Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Volgende zomeraankoop Ajax kan vertrekken; gesprekken over transfer vorderen’

Laatste update:

Lille OSC heeft zijn zinnen gezet op Chuba Akpom, zo melden Foot Mercato en Santi Aouna. De 28-jarige spits van Ajax moet op huurbasis overkomen, zo klinkt het. De gesprekken met Akpom vorderen naar verluidt. Het is onduidelijk of de Amsterdammers mee willen werken aan een (tijdelijk) vertrek van de Engelsman.

Lille heeft met Jonathan David eigenlijk maar één echte spits in huis. De Fransen verloren vorige week woensdag met 2-1 op bezoek bij RC Strasbourg, waarna trainer Paulo Fonseca onthulde dat zijn team op zoek gaat naar een nieuwe nummer 9 in januari.

“Ik denk dat iedereen wel kan zien dat we scorend vermogen nodig hebben”, liet hij optekenen bij Canal Plus. “Ik ben niet tevreden. Helemaal niet tevreden, zelfs. We hebben een speler nodig die het team kan helpen, een nummer 9.”

In de zoektocht naar een nieuwe spits is Lille nu dus uitgekomen bij Akpom. Volgens Foot Mercato zit er schot in de zaak; Aouna meldt dat het om een huurtransfer gaat.

De rechtspoot is één van de aankopen van Sven Mislintat die Ajax deze zomer op papier mag verlaten. Akpom kwam dit seizoen vóór zijn komst naar de Amsterdammers namelijk niet meer uit voor Middlesbrough. Daardoor mag hij deze campagne nog voor een ander team uitkomen.

Akpom kwam in de laatste weken van de zomerse transferwindow voor ruim 12,5 miljoen euro over van Middlesbrough, maar kende zware eerste maanden bij Ajax. Sinds John van ’t Schip voor de groep staat in de Johan Cruijff ArenA krijgt de spits steeds meer minuten.

In de achtereenvolgende wedstrijden tegen FC Volendam (1-0 winst), sc Heerenveen (4-1 zege), Almere City FC (2-2) en Vitesse (5-0 overwinning) was Akpom goed voor vijf doelpunten. Akpom ligt nog tot medio 2028 vast in Amsterdam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
27 december 2023 om 21:43

Brobbey is al geen wereldspits en zonder Akpom heb je dan helemaal niets erachter.

27 december 2023 om 22:22

Ja lijkt me ook niet verstandig, en als Akpom weggaat heb je een grotere vergrootglas op Brobbey

27 december 2023 om 23:52

Financieel gezien ook heel dom om hem weg te doen. Zei het tijdelijk. Laat hem er bij Ajax dit seizoen in totaal 20 inschieten en ga dan in de zomerstop actief leuren bij Engelse clubs. Hij heeft een home-grown status dus daar valt financieel gezien nog best wat uit te slaan lijkt mij.

Wellicht heeft Lille interesse voor Tahirovic? Dat is echt de meest waardeloze speler die ik ooit heb zien spelen in een Ajax shirt. Bron van onrust in je opbouw.. maar dat is een ander verhaal.

Akpom is een van de weinige lichtpuntjes aanvallend gezien dit seizoen en scoort gemakkelijker dan brobbey. Alleen al daarom zou ik hem er altijd bijhouden tot je een beter alternatief hebt.

28 december 2023 om 03:19

Zou tevens de weg vrijmaken voor Rijkhoff. Als Lille zo graag een nieuwe 9 heeft kopen ze hem toch gewoon voor 7 - 10 miljoen? Ook voor een club als Lille is zo'n bedrag prima op te hoesten voor een 2e spits.

28 december 2023 om 03:22

@elnino

Financieel juist slim. Ajax gaat dit jaar financieel flink tegenvallen en moet dus bezuinigen om einde jaar de begroting te sluiten. Een half jaar geen salaris van Akpom zou daarin flink schelen.

Zou toch heel dom zijn. Akpom heeft zeker in de Eredivisie z'n waarde, daar waar Brobbey moeilijk aan scoren kwam. Daarbij heeft Ajax ook maar één spits over als Akpom zou gaan. Zeker aan verhuur heb je niets, gezien dat niet echt lucht geeft op de transfermarkt deze winter.

27 december 2023 om 21:51

Precies dit. Je gaat er waarschijnlijk sowieso niet per se grof geld aan verdienen, maar hij kan sportief gezien nog aardig wat toevoegen. Er zijn genoeg andere spelers die je beter kunt slijten.

27 december 2023 om 21:52

Is Mikautadze al zeker weg?

28 december 2023 om 00:13

Ja precies. Alleen al om het feit dat je letterlijk niks achter de hand hebt kan je Akpom niet laten gaan.

Hou maar op, die gaan ze natuurlijk nooit verhuren

Onzin. Gaat natuurlijk niet weg nu hij zijn draai begint te vinden.

Ik zou niet akpom en mikautadze laten vertrekken. Akpom is de ideale pinchhitter achter Brobbey. Niet extreem betrokken in het veldspel maar kan wel echt doelpunten maken.

Grappig dat iedereen hier nu roept dar hij moet blijven terwijl 4 welen geleden het de slechtste aankoop ooit was.
Hij pikt zijn goals mee, maar sat is het dan ook

27 december 2023 om 21:44

Hij pikt z'n goals mee, dat lijkt me ook de enige echte functie voor een pinchitter. Daarbij vraag ik me af of hij door iedereen als slechtste aankoop ooit was gebombardeerd.

27 december 2023 om 21:45

Ja dat was wel overal te lezen hier. Maargoed dat is de waan van de dag in het voetbal. Als pinchitter zeker niet laten gaan

27 december 2023 om 21:50

Nou nee, van Akpom wist iedereen juist precies wat de bedoeling was. Pinchhitter, idd duur maar hij doet waar hij voor gehaald is. Er zijn er maar weinig die meer of minder van hem verwacht hadden.

27 december 2023 om 22:25

Nee dat is Avilla of Forbs

27 december 2023 om 22:49

Verrie. Heb ik vrijwel niet voorbij zien komen bij Akpom, daarvoor zijn ook nog veel te slechte andere aankopen gedaan volgens mij.

28 december 2023 om 01:17

Ik geef het eerlijk te, na zijn invalbeurt uit bij Brighton uit heb ik hem inderdaad de slechtste genoemd. Later heb ik mn mening wel herzien hoor, maar in die invalbeurt van een kwartier heeft hij precies 1(!) statistiek weten te noteren; buitenspel 1. De rest van zijn statistieken waren nullen, geen duel uitgevochten en letterlijk geen bal aangeraakt, helemaal niets! En dat waren statistieken van sofascore punt com, die houden vrij uitgebreide statistieken bij....

28 december 2023 om 06:42

Maar dat kun je hem nauwelijks verwijten. In Brighton speelde je met een tactiek die de overtreffende trap van betonvoetbal was. Zelfs na de achterstand was er geen enkel initiatief om naar voren te gaan. Dan heb je aan Akpom ook niks.

28 december 2023 om 10:19

Denk dat je in de war bent, ben hier weinig kriticasters van Akpom tegengekomen. Wel van andere aankopen.

27 december 2023 om 21:45

Als Mikautadze vertrekt ga je natuurlijk niet nog een spits laten vertrekken als je dan alleen Brobbey overhoudt. Dat snapt iedereen. Heeft even niets te maken met wat je van Akpom zelf vindt.

27 december 2023 om 21:46

Precies het is geen wereld speler, maar hem laten gaan op huurbasis is waanzin. Hij is een prima pinchhitter en als er een club zich meld met circa 30 mio moet je hem laten gaan. Echter is hij een van de oudere spelers met 28 en juist in die categorie moet je meer spelers hebben.

Akpom, Ramaj en Boomen zijn spelers waar je mee verder kunt. Waarbij wel de kanttekening gemaakt dient te worden dat ze absoluut nog dienen te groeien willen ze Ajax verder kunnen helpen.

27 december 2023 om 21:47

Je vergeet even dat Mikautadze ook hoogstwaarschijnlijk deze winter gaat vertrekken. Dan is het niet handig om weer een spits te laten vertrekken. Want met alleen Brobbey ga je het niet redden. Daarnaast is de bezetting al matig voorin dus nog meer aanvallers verliezen gaat een ramp worden.

27 december 2023 om 22:42

Misschien wel de meest onbegrijpelijke aankoop toendertijd, maar het is nooit de slechtste aankoop geweest

28 december 2023 om 10:20

Nou Avila was voor mij de meest onbegrijpelijke of Mikhautadze (speelt altijd in ander systeem)

27 december 2023 om 22:46

En dus? Het is een spits met een hoog gemiddelde...

27 december 2023 om 22:48

Hij staat niet eens in de top 3 slechtste aankopen van vorig transferwindow.

Wie heeft geroepen dat hij de slechtste aankoop ooit is?

27 december 2023 om 23:20

Natuurlijk is het geen geweldenaar, maar het zou wel dom zijn om allebei je reservespitsen te verhuren lijkt me

28 december 2023 om 00:16

Het is ook helemaal geen goede spits, volgens mij hoor je daar ook niet veel mensen over. Maar omdat hij het meest bruikbare (of enige) alternatief achter Brobbey ben je gek als je hem weg wil.

28 december 2023 om 01:01

Volgens mij is dat de kerntaak van een spits. Verder is hij nooit omschreven als allerslechtste aankoop ooit. We hebben ooit Gabrich gehad...

28 december 2023 om 10:26

Je hebt wel een lijstje indd, Gabrich komt daar zeker op. Ik moet altijd aan Giorgi Kinkladze denken. Bracht niks, kostte enorm veel geld destijds.

Atouba (door blessure), Wielaert, Gabrich, Urzaiz, Luque, Zimling, Cvitanich, Sikora, Manucharyan, Soetaers of Jurgen Colin.

Dit zou mijn lijstje met kanshebbers zijn.

Moeilijke keuze. Hij wordt geen topper en zal ook Ajax niet helpen in de echte wedstrijden, echter heb je niemand achter Brobbey en je een beetje beginnen te draaien (weliswaar tegen de kleintjes). Dus zou pas overwegen bij 20 mil of meer. Ajax moet wel gaan denken aan hoe het kapitaalsvernietiging zal tegen gaan, want niemand van de aankopen gaat het zelfde of meer opleveren. Wellicht Sutalo maar moet je die wel al gelijk van de hand doen..

27 december 2023 om 21:48

Die kapitaalvernietiging gaat Ajax coveren met vooral eigen jeugd. Daarbij denk ik dat juist Sutalo bij uitstek de grootste miskoop vooralsnog is. Eens verder over 20 miljoen + voor Akpom of anders houden maar het gaat hier over een huurdeal en dat moet Ajax natuurlijk nooit doen.

27 december 2023 om 21:53

Mee eens!

Brobbey oogt de laatste tijd ook niet helemaal fit en dan is Akpom een prima vervanger.

Wel benieuwd wat Ajax haalt, want mijns inziens is er niet veel nodig om een stabiel team neer te kunnen zetten. Er ontbreekt vooral ervaring dus met 3 a 4 aankopen zie ik dat wel gebeuren:
- Manhoef (relatief goedkoop, jong maar ervaren en talentvol)
- Mazraoui (huren voor 6 maanden)
- Matusiwa
- Olij (mocht Rulli vertrekken)

Opstelling:
Olij/Ramaj
Mazraoui-Rensch-Hato-Sosa
Matusiwa-vd Boomen
Berghuis
Manhoef-Brobbey-Bergwijn

27 december 2023 om 22:46



@trobii, maar waarom zou Mazraoui verhuurd worden? meer dan 1200 minuten gespeeld dit seizoen en dat zou meer zijn geweest als hij nu niet geblesseerd was (what else is new)

27 december 2023 om 23:02

Manhoef en Matusiwa zijn niet goed genoeg, Mazraoui is totaal onhaalbaar want veelvuldig basisspeler.

27 december 2023 om 22:26

Hoe weet jij dat Akpom dit huidige Ajax niet kan helpen in echte wedstrijden? Je kunt veel zeggen over Akpom maar die jongen scoort wel. Die jongen kan koppen en heeft een goede positionering, ideale pinchhitter. Hij begint langzaam zijn draai te vinden.

Huur met verplichte optie van 12.5 prima deal? Akpom scoort wel maar gaat je echt niet verder brengen

27 december 2023 om 22:12

Hij kan je misschien wel naar de derde plek schieten, en dat is toch voorronde CL. Daarbij heeft Ajax niets aan verhuur. Als je zelf wilt investeren moet je eigenlijk verkopen

28 december 2023 om 00:24

@janssen: 3e plek? Wees even realistisch

28 december 2023 om 10:42

Ik denk ook dat hij met meer goals achter zijn naam misschien wel meer kan opbrengen. Nu krijg je echt niet de hoofdprijs....

28 december 2023 om 10:44

Je staat 9 punten achter op Twente (dat in 16 wedstrijden ook al 14 punten verspeeld heeft). Daarbij komt Twente nog naar de Arena. Ajax heeft tegen PEC dure punten laten liggen (en als ze zo blijven spelen komen er vast nog meer bij) maar ook een Twente en AZ zullen nog best veel punten verspelen. Ik zie absoluut nog mogelijkheden voor de 3de plek. En als ik als Ajax een potje had waarmee ik die kans zou vergroten zou ik daar zeker gebruik van maken.
Ik zie Ajax Feyenoord en PSV niet meer inhalen, maar 3de is absoluut nog mogelijk En gezien de bedragen die in de CL te halen zijn zou ik een gokje zeker wagen.

Een van de weinige aankopen die ik juist niet weg zou doen…. Doet het aardig tot goed de laatste weken

Zn moyenne is best aardig. Verhuur zeker niet doen, maar kun je m met winst verkopen dan moet je dat altijd doen

Van alle spelers die op weg mogen, zou ik deze speler nou niet wegdoen. Beetje Haller-achtige speler kan altijd van pas komen.

Hoewel hij cijfermatig best aardig presteert, ziet iedereen dat deze jongen echt veel tekort komt. Verhuren zou niet verkeerd zijn. Wie weet blijft hij bij Lille ook scoren en kan Ajax hem voor een redelijk bedrag weer verpatsen aan de aankomende Engelse promovendus uit de Engelse 2de divisie.

Tsja, ik ben geen Ajaxvolger maar het lijkt me niet een onmisbare speler. Brobbey op 9 en dan kun je kijken naar een rechtbuiten.

27 december 2023 om 21:50

Niet? Die jongen speelt een fractie van wat Brobbey speelt en heeft maar 3 doelpunten minder. Hij scoort makkelijk en dat heb je nodig. Onmisbaar is misschien overdreven, maar van alle aankopen maakt Akpom eigenlijk nog enige indruk, waarbij je ook kan zien dat hij wel wat kan.

27 december 2023 om 21:54

Of we verkopen Akpom, Mikautadze krijgt eindelijk een kans in de spits en gaat het misschien nog beter doen. Ik zie zelf liever akpom vertrekken dan Mikautadze eerlijk gezegd, al is dat vooral het mysterieuze misschien dat ik hem nog niet alleen in de spits heb gezien

27 december 2023 om 22:54

Wat heeft Mikautadze laten zien dan? Akpom laat simpelweg meer zien en dan kan het snel gaan.

27 december 2023 om 22:37

In dit Ajax met zijn doelpunten is hij wel onmisbaar. Duidelijk dat je Ajax niet volgt. Deze man heeft ons meerdere malen gered met z’n doelpunten

Op huurbasis heb je als Ajax zijnde helemaal niks aan. Zeker omdat Mikautadze hoogstwaarschijnlijk al gaat vertrekken. Akpom heb je gewoon nodig als stormram. Is een prima invaller als Ajax een goal nodig heeft. Alleen voor een leuk geldbedrag moet je hem verkopen zodat je nog wat kan halen. Anders is het natuurlijk niks…

Ik mag aannemen dat ze daar bij Ajax geen trek aan hebben. Geen geweldenaar, maar wel een speler die makkelijk goals maakt en zeker geen dissonant of iets dergelijks. Die moet je er gewoon bijhouden en vanaf komende zomer kijken hoe je een rol voor hem vindt waarin hij rendeert (mocht Brobbey ook blijven).

Als Lille een huursom betaalt van €6M voor 1,5 jaar huren zou ik het nog begrijpen. Helft van je transfersom alvast terugverdiend en als hij daar de sterren van de hemel speelt kun je hem in de zomer van 2025 alsnog verkopen, ondanks dat hij dan al ruim 29 jaar oud is!

Prima, en dan heel snel vd Beek, een echte nummer 10 terughuren !!

27 december 2023 om 22:14

Ik dacht dat die al naar Duitsland is.

27 december 2023 om 22:24

Frankfurt neemt hem op huurbasis over geloof ik.

Lijkt mij een goede zaak om de spelers die een fortuin hebben gekost en niet renderen, zo snel mogelijk van de hand te doen. Zo zonde om te zien dat wat van der Sar en Overmars (en consorten) hebben opgebouwd, zo is afgebroken. Maar ik denk dat met van Praag een goede stap wordt gezet in de juiste richting, of althans, dat hoop ik.

27 december 2023 om 22:32

Daar mag je o.a. diezelfde Vd Sar voor bedanken…

Er moet verkocht worden voordat er gekocht wordt. Wellicht toch Misehouy erbij halen, hoewel dat niet de ervaren speler is die nodig is.

Akpom gewoon houden joh, leuke speler en begint zijn draai te vinden. Ik ben hem 1 maand terug tegengekomen in de stad en hij is gewoon een toffe nette gozer.

Wat een onzin bericht weer. Alsof Ajax z’n 2e spits laat gaan die lekker aan het scoren is. Bovendien heeft ie toch al voor 2 clubs gespeeld? Wie verzint deze onzin.
Deze zin ook….
Het is onduidelijk of de Amsterdammers mee willen werken. Nou dat is gewoon duidelijk hoor. Dat kan iedereen wel invullen.

Waarom? Die jongen speelt gewoon vaak, scoort vaak, ligt goed in de groep... en wat schiet Ajax hier mee op?

Je moet beginnen met de slechtste te verkopen dus Forbes, Avila, Medric, Gaaei en Tahirovic, Akpom moet je gewoon houden, handig als pinchitter.

Dus wie nog rendeert moet het eerste weg bij Ajax. Ik verbaas me al lang niet meer over het nog steeds heersende wanbeleid bij de Amsterdammers. Kennelijk is er geen ravijn zo diep, of het wekt de interesse bij de hoofdstedelingen....

Ik sounder jongen lekker houden en aan herenigde van het seizoen met de Bassey factor lekker verkopen aan een Engelse promovendus. Deze jongen is een prima supersub diende nog kan gebruiken om iets te forceren

Wat een onzinverhaal. Waarom zou Ajax dit in Godsnaam doen? Mikautadze gaat al weg, dan heb je alleen Brobbey nog....Echt een uit de duim gezogen verhaal. Akpom is plan B, en hard nodig.

Alleen doen als Rijkhof komt.

28 december 2023 om 10:49

Wil je deze moeilijke periode nog een talent voor de leeuwen gooien ? Ik zeg niet dat Akpom de oplossing is, maar hem nu weg doen voor een talent vind ik wel weer een risico.

Verkopen niet verhuren. Als ze hem verhuren komt die over 6 maanden terug met staart tussen zijn benen.

Nu die een aantal toevalstreffers achter zijn naam heeft, proberen geld te innen.

Ajax moet er alles aan doen om derde te worden. Dus spelers die hun waarde hebben gehad sowieso niet verkopen. Mikautatze is logisch als verkoop, Akpom niet. Gaey is logisch, Avilla ook. Tahirovic is pas 18 en komt van AS Roma met een heel andere cultuur. Die is helemaal niet gewend zo te spelen. Misschien kan je die verhuren? Sutalo is twijfelgeval. Forbs daarentegen kan je gewoon verkopen. Zelfs als Bergwijn naar de zandbak vertrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren