Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse huurt tweevoudig Bosnisch international mét optie tot koop

Laatste update:

Vitesse heeft zich versterkt met Saïd Hamulic, zo maken de Arnhemmers bekend via de officiële kanalen. De geboren Leiderdorper, die zijn interlands speelt voor Bosnië en Herzegovina, wordt voor een seizoen gehuurd van Toulouse. Vitesse heeft bij de onderhandelingen met de Franse bekerwinnaar een optie tot koop weten te bemachtigen.

Hamulic, kind van Bosnische ouders, begon zijn carrière in Nederland bij jeugdploegen van Alphense Boys, Go Ahead Eagles en Quick Boys. Een doorbraak in zijn geboorteland zat er niet direct in, waardoor hij opteerde voor een transfer naar het Litouwse DFK Dainava. Na verhuurperiodes aan het Bulgaarse Botev Plovdiv, het Litouwse FK Suduva en het Poolse Stal Mielec besloot laatstgenoemde ploeg hem in januari 2023 definitief over te nemen. Diezelfde transferperiode hapte Toulouse toe, dat 2,5 miljoen euro neerlegde voor de inmiddels tweevoudig Bosnisch international.

De spits kwam er in Toulouse echter amper aan te pas. De 22-jarige centrale aanvaller annex spits stond niet een keer aan de aftrap in de Ligue 1 of Coupe de France. Gezien de aanwezigheid van onder meer Thijs Dallinga, die over beide competities achttien keer doel trof, was dat niet geheel verrassend. Hamulic kwam uiteindelijk tot negen duels voor les Violets, waarin hij niet wist te scoren of tot een assist kwam. Wel maakte hij de winst van de Coupe de France van dichtbij mee, al kreeg hij in de finale tegen FC Nantes (1-5) geen speelminuten. Bij Vitesse hoopt Hamulic zich verder te ontwikkelen. “Ik had meteen al een goed gevoel bij Vitesse en dankzij de prettige gesprekken is dat gevoel alleen nog maar sterker geworden."

Hamulic laat tegenover de clubwebsite weten dat hij blij is om weer in Nederland te zijn. "Na een aantal jaren in het buitenland voelt dit als het juiste moment om mezelf te laten zien in de Eredivisie. Ik hoop mezelf verder te ontwikkelen bij Vitesse en met doelpunten en assists van waarde te zijn voor het team.” Vitesse kent een uitstekende dag, want eerder werd bekend dat Kacper Kozlowski langer voor de club behouden blijft. De negentienjarige Pool wordt voor het tweede seizoen op rij gehuurd van Brighton & Hove Albion, waar de middenvelder nog tot medio 2026 onder contract staat. In zijn eerste seizoen in Arnhem was hij in 30 wedstrijden goed voor 3 doelpunten en 5 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

@Vz dit verdiend een achtergrond verhaal.
Echt mooi als ik lees dat deze jongen niet in Nederland het betaalde voetbalde haalde en via clubs in polen nu in de Eredivisie speelt.

18 juli 2023 om 20:22

Je moet maar eens op deze jongen zoeken, maar als ik me goed herrinner is er al ooit een uitgebreid artikel geweest over hem op vz

Het is toch wel link wat Vitesse momenteel doet. Natuurlijk kunnen zij niet wachten op de KNVB en dat accountantsbureau dat aangesteld is om te helpen bij het onderzoek, maar dat de KNVB niet tevreden is, is wel duidelijk. Het duurt gewoon te lang en dat zegt wel wat. Volgens mij hebben ze inmiddels twee leningen lopen. Een van 10 miljoen en een nieuwe waarvan het bedrag niet bekend is. Als de geldstromen worden goedgekeurd is er natuurlijk niets aan de hand, maar je kunt de klok erop gelijkzetten dat die eigenaar z'n geld terug wil zien als de overname afketst. Dan zit je als club wel met de gebakken peren.

Betreft deze speler: Z'n cijfers in Polen waren wel goed vorig jaar, maar ik vind het moeilijk om in te schatten wat deze jongen kan. Vitesse kan wel aanvallende stootkracht gebruiken. Deze jongen zal aan salaris vast niet de wereld kosten, dus als hij het ook maar wat redelijk doet, is het al een goede deal.

19 juli 2023 om 11:19

Hoezo link? Je moet verder, en dat de KNVB nog langzamer zijn onderhand aan het worden dan de afhandeling door de Rijksoverheid van de Groningse aardbevingsschade terwijl de Common Group open kaart lijkt te spelen is belachelijk aan het worden.

Als je alles stil zou moeten leggen omdat de KNVB een stel derderangs paranoide amateurs zijn dan zit je nog meer in de problemen.

19 juli 2023 om 15:47

Als de geldstromen konden worden aangetoond, zou het niet zolang duren. We moeten niet gaan doen alsof ze het dossier bij de KNVB op een grote stapel gooien en het pas een half jaar later weer aanraken. Niet voor niets hebben ze vorige maand een accountantsbureau ingeschakeld om te helpen bij het onderzoek. Dat betekent dus dat de geldstromen nog steeds onduidelijk zijn.

Dat onderzoek duurt veel te lang, dat is onbegrijpelijk en eigenlijk langzamerhand onaanvaardbaar voor de gewone supporters zoals ik zelf en nog een stuk of 10000 of 15000. Die tasten volledig in het duister, wat je van buitenstaanders leest is allemaal speculeren. Intussen gaan de voorbereidingen gewoon door en dat ziet er hoopvol uit. Hopelijk ligt er wel een Plan B klaar.

19 juli 2023 om 15:47

Zo moeilijk is het niet. Het duurt zolang omdat de KNVB niet zeker is waar het geld vandaan komt. Was dat duidelijk, was de overname allang in kannen en kruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren