Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volendam loopt tonnen mis voor Feyenoord-debutant door administratieve blunder

Laatste update:

FC Volendam is een opleidingsvergoeding voor Givairo Read ter waarde van 200.000 euro misgelopen, zo meldt het doorgaans goed ingevoerde Volendam Inside op hun social media-kanalen. Voormalig technisch directeur Jasper van Leeuwen is de vergoeding ‘vergeten te claimen’, zo schrijft het medium.

In de zomer van 2023 maakte Read transfervrij de overstap van Volendam naar Feyenoord. Clubs moeten volgens de reglementen van de KNVB sinds 2020 dan wel een opleidingsvergoeding betalen aan de club waar de speler is opgeleid. Dat kan oplopen tot 30.000 euro per jaar. Read speelde zes jaar lang in de jeugd van Volendam.

Volgens het bericht had het Andere Oranje recht op een bedrag van 200.000 euro. Van Leeuwen heeft die vergoeding te laat geclaimd, waardoor Feyenoord geen geld meer hoeft over te maken.

Van Leeuwen maakte deel uit van ‘Team Jonk’, dat in december via de achterdeur vertrok bij Volendam. Hij is dus ook niet meer werkzaam in het KRAS Stadion.

Voormalig Volendam-speler Kees Kwakman heeft op X gereageerd op het incident. Hij schrijft: "Deze stond nog niet op de bingokaart. Strepen we af. #geldzatjoh."

Read maakte afgelopen donderdag zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord. In het duel met AS Roma (1-1) viel Bart Nieuwkoop geblesseerd uit, waardoor Read zijn eerste minuten in De Kuip kon maken.

De pas zeventienjarige back werkt zijn wedstrijden doorgaans af in de Onder 18 van Feyenoord. Ook speelt hij mee in de UEFA Youth League-duels van de club. Dit seizoen kwam hij alle zes de groepsduels in actie voor de Rotterdammers. Hij gaf twee assists en maakte zelf één treffer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dure fout, dit is toch iets wat je meteen na vertrek controleert?

Laat Feyenoord coulant zijn en 100 000 euro cadeau doen.

17 februari 2024 om 18:43

Helft van Rotterdam zuid leeft onder de armoede grens dat geld kunnen ze beter in hun omgeving investeren.

17 februari 2024 om 19:06

Je hebt dus geen flauw idee hoe enorm veel Feyenoord bijdraagt aan Rotterdam Zuid... Van maatschappelijk werk tot scholen en sport programma's voor kansarme kinderen ondersteunen. Feyenoord zet zich al sinds jaar en dag in voor Zuid.

17 februari 2024 om 19:08

Dat zegt hij niet.

17 februari 2024 om 20:09

Bijna heel Rotterdam . Crooswijk was 2 jaar terug de armste wijk van nederland

17 februari 2024 om 20:13

Dat vind ik goed maar Feyenoord kijk alleen naar Rotterdam zuid en nodig met de kerst ook alleen bewoners van zuid uit voor een etentje. Ik typ hierin al Crooswijk Rotterdam - noord waar heel veel armoe is daar zie je Feyenoord niet. Ik weet niet wat Excelsior doet maar die zie ik wel met de jeugd op pleintjes

17 februari 2024 om 20:24

Nou ja, tegenwoordig wordt er geen enkel huis meer van onder de 7,5 ton gebouwd in Crooswijk.

17 februari 2024 om 20:43

Ik zie niet in wat die twee zaken met elkaar te maken hebben.

Als ze 100k naar Volendam zouden overmaken is het geen investering natuurlijk.

18 februari 2024 om 00:31

Dat doen ze zeker, maar daarom kunnen ze die ton toch alsnog schenken?

18 februari 2024 om 00:33

@CROOSWIJK:Kom ook uit Crooswijk, veel veranderd bij Kerkhoflaan en omliggende straten, was nodig hoe vervelend ook voor een aantal.

18 februari 2024 om 13:21

@Fanaticus: grappig, ik woon nu op de kerkhoflaan (ben één van die boosdoeners 😉). 20 jaar geleden als student in een uit elkaar vallende kamer op de Frederikstraat begonnen dus de cirkel is rond

17 februari 2024 om 19:15

Met dat geld kunnen we beter de europese boetes dekken hhaha.
Moet eerlijk gezegd ook zeggen dat ik geen enkel reden zie waarom feyenoord dat zou doen.
Bij clubs als sparta excelsior waar je op meerdere niveau met elkaar werkt is het logischere.
feyenoord en volendam handelen zelden met elkaar

17 februari 2024 om 19:56

Hadden we wel gedaan als Volendam twee jaar terug wat coulanter was geweest met vd Ven 😉 .

17 februari 2024 om 21:42

Hoezo moeten ze coulance bieden? Natuurlijk niet. Je doet net of er bij Feyenoord geld uit de kraan stroomt. Ze moeten nog steeds op hun geld letten.

Normaal heb ik zoiets van wat sneu voor de kleinere club en hoop je op coulance. Maar hoe dat Volendam met zijn mensen omgaat en de laatste tijd in het nieuws komt gun ik de huidige beleidsmakers wel wat mismanagement.

17 februari 2024 om 19:35

Opzich wel mee eens. Maar blijkt dus ook dat team jonk dus niet totaal competent was. 2 ton is natuurlijk een flink bedrag voor volendam. Zo dom als je zulke dingen in de hoogste divisie van Nederland ziet.

Bedrag zal eerder rond de 100.000 liggen, maar alsnog is dit exemplarisch voor de puinhoop die het daar in de top is

17 februari 2024 om 19:47

Hoezo? Als het 30.000 per jaar is, en 6 jaar gespeeld heeft, kom je uit op 180.000. Of heb jij andere informatie nog?

Van Leeuwen kan dan ook helemaal niks. Wat een patjepeeër die gozer. Talentloze flapdrol die enkel bij de Jonk cultus hoort omdat hij kritiekloos is naar de leider.
Maar mensen, niet bevreesd. Aangezien hij ooit bij kamp Jonk binnen is gerold als forumgebruiker van een voetbalclub fanforum, wellicht is er in de toekomst ook een rol als falende voetbalbestuurder voor jullie allemaal weggelegd.

17 februari 2024 om 19:07

Ach gelukkig ging het er eerder veel en veel beter bij die visboeren. En nooit gepromoveerd voordat team jonk kwam. Van mij mogen ze samen met vitesse weer naar de kkd waar het hoort.

17 februari 2024 om 19:20

Jonk is een prima trainer. Maar wel één die de bui zag hangen met deze selectie en daarom voortijdig een stapje terug deed. En dat ondanks het constant op grote voet leven.

Verder kan je je afvragen wat het nut is van een Bedrijfskunde student zonder ervaring in het profvoetbal die dankzij een rapport de voetballerij in is gerold waarin de nadruk ligt dat voetballers de toekomstige talenten moeten herkennen.... dat die persoon dus als voornaamste taak talentherkenning krijgt.
Juist, dat komt door zijn loyaliteit. Niet omdat hij wat kan.

17 februari 2024 om 21:34

Nooit gepromoveerd???
Ze hebben regelmatig in de eredivisie gespeeld voordat jonk kwam.

En Feyenoord geeft de vergoeding dan ook niet?
Stom natuurlijk van Volendam, maar de bal teruggeven getuigt van respect. Een administratieve blunder zou ook op deze wijze behandeld moeten worden.
Als ik het meisje bij de kassa slechts 1 bier zie aanslaan en niet een hele krat dan meld ik haar dat

17 februari 2024 om 18:59

Ja, als je dat niet doet ben je voor de wet een dief, dus das dan wel handig.

17 februari 2024 om 19:04

Natuurlijk is het geen 100 % sluitende vergelijking, maar ik vind dat Cas wel een punt heeft, en in ieder geval toont hij een eerlijke inborst die menigeen ontbeert.

17 februari 2024 om 19:48

Het is de verantwoordelijkheid van de clubs om vergoedingen in de gaten te houden. Zelfde als toen met Ajax die Haller vergat in te schrijven.

Deze regeling geldt trouwens ook voor amateurclubs, daar zou een vrijwilliger zoiets kunnen gebeuren en was het netjes geweest om te doen.

18 februari 2024 om 09:48

Eerlijk vind ik niet het juiste woord in deze. Eerder barmhartig of genereus. Voetbalclubs moeten gewoon capabele mensen aannemen ipv vriendjes of mensen die vroeger konden voetballen. Het is zo'n intens amateuristische bedrijfstak, het betaald voetbal. Die kerel die dit vergeet moet je eruit pleuren.

Twee ton misgelopen is klinklare onzin.

De vergoeding kan(!) oplopen tot 30.000 euro per jaar. Read speelde zes jaar lang in de jeugd van Volendam.

Maximaal is het dan 180.000 maar dan moet er wel voor elk jaar maiximaal betaald worden. Maar waarom zou de vergoeding in dit geval voor elk jaar maximaal moeten zijn?

Gaat lekker daar in Volendam.

Beetje raar, om een uefa licentie te krijgen( en die heeft Feyenoord gekregen) moet je zelf actief achter clubs aangaan die nog geld van je krijgen.
Zie https://documents.uefa.com/r/UEFA-Club-Licensing-and-Financial-Sustainability-Regulations-2022/Article-80-No-overdue-payables-to-football-clubs-enhanced-Online.

Het gaat er daarbij niet om of een club een factuur heeft gestuurd, je moet daar als betalende club zelf achteraan.

17 februari 2024 om 20:18

De opleidingsvergoeding moet eerst geclaimed worden, pas dan gaat dit artikel van kracht omdat er dan namelijk een fee is die betaald moet worden, of er nou een factuur is verstuurd of niet.

Is Business. Niets meer, niets minder.
Is een zaak en dat draait om geld.

Geen betalingsverplichting dan zegt het woord genoeg, je bent niets verplicht.

Professionaliteit van Volendam is wel zeer onder de maat, zijn mensen voor minder ontslagen volgens mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren