Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voorbeschouwing Vitesse - VVV-Venlo: ‘Een lagere ploeg’

Laatste update:

Vitesse speelt zaterdag aanstaande tegen VVV-Venlo. De ploeg van Jan van Dijk presteert dit seizoen redelijk tot goed, al deed André Wetzel (huidig technisch directeur ADO Den Haag) het wel iets beter. Vitesse staat voorafgaand aan deze wedstrijd op een uitermate teleurstellende veertiende plaats, de ploeg uit Venlo staat op de twaalfde positie in de Eredivisie. De punten zijn gelijk, maar gezien het verschil in welke vorm beide ploegen zijn en hun materiaal, zijn de kansen ook gelijk. Althans, zo lijkt het.

Vitesse speelde dit seizoen nog niet echt wedstrijden tegen de (sub)topploegen, al werd er wel tegen Feyenoord, NEC, Heerenveen en FC Groningen gespeeld, de ploeg haalde hierin twee punten. VVV speelde, uit de (sub)top, tegen NAC, Feyenoord, Heerenveen, FC Twente, Ajax, NEC, FC Groningen en Utrecht, de Venlonaren behaalden vijf punten door alles gelijk te spelen maar van Feyenoord, Twente en Ajax te verliezen. Een aardig verschil gezien de statussen van beide ploegen. Waar ligt de oorzaak?

Bij de ploeg van Jan van Dijk heerst er een goede teamsfeer, het team is redelijk in vorm en speelt tegen de verwachtingen in, al werd er wel gehoopt op een Wetzel-scenario. Van Dijk doet het niet heel veel slechter en dus kun je hem sowieso pluspunten geven. Een coach die zo fel, eerlijk en gedreven is kan potentiële degradatiekandidaten vleugels geven. Er is ook nog een andere reden, en die zit gedeeltelijk psychologisch. Doordat de ploeg uit Venlo in alle facetten van het voetbal kleiner zijn dan de clubs wie zij dit seizoen zullen tegenkomen, en daarbij opgeteld dat de ploeg het label ‘degradatiekandidaat’ opgeplakt krijgt, spelen zij met een compleet andere instelling. Een positief Calimero-effect, zou je kunnen zeggen. De spelers zijn extra gemotiveerd om een goed resultaat neer te leggen gezien zij weinig druk ondervinden, iets waar ploegen als Ajax, AZ en ook Vitesse wel mee te maken hebben.

Aangekomen bij Vitesse zie je een compleet andere cultuur. De ploeg is logischerwijs groter dan VVV, heeft een hogere begroting en - al is het niet van de club, een groter stadion, en speelt de ploeg van Theo Bos tegen een hoger verwachtingspatroon in. Behalve dat de ploeg in een dramatische vorm steekt is er ook de mentaliteitskwestie binnen de ploeg. Al jaren, en dus ook dit seizoen, hebben de spelers moeite om zich mentaal op te laden voor een wedstrijd tegen een, op papier, lagere club als VVV. Dit uit zich dan ook regelmatig in wanprestaties en verliespartijen. Ook lijkt dit met het seizoen erger te worden, gezien de resultaten tegen bijvoorbeeld Heracles en FC Groningen Een negatief Calimero-effect. “Ik ben groot, jij bent klein, en dat vind ik heel eerlijk!”

Voorafgaand dit seizoen werd er verwacht het begin van de tweede helft van vorig seizoen dunnetjes over te doen. Hoe anders is het. Vorig seizoen waren bepalende talenten als Nicky Kuiper en Ricky van Wolfswinkel wel degelijk van groot belang bij de ploeg, vergeet daarbij niet dat ook Sebastién Sansoni als defensieve middenvelder een grote inbreng had in de speelstijl van de hoofdtrainer. De eerste helft van dit seizoen kon je dan ook duidelijk constateren dat degelijke leiders toch wel gemist worden. De ploeg van dit seizoen heeft dan ook geen spelers die duidelijk boven de groep staan en een bepaalde status hebben verworven en in staat zijn deze om te zetten in een positief iets. Paul Verhaegh, aanvoerder, probeert het wel maar met alleen schreeuwen en zelf goede prestaties leveren. lijk je er niet meer mee te kunnen komen.

Nu geen verhalen over dat het vanaf boven begint, wat betreft het uitstralen van onder andere charisma, motivatie en clubliefde, en dat dus eerst de bestuurders weg moeten voordat de ploeg beter zal presteren. Nee, de ploeg heeft zo ook zijn gebreken, en de bijna afgelopen eerste seizoenshelft heeft duidelijk aangetoond waar het zit, wie het zijn en ook hoe wel hoe je het op kan lossen. ‘De beste stuurlui staan aan wal’, en wij fans blijven roepen hoe wij het beter willen zien. Misschien een idee aan club en trainer, luister eens naar je supporters.

Gezien de voorbije periode is het zaterdagavond in het Gelredome alleen maar gokken hoe de ploeg uit Arnhem zich zal tonen, en alleen maar hopen dat VVV durft te spelen zoals ze altijd doen.

Toch hoop ik op ónze Geel-Zwarten!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

dit is weer een bevestiging dat het een duel is tussen 2 laaggeplaatste club, ook al is vvv venlo moeilijk te verslaan

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren