Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig pupil Johan Cruijff schokt Barcelona: ‘Heb nog vier jaar te leven’

Laatste update:

Juan Carlos Unzué lijdt aan de dodelijke spierziekte ALS, zo is donderdag op een speciaal belegde persconferentie in het Camp Nou wereldkundig gemaakt. De voormalig doelman en keeperstrainer van Barcelona kreeg de diagnose vorig jaar zomer en de vooruitzichten voor de 53-jarige Spanjaard zijn allesbehalve rooskleurig.

Bij testen in februari van dit jaar kreeg Unzué nogmaals de bevestiging van de spierziekte, waar nog geen medicijn voor is uitgevonden. "Ik heb nog vier jaar te leven", aldus de realistische ex-trainer van onder meer Racing Santander, Celta de Vigo en Numancia. Unzué hoopt door zijn ontboezeming dat er meer aandacht komt voor ALS in Spanje. "Ik voel me op dit moment nog goed en voel me tevens bevoorrecht door wat het leven mij tot nu toe heeft gegeven." De oud-keeper beëindigt per direct zijn trainersloopbaan en geeft voortaan al zijn aandacht aan het bestrijden van ALS. Bij Fernando Ricksen werd de ziekte in 2013 geconstateerd en de oud-verdediger overleed uiteindelijk in september 2019.

Unzué behoorde tussen 1988 en 1990 tot de selectie van toenmalig Barcelona-trainer Johan Cruijff. Hij moest echter de destijds behoorlijk populaire Andoni Zubizarreta voor zich dulden bij de Catalaanse topclub. Nadien stond Unzué jarenlang onder contract bij Sevilla. De voormalig reservedoelman van keerde als keeperstrainer terug in Barcelona en werkte toen samen met Frank Rijkaard, Josep Guardiola en Luis Enrique, die donderdag ook aanwezig was bij het persmoment in het Camp Nou. Barcelona en Sevilla hebben via Twitter al hun steun betuigd aan de onfortuinlijke Unzué. "Força, míster!", zo schrijft de koploper in LaLiga donderdag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Probeer nog zoveel mogelijk uit het leven te halen en zoveel mogelijk te genieten van de tijd die je nog gegund is zou mijn advies voor hem zijn.ik vind spierziektes de meest wrede ziektes die er zijn. Je takelt langzaam af en je kunt steeds minder. Tot het moment dat de ene spier die ons het leven geeft er mee op houdt zie je jezelf steeds meer beperkt worden door die ziekte.

18 juni 2020 om 14:51

Echt dapper van hem dat hij zijn laatste jaren optimaal wil gebruiken voor een goede zaak. Echt verschrikkelijk nieuws. Heel veel sterkte voor hem en zijn familie.

18 juni 2020 om 18:19

Ja klopt, maar er zijn nog meer vreselijke ziektes hoor. Bij Alzheimer takel je ook af tot het moment dat je niet meer 'weet' hoe je moet ademen. In de tussentijd vergeet je ook wie je familie zijn etc.

18 juni 2020 om 20:38

Dat is zeker waar, dat zal ik niet ontkennen. Maar ik denk dat je ALS bewuster mee maakt. Je ziet jezelf steeds verder aftakelen en je merkt dat je steeds minder kan. Ik denk dat dat bij Alzheimer minder is. Maar is zal niet zeggen dat buiten ALS de rest wel mee valt.

Heftig! Een nare rot ziekte, mensonterend eigenlijk. Wat een fijne reactie van hem door te vermelden dat hij tot nu toe een bevoorrecht leven heeft gehad wat natuurlijk ook zo is. Hopelijk blijft hij strijdbaar en vinden ze snel een medicijn.

Pfoe, veel sterkte aan hem en zijn familie! Hoop dat Unzuã© nog ten volle gaat kunnen genieten van de resterende 4 jaar. Heel erg bedankt voor wat je betekent voor Barca. Vooral in het treble seizoen 2014/2015 was zijn rol heel belangrijk als assistent van Lucho. Zijn inbreng voor de dode spel momenten (corners en vrijetrappen) waren heel belangrijk en we kregen daardoor veel minder tegendoelpunten via zulke fases. Vooral die buitenspelval op die vrijetrap in de wedstrijd tegen PSG zal ik niet vergeten. Was echt een verrassing voor iedereen!

18 juni 2020 om 17:08

De goals van Mathieu in de Clasico en tegen Celta de Vigo (waar toen al jaren niet van gewonnen was) waren op zijn conto als assistent te schrijven. Heeft veel betekent voor Barcelona en schijnt een fijn mens te zijn. Sterkte de laatste jaren en ik hoop dat hij nog vele gelukkige momenten nog mag meemaken.

18 juni 2020 om 17:08

De goals van Mathieu in de Clasico en tegen Celta de Vigo (waar toen al jaren niet van gewonnen was) waren op zijn conto als assistent te schrijven. Heeft veel betekent voor Barcelona en schijnt een fijn mens te zijn. Sterkte de laatste jaren en ik hoop dat hij nog vele gelukkige momenten nog mag meemaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren