Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij onthult opvallende reden van overstap Blind en linkt Ten Hag aan Ajax

Laatste update:

Mike Verweij heeft onthuld waarom Danny Blind en zijn zoon Daley besloten te vertrekken bij zaakwaarnemer Rob Jansen. De Ajax-watcher van De Telegraaf laat weten dat de twee niet blij waren met enkele uitspraken van Jansen in het boek DEAL. Daarnaast sluiten Verweij en collega Valentijn Driessen niet uit dat Erik ten Hag binnen afzienbare tijd terugkeert bij Ajax.

Jansen was jarenlang de vaste zaakwaarnemer van Daley Blind en bracht de linkspoot in 2014, na een uitstekend WK, naar Manchester United. Daar werd Blind gewaardeerd, maar een bepalende speler zou hij nooit echt worden op Old Trafford. Vier jaar na zijn vertrek keerde Blind terug bij Ajax, waar hij wél een bepalende speler werd. Jansen was toen nog 'gewoon' de zaakwaarnemer van Blind.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Michel van Egmond heeft ooit een boek geschreven over Rob Jansen", begint Verweij. "Dat boek was wel de aanleiding voor Danny en Daley Blind om weg te gaan bij Rob Jansen en naar SEG te gaan." Verweij verklaart dat Danny en Daley Blind vinden dat het in het boek te veel over Daley's tijd in Manchester ging. "De familie Blind was absoluut niet blij met de uitspraken van Jansen in dat boek", weet Verweij.

Korte lijntjes met Ten Hag


Driessen denkt dat Erik ten Hag na dit seizoen (noodgedwongen) vertrekt bij Manchester United, dat Champions League-voetbal komend seizoen lijkt te moeten vergeten. Driessen voorspelt dat Engeland-manager Gareth Southgate de nieuwe manager wordt van Man United. "Ik denk dat het met of zonder FA Cup over is voor Ten Hag." Man United neemt het in de halve finale van dat toernooi op tegen Coventry City.

"Als hij de deur gewezen wordt, gaat de deur naar Ajax misschien wel open", haakt Verweij in. "Als Marijn Beuker en Kelvin de Lang de lijn van Alex Kroes blijven volgen... Kroes is natuurlijk de oprichter van SEG. Daar heeft hij alle banden mee verbroken om bij Ajax aan de slag te gaan, maar hij kent Ten Hag natuurlijk wel uit zijn SEG-tijd. En ik denk dat hij vol voor Erik ten Hag was gegaan en ook een goede kans zou hebben gehad om hem binnen te halen. Dus ik hoop voor Marijn Beuker en Kelvin de Lang dat het ze ook lukt."

SEG-oprichter Kroes is geschorst door Ajax nadat bekend werd dat hij aandelen van Ajax kocht met voorkennis. "En ook Danny Blind heeft warme banden met SEG", haalt Verweij later aan. "Daley wordt begeleid door SEG, dus die kent Erik ten Hag ook. Dus ik denk dat als Danny zich daarmee gaat bemoeien, het lijntje naar Erik ten Hag ook heel kort is." Danny Blind is momenteel de technische man in de Raad van Commissarissen van Ajax.

Verweij denkt dat Ajax er verstandig aan zou doen om weer met Ten Hag in zee te gaan. "Er valt natuurlijk een wereld voor hem te winnen. Hij heeft daar fantastisch gepresteerd. Slechter dan dit seizoen kan het natuurlijk nooit. Iedereen heeft nu ook geduld, dat was in zijn beginperiode wel anders. Valentijn en ik hadden natuurlijk geduld...", zegt Verweij met een knipoog. De Telegraaf was in de beginperiode van Ten Hag bij Ajax behoorlijk kritisch op de oefenmeester.

"Toen kwam hij daar als groentje binnen. Nu heeft hij veel meer krediet. Iedereen heeft er begrip voor als hij komend jaar geen kampioen wordt. Maar misschien het jaar daarna... Dus laat Ten Hag lekker gaan bouwen in Amsterdam." Ten Hag kende een succesvol eerste seizoen met een top vier-finish en de winst van de Carabao Cup. Dit seizoen gaat het behoorlijk minder. The Red Devils zijn ver verwijderd van een Champions League-ticket en werden dit seizoen al in de groepsfase van dat toernooi uitgeschakeld. Wel maakt United nog kans op de FA Cup.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ga je daar je handen aan branden? Mits Feyenoord en PSV hun trainers en beleidsbepalers behouden en hun goede beleid voortzetten, is er namelijk geen enkele garantie dat Ajax de komende jaren mee gaat doen om de titel. Een gat van 30 punten (aan het eind misschien wel 35-40) ga je niet dichten in een jaar en waarschijnlijk ook niet in twee jaar. Heeft een trainer als Ten Hag daar zin in? Bij een club waar hij eerder erg succesvol is geweest? Ik betwijfel het.

5 april 2024 om 21:31

Deze zomer is juist het moment om in te stappen als trainer, want veel slechter dan dit kun je het niet doen. Zelfs als je dan aan het eind van het seizoen 15 tot 20 punten achter de kampioen eindigt in plaats van 30-40 dit seizoen kun je als trainer claimen dat er progressie is.

5 april 2024 om 21:36

Een gat van 30 punten dichten, vind dat altijd zo’n onzinnig gelul. Begint Ajax op -30 volgend seizoen dan ofzo? Het verleden heeft al meermaals bewezen dat je als topclub in de eredivisie met één goede transferzomer zomaar weer mee kan doen.

6 april 2024 om 08:02

Helemaal eens Giovannazzi. Dan heeft psv in een paar jaar 50 punten goed gemaakt op Ajax en mbt Feijenoord in een zomer nu al bijna 20.

Nieuw seizoen, nieuwe spelers en nieuwe kansen. De punten worden gewoon gereset.

6 april 2024 om 13:31

En wat is een goede transferzomer voor Ajax? Er moet nog eerst opgeruimd worden. Oja, ook de mensen die dit moeten gaan regelen moeten nog aangesteld worden. Succes!

6 april 2024 om 14:04

Om even in de termen van oa een memphis te spreken. Jij bent gewoon een hater, het enige wat jou drijft tot dit gedachtegoed is de hoop dat het misschien echt zo kan zijn. Als je ziet hoe snel ajax is ingestort na het verlies van 1-2 belangrijke bestuurlijke pionnen, en het verlies van veel belangrijke spelers is het niet onmogelijk dat dit ook bij een feyenoord of psv kan gebeuren. Binnen 2 seizoenen kunnen de kaarten compleet anders geschud zijn. Ajax heeft namelijk nog genoeg internationale allure en geld, misschien moeilijk te verkroppen maar het is de waarheid

5 april 2024 om 21:41

We spelen in de eredivisie, niet in de Premier League. Dit PSV is volgens jaar niet net zo sterk als nu, en we moeten maar zien welke spelers / staf er bij PSV en Feyenoord overblijft. Wanneer je in Nederland je drie beste spelers verliest wordt je vaak weer enorm teruggeworpen in de voortgang van je club. Andersom net zo. Een coach met een plan en drie goeie aankopen en Ajax is beter dan 15 teams van de competitie. Dan doe je automatisch mee voor de titel.

5 april 2024 om 22:19

Mits of tenzij? Elk seizoen is weer anders. Genoeg voorbeelden te noemen van ploegen die in een jaar tijd getransformeerd zijn van top naar degradatie of andersom. Ook recent nog... Leicester, Schalke...

5 april 2024 om 22:32

Want verandering is altijd geleidelijk in het voetbal, toch? Nou niet dus. Niemand kan in de toekomst kijken, dus het is net zo dom om te zeggen dat het gat onmogelijk gedicht wordt, als om te zeggen dat club X volgend seizoen kampioen wordt.

6 april 2024 om 05:37

Een goede trainer kan juist de ommekeer zijn.

Zie Bosz bij PSV en Slot bij Feyenoord.

6 april 2024 om 07:42

Gelukkig staat united er aan het einde van het seizoen ook maar 30 punten achter op de kampioen…

6 april 2024 om 11:48

Wat een onzin!
Feyenoord werd in 2011 uiteindelijk 10de, stond financieel aan de grond en had ook zo'n gat op de koploper.
Seizoen erna werden ze 2de (met een gat van 6 punten).

Dat terwijl Ajax tientallen miljoenen te besteden heeft en sowieso weer tientallen miljoenen gaat ontvangen deze zomer.
Worden ze de titelfavoriet, waarschijnlijk niet, maar ze doen straks gewoon weer mee hoor!

Ik zie in mijn kristallen bol een duo-baan van Danny en Daley die Ajax samen weer groot maken.

6 april 2024 om 01:14

Zou Daley er anders graag weer bij hebben, mits hij accepteert dat hij verdediger nr 5 is zegmaar. Zelfde geldt voor Klaassen en misschien zelfs vd Beek. Zijn toch jongens die er vol voor gaan met een hart voor Ajax, die je ook weer wat identiteit geven.

Ajax moet volgend seizoen flink door selecteren. Dan zijn dit soort spelers allemaal betaalbare opties die je iig wat stabiliteit en herkenbaarheid brengen. Riedewald, Tete, Fosu-Mensah idem. Allemaal niet het niveau waar je echt naartoe wilt en direct kampioen mee wordt, maar wel in deze fase prima alternatieven.

6 april 2024 om 05:40

Je hebt het over flink doorselecteren om vervolgens allemaal oude spelers terug te halen?

Dat is exact dezelfde fout als Feyenoord destijds deed onder Verbeek.

Bij Ajax is het momenteel cowboy wereld.

Er is niemand in Jong Ajax die echt op het punt staat van doorbreken waarvsn je echt zegt van wauw.
Zoals je voorheen wel ieder seizoen bijna eigenlijk had met types als Timber en Gravenberch.

Dat is al heel zorgelijk

6 april 2024 om 14:08

Die speler is in principe al doorgebroken met hato, die nu ook compleet meedeelt in de malaise en godts die er nu aan zit te komen. Heel misschien kan je Vos daar nog onder scharen maar die is nog veeel te onbevangen. En dan heb je kaplan wat op eerste gezicht een prima verdediger lijkt, maar de jeugd is er allemaal wel wat minder aan toe dan een aantal jaren terug inderdaad. Waar bv bij feyenoord spelers als sauer en bv beelen lekker in de luwte kunnen ontwikkelen (beelen speelt nu natuurlijk geweldig mee bij de afwezigheid van trauner) en niet de kar hoeven te trekken heb je bij ajax nu een situatie waarin er eigenlijk te weinig spelers binnen het team zijn waaraan jonkies zich kunnen optrekken, dat is echt funest voor je ontwikkeling

Niet tevreden zijn met Rob Jansen snap ik. Als die man ook maar enigszins intellectueel gelijk is aan René van der Gijp, dan zou een melaatse bonobo nog een betere zaakwaarnemer zijn.

Allemaal gelul over Ten Hag op basis van niks. Bij Ajax rollen ondanks het rumoer de balletjes ook gewoon door. Wat gaan de mannen teleurgesteld zijn, als het straks wellicht ineens om een buitenlandse naam gaat. Want daar kunnen ze met hun hoofd niet bij, voor hun zijn enkel De Boer, Ten Hag en Jansen een optie.

Dat Ajax minder kans heeft om mee te doen om te titel komend seizoen, dat lijkt me niet zo'n probleem voor Ten Hag. Hij zou binnenkomen met veel gezag, en kan gaan bouwen aan een nieuw elftal. Bovendien heeft Arne Slot gelijk als hij stelt dat Feyenoord ook in crisis was voorafgaand aan zijn succesvolle jaar. Je weet nooit wat er gebeurt. Het probleem lijkt me meer: als ik Ten Hag was, zou ik me afvragen wie mij zou steunen binnen Ajax, en bij welke factie hij hoort. Een verdeeld huis, dat is een groot risico om in te stappen, hoe goed of hoe slecht de ploeg ook is.

6 april 2024 om 02:59

Dat lijkt me een behoorlijk probleem voor ETH, praktisch van vrij spel wat betreft transfers naar limieten wat betreft een transfer budget, chaos in het bestuur etc etc. Zie erik liever terugkeren dan wie dan ook, maar hij kan alleen maar verliezen ten opzichte van zijn laatste periode. Wel zou hij zich onsterfelijk maken als Ajax legend mocht hij het omdraaien…

Iedere keer linkt De Telegraaf Ten Hag aan Ajax maar waarom zou hij terugkeren?

Man, wat is die baan die Verweij heeft heerlijk zeg.

Een beetje in het rond roeptoeteren zonder enige argumentatie of feiten en daar dik voor betaald krijgen haha.

Als je als United zijnde Southgate gaat aanstellen als trainer dan ben je het spoor echt helemaal bijster.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren