Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse vindt nieuwe crisismanager met behoorlijke staat van dienst

Laatste update:

Paul van der Kraan wordt 'onder voorwaarden' de nieuwe crisismanager bij Vitesse, zo schrijft de Gelderlander. Van der Kraan vertrok onlangs als algemeen directeur bij FC Twente en gaat de Arnhemmers helpen in een adviserende rol.

Vitesse was op zoek naar een nieuwe crisismanager door het vertrek van algemeen directeur Peter Rovers. Laatstgenoemde verlaat de nummer voorlaatst van de Eredivisie op 1 april. Van der Kraan kwam al snel in beeld en werd voorgedragen door commissaris Peter van Bussel.

Van der Kraan heeft een bewezen staat van dienst. Zo hielp hij verschillende clubs uit crises en was hij ook al eens werkzaam bij Vitesse. Tussen 2004 en 2012 hielp hij de Arnhemmers al eens van de ondergang.

Na het vertrek van Karel Aalbers in 2000 rezen de schulden van Vitesse tot grote hoogte. Middels een grootscheepse reddingsactie van Van der Kraan kon de club blijven voortbestaan. In 2012 vertrok hij na een conflict met toenmalig eigenaar Merab Zjordania.

Na zijn dienstverband bij Vitesse ging Van der Kraan aan de slag als extern adviseur bij Fortuna Sittard en als algemeen directeur bij FC Den Bosch. In het seizoen 2018/19 besloot hij over te stappen naar FC Twente.

Van der Kraan wordt door zijn ruime ervaring gezien als iemand die op korte termijn de rijen weer kan sluiten bij Vitesse. De zeventigjarige Brabander moet samen met een nog op te richten managementteam de crisis te lijf gaan in Arnhem.

Belangrijkste klus voor Van der Kraan lijkt het redden van de proflicentie. De Arnhemmers zagen onlangs de overname voor de Amerikaan Coley Parrey worden afgekeurd door de licentiecommissie van de KNVB.

Daarnaast loopt er nog een onderzoek naar de Russische invloeden uit het verleden. Wanneer wordt bewezen dat Roman Abramovitsj in het verleden directe betrokkenheid heeft gehad binnen de club kan dat tot grote problemen leiden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vitesse is een iconische club, maar daar zijn er wel meer van geweest. Met de nadruk op "geweest". Jaren boven de stand geleefd, en een totaal gebrek aan kapitaal op het veld. In die zin is het veel erger dan bij Twente destijds, dat tenminste nog voor miljoenen aan spelers kon slijten. Vitesse heeft nu kunnen vangen voor Manhoef, maar verder? Tsja. Ook met een vent van 70 als "crisismanager" gaat het hem niet worden hoor.

19 maart 2024 om 07:37

Als Vitesse zijnde is het te hopen dat ze die Hadj voor een prikkie definitief kunnen overnemen en hem daarna kunnen doorverkopen. Kijken of Kozlowski nog een jaar te huren valt, en hopen dat Pröpper weer fit is en van waarde kan zijn, vul dat team aan met jonge jongens als de Regt, Oroz, Visser, Mazilu & Egbrings. En de ervaring van van Ginkel & Pröpper. Proberen om Meulensteen, Pinto, Domgjomi, Boutrah, Isimat & Boutrah te slijten. Dan kijken voor wat goedkope buitenkansjes/huur opties zoals bijvoorbeeld jonge jongens zoals Hlynsson, Misehouy, Sauer en Sambo om te huren. En eventueel 2 á 3 transfervrije oudere rotten die het team van de nodige ervaring kunnen voorzien. Alleen zou ik niet weten welke ervaren transfervrije jongens met kwaliteit er op zitten te wachten om bij Vitesse in te springen momenteel.

19 maart 2024 om 07:53

Je noemt een hoop goede dingen Patrick. Eerlijk gezegd ben ik niet heel erg bekend met de kwaliteiten van de jonge jongens die je noemt, maar van Ginkel en Pröpper zijn toch zo passé als wat? Van Ginkel ineffectief en ruwweg een derde van bet seizoen afwezig geweest, Pröpper met zwaar blessureleed en ook 32 inmiddels. Hadj is wel veelbelovend inderdaad. De huuropties die je noemt vind ik niet realistisch. Al die spelers zullen bij een vertrek het oog hebben op een definitieve transfer. Sambo zal niet zitten wachten op een jaar degradatievoetbal, die heeft vorig jaar veel beter dan dat al laten zien bij Sparta. Sauer zal zijn geluk willen beproeven bij Feyenoord komend jaar als er meer vleugelspelers afscheid nemen. Hlynsson gaat echt niet meer weg op huurbasis, die is nota bene basisspeler inmiddels bij Ajax. Misehouy, wie weet.

De kern is dit, echter: we kunnen heel leuk denken aan dit soort opties, maar die zijn allemaal gestaafd op het idee dat Vitesse komend seizoen in de Eredivisie speelt. Doen ze dat niet, dan gaat Hadj niet komen, Kozlowski niet, Misehouy niet. Jeugdig talent zal eieren voor hun geld kiezen. Misschien zullen ze wel moeten, want degradatie zou wel eens de ontbinding van de organisatie kunnen betekenen.

19 maart 2024 om 08:48

De bezem zal deze zomer flink door de selectie gaan en dat is maar goed ook. Het contract van grootverdieners zoals van Ginkel, Isimat en Domgjoni verlopen deze zomer en uiteraard zullen de huurlingen (waarvan een aantal echt geen meerwaarde hebben) weer teruggaan naar hun eigen club. Hadj Moussa overnemen voor een prikkie gaat echt niet gebeuren. Deze jongen heeft zich binnen een paar weken al in de kijker gespeeld bij een aantal grotere clubs en zal zelf deze stap ongetwijfeld willen maken.

Het lijkt mij veel verstandiger om in te zetten op de jeugd. Jongens zoals van Zwam, Altena, Tielemans, Jonathans, de Regt en Visser. Geef ze de kans om te ontwikkelen. Alleen op deze manier ga je vermogen creeren op het veld. Niet door weer een bus met huurspelers op te halen.

Het zal tijd kosten om het opnieuw op te bouwen en we zullen daarom ook niet meteen weer terugkeren naar de Eredivisie. Het belangrijkste is nu dat we blijven bestaan en dat er gezond beleid gevoerd gaat worden. Een goed fundament is nodig om te kunnen bouwen.

Voor ons samen met Streuer en Jans absoluut een boegbeeld voor de 'wederopstanding'. Heeft ontzettend belangrijk werk geleverd en onze club weer uit het slop getrokken. Voor Vitesse de juiste man, maar of het überhaupt nog te redden is..

19 maart 2024 om 07:40

Toch zijn Vitesse en Twente in heel veel opzichten niet met elkaar te vergelijken. Dit vraagt wel een iets andere aanpak.

19 maart 2024 om 12:45

Eerst moet de club overgenomen worden door het Gelredome. Van de Kraan als adviseur samen met Streuer. Dan is dan kans groot dat van de Brom volgend jaar trainer wordt. Sturing weer in een andere rol. Clubmensen zoals hofs, Theo, van der Gouw behouden. Misschien Schaars maar een naar Arnhem halen. Sponsoren uit de regio zoals Cleanmat meer betrekken bij de club. Dan kan er echt wel weer iets moois ontstaan.

Moet toch heerlijk zijn om crisismanager te zijn.
Je komt binnen in een organisatie waar alles bagger is. Je ruimt op, stuurt mensen weg en stelt anderen aan en wordt dan als held neergezet. Premie meepakken en door.

19 maart 2024 om 08:50

Wat is daar dan precies zo heerlijk aan? Je werkt vanuit een nagenoeg kansloze positie onder hoge druk. Klinkt niet bepaald als een heerlijke functie toch?

19 maart 2024 om 09:01

Ik zelf werk toch liever in een omgeving waar het prettig werken is en waar de sfeer goed is. Volgens mij vinden de meeste mensen het wegsturen van mensen één van de moeilijkste taken van een leidinggevende functie. Als je daar allemaal immuun voor bent, dan kan het vast een heerlijk baantje zijn.

Met de billen bloot, eigen schuld dikke bult. Het vervelende is dat je als supporter machteloos erbij staat en niks kan doen tot het te laat is… Laat ze nu ook maar bewijzen dat er banden zijn geweest met Abramovitsj, dan krijgen we 20 punten aftrek, we degraderen toch wel. De gifbeker moet helemaal leeg, en terecht. Vanaf dat moment zitten we in een heel ander scenario. Ik weet in ieder geval dat er inmiddels genoeg mensen om Vitesse heen staan die die club niet zomaar laten omvallen, ook niet bij degradatie. Deze mensen willen echter wel een stukje duidelijkheid voordat ze gaan helpen. Die duidelijkheid krijgen ze niet van een directeur die per 1 april opstapt. Onder v/d Kraan zal er meer duidelijkheid komen. Persoonlijk heb ik mij al bij degradatie neergelegd en voel ik er veel voor om vanuit de KKD weer een club met eigen identiteit te zien opbloeien. Ook al promoveren we niet zomaar, dat weet ik ook wel. Maar dan staat er misschien wel weer een club waar we trots op kunnen zijn, net als vroeger voor al die grootheidswaanzin.

19 maart 2024 om 12:53

Jammer dat ik geen groen randje kan geven. Topreactie die hout snijdt. Ik vond Vitesse op monnikenhuize het echte Vitesse en had altijd veel sympathie voor die club.

Dit is een geweldig vakman. Jammer, dit betekent ook dat hij die adviserende rol voor Twente niet meer gaat vervullen natuurlijk. Ik ben wel benieuwd, als iemand Vitesse financieel kan helpen is hij het wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren