Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

VI geeft inzicht op Deadline Day-transfer Sosa: ‘Steijn wilde andere back’

Donderdag, 21 september 2023 om 15:40Wessel Antes • Laatste update: 16:13

De bewering van Arthur Beck, zaakwaarnemer en mede-eigenaar van AKA Global, dat Maurice Steijn de Deadline Day-transfer van Borna Sosa naar Ajax in gang heeft gezet, is onjuist. Dat melden journalisten Freek Jansen en Tim van Duijn van Voetbal International in een uitgebreide analyse over de transfer. De technische staf hoopte op Deadline Day nog altijd op de komst van Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon), maar directeur voetbalzaken Sven Mislintat besloot zijn eigen gang te gaan. Steijn vond Sosa volgens de journalisten overigens wel een goed alternatief voor Tagliafico.

De bewering van Beck dat Steijn de transfer van Sosa eigenhandig op poten heeft gezet, is onjuist volgens VI. “Navraag leert dat de waarheid anders in elkaar steekt. De technische staf, met Steijn voorop, maakte zich in de zomer hard voor de komst van Nicolás Tagliafico. Mislintat was een andere mening toebedeeld en kwam al meerdere keren met Borna Sosa op de proppen, die hij kende van zijn tijd bij VfB Stuttgart.” Op Deadline Day moesten daardoor knopen worden doorgehakt.

“Op de laatste dag van de transferperiode gaf Steijn nogmaals aan dat zijn voorkeur nog altijd uitging naar het terughalen van Tagliafico. De technisch directeur weigerde echter daarin mee te gaan”, zo schrijft VI. “De trainer zou de komst van de Kroatische international Sosa, met wiens naam de technisch directeur twee weken eerder was gekomen, vervolgens als alternatief toejuichen, omdat hij hem een goede speler vindt.” Mislintat en Beck hebben de transfer vervolgens afgerond. Ajax betaalde in totaal zo’n 8 miljoen euro aan Stuttgart voor de diensten van Sosa.

Volgens ICM Stellar Sports, het oude management van Sosa, zit er een vreemd luchtje aan de transfer. VI: “Zij weerleggen de uitspraken van Beck en geven een interessant inkijkje in de gang van zaken. Zo heeft Mislintat al half augustus de interesse in Sosa bij de Kroaat kenbaar gemaakt, maar daarbij wel gevraagd om dit voor zichzelf te houden, omdat ze hem pas in de laatste twee dagen van de transferperiode wilden halen. Een eerdere overgang was geen optie en de deal moest lopen via Beck. VfB Stuttgart was daar heel verbaasd over, waarbij ook hardnekkige geluiden klonken dat Beck wel degelijk een mandaat van Ajax had en dus ook namens de Amsterdamse club onderhandelde.”

Volgens VI worden verschillende delen in het onderzoek naar Mislintat daardoor uiterst belangrijk. Als die geluiden kloppen is de belangrijke vervolgvraag of financieel directeur Susan Lenderink en de Raad van Commissarissen hiervan op de hoogte waren. In dat geval was de zaakwaarnemer van Global zowel tussenpersoon vanuit Ajax als tegelijkertijd belangenbehartiger voor de speler om het contract rond te maken, wat weer nodige vragen oproept.” Volgens het weekblad zijn er in Duitsland al langer twijfels over het handelen van Mislintat. “Volgens betrokkenen in Duitsland viel het op dat Mislintat twee makelaars in veel gevallen aanlijnde bij transfers: Marco Liechtsteiner en de inmiddels veelbesproken Arthur Beck.”


Poll

Wie is de betere linksback?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door magikhetwete)

Ergens blijft het ironisch dat alle ophef is ontstaan rondom een van de weinige transfers die nou wel goed uit lijkt te pakken voor Ajax. Met alle respect voor held Tagliafico, Sosa is wel de betere keuze, 6 jaar jonger, past goed in het spelletje dat Ajax graag speelt (mits ze dat ooit weer gaan spelen). Goedkoper dan Tagliafico ook. Hoewel ik Nico graag terug had gezien puur om zijn instelling denk ik dat je met Sosa sportief gezien ook nog wel een stapje verder bent.

21 september 2023 om 15:48

Klopt. Maar los van alles of het waar is is Mislintat toch echt onhoudbaar? Ik snap best dat je beslist als TD, maar constant tegen de wensen van de trainer ingaan is toch lachwekkend? Elke aankoop is zogenaamd een top 3 talent ter wereld op zijn positie, hij heeft Ajax ‘gefixt’ en hij praat met niemand en volgt alleen zijn eigen kop. Eruit met die gozer. Kunnen we weer lekker anderhalf jaar zonder TD aan de slag, stuurloos schip is zacht uitgedrukt.

Knap hoor, om binnen 18 maanden een hele club naar de kloten te laten gaan

21 september 2023 om 15:52

Dat ze ook bij deze man uit zijn gekomen door een headhunt bureau in te schakelen, die mogen ook wel even onderzocht worden na dit debacle zeg.

21 september 2023 om 16:06

🧹 er door heen

21 september 2023 om 16:31

De meeste onderzoeken en bekendmakingen komen nu toch niet via de Telegraaf, maar NOS, AD en nu de VI dus waarom jij de Telegraaf erbij haalt is mij niet geheel duidelijk. Plus omdat journalisten de door jouw genoemde zaken niet in de gaten hadden, of pas toen Schreuder weg was, maakt het nog niet oké wat er nu gebeurt

21 september 2023 om 16:32

Indien Mislintat al halverwege augustus heeft aangegeven Sosa te willen halen, dan is voor mij belangrijker waarom dan nog zo veel geld is uitgegeven aan Avila die nu op de bank zit. Ik vind Sosa een prima back voor Ajax mits fit natuurlijk, ben blij met zijn komst maar vind ook belangrijk dat onderzocht wordt wie er aan deze transfer mogelijk heeft verdiend. De positie van Mislintat wordt nagenoeg onhoudbaar, maar alle berichten van Steijn dat hij niet achter deze spelers staat en andere spelers wil, zullen er niet voor zorgen dat deze spelers voor deze trainer willen spelen. Daarmee graaft ook Steijn zijn eigen graf.

21 september 2023 om 16:33

Wandering. We weten helemaal nog niet of het 'oké' is of nier. Kamp Mislintat zegt Ajax overal over te hebben ingelicht en Ajax ontkent dat. Zijn o.a. zaken die nu worden onderzocht.

Kan me overigens nog interviews herinneren met Schreuder over het onderwerp. Maar het was echt wel bekend hoor.

21 september 2023 om 16:37

Bij de namen die Steijn wilde halen zit veel vergane glorie, oud spelers van Ajax. Spelers waarvan je het aankoopbedrag volledig kunt afschrijven. Bovendien spelers die gewend zijn aan het (te) hoge salarisgebouw van een paar jaar geleden en ondertussen verwend zijn met nóg hogere salarissen. Ik denk dat Mislintat ook de opdracht heeft gehad om de hele financiële huishouding te herstructureren. Vandaar jongere spelers die eventueel doorverkoopwaarde opleveren. Moeten ze wel beter voetballen dan ze nu laten zien natuurlijk. :-) Met die gedachte zijn Tagliafico en bijvoorbeeld Zyech geen opties meer.
Mislintat moest ook eerst dat hele waardeloze zooitje wat Schreuder en zijn makelaar hadden aangetrokken nog kwijt zien te raken. Knap dat hem dat is gelukt. Wat mij verwondert dat daar vorig jaar geen heisa over is gemaakt, want dat samenwerkingsverbandje tussen Schreuder, Tadic en hun makelaar was natuurlijk ook dubieus.

21 september 2023 om 16:39

Alle media die jij opnoemt kopieert van elkaar.. ze hebben allemaal dezelfde belangen.

21 september 2023 om 17:12

twent... ja dat klinkt haast als de werkwijze van overmars. Dat is natuurlijk geen goed idee
Was trouwens zat heisa over. Met als klapper het memorabele interview met schreuder waar hij uit zijn plaat ging. Bizar hoe selectief geheugens kunnen zijn.

21 september 2023 om 15:49

Apart hè. Ik ben ook dolblij met de komst van Sosa, hoe die ook tot stand is gekomen. Gaan we veel plezier aan beleven.

21 september 2023 om 15:51

Ben je ook dolblij met de komst van Mislintat soccerfan?

21 september 2023 om 16:08

Sosa is ook gewoon een prima back en de prijs vind ik ook nog eens redelijk. Van alle aankopen vind ik dit eigenlijk nog de beste en meest logische ook. Sutalo zou ook nog kunnen, maar die was ook een stuk duurder. Ben er niet direct fan van dat Ajax dit soort spelers voor 20m haalt.

Tahirovic, Sosa en Gaaiei vind ik de enige 3 die ik voor een logische prijs en positie gehaald vind. De rest is allemaal afwachten of sowieso al te duur.

21 september 2023 om 16:08

Je hebt van die concerten waarbij je van die gillende tienermeisjes hebt en die flauwvallen als ze de betreffende artiest kunnen aanraken.

Nou soccerfan is de allergrootste fan van Mislintat en ik denk dat deze persoon zo'n tienermeisje is als hij/zij Mislintat is levende lijve tegenkomt .

21 september 2023 om 16:19

VZ deze comment zal ongetwijfel verwijderd worden maar kunnen we misschien iets doen aan het op de man spelen dat hier steeds vaker lijkt te gebeuren? Ik ben het ook niet altijd eens met Soccerfan maar dit soort opmerkingen zoals deze van 4fredondo hebben helemaal niks met de inhoud te maken en vallen onder puur afzeiken van een mede forumlid. Ik heb de laatste tijd ook al een paar keer zo'n opmerking naar mijn hoofd geslingerd gekregen over mijn eerdere posts en meningen. Beetje gek om te zien dat de comment secties hier veelal opgevuld worden door gekibbel tussen leden en fans van rivaliserende clubs (en toegegeven: ik doe daar zelf ook weleens aan mee als ik me aangevallen voel) dan dat er echt inhoudelijke discussie wordt gevoerd over de voetbalonderwerpen.

21 september 2023 om 16:24

@soccerfan,

ik heb het gevoel dat er steeds meer nuance komt in het opnemen voor Sven. Waar de liefde eerst niet meer stuk leek te kunnen krijg ik het gevoel dat je inmiddels veel minder blij bent. Ik vraag mij af waar dat door komt. Het is niet dat hij ineens andere spelers heeft gehaald. Komt het omdat hij (tegen jouw beloftes is) Steijn voor de bus wilde gooien ?

21 september 2023 om 17:12

Het is ook niet alsof er deze week iets anders in het nieuws kwam waardoor mensen anders over Mislintat kunnen denken, toch Janssen?

21 september 2023 om 16:03

Maar het alternatief was Avila die voor heel veel geld werd gehaald toen bleek dat het salaris te gortig was (had je kunnen oplossen met tekengeld). Met Avila haalde je ook meteen een back-up voor Hato zolang Kaplan geblesseerd blijft. Met Wijndal en Salah-Eddine genoeg spelers.

Laatste 2 functioneerde niet en eerste wedstrijd Avila was nou ook niet onuitwisbaar, waardoor Steijn maar bleef zeuren om Nico.

Tis wel vreemd dat op moment dat Ajax Avila aantrekt tegen Sosa wordt gezegd dat hij in de laatste 2 dagen van de transfermarkt wordt aangetrokken mits hij van makelaar overstapt? Als je in de laatste dagen een Kroatisch international kan krijgen, ondanks 3 linksbacks in je selectie, dan zeg je als Steijn zijnde geen nee en al helemaal niet als je al niet blij bent met wat je hebt en Nico geen optie is.

21 september 2023 om 16:06

Tja het probleem is ook niet Sosa, die is samen met Sutalo een van de weinige goede aankopen naar nu lijkt. Het probleem is het gebrek aan transparantie en de schijn van belangenvertrengeling en daarmee de schijn van zelfverrijking.

Het net lijkt zich steeds meer te gaan sluiten rondom Mislintat en ook al is er misschien niets van waar, hij kan nu al nooit meer goed functioneren en zijn vertrek is onvermijdbaar.

Tel daarmee zijn slecht werk als TD bij op, het veel te laat aanleveren van een onvolledige selectie en geen randvoorwaaden creeeren voor eigen jeugdspelers en het volledig negeren van de technische staf bij de samenstelling van de selectie wat heeft geleid tot slechte resultaten. Dan kan er maar een conclusie zijn en dat is vertrekken voordat Ajax nog verder in diskrediet gebracht wordt.

Jammer dat de grootste club van Nederland zo kapot gemaakt kan worden door een stelletje omhoog gevallen plucheklevers en baantjesgeile profiteurs als Jan van Halst en Maurits Hendriks.

21 september 2023 om 16:25

Nou ja, eerlijk gezegd is het probleem wel groter.

Sosa is op zichzelf geen slechte speler, hetzelfde geldt voor Sutalo (hoewel, tegen Twente....) en die talenten zijn ook niet slecht op zichzelf (even los van de immense bedragen die hiervoor betaald zijn), maar er zit verder echt geen idee achter.

Geen ervaring, geen hierarchie, geen balans in de selectie, onsamenhangend.
Geen echte vleugelspelers, spitsen waarvan niemand weet of t een 9 of 10 is en waar deze in het systeem passen, je verkoopt je enige rechtsbuiten en koopt er een talent voor 14 mln ex bonus voor terug die alleen op links kan, maar staat je aanvoerder al die al een jaar uit vorm is.

Sommige spelers spreken geen Engels, de trainer overigens ook niet.

Als dan uitkomt dat Mislintat verdient aan transfers, deze niet in samenspraak met de technische staf tot stand zijn gekomen en er is werkelijk niemand die ingrijpt, dan is het probleem wel echt groot hoor.

21 september 2023 om 17:33

Moet nog maar blijken. Er moet toch een reden zijn waarom Stuttgart Sosa zo makkelijk laat gaan. De laatste 2 seizoenen was ie lang niet zo goed meer als daarvoor. Ooit een hele grote belofte toen ie van Zagreb naar Stuttgart ging maar een toptransfer heeft ie nooit gemaakt. Zijn marktwaarde is ondertussen ook gehalveerd op transfermarkt. Maar wellicht dat ie opbloeit in de Eredivisie..

Het was toch al lang voor de komst van Sosa bekend dat Tagliafico niet te halen was? Mislintat heeft zelfs nog geïnformeerd bij Lyon en Tagliafico of er een transfer in zat. Toen duidelijk was dat dat niet ging lukken is hij doorgeschakeld ja, lijkt me niet heel gek.

21 september 2023 om 15:59

Ik zou nu niet eens verbaasd zijn als Tagliafico wel te halen was, maar dat Mislintat dat verzwegen heeft voor Steijn.

21 september 2023 om 16:38

Ja en als die nu Tagliafico voor 10 miljoen had gehaald had ie weer oncreatief geselecteerd op een speler zonder restwaarde.

Sosa voor 8 miljoen is zijn beste aankoop.

21 september 2023 om 17:15

menta... als hij de aankoop niet zelf afgehandeld had, of op zijn minst goed besproken had met zijn werkgever, dan klopte dat misschien.

Hoewel ik Nico heel graag terug had gezien, of beter gezegd nooit had willen zien vertrekken. Maar ik denk dat acht miljoen voor die Sosa het sentiment daargelaten een verstandigere transfer is dan miljoenen moeten betalen voor Nico en hem ook nog een duur salaris moeten betalen. Verder is het natuurlijk een speler met veel gif, maar toch ook geen routinier die de defensie neerzet.

Tagliafico was niet eens haalbaar ook qua salaris en Lyon liet hem niet zomaar gaan voor een zachte prijs. Dan houdt het gewoon op en heb je met Sosa nog een prima alternatief vind ik.

Tja Nico zou leuk zijn maar wel voor de korte termijn en verdien je niets meer aan. Zal qua salaris ook voor hoger hebben gezeten. Sosa is voor de lange termijn beter en kan je nog flink op verdienen. En die heeft een contract waarbij het salaris lager wordt als er geen CL wordt behaald. Denk niet dat Nico daar akkoord mee was gegaan.

Al die verhalen over transfers die Mislintat tegenhield, het komt te vaak aan bod dat er wel iets waar moet zijn. Waar rook is, is vuur. Ik ben wel klaar met die hele Mislintat, gaat volledig zijn eigen gang en heeft geen enkel respect voor de Ajax-cultuur. Er is echt maar 1 optie en dat is deze man er heel snel uitgooien, inclusief de mensen die verantwoordelijk zijn voor zijn aanstelling.

21 september 2023 om 16:35

TD is geen cultuur bewaker maar een Inkoper.
Je RVC bewaakt de cultuur en moet doorgeven wat voor type speler bij Ajax thuis horen.
TD moet alleen maar winst maken met transfers te sluiten.

Als Bundesliga-volger kan ik vertellen dat Sosa helemaal geen slechte back is. Sterker nog, hij is één van de weinige fatsoenlijke aankopen van Mislintat. Medic en Ramaj waren bijvoorbeeld grijze muizen in de krochten van het Duitse voetbal

21 september 2023 om 16:04

Medic zal je altijd met winst kunnen verkopen lijkt mij. Voor slechts twee miljoen gehaald en heeft nu Ajax op zijn CV. Bovendien kan hij prima als een soort 12e/13e man spelen, mocht er een verdediger wegvallen. De centrale verdedigers in Jong zijn daar dit seizoen en misschien volgend seizoen nog niet klaar voor. Ramaj heb ik nog geen enkele keer gezien, dus daar kan ik niet over oordelen.

Onder de nieuwe FIFA Football Agent Regulations is dual representation (dus een intermediary die twee verschillende partijen bijstaat) toegestaan, mits het gaat om een speler en een kopende club en enkel wanneer beide partijen voorafgaand aan de transactie hier schriftelijk toestemming voor hebben gegeven. Ik ben heel benieuwd wie er in dit geval vanuit Ajax toestemming voor zou hebben gegeven.

21 september 2023 om 17:20

De toestemming zal wel gegeven zijn door Mislintat zelf denk ik dan. Maar de vraag is dan, was Mislintat daartoe bevoegd? Kan best denk ik....

21 september 2023 om 17:26

@maestrop Dat lijkt mij ook, maar in ieder geval is dat dan schriftelijk vastgelegd. Ik kan me voorstellen dat in zo een geval van dual representation en wanneer Mislintat de betrokken zaakwaarnemer ook nog eens zo goed kent, hij dit zeker had moeten aangeven bij anderen binnen Ajax.

21 september 2023 om 17:40

Ok, ja dat kan inderdaad dat Mislintat een meldplicht had uit welken hoofde dan ook. En dat deze dan vervolgens verzaakt is. Maar dan is er - als ik het goed zie - op zichzelf niets mis met de dual representation (want met toestemming conform FIFA Football Agent Regulations). Maar snap je punt hoor ;-)

Sosa is een betere optie dan Nico. Alhoewel Nico van mij wel een standbeeld mag krijgen. Uiteindelijk kan je veel vinden van het duistere dealtje rondom Sosa, het is gewoon een erg goede aankoop voor relatief weinig geld van Mislintat. Sutalo en Sosa zijn de beste aanwinsten, daar gaat het niet om.

Heel bijzonder, deze ophef. Gaan ze nu ook de aankopen van Schreuder en de zaakwaarnemer van Tadic doorspitten? Dit is gewoon een stok om Mislintat mee te slaan. Sosa is beter dan Tagliafico. Sowieso zijn 3 Kroatische internationals goede aankopen. Ajax is een puinzooi van voor Mislintat en Steijn maakt het drama compleet.

Denk dat Steijn bewust de ervaren Tagliatico wilde omdat hij naast een een groene Hato komt te spelen en die qua instelling ook veel van kan leren.

Borna Sosa is een goede aanvallende back met een goede voorzet, maar verdedigend wat minder stabiel.

Door de transfer van uitgerekend Sosa, wat wel een goede aankoop lijkt te zijn gaat er een balletje rollen.

- Ramaj en Akpom zijn sowieso al heel vreemde transfers om de geboden prijs.

- Mikautadze is vreemd geworden, doordat Ajax een rechtsbuiten nodig had, maar hem voor veel geld kocht.

- Gaaei is door de situatie Sosa ook vreemd geworden, doordat Dest en Sambo bovenaan het lijstje stonden

- Forbs is tot op heden qua prijs-kwaliteit verhouding by far de duurste speler ooit. En waarom koop je een linksbuiten als je Bergwijn en Godts hebt en geen rechtsbuiten (voor 18 miljoen!)

- Avila is evenals Sosa vreemd omdat Steijn Tagliafico wou en eigenlijk pas sinds de play-offs basisspeler is geworden.

- Medic kan maar uit 1 koker komen en is alles behalve een Ajax voetballer.

Ja, ik suggereer nu inderdaad dat misschien wel meer transfers niet pluis zijn, maar ergens klopt iets niet en die onraad kon je bij de komst van Forbs al ruiken, maar de RvC is ook niet capabel.

21 september 2023 om 16:33

Op elke slak zout leggen is me theorie bij jou.
Sosa betere keus als Taglafico goedkoper en past prima als type speler.
Medic mooie reserve die kop duels kan winnen inplaats van die liliputters afgelopen jaren.
Mikautadxe eindelijk weer een echte nr 10
Bergwijn is totaal mislukt en grootste transfer flop ooit op misschien Atouba na.

Elk jaar zijn er rare transfers te benoemen je moet soms ook gokken.

21 september 2023 om 16:40

Atouba was tenminste gratis!

21 september 2023 om 16:45

Eens. De klagende, jankende Bergwijn afgelopen zondag was één van de slechtsten op het veld. Totaal mislukt op zijn eerste 5 wedstrijden vorig seizoen na.
Veel te dik ook volgens mij, ziet er niet uit.

21 september 2023 om 17:14

Te dik weet ik niet, hij lijkt veel spiermassa te hebben maar traag in zn handelen en draaien. Explosiviteit en actie lijkt er echt helemaal uit te zijn.

Ach Freekie is weer ingelicht door Steijn. Het begint ook steeds meer duidelijk te worden wie het lek is bij Ajax. We dachten na Schreuder ervan af te zijn maar we zitten alweer met de volgende.

Daarnaast hoe fan ik ook ben van Nico, is Sosa de beter back op het moment en past die beter bij Ajax. Vooral qua salaris.
Leuk als Nico terug was gekomen maar dan moet er wel ruimte voor zijn, dat was er dus niet.

21 september 2023 om 16:21

Zou jij niet eerlijk antwoord geven als jouw naam misbruikt wordt ?

Bashen op Sven is lachwekkend. Td is niet verantwoordelijk voor gevoel met de club dat is je rvc en ad. Die geeft door welke spelers de TD moet halen.En de trainer voelt zich niet meegenomen met transfers is logisch vorig jaar mocht Schreuder teveel kiezen en dat waren ook allemaal mislukte transfers.Steijn heeft totaal nog geen krediet verdient om dat vertrouwen te krijgen.RvC eruit en vanaf boven weer bouwen aan een goede structuur.

21 september 2023 om 19:21

Snap jij wel wat het om gaat? Het gaat er niet om dat Steijn niets te zeggen heeft maar dat de zakenpartner van Sven liegt over wie Sosa wilde halen om zo zijn vriend Sven in te dekken. Echter was het blijkbaar niet Steijn maar Sven die Sosa wilde halen.

Een technisch directeur die een trainer overruled en voor zijn eigen keuze gaat bij het kopen van een speler. Belachelijk. Walgelijk. Kan niet. Vreselijk. Einde van de wereld.

21 september 2023 om 18:39

Het gaat er niet om dat Sven voor Sosa koos ipv Nico maar dat het vriendje van Sven probeerde druk bij Sven weg te halen die te zeggen dat het de keuze van Steijn was. Dus er wordt gelogen door de vrienden van Sven om hem te redden.

Als we nu een lijst maken van de spelers die aangetrokken zijn, los van dit hele verhaal welke spelers voldoen dan voor de prijs waarvoor ze gehaald zijn

Sutalo Voldoet
Sosa Voldoet
v/d Boomen Voldoet
Tahirovic Voldoet
Medic Voldoet
Gaaei Twijfel
Mannsverk Twijfel, maar Vos
Forbs NEE (14mln)
Akpom NEE (12mln)
Avila NEE (12mln)
Mikautadze NEE (16mln)
Ramaj NEE (5mln)

Kan je toch stellen dat er 59 miljoen euro (mijn mening) door het putje is gespoeld.

Wat had Ajax mogen halen:
rechtsbuiten talent
spits talent of gevestigde naam met ervaring die in het buitenland niet supersuccesvol was (weghorst??)

Ben benieuwd naar andere mening, kopieer gerust het rijtje namen en plot je voldoet, twijfel of nee er achter.

21 september 2023 om 16:53

Vind het te vroeg om Mikautadze af te schrijven na amper anderhalve wedstrijd van hem. , Ramaj voor 5m als het een prima reseverve keeper is is gwn marktconform, maar die heeft amper iemand zien spelen.

Akpom en Avila zijn de enige 2 waar ik wel twijfels bij heb. Forbs zie ik veel potentie in, niet voor niks dat Man City per se een terugkoop clausule in zn contract per se wilde hebben en dat hij op weg was naar West Ham voordat Ajax de deal kaapte.

22 september 2023 om 17:43

Ik snap je en kwalitatief eens, het gaat mij ook meer om overbodig voor de prijs.

Als nog steeds niet duidelijk was dat Steijn het lek was binnen Ajax is dat nu wel. Had al zo'n vermoeden toen de Telegraaf wel steeds op de hoogte bleek te zijn van al zijn wensen en hoe hij in de media (buiten misschien Voetbal International) volledig buiten schot wordt gehouden ondanks het feit dat het spel van Ajax totaal nergens op lijkt. De transfers van Mislintat stinken inderdaad, vooral als je kijkt naar hoeveel er steeds betaald is, dut goed dat er een onderzoek is gestart en ben benieuwd naar de uitkomst.
Alleen als Mislintat door Ajax wordt ontslagen betekend dit wel hoogstwaarschijnlijk dat Steijn aan mag blijven en dat zou gewoon dramatisch zijn. Het lijkt sinds de voorbereiding al nergens op en zelfs met het materiaal die hij in de voorbereiding had had je nog moeten winnen van Excelsior, Fortuna en Ludogorets thuis. Alleen hij wordt dus blijkbaar beschermd door zijn vriendjes in de media en mag lekker blijven aankloten. Als het blijkt dat Mislintat uit kwade bedoelingen heeft gehandeld dan moet hij er meteen uit, maar je moet Steijn er ook zsm uit schoppen. Met hem wordt het gegarandeerd niks.

Onderstaande tekst is reactie op Shenkie. Kan hem echter niet antwoorden ofzo.

Ik vind dat er over het algemeen nogal overdreven wordt gereageerd op de aankopen. Snap wel dat er veel onbekende spelers zijn en dat men dan al automatisch een beetje terughoudend wordt. En dat men dan vrij snel bekende (nederlandse) spelers prefereert. Ikzelf denk dat de aankopen best ok zijn. Al heb ik ook wat meer tijd nodig voor een oordeel. Maar om even in te gaan op de spelers die jij noemt.

- Ramaj. Als deze keeper voor 4 miljoen gehaald is en Sven dacht dat deze keeper wellicht potentie heeft om nummer 1 te worden (vergeet niet dat er ook de nodige transfergeruchten over Rulli de ronde deden) dan is die prijs best te rechtvaardigen. Ikzelf ken die keeper niet, maar 4 mio is voor Ajax niet zo heel erg gek en raar. Akpom akkoord, dat is een vreemde transfer en wat mij betreft de vreemdste. Onbegrijpelijk dat je deze speler haalt, zeker als je daarna nog een spits (mikautadze) haalt.

- Mikautadze...mwah op zich kan dit best wel wat worden. Wel beetje duur en wel een risico natuurlijk. Maar het is nu echt nog te vroeg om te oordelen. Kan wellicht ook vanaf de zijkant komen, maar die jongen heeft ook gewoon tijd nodig.

Gaai. Ik snap niet zo goed waarom je Sosa in dit verband noemt (is een andere flank immers). En ja Dest....dat had wellicht gekund maar Dest kennen we en die lijkt wel een duidelijk plafond te hebben. Prima te rechtvaardigen dat je voor iemand anders gaat lijkt mij. En die 6 miljoen die betaald zijn, is niet echt iets waar je als Ajax zijnde een buil aan kunt vallen.

Forbs. Dit ventje moet wel gewoon de tijd krijgen. Heeft alleen maar jeugdvoetbal gespeeld, maar is zeker een talent. Had misschien niet gehaald moeten worden. Maar hij is er nu en hem zo afschrijven zoals velen doen, snap ik echt totaal niet. Kan zich met zn linkerbeen ook nog genoeg op rechts ontwikkelen en daarbij was er ook een back up nodig voor Bergwijn hetgeen de transfer ergens best wel begrijpelijk kan maken.

Avila. Ja akkoord, als je daarna Sosa haalt, had je beter denk ik Wijndal als back up gehouden en dat geld bespaard. Maar dit is nu makkelijk praten en misschien kon dat toen chronologisch niet (avila werd nameijk eerder gehaald dan Sosa). Bovendien kan Avila wellicht de derde CV zijn en dan is het al beter te rechtvaardigen.

Medic. Als backup best ok denk ik. 2 miljoen....dat is peanuts voor Ajax. Kunnen ze echt geen buil aan vallen. Als dit je vierde verdediger is (na Sutalo, Hato en Avila) is het m.i. best ok.

Kortom, het valt ergens best wel mee. Akpom vind ik eigenlijk de enige echt rare aankoop. Forbs moet echt de tijd krijgen en in plaats van Mikautadze had je wellicht een andere spits moeten halen.maar goed, die jongen kan echt wel wat.verder vind ik dat er wellicht een keuze gemaakt had moeten worden tussen Mannsverk en Tahirovic en dan Vos ook kansen geven. Ook ik heb dus wel het nodige op te merken. Maar zo slecht als het wordt voorgesteld...ik zie dat vooralsnog niet.

Chief keef zou ham gaan op die sosa

misschien is dit wel de beste transfer van Ajax deze zomer maar wel met een vies luchtje. Ik zou ook graag de transfers van die keeper (ramaljh)en Agpom onderzocht willen zien want vooral die keeper had een lage transfer waarde van naar ik meen 1,5 miljoen en er werd 8 miljoen voor betaald dan verwacht ik daar eigenlijk eenzelfde luchtje met verstrengeling van belangen wat het defintieve einde van Mislimat zou inhouden in de voetballerij. Ajax moet hem in ieder geval ontslaan en voorlopig Huntelaar met een andere oud Ajacied de technische leiding geven en om de rust te waarborgen het vertrouwen in de technische staf uit spreken en dit jaar laten afmaken.

Kan iemand nog uitleggen hoe die belangenverstrengeling in elkaar zit? Als Mislintat aandelen in AKA had, dan zou hij meeprofiteren van de deal. Als Mislintat beloond werd voor de deal, dan kon dat met of zonder AKA als aandeelhouder. Dat er onderlinge banden zijn is niet ongewoon in het voetbal, het had wel gemeld moeten worden. Maar ik zie zo één-twee-drie geen mogelijke duistere zaakjes.

21 september 2023 om 17:31Nee, er is in principe ook geen directe belangenverstrengeling. Er is hoogstens de schijn van een mogelijke belangenverstrengeling.. De bevriende zaakwaanemer/zakenpartners kan Mislintat immers in theorie een wederdienst doen. Mogelijk heeft Mislintat zijn verplichting om dit vooraf formeel te melden verzaakt. Ik weet dat niet. Maar als dit alles zou zijn, zou dit voor Mislintat waarschijnlijk wel met een sisser aflopen. Dit lijkt echter niet alles te zijn. Als Mislintat namelijk Sosa gedwongen heeft om over te stappen naar zijn vriend/zakenpartner om de transfer naar Ajax rond te krijgen, dan heeft Mislintat dus geld van Ajax uitgegeven waar zijn vriend van geprofiteerd heeft (commissies). Dan is er wel stront aan de knikker. Dan heeft hij namelijk niet louter in het belang van Ajax gehandeld. En dat Sosa wellicht de beste aankoop van Ajax is, maakt het overigens wel ietwat ironisch. Maar dat doet er niet aan af dat het foute boel is.

Uit al het nieuws van de afgelopen weken is het voor mij wel duidelijk geworden dat er met dhr. Mislintat moeilijk samen te werken is, hij gaat alleen zijn eigen gang, conclusie wegwezen en wel zo snel mogelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren