in de landen om ons geen lachen ze ons allemaal uit met die plastic velden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren