Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse ziet potentiële geldschieter wegvallen en richt pijlen op buitenland

Laatste update:

Michael van de Kuit is niet langer geïnteresseerd in het overnemen van Vitesse. De stadioneigenaar spreekt tegenover De Gelderlander uit niet van plan te zijn 'in een financieel drama te stappen'.

Vitesse heeft voor deze week een 'biedingsronde uitgeschreven'. Dat betekent in de praktijk dat potentiële geldschieters tot en met woensdag de tijd krijgen om een overnamebod voor te leggen aan de Arnhemmers.

Mocht de club tot een deal komen met een investeerder, kan Vitesse een begroting gaan opstellen als volgende stap om de proflicentie te behouden. De licentiecommissie van de KNVB heeft de nummer achttien van het afgelopen Eredivisie-seizoen tot en met maandag 17 juni gegeven om dit rond te krijgen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Van de Kuit gaat zich in ieder geval niet mengen in de biedingsronde. De eigenaar van de GelreDome zegt 'geen interesse meer te hebben'. "Vitesse heeft de kans gehad, maar er niets mee gedaan. Ik heb er tabak in", redeneert hij tegenover De Gelderlander.

"Partijen kunnen nu een bod uitbrengen op Vitesse, maar er is geen financieel onderzoek naar de club mogelijk. Of een achtergrondanalyse. Dat is geen zakendoen."

Van de Kuit vertelt verder dat hij het voor Vitesse 'helemaal mis ziet gaan'. Interim-directeur Edwin Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan doen volgens de ondernemer te weinig om in de kosten te snijden, wat de club financieel kapot gaat maken.

Door het afhaken van Van de Kuit en de eerdere 'nee' van Maasbert Schouten lijkt Vitesse zich nu vooral te moeten richten op investeerders uit het buitenland. De financiële problemen bij de club zouden echter afschrikkend werken voor potentiële geldschieters. Zo is het ook nog maar de vraag of de benodigde WHOA-procedure doorgang vindt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks al die constant dramatische berichten over Vitesse zie ik het gewoon niet gebeuren dat ze failliet verklaard worden. Op het nippertje zullen ze het wel weer redden.

11 juni 2024 om 09:12

Ik heb juist het tegenovergestelde. Steeds weer uitstel, hier en daar wat centen bij elkaar sprokkelen en uiteindelijk niet voldoende. Ik hoop dat ik er naast zit en dat er iemand gevonden wordt, maar voor nu zie ik het somber in.

11 juni 2024 om 12:31

Er is duidelijk niet genoeg interesse, dus dit kan heel makkelijk misgaan. Als de veiligere keuzes geinteresseerd waren, was er allang een waterdicht plan. De kans bestaat dus dat ze weer zo'n buitenlandse eigenaar gaan krijgen en je weet nooit hoe dat allemaal gaat uitpakken.

Je kunt het investeerders ook niet kwalijk nemen. Zelfs met een sluitende begroting is het algemene plan voor de toekomst op z'n zachtst gezegd heel wankel. Vitesse kan eigenlijk niet overleven in de KKD en de omzet wordt met het seizoen minder. Niet promoveren betekent automatisch een miljoenentekort. Dit seizoen is al 6 miljoen, dat gaat volgend seizoen niet anders worden. De kans dat je je geld dus kwijtraakt, is meer dan 50 procent.

Het is dus vooral de vraag wie bereid is er miljoenen in te pompen zonder enig rendement.

Hoe zien de supporters hen kansen voor maandag? Of wat is het gevoel bij de fanatieke aanhang, gaan ze het halen? Zo ja, hoe. Tevreden met een onbekende buitenlandse investeerder of dan maar van vooraf gaan beginnen? Ik volg het van een te grote afstand om enig beeld te krijgen. Zou toch zonde zijn voor het Nederlandse voetbal.

11 juni 2024 om 09:10

Nou deze meneer van der Kuit zegt dat er nog enkele miljoenen bezuinigd kunnen worden. Hij doet alsof hij begaan is met de club maar als hij nou eens wat van de belachelijke hoge huur af zou halen, zou dat al een hoop schelen. Maar deze man wil alleen maar onrust zaaien. Net als de reporter van de Gelderlander die dit stuk schrijft. Ik zou tevreden zijn met een buitenlandse investeerder maar hoop op investeerders uit de regio Arnhem. Gewoon weer terug naar de basis met veel eigen jeugd. Voor mij is het 50/50

11 juni 2024 om 12:24

Heb je ook gegevens/informatie om je uitspraak over de belachelijk hoge huur te onderbouwen? Anders ben je net als de reporter enkel in tegenovergestelde vorm onrust aan het zaaien, maar ook met desinformatie.

Wellicht een jaarrekening van de onderneming waaruit dit blijkt? Ik kan mij weinig vergelijkende objecten voorstellen om de huur te vergelijken. Laat staan dat het genoemde bedrag vanuit Vitesse klopt. Volgens mij is Vitesse ook door de rechter in het ongelijk gesteld over de claim voor een huurverlaging (tweemaal zelfs, tijdens Corona en in 2023). Ik zie echt geen reden waarom Van der Kuit als boeman wordt gezien, hij runt ook een bedrijf. Moet dat bedrijf dan maar omvallen? Komt er een nieuwe eigenaar die ook een investering moet terugverdienen. Of weer de gemeente Arnhem die Vitesse mats? Trekken aan een dood paard, dat is Vitesse is de afgelopen 15 jaar.

11 juni 2024 om 19:43

De belachelijk hoge huur is algemeen bekend....Vitesse mag op bepaalde data gebruik maken van het stadion bijvoorbeeld. Ik vermoed ook wel dat je dit weet, iedereen weet namelijk dat Vitesse achterlijk veel huur betaald. Vergelijk het maar met de rest van de clubs bijvoorbeeld.

Buitenlandse investeerders aanschrijven: Ratcliffe (INEOS), City group en anders lui uit het Midden Oosten. Tsja, de smaken blijven niet oneindig zoet. Een nationale partij kun je echt vergeten gezien alle publiciteit.

11 juni 2024 om 10:40

Arnhem City FC. Het zou betaald voetbal in Arnhem waarschijnlijk voor de toekomst garanderen zinder gemeenschapsgeld erin te hoeven steken. Arnhemners, leg uit waarom ik dit niet een goed idee moet vinden.

11 juni 2024 om 12:34

@joddit - Omdat je een compleet nieuwe club uit de grond wilt stampen die ook onderaan moet beginnen. Vitesse heeft in ieder geval al een achterban. Arnhem City FC niet. Je kunt het ook niet vergelijken met Almere City, aangezien die eigenlijk onder een andere naam al een profclub waren (ik meende Omniworld).

11 juni 2024 om 12:33

Buitenlandse investeerders die betrouwbaar zijn krijg je ook niet onder deze omstandigheden. Vitesse kost eigenlijk alleen maar geld op dit moment. Die gaan dan liever voor clubs waar ze gewoon in kunnen stappen en geen tekorten en een schuldenlast aan hoeven te vullen. Dat is ook het grote probleem.

Realistisch gezien kan dit nooit in een 1 of 2 weken afgerond worden.

Dus mocht zich iemand aandienen, dan is Vitesse afhankelijk van de Knvb. Die zal er dan op moeten vertrouwen dat het goed komt, zonder dat daar zekerheid over is.

11 juni 2024 om 13:52

Dat kan ook nooit, tenzij de Knvb weer aan komt zetten met uitstel wat ze eigenlijk niet kunnen maken.
Een buitenlandse investeerder die zoveel "gratis geld" in een KKD ploeg gaat stoppen geloof ik ook niets van, of het moet een partij worden die op doe manier smerig geld wilt schoonmaken, maar dan zit je weer in eenzelfde verhaal en dat gaat de Knvb of iemand anders natuurlijk nooit goed keuren.
Ik ben nog steeds benieuwd waar dit eindigd en waarin Vitesse volgend jaar speelt.

Dit kan toch alleen nog maar de verkeerde kant op gaan vallen. Alles en iedereen haakt af, geen goed onderzoek mogelijk.

11 juni 2024 om 09:16

Is weer eens grootspraak van vsn der Kuit. Hij is al 3 keer afgehaakt en steeds meldt hij zich weer. Gelredome kan volgens mij ook niet zonder Vitesse, omdat er maar een beperkt aantal concerten/evenementen per jaar gehouden mogen worden.

11 juni 2024 om 10:24

Plat gooien en huizen op bouwen. Ook geen slechte investering.

11 juni 2024 om 10:32

Helaas zijn de cijfers al wat ouder, maar in een oud verslag las ik dat Vitesse goed is voor slechts 15% van de omzet voor het Gelredome. Valt die weg, is er ook meer mogelijk rondom concerten en groter opgezette evenementen.
Twee dagen Snollebollekes bijvoorbeeld trekt in totaal 60.000 bezoekers die samen voor een behoorlijke horeca-omzet zorgen. Wanneer er zo'n 20 voetbalwedstrijden in een jaar wegvallen (competitite, beker), zal de gemeente ook niet doen over pak em beet 20 nieuwe evenementen.
Van der Kuit is er dus niet zo heel erg veel aan gelegen dat Vitesse blijft.

11 juni 2024 om 12:13

@jansen, voetbal heeft een lokale maatschappelijke functie, ik trekt primair bezoekers uit de regio, en prestaties hebben ook waarde voor de stad, de ondernemers en de inwoners. Voetbal is eigenlijk wat de gladiotoren voor de Romeinen waren.

Concerten hebben veel minder lokale binding, trekken bezoekers uit heel nederland en ook wel Belgie. Naar gaat een vergunningsgever zeker naar kijker. Hij gaat dus zeker niet alle wedstrijdslots mogen opvullen. En deze houding, die tegen de lokale belangen ingaat, zal m ook niet echt helpen denk ik.

11 juni 2024 om 12:39

Arnhem heeft al genoeg aantrekkingskracht op andere vlakken. Daarbij hoeft hij niet alle wedstrijdslots op te vullen. Een paar concerten zijn al genoeg om er meer aan te verdienen dan hij doet aan Vitesse over een heel jaar. Ik zou niet onderschatten hoeveel dagen niet opgevuld kunnen worden omdat er een voetbalclub actief is. Telkens dat veld op- en aftuigen, de evenementenbouw en onderhoud... Die wisselwerking kost veel tijd.

Ook die maatschappelijke functie is verwaarloosbaar. Niet voor niets peinzen de gemeente en de provincie er niet over om Vitesse bij te staan. Als Vitesse onmisbaar was, hadden ze allang bijgesprongen. Geen enkele voetbalclub is onmisbaar voor een gemeente.

11 juni 2024 om 13:14

Voetbal is niet onmisbaar, maar ik bedoelde het andersom, bij een vergunningsaanvraag voor evenementen kijkt de gemeente naar maatschappelijke relevantie.

Ik bedoel, als ik een straatbbq wil organiseren, kan ik daarvoor subsidie en ook vergunning krijgen in mijn gemeente vanwege de waarde voor de gemeenschap. Is daarmee de bbq onmisbaar, nee verre van. Gemeente kan uitstekend zonder.

Dat was mijn punt, ik geloof wel dat hij zich kan bedruipen, maar als hij vergunning gaat indienen voor 20 events omdat er 20 wedstrijden wegvallen, denk ik niet dat dat zomaar akkoord is omdat de nieuwe aanvraag minder maatschappelijk belang heeft dan de vorige.

Overigens denk ik niet dat de waarde verwaarloosbaar is, maar ook niet extreem groot. Er tussen in zou ik zeggen. De gemeente en provincie hebben de afgelopen 20 jaar er al heel veel geld en tijd in gestoken, dat hebben ze niet zo maar gedaan. Maar op een gegeven moment stopt dat, en dat punt is wel bereikt.

Haha wel investeerders zoeken, maar geen openheid van zaken willen geven? Hoeveel denken ze dan in godsnaam dat er betaald gaat worden?

Dat de fans van vitesse al weinig financieel inzicht hadden was wel duidelijk, maar het bestuur zal toch wel enige vorm van zakendoen beheersen?

11 juni 2024 om 09:20

Natuurlijk krijgen evt. investeerders inzake in de boeken, anders gaat toch niemand investeren. Neem die van der Kuit toch niet zo serieus. Deze man wil alleen maar onrust zaaien en als iedereen is afgehaakt, Vitesse voor een appel en een ei overnemen.

Liever failliet dan van de Kuijt aan het roer. Die man doet alsof hij het beste voor heeft met de club, maar er is toch niemand die het gelooft? Ik ben er niet eens echt van overtuigd dat hij serieus was om Vitesse over te nemen. De enige reden waarom hij het misschien wel zou doen, is omdat hij dan zijn 2,5 miljoen per jaar van Vitesse kan blijven ontvangen.

Het allereerste dat Vitesse moet doen, als ze dit overleven, is op zoek gaan naar een nieuw stadion. De GelreDome is een waardeloos, sfeerloos, te groot stadion. Het kost ons 2,5 miljoen per jaar en we krijgen niet eens de horecainkomsten. Op die manier kan je onmogelijk een gezonde basis krijgen.

11 juni 2024 om 09:25

Ik heb het liefst wel Kuijt aan het roer. Er zal dan een ontzettend goed management worden geplaatst en een goed beleid worden gevoerd.

Het stadion is in mijn optiek niet sfeerloos, maar er zullen aanpassingen gedaan kunnen worden en de bezettingsgraad moet omhoog. Ik denk daarbij aan kindervakken, kleuren van de stoeltjes en trappen, horeca onderin op de oosttribune, uitvak tot onderaan, betere prijs voor tickets, etc. Daarbij als Kuijt eigenaar wordt, dan komen de huur, horeca inkomsten en het belang van Vitesse toch samen.

11 juni 2024 om 09:52

Het belang van Van de Kuijt is niet het belang van Vitesse. Ik snap echt niet hoe mensen dat niet door kunnen hebben. Van de Kuijt denkt aan zichzelf en Vitesse kan hem een worst wezen. Hij kleedt Vitesse zo ver mogelijk uit en het enige dat overblijft is het absoluut minimale met wel een huur van 2,5 miljoen want hij wil natuurlijk geen geld mislopen.

Als je Vitesse overneemt, is het gewoon realistisch dat je niet alleen dit jaar, maar ook volgend jaar echt wat geld moet bijstoppen. Dat gaat hij niet doen. Die man boeit Vitesse geen reet, hij baalt alleen als de 2,5 miljoen per jaar stopt op een stadion dat hem 11 gekost heeft.

11 juni 2024 om 09:28

helemaal eens, deze persoon is alleen op zoek naar gegarandeerde huurinkomsten, hoe het verder met de club en supporters gaat interesseert hem geenszins.

11 juni 2024 om 09:30

Tsja, ze hebben toch ook zelf de horecainkomsten verkocht? Moeten die dan voor een appel en een ei weer teruggegeven worden?

Dit bedoel ik dus. Vitesse fans die weinig realistisch zijn. Een sloridge 2.5m is toch helemaal niets voor de accomodatie die de Gelredome is?

De business lounge, 1200 business seats, 50 Skyboxen, etc etc... daar kan je toch niet anderhalf miljoen voor vragen? Reken even voor de gein uit, wat als ze 12.500 seizoenskaarten verkopen voor gemiddeld EUR 250. Dan verkoop je 20 skyboxen voor 80k en 600 business seats voor 2000. Dan zit je al boven op EUR 6m... Qua infrastructuur is het zo dat er amper beveiliging voor uitsupport nodig is... Eigenlijk de enige beveiliging is voor de vitesse supporters zelf die zich al seizoen in/uit misdragen...

Hoeveel denkt men in Arnhem dat vergelijkbare clubs Utrecht, Heerenveen, NEC qua inkomsten krijgen uit hun stadion?

11 juni 2024 om 09:48

Nou een simpele blik op de jaarrekening van Utrecht laat zien dat zij vorig seizoen 3 miljoen aan horecainkomsten hadden. Dat is een forse inkomstenbron en de helft van het tekort van Vitesse nu.

Ik zeg niet dat 2,5 miljoen voor de GelreDome nou enorm onrealistisch is. Het is aan de hoge kant ja, maar niet absurd veel. Het levert je alleen niks op. Dat is niet rendabel.

Daarnaast heeft Vitesse nooit de horecainkomsten in handen gehad en dus ook nooit verkocht. De GelreDome was een droom
van Aalbers, maar het is nooit realistisch geweest. Te groot, Hoge huur als je kijkt naar de begroting van Vitesse, geen inkomsten uit horeca.

Je kan best zeggen dat Vitesse fans niet realistisch zijn, maar zeggen dat we uit de GelreDome moeten om in leven te blijven, is het meest realistische dat je kan zeggen.

11 juni 2024 om 10:17

Ik heb niet gekeken in de jaarrekening, maar bij Utrecht zitten er gemiddeld ook echt 20.000 man op de tribune. Waarvan meer op de tribune omdat er minder business seats etc zijn waarbij drank neem ik aan is afgekocht.

Dan houd je 3.0m horeca inkomsten over, maar hoeveel zouden ze daarvan overhouden als echte winst na belasting en hoeveel zou dat zijn als ze 14.000 man op de tribune zouden hebben?

Dat laatste ben ik met je eens. Gewoon stadion van 12.500 -15.000 fans bouwen aan de noordkant van Arnhem en opnieuw beginnen.

11 juni 2024 om 10:44

Je zegt precies zelf door wie de problemen en lucht kastelen zijn bedacht en dat is albers. Die heeft al die contracten en dergelijke toen afgesloten. Dus je kan wel v d kuijt alleen de schuld geven maar die lag toch echt bii de leiding van je eigen club. Zelfde als toen maar blijven modderen met die buitenlandse inversteerders was allemaal top todat de rest is geschiedenis. Maar vooral maar 1 iemand afbranden en de grooste veroorzakers hoor je niemand over.

11 juni 2024 om 10:53

Volgens mij is er geen Vitesse fan die het wanbeleid van de club niet onderschrijft. We zijn in het verleden geleid door mensen die zich blind hebben gestaard op ambities zonder daar een realistisch beleid aan vast te koppelen. Geen enkele Vitesse fan zal dat ontkennen.

Dit artikel gaat echter over van de Kuijt en niet over slechte keuzes van Vitesse van 30 jaar geleden, zoals de GelreDome. Dan lijkt het mij ook logisch dat mijn reactie over van de Kuijt gaat.

11 juni 2024 om 11:00

12,500-15.000 is ook weer aan de lage kant moet ik zeggen. Afgelopen jaar gemiddeld 16.000 en ik denk dat dat ook is waar je ongeveer op moet mikken. GelreDome nu is 28.000 man, dan moet een kwart van Arnhem in het stadion zitten.

11 juni 2024 om 11:28

Jij reageert als een supporter terwijl van de Kuijt als zakenman reageert. Jij reageert vanuit onderbuik en emotie omdat de club je aan het hart gaat. Hij reageert vanuit zakelijk perspectief en dat betekent dat hij wil investeren en dat het rendement moet opleveren.

Je kunt hem wel het e.e.a. verwijten maar dat is natuurlijk niet terecht. Hij heeft een deal gemaakt en daar houdt hij Vitesse aan. Waarom zou hij als niet fan concessies moeten doen? En blijkbaar ziet hij nog meer zakelijk perspectief in Vitesse en daarom wil hij investeren. Echter de huidige interim directie wil of kan niet aan zijn voorwaarden voldoen dus is het voor hem verder niet meer interessant. Nogmaals, dit is een zakelijk besluit, genomen vanuit ratio en niet vanuit emotie.

Vergelijk het met je energieleverancier. Als je bij de Vattenval 200 euro p maand betaalt voor je energie en je kunt bij Eneco hetzelfde krijgen voor 100 euro p maand. Dan stap je waarschijnlijk ook over. Dan blijf je ook niet bij Vattenfall zitten ondanks dat de medewerkers van Vattenfal graag willen dat je klant blijft. Voor jou is dit een zakelijke beslissing.

11 juni 2024 om 14:28

Ik snap niet helemaal wat die energieleverancier vergelijking hiermee te maken heeft. Vitesse heeft geen meerdere keuzes en VD Kuijt heeft geen meerdere clubs klaar staan.

Wat betreft het eerste, ik neem het VD Kuijt ook niet kwalijk dat hij redeneert vanuit een zakelijk perspectief en dat hij geld wil verdienen. Alleen het zakelijk perspectief strookt niet met de interesses van Vitesse. Daarnaast heeft VD Kuijt al een aantal keer gezegd concessies te willen doen, maar als het dan puntje bij paaltje komt, zegt hij "hoezo moet ik dat doen?". Het is gewoon een onbetrouwbare man.

11 juni 2024 om 12:44

Onmogelijk. De gemeente gaat niet bijstaan en zien een tweede stadion vast niet zitten. Vitesse heeft de komende 10 jaar absoluut niet de middelen om een stadion uit de grond te stampen. Investeerders vinden die de club willen redden zijn al erg schaars, laat staan investeerders die heil zien in een stadion.

Daarnaast is de term 'overleven' niet alleen van toepassing op de huidige situatie. Vitesse blijft de komende jaren in overlevingsmodus. Als ze de begroting sluitend krijgen, moeten ze eigenlijk al promoveren om volgend jaar niet weer een flinke miljoenentekort te krijgen. Deze situatie gaat dus nog heel lang wankel blijven. Waarschijnlijk ook de grootste reden waarom men niet in wil stappen. De kans dat je je geld kwijt bent, is erg groot.

Daarnaast moet je het juist wel willen dat de man met de scepter zwaait. Het is zijn stadion, dus hij heeft er het meest belang bij dat Vitesse het goed doet. Het gaat alleen niet gebeuren. Als de man echt had gewild, had hij er al gezeten.

11 juni 2024 om 13:04

Naar een nieuw stadion gaan. Die moet je me even uitleggen. In welke gemeente zoek je dat stadion dan. Want de gemeente Arnhem steekt geen poot uit en gaat echt niet meewerken. wanneer je buiten Arnhem gaat spelen haakt een deel van de fans af. En wie denk je dat er geld gaat steken in een nieuw stadion. Gemeente en provincie kun je al vast afstrepen. En zelfs wanneer je naar een al bestaand stadion gaat zullen er investeringen plaats moeten vinden. En dat voor een club die het nieuwe jaar in gaat met een mega gat in de begroting en dat gat zal alleen nog maar groter worden wanneer er niet direct gepromoveerd wordt want ook de Tv-inkomsten zullen dan dramatisch dalen. Er is geen financier die instapt bij een club die ieder seizoen dreigt om te vallen.

11 juni 2024 om 14:23

Ik zeg niet dat het makkelijk wordt en niet eens dat het haalbaar is. Ik redeneer alleen vanuit Vitesse op dit moment. Wil Vitesse overleven, moet het alles op alles zetten om de Gelredome te verlaten. Bedenk dat de bouw van het nieuwe Cambuur stadion 21 miljoen kost in totaal. Daar kunnen 15.000 man in. Dat is ook een beetje de richting waar Vitesse in moet zoeken. Je hebt geldschieters nodig inderdaad of banken die je geld willen lenen. Bedenk dat Vitesse nu 2,5 miljoen betaalt hè.

11 juni 2024 om 15:09

Het heeft toch geen zin om over een nieuw stadion te filosoferen wanneer je op voorhand weet dat niemand er geld insteekt. En zelfs indien wel blijf je afhankelijk van de gemeente Arnhem m.b.t. infrastructurele zaken en die gaan echt geen cent meer in Vitesse steken. Die hebben genoeg lesgeld betaald. Het is een kansloos scenario wat je schetst.

11 juni 2024 om 16:15

En wanneer is Cambuur gestart met de plannen voor dat nieuwe stadion? Voordat er een schop de grond in gaat ben je jaren verder.

Het lastige is dat het bestuur nog een subtopper in de eerste divisie wil overhouden en Vd Kuijt kijkt als een zakenman naar de cijfers nu en volgend jaar. Het bestuur van Vitesse wil niet te lang in de Eerste divisie blijven omdat er supporters en sponsoren na 2 of 3 jaar zullen gaan afhaken, omdat er geen zicht is op de Eredivisie. Televisiegelden worden minder, minder aantrekkingskracht voor jonge spelers en goede spelers zijn niet te behouden. Dat, in combinatie met een huur van ongeveer 4 miljoen per jaar (gelredome&papendal), maakt het voortbestaan op lange termijn ook niet mogelijk.

11 juni 2024 om 09:29

Van der Kruit kijkt alleen naar zijn huurinkomsten / hoe het verder met de club gaat maakt hem niet uit.

11 juni 2024 om 09:42

"het bestuur van Vitesse wil niet te lang in de Eerste divisie blijven"

Die kunnen wel meer willen.... Liever jaren onderin de KKD en opnieuw beginnen dan helemaal geen club meer toch zeker?!

De echte supporters en sponsoren met een hart voor Vitesse blijven wel komen. Dan zal het stadion idd te groot zijn, maar ja dat is het nu ook al.

11 juni 2024 om 12:54

Dat kan alleen niet. Dat is het grote probleem ook. Zoals Nemert stelt is Vitesse alleen al 4 miljoen euro per jaar kwijt aan huur van het Gelredome en Papendal. Daarnaast pakt het minimaal rendement uit het stadion en Papendal levert vooral sportief rendement, geen financiele.

Dan heb je nog personeelskosten, belasting, betalingsverplichtingen en overige onkosten. Dan kom je op een behoorlijk miljoenenbedrag uit aan totale kosten per jaar.

Daarnaast moet Vitesse het qua inkomsten vooral van commercie hebben, zoals TV-geld, sponsorcontracten en op sportief vlak van goede spelersverkopen en plaatsing voor Europees voetbal.

Het bestuur heeft dus simpelweg geen keuze. Vitesse kan niet overleven in de KKD onder de huidige omstandigheden. Dat is ook het lastige aan dit alles. Vitesse is levensvatbaar in de Eredivisie, maar niet in de KKD. Daarom is die hele zoektocht naar geldschieters e.d. ook zo moeizaam.

En ja, de echte supporters blijven vast komen, maar dat is in deze niet relevant. Het totale aantal supporters blijft ongetwijfeld afnemen. Daar gaat het uiteindelijk om. Het maakt niet uit hoeveel er in dat stadion komen te zitten, maar hoe erg het Vitesse financieel gaat raken. Dat is momenteel het belangrijkste.

11 juni 2024 om 23:25

Helder! Dank

Ik zou, als ik Vitesse was, echt teruggaan naar de basis. Niet meteen willen dat je meedoet om promotie in de KKD, maar gewoon rustig aan opbouwen met weinig financiele risico's (veel jeugd). Als je dan wel een regionale sponsor kan aantrekken, kan je rustig aan opbouwen zonder de risico's te nemen. Nu weer de vlucht naar het buitenland nemen, komt bij mij over alsof Vitesse niet genoeg van z'n fouten heeft geleerd.

11 juni 2024 om 10:55

Dat zullen ze best willen, alleen zijn er al miljoenen nodig om de historie weg te werken. Anders is er sowieso geen toekomst meer.

11 juni 2024 om 12:56

Dat kan niet. Zoals het nu is, komt Vitesse al 6 miljoen euro tekort. Door de dalende omzet en de kosten die gelijk blijven, zal dat volgend jaar waarschijnlijk alleen maar meer worden. Het is voor Vitesse dus cruciaal dat ze snel promoveren. Het komt misschien niet sympathiek over, maar dat is wel hoe het ervoor staat bij Vitesse. Ze kunnen niet overleven in de KKD. Dan moeten er jaarlijks miljoenen euro's bij.

11 juni 2024 om 16:17

Probleem is dat dat ook geldt voor een hele rits andere clubs in de KKD. Beste voorbeelden zullen ADO en Roda zijn komend seizoen. Ieder jaar dat die in de KKD spelen hebben ze ook financiele tekorten.

11 juni 2024 om 20:44

Wellicht, maar wel heel wat minder dan bij Vitesse. Die komen nu al 6 miljoen euro tekort met een volledig wegbezuinigd voetbalbedrijf en die moeten nog beginnen in de KKD. De kans is groot dat het tekort volgend jaar richting de 7 of 8 miljoen euro gaat. Dat krijgen ADO en Roda gezamenlijk niet eens voor elkaar. Bovendien kunnen die clubs nog makkelijk snijden in de kosten, maar ze spelen met vuur door met een Eredivisie-budget te werken.

Van de Kuit was sowieso niet welkom geweest, dat begrijpt hij wel. Logisch om dan van de koop af te zien.

Ik voorzie een uitstel zoals al eerder gebeurde en Vitesse zal nogmaals haar ziel verkopen aan diegene die er geld in wilt stoppen, want een weldenkend investeerder ziet in Vitesse geen toekomst!
Er is voor Vitesse weinig keus en dus is het voortbestaan enkel uitstel van executie!

Ben bang dat het echt uit Arnhem of omstreken moet komen. Als er een buitenlandse investeerder Vitesse over wil nemen, zal de KNVB eerst een uitvoerig onderzoek willen doen om te kijken wie of wat deze investeerder is en hoe hij aan het geld komt/ is gekomen. Dan ben je dus weer weken verder. Kijk maar eens hoe lang het duurde met buitenlandse investeerders bij bv Fortuna S, Den Bosch, Ado den Haag en Vitesse zelf. Soms wel akkoord, soms niet, maar altijd pas na een wekenlange periode. Dat zal never nooit lukken in ongeveer twee weken tijd. En dan moet Vitesse wel een sluitende begroting in hebben geleverd. De KNVB kan niet zo heel erg lang meer extra uitstel gaan geven omdat meestal de derde week ( uiterlijk vierde week ) van juni het concept programma al klaar moet zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren