Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse moet serieus vrezen voor absoluut doemscenario na nieuwe tik op de kin

Laatste update:

Vitesse zal de laatste drie wedstrijden van het seizoen alle zeilen bij moeten zetten om niet op de zestiende plaats in de Eredivisie te eindigen. De Arnhemmers verloren met 2-0 bij Fortuna Sittard, zien zo een directe concurrent definitief afstand nemen en staan nog steeds maar drie punten boven de degradatiestreep. Paul Gladon en Umaro Embaló scoorden voor de Limburgers, die zo goed als zeker zijn van lijfsbehoud.

Het ging bij Fortuna de afgelopen weken vaak over Burak Yilmaz en dan vooral de afwezigheid van de Turk. Er gaan geruchten over een naderende aanstelling als assistent-trainer bij het Turkse nationale elftal en dat de spits ook voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse ontbrak, voedt die geruchten alleen maar. Phillip Cocu, de trainer van Vitesse, heeft niet met dat soort excessen te maken. Hij kiest voor dezelfde elf spelers die vorige week nog met 0-0 gelijkspeelden tegen Excelsior, maar die wedstrijd ruim hadden moeten winnen.

In dat duel stapelden de Arnhemmers de kansen opeen, maar daar was in Sittard niets van te zien. Er viel weinig te genieten in de openingsfase, totdat Maximilian Wittek maar eens uithaalde. De poeier van de Duitser was schitterend en had een doelpunt verdiend, maar spatte op de lat uiteen. In het restant van de eerste helft liet ook Fortuna zich zien en waren vooral Embaló en Nenad Bistrovic actief. Zij vonden echter de vuisten van Kjell Scherpen.

De doelman van Vitesse was aan het begin van de tweede helft kansloos op een kopbal van Gladon. De spits was voor zijn mannetje gekropen en knikte een voorzet vanaf rechts van Ivo Pinto prima tegen de touwen: 1-0. Een kwartier voor tijd verdubbelde de formatie uit Sittard de marge. Embaló brak uit op links en verraste Scherpen met een hard schot in de korte hoek. Met die 2-0 op zak deed Fortuna het rustig aan en liet het Vitesse komen. Die ploeg kon echter geen potten meer breken en dus kwam er, mede dankzij een aantal goede saves van Ivor Pandur, geen verandering meer in de stand.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3228318887
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Go Ahead Eagles32111011343
9Sparta Rotterdam3212713143
10sc Heerenveen3210715-1437
11Fortuna Sittard329914-1936
12PEC Zwolle319814-1635
13Almere City FC3271312-2034
14Heracles Almelo329518-2932
15RKC Waalwijk327718-1628
16Excelsior3151115-2026
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Guth kan niet voetballen, maar heeft ongeveer 683 ballen weggewerkt. In mijn ogen MOTM. Hopelijk volgend jaar wat meer Limburgers of überhaupt Nederlanders bij Fortuna.

7 mei 2023 om 19:58

Daar hoopt iedereen wel op, al is het lastig in de regio. Het talent dat er is, wordt relatief snel weggehaald als ze écht goed zijn. Of t Nederlanders zijn boeit me verder geen reet. We zouden ons eerder veel meer kunnen richten op de Belgische en Duitse markt. We zitten hier namelijk in een euregio.

7 mei 2023 om 21:20

Grappig dat je dat zegt. Wanneer er enkele Limburgse jongens doorbreken worden ze meteen opgekocht door de top. Kan Fortuna niks aan doen. Dat is het monopolie gerichte beleid wat de topteams voeren. Kijk naar Ruben van Bommel nu. Zo zijn er de afgelopen jaren wel meer langsgekomen.

8 mei 2023 om 12:15

Klopt dit zie je in veel regio's. Bij een Heerenveen komen nauwelijks friezen door, want als ze wat kunnen, zijn ze op hun 15e of 16e al weggeplukt door een Ajax of Psv. Fortuna zou wel over heel Nederland meer kunnen scouten in plaats van alleen maar buitenlanders. Of wat meer belgen/fransen

Buiten de eerste 25 min om een waardeloos Vitesse gezien.. en dan die drama Bialek brengen weer, cocu snapt er maar bar weinig van.

7 mei 2023 om 21:54

Cocu zei dat hij zijn spelers niks kwalijk kon nemen....Hij vergat te zeggen dat hij zichzelf wel e.e.a. kwalijk kon nemen.

Het is wel flink spannend daar onderin. Er zijn nog 5 ploegen in de race voor die 16de plek, want ook Fortuna staat maar 4 punten boven die streep. Het moet wel gek lopen, maar ik meende dat Heracles vorig seizoen ook nog degradeerde met meer punten voorsprong richting het laatste deel van de competitie. Als het allemaal tegenzit, kan het zomaar gebeuren.

Hoe dan ook verwacht ik niet dat Vitesse en Fortuna nog echt in gevaar komen. De ploegen daaronder zie ik minder punten pakken dan die twee en in de tweede seizoenshelft is er bij die twee ploegen in ieder geval sprake van een stijgende lijn. Ik denk dat het gaat om Volendam, Emmen en Excelsior.

7 mei 2023 om 18:52

Zeven punten voor. Gebruik teletekst . Vrijwel veilig. Gezien Emmen zijn programma en Volendam en Excelsior die nog tegen elkaar spelen.

7 mei 2023 om 18:54

Oeps, mijn fout. Ja, Fortuna is dus inderdaad wel veilig. Dat gaat niet meer fout. Het zou ook niet terecht zijn als ze zouden degraderen. Emmen, Volendam en Excelsior zijn gewoon een stuk minder, evenals Groningen en Cambuur.

7 mei 2023 om 19:09

Zeker niet. Paar weken terug nog meedoen voor de Europese plekken. Ik vind het apart hoe espn ons vaak neerzet. Zeker die dombo van een Maaskant.

Onverdiend gewonnen. Maar ook zo effectief. Jammer dat de arbitrage de wedstrijden ontsierd met vreemde beslissingen. Vreemde kaarten voor Guth, Siovas en Flamingo. En Meulensteen komt met twee grove tackles in de eerste helft, waarvan de tweede zelfs direct rood kan zijn. En hij eindigt de wedstrijd zonder kaart. En het naar de keel grijpen van isimat ook zonder kaart. Lindhout...

Zonder te dollen. Ik zie een degradatie nog echt gebeuren ook op deze manier. Moeten nog tegen Cambuur, Groningen en Feyenoord.
Tegen Feyenoord gaan we sowieso verliezen, dat staat vast. Dan maar hopen dat we tegen een Cambuur en Groningen nog enigszins twee hele punten kunnen pakken. Ik zie ons oprecht niet eens winnen tegen bijvoorbeeld Almere City hoor in deze staat. Het is echt letterlijk om te janken! Cocu met z'n 'prestatievoetbal'. Leuk allemaal, maar WAAR zijn die zogenaamde 'prestaties' dan? Als we zelfs, niet stom bedoeld overigens, tegen clubs als Fortuna en GAE gewoon moeite hebben en zelfs verliezen. Je hoeft met dit materiaal echt geen top 5 5e halen, maar kom op! Linkerrijtje zou echt te doen moeten zijn hoor. Het is schandalig hoe slecht er wordt gespeeld. Wel grappig dat toevallig de TWEE potten dat Cocu ziek thuis was, werden gewonnen met prima voetbal en strijd. Leuk voor Cocu dat hij bij PSV het voor elkaar heeft gekregen om met 'prestatievoetbal' kampioen te worden, maar bij Vitesse werkt dit gewoon totaal niet!

Volgend jaar dan maar KKD.. Ook interessant, denk ik..

7 mei 2023 om 19:06

Zowel Groningen als Cambuur spelen helemaal nergens meer om. Ik denk dat dat mentaal wel wat met ze doet.

7 mei 2023 om 19:18

Fey ook niet, zijn al kampioen dan

7 mei 2023 om 19:20

Je denigrerende houding heeft de realiteit nog niet ingehaald.

7 mei 2023 om 19:23

Tegen Excelsior meer kansen gecreëerd dan tegen Eagles. Tegen Eagles zit het dan mee dat je scoort uit standaardsituaties. Ze hebben gewoon extreem veel moeite om veld goals te maken.

Het word niet spannend onderin. Emmen gaat namelijk geen punt meer pakken dus het is al gespeeld. Emmen moet nacompetitie spelen en dan zal de vorm van de dag bepalen of ze in de eredivisie mogen blijven of niet.

7 mei 2023 om 19:19

Zon glazen bol is wel handig voor de TOTO lijkt mij. Zeker met Heracles in het achterhoofd.

7 mei 2023 om 19:52

Hou op man. Emmen wint gewoon van Feyenoord hoor! Twee vingers in de neus.

8 mei 2023 om 07:11

@tijger-wit, maar dan moet excelsior nog wel punten gaan pakken, want anders is emmen als nog gewoon veilig

8 mei 2023 om 12:17

Als je naar het programma van Excelsior kijkt, gaan die nog echt wel 1 puntje pakken. Thuis zijn ze ook aardig sterk. Emmen waarschijnlijk geen enkele meer.

8 mei 2023 om 13:43

excelsior moet nog tegen heerenveen, die vol voor playoffs europees voetbal spelen, een tussendoortje tegen fortuna, waar misschien wat te halen valt maar die redelijk spelen, en dan nog uit naar volendam die ook nog niet veilig zijn en er dus vol voor moeten gaan.
Emmen moet inderdaad naar az die nog ergens voor spelen, maar dat is wel tussen 2 halve finales in, daarna tegen kampioen feyenoord (die dus wat spelers zullen laten rouleren) en daarna nog tegen utrecht, waar emmen een redelijk goede trackrecord tegen heeft, en utrecht is zich dan al aan het opmaken voor de playoffs en dus spelers die op scherp staan of vermoeid zijn zullen sparen, nee dit is nog niet gespeeld hoor.

Vitesse mag toch tegen Cambuur en Groningen, en de laatste dag regen een Feyenoord wat nergens meer voor speelt.

Je kan je toch niet voorstellen dat die met een voorsprong van tot drie punten. Minder punten gaan pakken deze reeks dan Emmen, Volendam en Excelsior.

Vitesse is wel veilig.

Ik zeg gooi Chris van de Weerden & Theo weer voor de groep. De 2 wedstrijden onder hun speelden we het beste voetbal van het seizoen. Man wat ben ik klaar met Cocu, slappe zakkenvoetbal met 0 pit, aanvalsdrang en tempo.

Vitesse was echt dramatisch vandaag. Fortuna speelde weer ouderwets statisch en zonder idee in de eerste helft. Tweede helft was wel wat beter. Prima goaltje van Gladon en weer een flater van die lange slungel bij Vitesse onder de lat. Wat is dat een keeper van niks zeg!

Overigens heeft Vitesse niet zo'n slecht materiaal, ze scoren gewoon heel moeilijk. Gezien het programma van zo'n Emmen gaat Vitesse het natuurlijk makkelijk redden. Ook al winnen ze geen wedstrijd meer.

Ah joh. Een gelijkspel is een beter beeld van de wedstrijd.
Vitesse kan beter natuurlijk, maar vandaag zeker niet de mindere.

Vitesse speelt nu alleen nog tegen kandidaten die nergens meer voor voetballen. Groningen, Cambuur en Feyenoord als laatst. Hier pakken ze toch wel een paar punten. Minder dan 4 kan ik mij bijna niet voorstellen.

Op papier heeft Excelsior misschien de makkelijkste tegenstanders, maar die spelen allemaal nog ergens voor. Ik denk dat Excelsior uit eindelijk 16de wordt op doelsaldo.

Qua programma zit het voor Vitesse eigenlijk niet heel erg meer tegen..
Tegen Groningen & Cambuur die al zeker zijn van degredatie, en vervolgens Feyenoord die al kampioen is.. Die spelen alle 3 nergens meer voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren