Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse incasseert keiharde tik na flinke verliespartij in Gelderse Derby

Laatste update:

Nog een jaar Vitesse in de Eredivisie lijkt behoorlijk onwaarschijnlijk. De Arnhemmers wisten zondag ook in de Gelderse Derby geen resultaat te behalen. NEC Nijmegen legde de thuisploeg in het tweede bedrijf, via knappe goals van Mees Hoedemakers en Sontje Hansen (2x), over de knie: 0-3.

Bij Vitesse ontbrak smaakmaker Anis Hadj-Moussa in de basisopstelling. De Algerijn, die eerder deze week een transfer naar Feyenoord afdwong, had last van zijn maag en voelde zich te zwak om te spelen. Thomas Buitink nam zijn plek in. Aan de kant van NEC werd Lars Olden Larsen een basisplek toebedeeld.

In een wat tamme eerste helft was Vitesse de betere partij. Aangemoedigd door de fans in het Gelredome opende een energiek Vitesse de aanval op de aastsrivaal. Jasper Cillessen was in de beginfase de grote sta-in-de-weg voor de Arnhemmers. De Oranje-international hield zijn ploeg met drie reddingen in korte tijd op de been.

De grootste kans in het eerste bedrijf was voor Paxten Aaronson. De Amerikaan profiteerde van wat slordigheid achterin bij de Nijmegenaren en ging voor eigen succes, waar Buitink de bal bij de tweede paal maar wat graag had ontvangen: naast.

In de tweede 45 minuten veranderde het spelbeeld weinig. De ploeg van Edward Sturing had nog steeds veelvuldig de bal en kwam bij vlagen tot goed uitgespeelde kansen. Zo combineerde Vitesse vlot aan de rechterkant van het veld, waar Carlens Arcus met een strak passje Aaronson bediende. De Amerikaan prikte de bal alleen niet zuiver of hard genoeg om Cillessen te verrassen.

Aan de andere kant noteerde NEC enkele minuten later haar grootste kans van de wedstrijd. Hoedemakers legde de bal na een prima dribbel hard voor bij de eerste paal, waar Rober González er zo tegen aan kon lopen. Zijn poging ketste af op de handschoenen van Eloy Room.

Diezelfde Room moest vijf minuten later toch vissen. Met een hele fijne aanname en controle speelde Hoedemakers zichzelf vrij en lanceerde hij zichzelf recht op Room af. De controleur vuurde onberispelijk binnen en zette NEC zo op een enigszins onverdiende 0-1 voorsprong.

Met nog tien minuten op de klok besliste Sontje Hansen de wedstrijd in Nijmegens voordeel. De vleugelaanvaller dribbelde eenvoudig naar binnen en schoot de bal op werkelijk fantastische wijze in de kruising: 0-2. Tegen het eind van de wedstrijd werd het duel ontsierd door enkele gefrustreerde Vitesse-supporters, die vuurwerk op het veld gooiden en elkaar ten lijf gingen. Ook een clubje NEC-supporters, die zich ergens op het thuisvak had genesteld, zorgde voor onrust.

Na een tijdelijke staking werd het duel uitgespeeld, maar werd het alleen maar erger voor de geplaagde thuisploeg. Hansen promoveerde een inworp tot doelpunt en tekende zo voor zijn tweede treffer: 0-3. Dat D'Leanu Arts de wedstrijd namens NEC volmaakte, was gelukkig te noemen. De vleugelverdediger ging keihard door op Ramon Hendriks, maar kwam weg met geel.

Zo wordt lijfsbehoud een vrijwel onmogelijke opgave voor Vitesse, met duels tegen onder meer PSV en Ajax nog in het verschiet. NEC kan rustig afwachten wat Feyenoord doet tegen Ajax. Bij puntenverlies van de Amsterdammers neemt het de vijfde plek definitief over.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat heel lelijk worden voor Vitesse in Eindhoven volgende week...

7 april 2024 om 14:12

Ja dat kan je beter zakelijk afdoen op deze manier.

Meer vechtlust op de tribune dan op het veld. Schandalig slechte vertoning en een team met 0 veerkracht. Geloof totaal verdwenen na de 0-1. Dit is wel klaar nu.

7 april 2024 om 14:14

Mwoa, aan de vechtlust lag het niet. Vitesse blijkt gewoon te staan waar ze horen te staan.

7 april 2024 om 14:22

Ze gingen er wel voor, maar er zit gewoon geen kwaliteit in. Voetbalen aardig tot aan de zestien nu, maar echt grote kansen creëren zit er gewoon niet in. Mentaal is het ook gewoon heel zwak, minste of geringste tegenslag en het stort in als een kaartenhuis. Dat is helaas het hele seizoen al het geval.

7 april 2024 om 14:51

Jullie missen ook echt een afmaker, dat kost jullie ook de kop dit seizoen.

7 april 2024 om 15:08

Ook dat, maar er zit ook te weinig creativiteit in dit team. Met de komst van Aaronsen en Hadj Moussa zit er wel wat meer creativiteit in, maar nog te weinig. Het zit er aardig uit tot de zestien, maar dan houdt het op.

Alleen nederigheid past hier nog...😥

Dit word wel heel pittig voor Vitesse…. Paar jaar geleden nog subtop en nu waarschijnlijk degraderen. Hopen dat de club blijft bestaan en dat ze net als Twente snel weer terugkomen, maar dat zal lastig zat worden ben ik bang voor.

Als het tegenzit, zit ook alles tegen helaas. Bent 65 minuten lang vele malen beter en uit het niets valt er ineens een doelpunt. Vanaf dat moment weet je al dat het gedaan is en dan schiet Hansen nog een weergaloze bal in de kruising vanaf 18 meter. Tja…

Overigens mag Ruperti ook wel z’n virtuele fluit inleveren. Hoe kan je hier in godsnaam geen rood voor geven? Dit gast staat vol op de enkel. Geen twijfel mogelijk.

7 april 2024 om 14:15

Klopt maar jullie hadden de scheids niet tegen hoor , jullie 0 gele kaarten. Anders hadden jullie 3-0 verloren van 10 man

7 april 2024 om 14:18

Ik vond eerlijk gezegd de scheids sowieso slecht. Hij liet heel veel gaan, wat ik bij derby’s vaak wel aanmoedig. Alleen hierbij allebei de kanten op gewoon overduidelijke overtredingen laten gaan.

Overigens wel een gele kaart voor Aaronsen, welke ik dan juist weer geen gele kaart vond.

7 april 2024 om 14:22

Hij liet te veel gaan idd , NEC had idd gewoon rood moeten hebben. Succes nog de laatste potten, hopelijk blijven jullie erin en hebben we nog een derby

7 april 2024 om 14:24

Nou dat zie ik niet gebeuren. Zes punten? Zou niet kunnen zien tegen wie. De wedstrijden tegen wie het had gekund, hebben we al gehad. Deze pot bijvoorbeeld, maar hiervoor ook tegen Almere, RKC, Volendam bijvoorbeeld. Waren de betere elke keer, maar laten het liggen omdat we gewoon niet genoeg kunnen creëren.

7 april 2024 om 14:30

Je weet maar nooit , hoop houden !

Schrikbarend hoe slecht de scheidsrechters zijn. Hoe krijgen zowel de scheidsrechter als de VAR het voor elkaar om hier geen rood voor te trekken?

Wat een blinde zeg die VAR Ruperti, Arts had dieprood moeten krijgen, schopt bewust enkel bijna doormidden

Ongelofelijk domme provocerende reactie van Hansen. Zo’n idioot moeten ze gewoon schorsen.

7 april 2024 om 14:17

Daarentegen mogen supporters natuurlijk wel 90 minuten lang de meeste walgelijke dingen roepen naar spelers, ze moet niet huilen in Arnhem

7 april 2024 om 14:27

Beide fout. Hansen dient zich als prof te gedragen en mag blij zijn dat hij er met 1 keer geel vanaf komt. Ik snap de rivaliteit daar, maar NEC zou dit gedrag niet moeten belonen met hun foto en emoji op X.

7 april 2024 om 14:25

En dat terwijl de Vitesse-supporters nog zongen dat Hansen en zijn teamgenoten het beste branden. Onbegrijpelijk dat je na dergelijke lieve teksten zo reageert. Ik zou zeggen Hansen voor 8 wedstrijden schorsen en bijkans degene die dat zongen nog aanmelden voor het Songfestival.

Maar om even serieus te zijn: nee het is niet slim, eigenlijk gewoon een beetje dom. Maar kan wel begrijpen dat er flink wat frustratie loskomt na zo'n 0-2.

7 april 2024 om 14:43

Ja ik ben het hiermee eens hansen schorsen en vitesse .... oh wacht !!!

Ja lalala nooit meer naar Arnhem!!!!!

7 april 2024 om 19:52

Laten we het anders is even over die kale bij Chery en de incapabele stewards die er bij stonden te kijken en niet ingrepen.

Continu maar alles naar je hoofd geslingerd krijgen door individuen die denken dat er 0,0 consequenties aan vast zitten, maar o wee als ze een keer reageren.

Eerste 65 min heer en meester, goeie sfeer op de tribune en daarna dit.. dat doet pijn.

Als je in een derby thuis zo pover voor de dag komt als spelersgroep dan heb je echt geen idee waar je voor voetbalt. Zeker richting slotfase is een monsterscore voor NEC uitgebleven. Het lot lijkt me nu al wel bezegeld.

Die provocaties van de Nec kant raken kant noch wal en getuigd van weinig respect voor deze degradatie kandidaat vitesse .ver beneden peil. Van Nec.

7 april 2024 om 14:42

Hou alsjeblieft op zeg, als er iets van ‘weinig respect’ getuigt is het wel het weren van uitsupporters op initiatief van Vitesse(!) wat ertoe leidde zij in een stadion met alleen Vitesse-supporters konden spelen (zal niet de inzet zijn geweest maar het kwam ze natuurlijk ook niet slecht uit). 800 fans die deze mooie overwinning nu niet met de spelers kunnen vieren terwijl ze er 0,0 schuld aan hadden.

7 april 2024 om 14:58

Dat is uiteraard verpest door maar 0,1% van de “fans”. De overige 99,9% (en na mijn idee enige echte fans) komt met goede intenties naar het stadion en hoopt op een sportieve wedstrijd zonder gezeik. Voor iedereen mooier als de uitfans welkom zijn. Ik baalde enorm van dit besluit, maar veiligheid is belangrijker.

Over de wedstrijd: Gefeliciteerd met de overwinning! Het zag er 65 minuten naar uit dat het onze kant op zou vallen, maar voorin bij nec loopt wel kwaliteit.

Hopelijk komt er ooit nog een derby. Ik neem aan dat je dat ook hoopt.

7 april 2024 om 15:30

Wat heb je aan een derby waar je niet eens heen mag als uitspelende ploeg? Als je daar alleen mag komen als het wel goed gaat met de thuisclub, dan heb ik liever een club als NAC, Groningen of Willem 2.

Ben het overigens met je eens dat de meeste supporters ongetwijfeld goedwillend zijn en heb respect voor de grote aantallen supporters die de club juist nu hebben ondersteund. Vandaag hebben ze NEC echter gewoon een kunstje willen flikken onder het mom van veiligheid en dat is net zo kleinzerig als het weren van Twentesupporters omdat die exact hetzelfde grapje maken als Vitessesupporters een paar jaar daarvoor.

7 april 2024 om 20:04

Welke provocaties? Het juichen na een doelpunt? Of het reageren als er voor de zoveelste keer iets naar je wordt geroepen? Of bedoel je gewoon blij zijn met een 0-3 overwinning op je rivaal en de vijfde plek?

Waarom zou Vitesse ons respect verdienen? Ik gun geen enkele supporter een dergelijke situatie, maar de manier waarop Vitesse geleid is en de manier waarop is omgegaan met uitfans verdient 0,0 respect.

Wat een slechte pot en toch 0-3. Scheidsrechter zelfde niveau als Vitesse, wat een paupervolk daar zeg. Voor de trouwe supporters veel sterkte! Wel jammer dat je dit als speler niet kunt vieren met de uitfans die er altijd in grote getalen bij zijn

Een ongelooflijk slecht en slap NEC gezien en een Vitesse dat veel meer wil had om te winnen en er alles aan deed maar gewoon niet beter kan.

Heb me oprecht nog nooit zo geërgerd in een wedstrijd die je met 0-3 wint, maar uiteindelijk natuurlijk wel lekker om zo (onverdiend) de rivaal waarschijnlijk de definitieve nekslag te geven.

7 april 2024 om 20:35

Tot de 60ste minuut was het inderdaad niet om aan te gluren, maar na het inbrengen van Hansen kwam er wat meer voetbal in de ploeg. De 0-1 komt wat gelukkig en zorgt eigenlijk direct voor een mentale klap waar je optimaal vervolgens van profiteert.

Een slechte pot tegen een laagvlieger. We hebben deze in het verleden ook vaak genoeg verloren. Sterker nog, in eigen huis hadden we het beste van het spel tegen Vitesse en stond je met lege handen.

Na vandaag is het nut van de VAR weer eens in een kwaad daglicht geplaatst , een duidelijke rode kaart missen . Zulke mensen moeten ze uit hun functie zetten en op zaterdag/zondag 6 klasse laten fluiten. Verder terecht mocht Vitesse degraderen.

7 april 2024 om 14:19

Het is opmerkelijk genoeg vaak Ruperti die dat voor elkaar krijgt. Capabele arbitrage is ingewikkeld te vinden.

Kan iemand mij misschien uitleggen hoezo het stadion niet helemaal vol zat? Leek mij juist dat er vandaag veel fans zouden komen. (Lag dit aan de fans zelf of Vitesse/KNVB/Gemeente?)

7 april 2024 om 14:20

Er zitten vrij strikte restricties aan het komen bij deze wedstrijd. Je hebt een fankaart nodig en je moet minimaal een X aantal thuiswedstrijden bezocht hebben om een kaart te mogen kopen.

7 april 2024 om 20:37

Het had ook te maken met het feit dat de verkoop stil was gelegd om te voorkomen dat NEC-fans kaarten zouden kopen voor thuisvakken, toch?

Dit na het besluit van Vitesse en Arnhem om uitfans te weren.

En die Ruperti moeten ze gelijk ontslaan bij de KNVB, want die heeft zijn eigen regels gemaakt😂

Moet Hansen geen rood krijgen? Geel voor shirt uittrekken en geel voor provoceren? Scoor je zo’n mooie goal ga je je zo gedragen… Toont weinig intelligentie

Sontje Hansen

Verder echt een ontzettend slecht eerste uur van NEC maar uiteindelijk door drie flitsen win je hem 'gewoon'. Wel het gevoel dat dit wel eens de laatste derby in hele lange tijd kan zijn, maar aangezien er in Arnhem een sport van wordt gemaakt om NEC-supporters te weren kan ik er ook niet heel rauwig om zijn. Zonder uitfans is zo'n wedstrijd eigenlijk gewoon morsdood en kan die beter in stilte sterven.

Vitesse is een Erediviedivisiewaardige club, maar man, wat een drama is dit zeg! Dit verdient het ook niet om op het hoogste niveau te voetballen. Hopelijk weten ze volgend jaar weer wat winnen is. Maar dan wel in de KKD. Doeiiii

7 april 2024 om 19:56

Dit jaar bewijst Vitesse op meerdere facetten geen Eredivisiewaardige club te zijn.

Het spel valt helemaal niet tegen, moet ik bekennen, maar zodra de 16 in zicht is, stokt de motor. Tja, dan ga je het niet redden.

Buiten het veld is daarnaast verschrikkelijk gevoerd en nu is het dweilen met de kraan open. Het dieptepunt is toch wel het feit dat er 800 kaarten worden verkocht aan NEC-fans en dat vervolgens de keutel wordt ingetrokken, omdat de club op omvallen staat. “Wij ontvangen alleen uitsupporters van de rivaal als we een lekker seizoen draaien” - Nee, dat is in mijn ogen allesbehalve Eredivisie-waardig.

Het doek is nu wel gevallen, maar wat een slechte pot van onze kant... eerste helft zeker niet de beste.. 2e helft beide niet goed geen hele grote kansen.. en dan gelukkig komen er toch wat ruimtes waar we gebruik van konden maken.. vites had t achterin gewoon goed staan deze pot en waren feller dan NEC.. desondanks voelt hij wel heeeel lekker!!

Degradatie van Vitesse lijkt mij nu wel een voldongen feit met nog 5 wedstrijden te gaan waaronder 3 uitwedstrijden naar PSV, Utrecht en Heerenveen. Het is voor Vitesse te hopen dat PSV zich onder andere uit respect voor ex-spelers Van Ginkel en Isimat-Mirin volgende week inhoudt en na 3-0 het gas eraf haalt.

7 april 2024 om 15:15

Vind je medelijden tonen een vorm van respect tonen dan? Ik vind dat namelijk het tegenovergestelde

7 april 2024 om 15:24

Het één sluit het ander niet uit volgens mij maar misschien ziet U na 3-0 bij rust liever een 7-0 of hogere eindstand op het bord. Als PSV supporter heb ik natuurlijk geen enkele moeite met een grote zege want ik zie natuurlijk graag de 100 doelpunten vóór zo snel mogelijk bereikt worden.

7 april 2024 om 15:16

Ik denk inderdaad dat Peter Bosz aan de spelers vraagt om niet meer dan 1 doelpunt te maken uit respect voor Van Ginkel en Isimat Mirin.. Het zijn tenslotte PSV iconen van de bovenste plank.

7 april 2024 om 15:28

Als dat per speler is kom je nog aan 10-0 er vanuit gaande dat de doelman niet scoort. Maar zonder gekheid, Bosz zal dat niet vragen inderdaad want hij is sowieso nieuw bij PSV maar bij de spelers zal er toch ook wel gemakzucht in sluipen als de drie punten binnen zijn, Bosz zal dat proberen te voorkomen.

Voor mij een heerlijke middag. NEC wint en Feyenoord lijkt makkelijk te winnen.
We staan gewoon vijfde💪🏻
Vitesse was een stuk beter dan NEC en de overwinning is misschien niet terecht maar dat boeit niemand van NEC
Arts had rood moeten krijgen inderdaad maar dat zal wel het geluk van een topclub zijn dat die niet gegeven wordt hahaha
Hoop dat Vitesse een manier vindt te overleven in de KKD en ze over een aantal jaartjes weer een keer terug keren in de eredivisie
Wordt lastig omdat ze nog puntaftrek zouden krijgen en nu al 5 punten moeten inlopen om plat-off-shore te halen.

Oude voetbalwijsheid:
Als de ene partij de kansen niet afmaakt, dan scoort de tegenpartij. Zo ook vandaag.
Slechte pot van NEC, zeker het eerste uur, en geluk gehad dat er geen rode kaart gevallen is aan onze zijde, maar wel gewonnen, en dat is wat telt in de Gelderse clash.

Met oog op de bekerfinale deze wedstrijd zonder kleerscheuren doorstaan, en dat is wellicht net zo belangrijk.

Proficiat Nijmegen. Nu breekt er een mooie tijd aan voor jullie. Maak er een mooi feest van.

Wauw, NEC gaat Europa in!

7 april 2024 om 21:22

Tja, Vitesse dit seizoen... Maar als we Europa ingaan is dat, kijkend naar de afgelopen 10 jaar, echt een fenomenale prestatie en voor de fans onbeschrijfelijk mooi. We komen van zó ver!!! 🥹

Wat een verschrikkelijk eerste uur, maar wat een heerlijk resultaat. Cillessen, Sandler en Hoedemakers de enigen die hun niveau haalden. Hansen met een fantastische invalbeurt. Het is en blijft ontzettend jammer dat deze winst niet samen met 800 meegereisde fans gevierd kon worden. Het feest op het Goffertplein was in ieder geval genieten!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren