Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Club accepteert ‘verheerlijken van terrorisme’ niet en legt direct sanctie op

Laatste update:

De openbare aanklager in Nice is een vooronderzoek gestart naar verdediger Youcef Atal. De Algerijn wordt verdacht van het ’verheerlijken van terrorisme’, zo werd dinsdag duidelijk. Zijn werkgever OGC Nice heeft inmiddels met hem gesproken over de ophef en besloten om de mandekker voor onbepaalde tijd te schorsen.

De 27-jarige Algerijns international plaatste een vermeend antisemitisch bericht op social media met betrekking tot de oorlog tussen Israël en Hamas. Dit kwam ook de leiding van Nice ter ore, waarna al snel een gesprek volgde. "Nice begrijpt dat de speler zijn fout heeft ingezien door de bewuste publicatie snel in te trekken en schriftelijk en publiekelijk zijn excuses aan te bieden", zo valt onder meer te lezen in het statement van woensdag van de Franse club.

"Gezien de aard van de gedeelde publicatie en de ernst daarvan heeft de club echter besloten om onmiddellijk de eerste disciplinaire sancties tegen de speler op te leggen. Dit alles voorafgaand aan de sancties waarover de sportieve en gerechtelijke autoriteiten kunnen beslissen", voegt de clubleiding van Nice daaraan toe. De Fransen benadrukken daarnaast dat het gedrag van alle werknemers in lijn moet zijn met de waarden die de club hoog in het vaandel heeft staan.

Instagram Stories van Youcef Atal

Atal deelde via social media een video van een Palestijnse predikant die zich richtte tot God om ‘Joodse mensen een donkere dag te wensen’. De verdediger heeft het bericht inmiddels verwijderd en zijn excuses gemaakt, maar dat is voor Nice dus niet voldoende.

“Ik ben me ervan bewust dat mijn bericht vele mensen heeft geraakt. Dit was niet mijn bedoeling en hiervoor bied ik mijn excuses aan”, zei Atal op Instagram. “Ik wil mijn punt duidelijk maken: Ik sta tegenover elke vorm van geweld en ik sta aan de kant van alle slachtoffers.”

De Franse voetbalbond verklaarde zondag al dat het een onderzoek zou starten naar Atal. Hij zei op zijn Instagram dat hij ‘nooit een boodschap van haat zou steunen’ en dat hij ‘gelooft in vrede’. In 2020 kwam Atal ook al in het nieuws, doordat hij een video op Instagram had geliket waarin geweld werd gepleegd. Atal bood toen eveneens zijn excuses aan en verklaarde dat hij ‘niemand pijn wilde doen’.

Atal staat sinds 2018 bij Nice onder contract en speelde sindsdien 117 wedstrijden voor de Franse club, waarin hij 12 keer tot scoren kwam. Atal staat inmiddels op 29 interlands voor Algerije, waarin hij 2 keer het net wist te vinden.

Voetbalzone staat voor meepraten over voetbal, maar sommige onderwerpen zijn minder geschikt voor een inhoudelijke discussie. De comments onder dit artikel staan daarom uit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren