Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Vink ziet Ajax-talent en weet het zeker: ‘Dan gaat hij het eerste halen’

Zaterdag, 30 september 2023 om 07:10Wessel Antes • Laatste update: 07:50

Marciano Vink, analist van ESPN, denkt dat Gabriel Misehouy op korte termijn te bewonderen is in de hoofdmacht van Ajax. Dat zegt de voormalig Ajacied als tafelgast in Voetbalpraat. Vink is onder de indruk van Misehouy (18), die over een aflopend contract beschikt en nog niet debuteerde in het eerste elftal. Namens Jong Ajax staat de teller voor de rechtspoot op 39 officiële duels, waarin hij goed was voor 9 doelpunten en 3 assists

Vink denkt dat Misehouy binnen afzienbare tijd in het eerste van Ajax speelt. “Het grappige met Misehouy is dat iedereen in de jeugd al naar hem keek. Alle Ajax-watchers waren benieuwd hoe hij zich zou gaan ontwikkelen, hoe hij van de Youth League naar het eerste elftal zou gaan. Alleen daar is een kleine stagnatie in gekomen, mede ook omdat hij het zelf niet snel genoeg vindt gaan.”

De analist vindt dat de middenvelder zijn geduld moet bewaren. “Een beetje pas op de plaats maken, daar moet je ook mee om leren gaan”, aldus Vink. “Het is geen schande om dertig of veertig wedstrijden in een beloftenelftal te spelen alvorens je echt die stap naar het eerste elftal maakt. Maar als jongens als Silvano Vos en Mika Godts die stap wel maken, snap ik het ergens wel. Al was zijn reactie een beetje misplaatst.”

Vink ziet wel verbetering in het gedrag van Misehouy. “Je ziet langzaam dat er een bepaalde rust in hem daalt, waardoor hij ook beter gaat voetballen. Daardoor heeft hij ook meer oog voor zijn medespelers, in plaats van alleen dat egoïstische. Het begint langzaam weer te komen en als hij alles op orde heeft denk ik dat hij zeker in Ajax 1 kan spelen.” Misehouy zat onder Maurice Steijn pas een keer op de bank bij een wedstrijd van Ajax 1. In de uitwedstrijd bij FC Twente (3-1 nederlaag) kwam hij uiteindelijk niet binnen de lijnen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door leeuw58)

Ik verwacht Misehouy niet op korte termijn in de basis. Steijn zal zijn hachje willen redden. Dan zetten trainers doorgaans in op (meer) ervaren krachten en niet op de grilligheid van talenten.

30 september 2023 om 07:41

Als Steijn slim is doet hij dit juist wel.
Hetgeen wat het publiek wilt, je gaat meer waarde op het veld creëren en ook met een mix van Jong Ajax en een paar 1e elftal spelers moet je toch punten kunnen pakken.

Rulli
Rensch Sutalo Hato Sosa
Vos Taylor
Misehouy
Berghuis Brobbey Bergwijn

Dan heb je Kalokoh, van Axel Dongen, Godts, Hlynsson die je ook nog achter de hand hebt.

30 september 2023 om 08:20

Je moet nooit keuzes maken op basis van wat het publiek wil. Die reageren altijd uit emotie. Je gaat niet in je hele as van je team 3 pubers neerzetten. Vos en Taylor. Dan heb je dus weer geen enkele nr 6 in je elftal.

30 september 2023 om 08:46

Ga nou eerst beginnen met Bergwijn te laten banken. Daar
moet je Godts al neerzetten. Vos moet je op de plek van Taylor zetten en Mannsverk op de plek van Vos. Dan heb je een heel goed middenveld voor de toekomst.

Of je Brobbey moet laten staan? De jongen heeft alles, maar je hebt er tot op heden niks aan.

Sosa is in dit systeem ook een ?. Typische speler in een 5 mans verdediging net als Gaaei.

30 september 2023 om 09:14

@Soccerfan_1 haha en dit komt nota bene uit jouw mond. Jij, de onbetwiste leider van de Sven Sekte. Of is die inmiddels alweer opgedoekt?

30 september 2023 om 09:35

@4redondo, Mannsverk was met 2 voeten al niks. Nu zit er ook nog een voet in het gips

30 september 2023 om 09:36

Bergwijn definitief op de bank, onze "aanvoerder" voegt 0,0 toe.

30 september 2023 om 09:56

Mannsverk heeft 45 minuten gespeeld hem nu al afschrijven is echt lachwekkend.

30 september 2023 om 10:09

Steijn is verleden tijd. Nog wachten op de opvolger. Het is niet voor niets dat de TD wordt ontslagen voor iets waar de coach van wordt beschuldigd. Pierre heeft gelijk, Steijn is niet te vertrouwen!

30 september 2023 om 12:20

Jij hebt er een goede kijk op. Taylor banken. Voegt weinig toe en loopt vaak in de weg. Vergeet ook dat verdedigen ook een onderdeel van het middenvelder zijn is.

30 september 2023 om 07:41

Toch is die grilligheid iets wat Ajax wellicht goed zou kunnen gebruiken. Het eerste straalt niks uit en heeft een hevig gebrek aan creativiteit en frivoliteit, iets wat deze jongen heeft. En wat mooier dan een jongen die al vanaf zijn 6e (!) in de jeugd zit die dat dan toe kan voegen.
Ik denk ook niet dat het zal gebeuren, maar hij kan zeker wat toevoegen.

30 september 2023 om 07:45

BBL98, ben ik helemaal met je eens. Dit Ajax kan een bepaalde onbevangenheid van bijvoorbeeld Godts goed gebruiken.

30 september 2023 om 07:41

Terwijl Steijn veel lof oogst met het inzetten van Vos. Dat is gewoon niet zo makkelijk gesteld. Denk dat de wintertansferperiode cruciaal wordt voor Steijn. Dan kan hij eindelijk ook wat inbrengen en krijg nog meer zijn ideeën te zien.als het dan nog niet (een beetje) loopt...

30 september 2023 om 07:44

Steijn heeft ondertussen iedere middenvelder gebruikt, haha. Van den Boomen, Tahirovic, Mannsverk. De Ajax-trainer was juist degene die om een extra middenvelder vroeg. Daardoor geloof ik niet dat hij veel vertrouwen in Vos had, maar dankzij de publieke opinie zet hij hem alsnog in.

30 september 2023 om 09:21

@thebronx, klopt maar ik denk niet dat Steijn, bij een extra middenvelder, een 21 speler uit de Noorweegse competitie in gedachte had. Die ook nog geen eens international is (wel jeugdinternational), is volgens mij bij Noorwegen toch niet heel moeilijk.

Fantastische speler. Zou ik maar wat graag in Ajax 1 zien. Het is zonde dat het in het eerste zo’n rommeltje is, want anders had hij best al minuten kunnen maken. Creativiteit op 10 is daarnaast een van de dingen waar het aan ontbreekt, en dat zou hij echt wel toe kunnen voegen. Heel frivole speler maar wordt ook steeds volwassener, kijkend naar aspecten als omschakelen en overzicht behouden. Ben benieuwd of hij gaat verlengen en of hij dit seizoen nog kansen gaat krijgen!

Hij kan beter het Sontje Hansen / Youri Baas pas volgen… bij een kleinere club minuten maken.

Vind het niet zo'n toptalent. Bij Jong PSV zie ik betere talenten lopen momenteel. Evenals Jong AZ.

Misehouy is dit seizoen heel sterk begonnen. Heeft altijd al de potentie gehad om richting Ajax 1 te gaan en staat ook bekend als een groot talent. Vorig seizoen zag je bij vlagen al zijn potentie in de KKD, maar in de jaren daarvoor ook al in de jeugd bij Ajax.

Ik hoop echt dat Misehouy zijn aflopende contract zal verlengen en hij dit seizoen zijn debuut zal maken in Ajax 1, maar ook gewoon minuten zal krijgen. Een speler die heel de jeugdopleiding heeft doorlopen, geboren Amsterdammer maar als belangrijkste ook gewoon potentie heeft. En ook al is dit 'maar' Jong Ajax en in de KKD, wat niet te vergelijken is met Ajax 1 in de Eredivisie, maar hij doet het in een team dat heel slecht draait (hebben pas 2 punten uit 8 wedstrijden) ook gewoon prima dit seizoen met 5 goals en 2 assists in 8 wedstrijden.

Hij past op de 10-positie sowieso veel beter dan Akpom en je hebt er dan naast/achter Berghuis nog een extra optie erbij. Steijn zal Misehouy denk ik niet heel gauw kansen gaan geven, omdat hij natuurlijk onder druk staat. Bij een slecht resultaat tegen RKC Waalwijk zal het vast wel einde verhaal zijn voor Steijn, en ongeacht of het nou Steijn of een andere trainer zal zijn hoop ik toch dat jongens als Vos, Misehouy, Godts, etc. meer kansen zullen krijgen. Van mij mogen sowieso Vos en Misehouy nu al een basisplek krijgen: Vos speelde prima tegen Olympique Marseille en liep hij tegen een ongelukkige rode kaart aan, al was de eerste overtreding van hem niet eens een gele kaart waard, en Misehouy is creatief, op de 10-positie veel beter dan Akpom en dan hoeft niet alles van Berghuis op dat gebied af te komen.

En tuurlijk is het misschien wat naïef gedacht, want Ajax zal dan vast niet ineens als een machine gaan draaien. Maar dit zijn wel jongens met talent en dat zie je ook met Hato dit seizoen. Maakt hier en daar nog wel wat foutjes, maar vind hem persoonlijk gewoon goed dit seizoen en wordt steeds beter.

Gorter
Rensch
Sutalo
Hato
Sosa
Vos
vd.Boomen
Berghuis
Misehouy
Bergwijn
Brobbey

Gauw verlengen dat contract. Af en toe ruiken aan 1 maar dit seizoen sleutelspeler worden voor jong. Volgend jaar definitief aansluiten.

ik geloof het allemaal wel dat dit soort jongens een goede basis techniek hebben en leuk kunnen voetballen. maar het zegt mij ook al gelijk genoeg dat hij niet wil bijtekenen op 18jarige leeftijd, omdat hij geen uitzicht ziet op speeltijd in het eerste...
sowieso afgelopen jaren genoeg over talenten gehoord/gelezen en die nu gewoon lekker in middenmoot eredivisie voetballen, oftewel gewoon lekker allemaal ff afwachten.

als dit echt zo'n exceptioneel talent was had ie al bij het eerste gezeten of iig dit seizoen zijn kansen gaat krijgen.

30 september 2023 om 09:33

@oreely, ''sowieso afgelopen jaren genoeg over talenten gehoord/gelezen en die nu gewoon lekker in middenmoot eredivisie voetballen, oftewel gewoon lekker allemaal ff afwachten.''

Wat is daar mis mee? Dan kiezen ze liever speeltijd bij een mindere club dan de bank bij Ajax. Als ze liever op een buitenlandse bank gaan zitten is daar ook niks mis mee. Keuze vrijheid.

Overigens zijn er niet zoveel spelers die op hun 18e/19e niet willen tekenen, meestal is het dat ze op hun 16e al niet willen tekenen of juist op/na hun 21e niet meer. Brobbey, Struijk, Bakker, Aning zijn de enigen die de afgelopen jaren met 18/19 transfervrij zijn vertrokken

30 september 2023 om 09:46

Ik denk niet dat er iets mis mee is, maar het is wel waar dat enkele jaren geleden gesproken werd over bijv. Unuvar, Hansen en Regeer als toptalenten. Dan blijkt dat een aantal jaren later toch wat tegen te vallen.

30 september 2023 om 10:05

@marocberkane, Regeer werd nooit echt als toptalent gezien, op een paar mensen na, die absurd pro jeugd zijn. Heeft ook weinig wedstrijden gespeeld bij Oranje voor een jeugdspeler van Ajax, dat zegt ook wel iets. Bij Unuvar was sws wel duidelijk dat hij niet op jonge leeftijd zou doorbreken met zijn gebrekkige fysiek, ik geloof nog steeds in hem. Hansen is idd niet geworden, wat er verwacht werd. Zie het bij hem ook niet meer gebeuren.

30 september 2023 om 10:47

is helemaal niks mis mee, ik bedoel juist te zeggen dat het niet slim is om van buiten af allemaal spelers op te hemelen. omdat er genoeg voorbeelden zijn die het juist niet halen.

30 september 2023 om 10:59

@oreely, dat is toch ook je werk als analist? Spelers naar voren schuiven die goed genoeg zijn? Overigens is het ook niet helemaal van buitenaf. Zijn zoon is natuurlijk maar een jaartje jonger en hij zal vaak genoeg rond de Toekomst hangen

Zou zomaar een topper voor het eerste kunnen zijn!

Waarom staat hij er dan net als Vos niet al? De aankopen doen het niet beter en moeten zich nog inpassen. Zet dan de jeugd erin als een wenproces mogelijk is.

30 september 2023 om 12:49

Simpelweg omdat hij vorig jaar een wat minder jaar had. Nu is hij goed begonnen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Nederland
0 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren