Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vrees voor kansen Kuipers op WK-finale: ‘Ik ben negatief verrast’

Laatste update:

Björn Kuipers is woensdag vierde official bij de halve finale op het WK tussen Kroatië en Engeland. De arbiter uit Oldenzaal heeft in theorie nog altijd kans om de WK-finale te fluiten, maar volgens Bas Nijhuis is het geen goed teken dat zijn Nederlandse collega is aangesteld om langs de lijn te staan bij de halve eindstrijd.

De aanstelling is niet per se positief met het oog op een eventuele WK-finale. “Dat lijkt me niet logisch", stelt Nijhuis in gesprek met de NOS. “Stel dat Kuipers als vierde man een trainer moet wegsturen en dan een paar dagen later hetzelfde land in de finale moet fluiten. Ik ben negatief verrast door deze aanstellingen, maar het kan nog steeds.”

Nijhuis verwacht dat Alireza Faghani, die een sterke indruk maakt op het mondiale eindtoernooi, de finale krijgt toegewezen. De Iraniër floot Duitsland-Mexico, Servië-Brazilië en de achtste finale tussen Frankrijk en Argentinië. “Hij zou dan de eerste Aziaat zijn die een WK-finale fluit. Dat telt allemaal mee. De laatste twee WK-finales werden gefloten door een Europeaan."

"En Faghani floot zijn laatste duel in de achtste finales", redeneert Nijhuis. "Acht jaar geleden was dat bij Howard Webb ook zo en toen mocht hij ook de finale doen." De laatste wedstrijd van Kuipers was de kwartfinale tussen Zweden en Engeland, waarbij laatstgenoemde land met 0-2 zegevierde. Eerder floot Kuipers ook Spanje-Rusland, Egypte-Uruguay en Brazilië-Costa Rica.

Verwacht jij dat Björn Kuipers de WK-finale gaat fluiten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou dit heel erg toejuichen. Kuipers doet het goed maar ik vind die Iranier nog veel beter. Beste ref die ik dit jaar aan het werk heb gezien eerlijk gezegd. Ik ben een grote fan!

9 juli 2018 om 22:01

Ben ik zeker met je eens! Echter is het wel zo dat je niet weet of de man de druk van een halve finale/finale aankan, ik had hem daarom een halve finale laten fluiten. Op basis van ervaring voornamelijk, maar hij verdient het zeker om de finale te fluiten. Hoop ook dat hij het goed zal doen bij een mogelijke aanstelling hiervan, het kan je namelijk maken of breken.

9 juli 2018 om 22:18

Oh die druk kan hij aan. Ik volg de Iraanse competitie een beetje en deze man krijgt eigenlijk altijd de topper van Iran Esteghlal - Persepolis. En die is nogal hectisch. Voor 80.000 man (alleen mannen want ja....iran) en die haten elkaar. Ik vind dat een hele mooie en soms gemene derby en Faghani fluit dat zonder problemen. Tuurlijk een WK-finale is andere koek maar onderschat de hectiek in Iran niet.

9 juli 2018 om 22:49

Aah oke, dat wist ik niet. Ook niet dat het daar zo leefde. Dan hoop ik dat hij hem krijgt!

9 juli 2018 om 22:12

Zolang die Argentijn de finale maar niet gaat doen... echt die man is acteur geweest en zo gedraagt hij zich ook. Allemaal overdreven gebaren en geschreeuw, veel te camera bewust die man. Uiteraard dat hij zich niets aantrekt van gejammer van spelers, maar hij slaat wel een beetje door :P

9 juli 2018 om 22:29

Inderdaad, die Argentijnse scheidsrechter denkt dat de wedstrijd rond hem draait. Hij gedraagt zich alsof hij een auditie uitvoert om in een film te spelen.

De Iraanse scheidsrechter heeft bij mij ook een zeer goede indruk achtergelaten en als ik me niet vergis heeft hij nog geen gebruik gemaakt van VAR tijdens deze WK campagne.

Besteden we hier in Nederland niet iets teveel aandacht aan de scheidsrechters. Is dit puur omdat Nederland niet meedoet, want ik lees echt het ene na het andere artikel over Kuipers. Vraag me af of ze ook zoveel aandacht besteden in het buitenland.

9 juli 2018 om 22:25

Wij besteden altijd al erg veel aandacht aan scheidsrechters. Elk besluit in de ED nemen we onder een vergrootglas zodat de media weer kan zeiken hoe slecht ze wel niet zijn. Om vervolgens op internationaal terrein te zien dat ze het meer dan behoorlijk doen en complimenten krijgen vanuit het buitenland en zelfs kans maken op een WK finale. Dat is namelijk een puike prestatie maar ja in Nederland zeuren we liever dan eens positief te zijn

9 juli 2018 om 22:25

Als een nederlandse voetballer in de top 3 beste spelers ter wereld stond, en hij kreeg aandacht, was het dan ook zo gek? Kuipers mag dan wel geen voetballer wezen, maar ik vind dat ook hij net zoveel aandacht mag krijgen als een nederlandse top voetballer (helaas bestaan die tegenwoordig niet meer). Ik gun hem die finale, en ik gun hem ook die aandacht. Er zijn maar 2/3 nederlanders die ons trots kunnen maken dit WK, waaronder hij!

9 juli 2018 om 22:43

waarom zou een scheidsrechter net zoveel aandacht moeten krijgen als de top voetballers waar heel de wereld zo een WK voor kijkt? ik kijk voor Neymar, Messi, Hazard, Ronaldo, Modric etc naar het WK. niet voor Bjorn Kuipers

leuk dat Kuipers aandacht krijgt maar mij zal het echt een worst wezen of er een Nederlandse scheidsrechter fluit op zo een WK of niet. daar kijk ik namelijk het toernooi niet voor en tegenwoordig hebben we de VAR waardoor het niet echt een prestatie meer is voor een scheidsrechter om een goede wedstrijd te fluiten

9 juli 2018 om 22:42

Veel te veel aandacht. Daar moeten we echt mee kappen. We moeten naar een voetbaltopsport gaan waarin de naam of nationaliteit van de scheidsrechter irrelevant is.

9 juli 2018 om 23:02

Ik vind het juist mooi om te lezen dat we toch wat Nederlandse aandacht hebben op dit WK. Björn Kuipers fluit ook zijn laatste internationale toernooi als ik het goed gelezen had. Dus dit zou echt een prachtig afscheid zijn voor hem op het hoogste niveau.

9 juli 2018 om 23:21

Misschien zien wij "Nederlanders" meer op dit wk behalve dat oranje er niet bij is. Kuipers is een Nederlander en ben trots op hem voor zijn goede werk!

9 juli 2018 om 23:44

Inderdaad ja. Kuipers is inderdaad een hele goede scheidsrechter en ik genoot er van hoe hij Neymar toesprak maar om dat nou zo te supporten vind ik een beetje overdreven. Kuipers heeft zeker goed gefloten maar als er een betere scheidsrechter rondloopt dan ben ik alleen maar blij. Hoe hoger het niveau van de scheidsrechter hoe beter. Uiteindelijk gaat hem om het voetbal.

Jep het is nu wel einde verhaal.pfff afscheid nemen van het wk als vierde official is best wel jammer.ik vind het best wel raar dat hij niet eens een halve finale krijgt.hij was toch een van de beste scheids tijdens dit wk.damn qua voetbal zit het nederland nooit mee zeg.

9 juli 2018 om 22:52

Wedstrijd om de 3e plek kan ook nog steeds.

9 juli 2018 om 22:53

fluiten en voetbal zijn imho wel twee compleet verschillende dingen..

Alireza Faghani verdiend echt de WK-finale. Hij straalt zoveel gezag uit tijdens het fluiten. Voorbeeld voor velen.

Ik vind dat de beste de finale moet Fluiten. Of hij nou Europees, Aziatisch of Afrikaans is maakt in mijn ogen niks uit. Of het Kuipers wordt of niet vind ik ook niet relevant. Dat je Nationalistisch bent als je land speelt snap ik maar die Kuipers hype vind ik een beetje overdreven.

Wat een aandacht wordt hier vanuit Nederland gegeven. De rest van de wereld interesseert het geen moer dat Kuipers 4e man is en wellicht de finale niet mag fluiten. Er zal ook niemand zijn die hem mist als hij de finale niet fluit. Er wordt hier gedaan alsof ie echt wat toevoegt aan het toernooi en een soort van uithangbord voor Nederland is. Dit terwijl niemand vanuit het buitenland hem zou missen als ie er niet was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren