Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Vincent Janssen komt met veelzeggende reactie op kritiek van Ronald Koeman

Laatste update:

Vincent Janssen heeft er geen spijt van dat hij heeft bedankt voor het Nederlands elftal, zo zegt de 28-jarige spits in gesprek met De Gazet van Antwerpen. Bondscoach Ronald Koeman gaf tijdens een persconferentie in maart aan niet te begrijpen dat de spits van Royal Antwerp nu al heeft afgezwaaid als international, maar dat maakt Janssen niet uit. “Iedereen mag zijn mening hebben, de bondscoach dus ook. Alleen hoef ik mij daar niets van aan te trekken.”

Janssen, die bezig is aan een geweldig debuutseizoen bij Antwerp, lijkt zich totaal niet meer druk te maken om de mening van anderen. Ook niet om die van Koeman. “Iedereen mag zijn mening hebben, de bondscoach dus ook. Alleen hoef ik mij daar niets van aan te trekken. Er is iets van mij afgevallen. Ik ben opgelucht met mijn keuze.” Janssen was in 22 interlands voor Oranje goed voor zeven doelpunten en hetzelfde aantal assists. Begin maart zette de linkspoot onverwachts een punt achter zijn interlandcarrière.

Voor veel mensen kwam de beslissing als donderslag bij heldere hemel, maar voor Janssen was het een weloverwogen besluit. “Ik snap dat mensen schrokken omwille van mijn leeftijd, maar uiteindelijk weet niemand wat er in mijn lichaam omgaat. Ik had meerdere redenen om tot dit besluit te komen. De overvolle kalender is er een van. Neem nu (Jurgen, red.) Ekkelenkamp en (Arthur, red.) Vermeeren. Die gasten spelen na dit zware seizoen misschien nog een jeugd-EK. Hartstikke leuk voor hen, maar dan krijg je slechts een handvol vakantiedagen om bij te komen.”

De aanvalsleider is van mening dat voetballers te zwaar belast worden. “Er wordt veel van een voetballer gevraagd en ik weet van mezelf dat ik die rustmomenten nodig heb om mij mentaal en fysiek weer op te laden voor het volgende seizoen”, aldus Janssen, die ondanks zijn geweldige seizoen bij Antwerp niet denkt aan een stap hogerop. Na het winnen van de Belgische beker is de club als koploper ook dicht bij het binnenslepen van de landstitel. Janssen speelde dit seizoen al 43 wedstrijden voor the Great Old, waarin hij goed was voor twintig doelpunten en zes assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht, niemand hoeft hem te vertellen wat hij moet doen. Goed dat hij zich er niks van aantrekt en gewoon doet waar hij zich goed bij voelt.

19 mei 2023 om 14:19

Daarbij vind niemand hem goed genoeg en krijgt hij enkel kritiek Ik snap hem ook wel. Ik hoop wel dat er snel een spits opstaat bij oranje. Wat een droefenis vergeleken met 20 jaar geleden.

19 mei 2023 om 21:31

Ik vind Janssen wel goed, ook voor Oranje. Werkt altijd hard, goed aanspeelpunt en laat anderen beter spelen. Die zie ik liever in Oranje dan bijvoorbeeld een Brobbey.

19 mei 2023 om 14:36



Soursfan

Natuurlijk terecht dat niemand hem moet of kan vertellen wat hij moet doen.

Alleen als hij dit zegt: "ik snap dat mensen schrokken omwille van mijn leeftijd"

Ik ben eerder geschrokken dat gasten zoals Luuk, Wout en Janssen gewoon Oranje kunnen halen in deze tijd... Kan mij periode herinneren dat super spitsen zoals Hasselbaink, Makaay en nog paar niet eens aan bod kwamen. En dit waren "gewoon" spitsen en topscoorders van grote clubs zoals Chelsea, Bayern M.

Geldt ook voor buitenspelers. Zijn gegaan van Overmars, Zenden en Robben naar Lang..... en daarvoor Promes, Babel,......

(hoe dom was gewoon Robben vergeten!)



19 mei 2023 om 14:58

Bewust Robben vergeten?

19 mei 2023 om 15:16

Nee totaal niet. Dacht dat ik die ook getypt had. Een van de beste zo niet beste buitenspeler van Oranje

Zet hem er natuurlijk tussen

19 mei 2023 om 23:20

Ja en toen had Oranje een flut verdediging, en nu is er een overvloed aan goede verdedigers.
Jongens als Heitinga en Mathijssen zouden niet eens bij de voorselectie zitten.

Zeven goals en zeven assist in 22 interlands is eigenlijk best prima, had het in ieder geval niet verwacht.

19 mei 2023 om 13:46

Was ook helemaal niet zo slecht voor het NL elftal als sommigen het laten lijken. Was alleen een makkelijk doelwit omdat hij geen knikker raakte in de Mexicaanse competitie en daarna in de Belgische competitie ging voetballen.

19 mei 2023 om 16:38

Janssen vind ik een van de meest afschuwelijke Oranje spitsen die ik ooit heb gezien. Die heeft vijf balcontacten nodig om een balletje wat hij over drie meter aangespeeld krijgt onder controle te krijgen en de andere helft springt van zijn voet af. Ik ben enorm blij dat hij heeft bedankt voor Oranje, want zijn spel was om te huilen altijd

19 mei 2023 om 18:19

Dat valt wel mee, hij is sterk en was een redelijk aanspeelpunt. Maar goed we hadden ook niet veel beter. Vind je reactie wel overdreven

19 mei 2023 om 18:49

Noem mij dan maar een rijtje Oranje spitsen die slechter waren dan Vincent Janssen en net als hem met regelmaat werden opgeroepen. Ik ben heel benieuwd

19 mei 2023 om 19:32

Juul Ellerman, siem de jong, jurrie koolhof, rene van der gijp, hans gillhaus, hennie meijer en zo zijn er nog veel meer. Begin jaren 80 was nl elftal echt heel zwak.

19 mei 2023 om 23:26

En die vind je allemaal slechter dan Vincent Janssen? Ik vind Janssen niet perse beter dan dat rijtje namen. Topscorer geweest van AZ en pikt nu zijn goaltjes mee in België. Ook niet je van het

19 mei 2023 om 14:39

Bedenk wel dat die voornamelijk in oefenwedstrijden waren, in zijn 10 echte interlands heeft hij 1 veldgoal tegen Wit-Rusland en 1 penalty tegen Luxemburg.

Daar komt de kritiek vandaan - hij liet alleen wat zien in oefenpotjes.



Ik snap Vincent Janssen. Bas Dost was hem voor. Je leven schiet aan je voorbij als je in de basis staat bij een topclub en international bent. Leuk, al die centen, maar tijd is altijd waardevoller. Deze trend gaat groeien de komende jaren.

Was het niet Wesley Sneijder die (toen hij met Inter de CL won) richting de 70 potten in 1 jaar tijd ging?

19 mei 2023 om 14:11

Bij Dost kwam het volgens mij ook gedeeltelijk door rancune jegens de bondscoach/Knvb. Uit de reactie van Janssen haal ik dat dit een weloverwogen besluit is en m.n. er op gericht dat hij het mentaal en fysiek nog blijft volhouden de komende jaren. Inderdaad heel begrijpelijk, ook al doe je dan sportief in principe een stapje terug.

19 mei 2023 om 14:13

"was het niet Wesley Sneijder die (toen hij met Inter de CL won) richting de 70 potten in 1 jaar tijd ging?"

Zo erg was het nou ook weer niet, het waren er 54. Maar in 2019-2020 zijn een aantal Ajacieden daar ruimschoots overheen gegaan. Blind speelde toen 67, De Ligt 65.

19 mei 2023 om 14:26

Denk dat het wel meevalt. Denk dat de meeste topspelers zo goed zijn omdat ze het ontzettend leuk vinden en een ontzettende bewijsdrang hebben. Als voetballer is het wk het hoogste podium wat er is en ook het mooiste podium denk ik. Denk dat het Nederlands elftal voor veel spelers ook de leukste selectie is. Het voorbeeld wat hij hier noemt, over het jeugd ek vind ik ook maar raar. Hoe leuk is het nou voor een 18-21 jarige jongen om samen met gasten waarmee je opgegroeid bent in jeugd elfallen zoiets te bereiken. Dan heb je maar wat minder dagen vakantie is dat nou zo’n ramp? Die gasten kunnen zo vaak op vakantie als ze willen na hun carrière. Fysiek moet het natuurlijk wel allemaal kunnen, maar dat vind ik nog geen reden om te bedanken.

19 mei 2023 om 15:47

Gelukkig ben jij hem niet.
Sommige mensen vinden hun privé leven belangrijker dan hun carrière.
Janssen vind voetbal wel leuk maar niet ten koste van zichzelf, hij heeft dus die vakantie periodes tussendoor nodig om even bij te kunnen komen, de beste man is ook recent getrouwd. Voetbal is en blijft maar een spelletje en als hij meer tijd wilt vrijmaken voor andere dingen dan moet hij dat zeker doen.

19 mei 2023 om 16:03

Ik zeg toch ook nergens dat hij deze keuze niet mag maken? Ik geef enkel argumenten waarom ik niet inzie waarom dit snel een trend zal worden.

Dat sommige mensen hun privé leven belangrijker vinden begrijp ik ook nog wel, maar de jongens die hier staan, staan hier niet voor niks. Zij zullen al in hun hele leven opofferingen moeten maken, om te komen waar ze nu zijn.

Het is ook niet zo dat je vakantie hebt in het reguliere seizoen ten minste, in de zomer is dat natuurlijk een ander verhaal. Denk dat het voor veel spelers ook een mooi moment kan zijn om hun familie en vrienden weer te zien als ze naar het Nederlands elftal gaan, zal vast wel wat tijd voor zijn.

Voetbal een spelletje noemen is ook onzin. Of is jouw werk ook een spelletje voor je? Voor die jongens is het gewoon het belangrijkste in hun leven naast de standaard dingen zoals de gezondheid van jezelf en je naasten.

Denk overigens dat Janssen deze keus niet had gemaakt als hij gewoon een basisspeler zou zijn geweest.

Laat Koeman zich bezig houden met de spelers die er wel zijn, er is genoeg werk te doen daar i.p.v. hierover te mekkeren.

Prima toch, eigen keuze. Al is dat klagen over een overvol schema en fysiek erg zwaar wel wat overdreven. Er zijn genoeg mensen die elke week 40+ uur in de bouw werken en ook maar een paar weekjes vakantie per jaar hebben. De 'werkweek' van een voetballer is meestal korter met redelijk wat vrije tijd doordeweeks.

19 mei 2023 om 14:02

Ja maar ze moeten zeker wel tot ergens in de dertig door totdat ze miljonair zijn. Dat is natuurlijk een hele poos. Beetje sympathie daarvoor is wel op zn plaats toch.

19 mei 2023 om 14:26

Ik denk dat het spelen van zoveel wedstrijden en altijd maar moeten presteren vooral mentaal heel zwaar is. Dat is niet te vergelijken met een beroep als bouwvakker. Dat hij aangeeft dat zijn afmelding als een erge opluchting voelt geeft dat m.i. goed aan.

19 mei 2023 om 14:27

Lekker populistisch weer. Er zijn mensen die het erger hebben, dus hun geklaag is overdreven.
Niet voor niet sterven regelmatig voetballers door een hartaanval; topsport is ongezond voor het lichaam. Als ze dan ook maar net 2 weken vakantie hebben, dan krijgt het lichaam niet genoeg tijd om te herstellen, ook al maken ze minder uren per week.
Ik werk zelf in de bouw, 40-50 uur is idd de norm. Echter hebben we wel gewoon 3 weken zomervakantie (de bouwvak) en daarnaast zijn er diverse mogelijkheden op vrije weken, zoals met Kerst, voorjaarsvakantie, en ook met de bouwvak wordt er vaak een extra week genomen. Ja, wij werken hard, maar het is dikke onzin om ons als maatstaf te nemen voor andere beroepen.

19 mei 2023 om 14:56

"niet voor niet sterven regelmatig voetballers door een hartaanval; topsport is ongezond voor het lichaam. "

Dat is wel echt een slecht argument. Vergeleken met andere beroepen ligt het dodental binnen de voetballerij relatief laag, erg laag.

Nu wil ik niets afdoen aan de voetballerij, maar dat kun je natuurlijk niet vergelijken met met fysiek zware beroepen, zeker niet met een carriere als dat van Janssen. Die mocht heel even ruiken aan een hoog niveau. Daarnaast heeft Jan Modaal ook gewoon zorgen en druk. Je wilt immers niet dat je gezin zonder eten komt en dat soort zaken.

19 mei 2023 om 18:21

Van begin tot eind volledig nonsens. Als je het over slechte argumenten heb, argumenten die beginnen met een disclaimer, heffen zichzelf eigenlijk al op. "nu wil ik niets afdoen aan de voetballerij"... stop daar maar gewoon, als je dat inderdaad niet wilt.

"vergeleken met andere beroepen ligt het dodental binnen de voetballerij relatief laag, erg laag." Okay, kom maar op met die cijfers dan. En appels met appels vergelijken he, dus niet komen met beroepen waar mensen sterven door inherente gevaarlijke werkomstandigheden, zoals van een steiger vallen, instorten van de mijn e.d., maar puur doordat het lichaam ermee kapt?

Nogmaals, ik werk in de bouw, ik weet wat een fysiek zware beroep inhoudt. Mijn punt is niet dat voetbal net zo zwaar of zwaarder is. Er zullen genoeg beroepen zijn die zwaarder zijn. Maar het argument dat er zwaardere beroepen zijn maakt voetbal op topniveau niet ineens minder zwaar. Topsport kan je na je 35e niet eens meer competitief bedrijven, dat zegt al wat over wat het betekent. Verder is het aangetoond dat het niet goed voor je lichaam is, en dan willen ze bij de FIFA spelers 60 wedstrijden per jaar laten spelen. Die argumenten die hier worden gevoerd komen van mensen die lekker achter de buis zitten te kijken, zonder enige relativeringsvermogen. Serieus, wat heeft Jan Modaal en zijn zorgen in dit verhaal te betekenen??? Het gaat om de fysieke inspanning waar we het over hebben, niet over inkomensstress.

20 mei 2023 om 00:29

De bouw zal inderdaad zwaar werk zijn maar ik ken weinig bouwvakkers die dagelijks 100% moeten geven en presteren. Veel komen de dag met minder intensiteit ook wel door en kiezen er vaak nog voor om in de avond of weekend bij te klussen.
Ook wordt elk klein stapje niet onder een vergrootglas gelegd zodat heel het land er commentaar op geeft.

20 mei 2023 om 18:09

@rubje 100% mee eens.

Ergens vind ik het wel goed dat spelers keuzes maken en aangeven dat de kalender te vol is. Het zou wel meer impact hebben als de absolute topspelers dit zouden doen. En ik snap dat voor velen spelen voor het nationale elftal het hoogst haalbare is en dus nooit zullen bedanken. Natuurlijk heb je dan weer de discussie dat die gasten miljoenen verdienen en dus niet moeten zeuren maar dat vind ik zo'n dooddoener altijd.
Jansen is getrouwd met een Mexicaanse dacht ik dus zullen die vrije interlandbreaks wel gebruikt kunnen worden voor familiebezoek en dergelijke. Hij had op dit moment aan de andere kant zomaar de eerste spits kunnen zijn gezien het gebrek aan spitsen in Oranje.

19 mei 2023 om 14:39

"jansen is getrouwd met een Mexicaanse dacht ik dus zullen die vrije interlandbreaks wel gebruikt kunnen worden voor familiebezoek en dergelijke."

Hij is pas getrouwd, denk eerder bezoeken aan hun slaapkamer

Het is wel moedig ene kant, dat je voor jezelf kiest. Hij heeft natuurlijk veel verdiend oa bij Spurs en Mexico. En kiest nu bewust voor Belgie waar niveau niet te hoog is en rest van zijn vrije tijd voor quality time.

Koeman begrijpt niet dat Janssen stopt.
Ik begrijp niet dat Frimpong niet voor Ghana gaat spelen.
Zo begrijpen we allemaal wel eens iets niet.

19 mei 2023 om 14:23

"ik begrijp niet dat Frimpong niet voor Ghana gaat spelen."

Omdat hij geboren en getogen is in Nederland? Omdat hij pas 22 is en echt z'n kans nog wel krijgt? Omdat hij straks liever z'n interlands in Europa gaat spelen dan in Afrika? Omdat hij te verstandig is om een eventuele carriere in Oranje meteen maar weg te gooien, alleen maar om Koeman even een lesje te leren?

19 mei 2023 om 16:42

Allemaal goede argumenten hoor. Ik kan me alleen voorstellen dat na bepaalde tijd hij een andere keuze gaat maken. Zie Ziyech.

19 mei 2023 om 15:01

Frimpong heeft betere spelers voor zich staan in de pikorde, als hij zich doorontwikkelt dan komt-ie echt wel in Oranje terecht.

19 mei 2023 om 16:10

Ik begrijp niet dat bergwijn klaassen en blind in de voorselectie zitten

19 mei 2023 om 16:44

Ik ben voor Ajax maar ik snap ook geen klote van die selectie.

Uiteraard is het zijn goed recht maar een speler van zijn niveau moet God op zijn blote knieën bedanken dat hij überhaupt geselecteerd wordt. Vanuit dat oogpunt is het toch vreemd dat je dan zelf bedankt. Het is ook niet dat Antwerp een drukker programma heeft dan andere (top)clubs.

19 mei 2023 om 15:52

Mwuah, Janssen heeft gewoon geen zin om maanden van zijn zomer en tussen vakanties te missen met zijn familie omdat Koeman hem als 3de spits ziet. Die jongen heeft daar geen puf voor en dat begrijp ik goed. Onder Koeman is ook Depay weer eerste spits, Weghorst nr 2 en dan lijkt Brobbey nr 3 te zijn... begrijp hem best.

IS wat dat betreft goed dat hij niet meer op te roepen is. Hij komt toch net te kort om een top spits te zijn. Heeft wel maximaal gepresteerd en uit zijn carrière gehaald voor een beperkte speler.

Hadden hem nog kunnen gebruiken als aanspeelpunt of wissel maar we hebben Weghorst ook nog dus een heel groot verlies zal het niet zijn. Daarnaast hebben we nog Memphis, Gakpo en Malen waarvan de laatste 2 het aardig doen bij top clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren