Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Ajax-doelwit schiet doelpuntenrecord Lewandowski aan diggelen

Laatste update:

Serhou Guirassy is niet te stoppen. De in Frankrijk geboren international van Guinee was zaterdagmiddag binnen een kwartier goed voor een hattrick tegen VfL Wolfsburg (3-1), waarmee hij een doelpuntenrecord van Robert Lewandowski brak. De Pool schoot in 2019 en 2020 namens Bayern München elf keer raak na zeven wedstrijden. Guirassy staat dit seizoen na net zoveel duels op dertien treffers.

Een resultaat leek zaterdag nog ver weg voor Stuttgart, dat in zijn eigen MHPArena aantrad tegen Wolfsburg. De bezoekers leidden bij rust dankzij een treffer van Yannick Gerhardt. Na de onderbreking stond Guirassy op. Allereerst benutte hij een strafschop en een kwartier voor tijd omspeelde hij doelman Koen Casteels, om vervolgens binnen te tikken. In minuut 82 voltooide hij zijn hattrick, nadat hij meerdere verdedigers op het verkeerde been zette.

Stuttgart, dat in de vorige seizoenen degradatiekandidaat was, is na zeven wedstrijden de zeer verrassende koploper in de Bundesliga, al kan Bayer Leverkusen zondag nog over de club uit de autostad heen klimmen. Guirassy werd vorig jaar gehuurd van Stade Rennes en maakte indruk met 11 goals in 22 wedstrijden. Stuttgart, waar Sven Mislintat toen nog de technisch directeur was, besloot hem dan ook definitief over te nemen voor 9 miljoen euro.

Deze zomer zocht Ajax naar een extra spits om de concurrentiestrijd aan te gaan met Brian Brobbey. Mislintat, toen inmiddels in dienst bij Ajax, kwam weinig verrassend uit bij Guirassy. Al snel werd duidelijk dat de achtvoudig international van Guinee geen interesse had in een overstap van de Bundesliga naar de Eredivisie. De 27-jarige spits had zijn zinnen gezet op een transfer naar de Premier League, maar dat kwam er ook niet van. Ajax schakelde uiteindelijk door naar Chuba Akpom, die nog geen onuitwisbare indruk maakt bij de kwakkelende recordkampioen van Nederland.

Al voor het treffen met Wolfsburg werd Guirassy gevraagd naar het record van Lewandowski. "Als je zegt dat ik Lewandowski kan evenaren, realiseer ik me wat voor geweldige prestatie dit is", liet hij weten in gesprek met Bundesliga.com. "Niemand heeft ooit zo'n seizoenstart gehad, behalve hij. Het is niet makkelijk en het is onmogelijk om het elk seizoen te doen. Het voelt goed om te kunnen zeggen dat ik Lewandowski volg. Het motiveert me om nóg harder te werken."

Guirassy, die ten tijde van het interview op tien goals stond, gaf aan niet aan een seizoentotaal te denken. "Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd. Ik moet goed op het veld presteren en dan komen de goals vanzelf. Dat zal me erg gelukkig maken."

Lewandowski maakte in het seizoen 2020/21 uiteindelijk 41 treffers, waarmee hij het onbreekbaar lijkende record van Gerd Müller (40) uit het seizoen 1971/72 verbrak. Dát record lijkt andermaal onbreekbaar. "In voetbal is alles mogelijk. Echter is Lewandowski uniek in zijn soort, dus is het geen persoonlijk doel van me. Ik kan me er niet op focussen, omdat het bijna onmogelijk is dat te bereiken."

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen3125605581
2Bayern München3122365169
3VfB Stuttgart3120473264
4RB Leipzig3119573862
5Borussia Dortmund3116962057
6Eintracht Frankfurt3111128545
7Freiburg3111713-1240
8Augsburg3110912-439
9TSG Hoffenheim3111614-839
10FC Heidenheim3191012-837
11Werder Bremen3110714-937
12Wolfsburg319715-1434
13Borussia Mönchengladbach3171113-732
141. FC union Berlin 318617-2430
15Bochum3161213-2530
16Mainz 053151313-1728
171. FC Köln3141116-3023
18Darmstadt313820-4317

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zijn wel bizarre statistieken zeg!

Prachtig hoe goed Stuttgart en met name deze Guirassy bezig zijn. De beste man heeft na 7 wedstrijden in dit seizoen zijn beste seizoen qua goals al binnen.

7 oktober 2023 om 20:22

Het leuke is, 8 basisspelers zijn aankopen van Mislintat uit lagere divisies. Maar dat benoemen is momenteel vloeken in de kerk.

8 oktober 2023 om 08:56

Ja, dat hoorde ik laatst ook, maar daar hoor je die slangen van de Telegraaf niet over. Wel bijzonder dat ze het nu zo goed doen bij Stuttgart. Al hebben ze wel vorig jaar hun coach gewisseld, dat zal ook nog wel een invloed hebben..

8 oktober 2023 om 10:46

Hij degradeerde ook als Technisch Directeur van Stuttgart. Moet je dat ook even noemen. En het is mooi dat Mislintat deze speler goed zag. Maar volgens mij speelt hij niet bij Ajax. Oftewel je hebt er niets aan. Hij zal wel meer spelers zien maar als ze niet naar Ajax willen….

Wat een goede spits is dat zeg zat te kijken die is na dit seizoen vertrokken

Had Mislintat dat wel goed gezien. Wie weet hoe goed de aankopen nog worden.

7 oktober 2023 om 22:54

Let maar op, die aankopen gaan nog verbazen wanneer er een capabele trainer voor de groep staat

toch frappant hoe je van guirassy naar akpom over gaat. twee totaal andere type aanvallers (akpom durf ik niet eens een spits te noemen, vanwege de positie die hij innam bij middlesbrough).

verder is dit natuurlijk waanzinnig, buiten dat hij een record van lewandowski verbreekt, bij een club die afgelopen jaren heel matig was, is het voor hemzelf nu al het beste seizoen qua goals ooit.
het hele stuttgart team speelt trouwens goed voetbal, ben heel benieuwd hoelang ze dit gaan volhouden. nu al een bijzonder mooi seizoen voor hen natuurlijk.

7 oktober 2023 om 20:27

Bij Ajax kwam ie in een zure team terecht dat los zand is, geen eenheid en dan was ie ook matig. Zou men roepen ah wat een slechte speler/aankoop. -_-

Het werk van Mislintat. Over 2 jaar is Ajax wereldtop en noemen we Sven een geniale gek i.p.v. gewoon een gek.

Maar zonder dollen, deze spits is wel een van grote klasse hoor. Gaat er nog flink wat inschieten dit jaar.

Mooi dat die prachtige grote club eindelijk weer wat te juichen heeft, voornamelijk door monsieur Guirassy!

Weer een parel uit Frankrijk. Ik blijf het zeggen, de ligue 1 is een talent league en farmers league.

De FIFA moet iets doen voor spelers met dubbele nationaliteit want het kan niet zo zijn dat een speler van alle faciliteiten profiteert en prof word( wat ontzettend veel geld kost) om vervolgens niet voor het land te kiezen waar hij uiteindelijk prof is geworden. En ja ik krijg dan weer de reactie van ja maar hij is niet goed genoeg voor dat land. So be it! Want spelers die dat niet hebben die kunnen dan niet voor een ander land kiezen en die moet het dan ook maar gewoon accepteren. Dit is mijn mening maar ik vind het wel fair.

Maar goed, ligue 1 blijft een talent league!

7 oktober 2023 om 21:53

Derksen ben jij dat? Keuze ligt altijd bij de speler en fifa kan daar gelukkig niks aan doen.

8 oktober 2023 om 08:17

Nee, ik ben geen Derksen gelukkig Hahah! Maar het is toch raar dat stel je bent een Nederlandse jongen of Franse of maakt niet uit welk land. Je kan super goed voetballen maar helaas is de concurrentie moordend dat je niet voor het nationale elftal word geselecteerd, iemand die een dubbel nationaliteit heeft die denkt hmm ja ik kom niet in aanmerking voor mijn geboorteland dus ik kies het land van herkomst van me ouders. Dat is oneerlijk, daarom mijn mening het hoeft niet per se het land waar je geboren bent maar het land waar je opgeleid bent. Ik zou zeggen alle jongens/meisjes die langer dan 10 jaar in een bepaald land hebben gevoetbald. Dus vanaf kinds af aan dan vind ik dat je verplicht bent om dst land internationaal te representeren.

En het gelul van ja die spelers kiezen met hun hart blablabla, dat is klaarlichte onzin want als een speler met ze hart zou kiezen dan moet die ik ook gewoon lekker in dat land wonen en opgroeien etc en niet profiteren van het land waar die prof is geworden. Ik vind als je 10 jaar of langer in de jeugd hebt gevoetbald voor een bepaald land dan ben je verplicht om dat land te representeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren