Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij mist één naam in voorselectie van Oranje: ‘Dat verbaast me heel erg’

Laatste update:

Mike Verweij vindt dat Ryan Gravenberch minimaal in de voorselectie van het Nederlands elftal verdiend te zitten. De journalist van De Telegraaf vindt de prestaties van de 21-jarige middenvelder van Liverpool de laatste weken overtuigend. "Volgens mij staat Gravenberch er niet tussen. Dat verbaast me wel heel erg", aldus Verweij in de podcast Kick-off.

"Dat verbaast mij niet zo", haakt Valentijn Driessen in. "Onze vriend van PSV, Jerdy Schouten, staat er nu wél bij. Die speelt ook gewoon op Champions League-niveau. En die speelt ook nog eens iedere week."

Ook Gravenberch heeft de laatste weken veel gespeeld: de voormalig Ajacied startte drie van de laatste vier wedstrijden in de basis. Donderdag maakte Gravenberch als basisspeler een doelpunt in de makkelijk gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Toulouse (5-1 winst).

Driessen vindt dat Schouten zich uitstekend handhaaft bij PSV. "Als je ziet wat voor spelers Gravenberch om zich heen heeft bij Liverpool, en wat voor spelers Schouten om zich heen heeft bij PSV, dan vind ik het wel terecht dat Schouten nu de voorkeur krijgt."

"Ronald Koeman is wel echt een people-manager", gaat Verweij verder. "Je kan er in plaats van 26 ook gewoon 27 op de voorlopige lijst zetten. Daarmee zou je een signaal geven naar Gravenberch van: hey jongen, ga zo door!"

Gravenberch bedankte begin september voor Jong Oranje, omdat hij de tijd wilde nemen om te acclimatiseren bij zijn nieuwe club Liverpool. "Misschien neemt Koeman hem dat nog steeds kwalijk", zegt Verweij.

Jeremie Frimpong meldde zich in de zomer ook af voor Jong Oranje, destijds voor het EK Onder 21, maar de rechtsback van Bayer Leverkusen betuigde publiekelijk spijt en werd vervolgens in genade aangenomen bij Oranje. Gravenberch heeft zijn excuses nog niet publiekelijk aangeboden.

"Misschien is Nigel de Jong (technisch directeur van de KNVB, red.) er nog niet uit met Gravenberch over mogelijke excuses", schetst Verweij. "Ik denk alleen dat Gravenberch zijn excuses niet gaat aanbieden. Een speler moet ook gewoon kunnen zeggen dat hij even de voorkeur geeft aan acclimatiseren bij zijn nieuwe club boven Jong Oranje."

Volledige voorselectie:

Keepers: Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion), Justin Bijlow (Feyenoord), Nick Olij (Sparta Rotterdam)

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Internazionale), Ian Maatsen (Chelsea).

Middenvelders: Mats Wieffer (Feyenoord), Jerdy Schouten (PSV), Calvin Stengs (Feyenoord), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Joey Veerman (PSV).

Aanvallers: Wout Weghorst (TSG Hoffenheim), Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig).

Had Ryan Gravenberch bij de voorselectie van Oranje moeten zitten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En timber! De Roon en veerman eruit

27 oktober 2023 om 19:26

Beetje overdreven niet? De Roon kan ik nog mee leven maar veerman verdient toch wel een uitverkiezing ondanks z'n laatste 2 mindere wedstrijden. Was het eerste blok van PSV met voorrondes en competitie vaak de beste man

27 oktober 2023 om 19:54

Kom gewoon tekort. Timber verdien het

27 oktober 2023 om 20:14

Wij van wc eend...

27 oktober 2023 om 22:32

Felix heeft toch gewoon gelijk?
Toen Veerman niet opgeroepen werd schreeuwde iedereen moord en brand... heeft slechts 2 wedstrijdjes de kans gekregen, en nu komt ie ineens te kort.
Heeft niks te maken met ''wij van wc eend''.
Veerman verdiend wat meer wedstrijden voordat je kan concluderen dat ie te kort komt.

27 oktober 2023 om 23:22

Logisch dat jij vind dat Timber het verdiend. Ik heb ook mindere wedstrijden van Timber gezien (vooral begin van het seizoen) dus komt ook te kort? Of telt dat niet dan

Ben het hier wel mee eens. Ik zou sowieso 1 nummer zes minder meenemen dan je nu doet (dus De Roon of Wieffer eruit, ik zou dan voor De Roon kiezen in mijn eindeloze objectiviteit). Timber mag van mij ook wel een keer ruiken aan Oranje, ontwikkelt zich fantastisch. Aan de andere kant kan je hem absoluut niet verkiezen boven Reijnders en ook niet boven Frenkie. Veerman viel me niet echt mee in Oranje eerlijk gezegd, dus met hem kan ie wel stuivertje wisselen. Al zijn het wel flink andere types.

27 oktober 2023 om 19:10

Veerman kwam in de Champions League ook niet helemaal uit de verf. Leuk voor de Eredivisie maar op een hoger niveau dient hij zich nog verder te ontwikkelen.

27 oktober 2023 om 19:28

In de voorronde CL en eerste blok competitie was hij vaak de beste. Beetje meepraten met populistische analisten. Maar ik zou Timber ook graag keer er bij willen hebben, ontwikkelt zich prima

27 oktober 2023 om 19:30

Maar voorronde CL is als je ervan wint eigenlijk tegen EL tegenstanders. In de CL gaat het vaak te snel voor hem. Al snap ik wel dat hij erbij zit. Hij heeft specifieke kwaliteiten die vrijwel niemand in oranje heeft

27 oktober 2023 om 19:28

Dus De Roon Wieffer of Schouten eruit

27 oktober 2023 om 19:30

@migi, je plaatst echt heel veel en ondanks ik kritisch ben heb ik nooit wat toe te voegen. Ga zo door. Hoop dat jij ambities hebt als trainer/coach!

27 oktober 2023 om 19:33

Hahaha, dat lijkt me een slecht idee, maar bedankt

De Nederlandse Bellingham had zeker bij de voorselectie van Oranje moeten zitten. Potentiële toekomstige basisspeler. Wanneer hij aan de bal is bij Liverpool speelt hij altijd naar voren. Niet bang voor een actie en houdt overzicht voor een pass.

Koeman bewijst wederom een heel klein mannetje te zijn. We hebben in de serie al gezien dat Koeman vooral heel veel houdt van Koeman. En stel je toch eens voor dat iemand met een zeer legitieme reden zich afmeldt. Ik begreep Grimlong niet dat hij excuses maakte, en het zou Ryan sieren als hij dat niet gaat doen aan Koeman. Enge vent. Lekker met middelmaat als Schouten en de Roon spelen. Vooral doen.

27 oktober 2023 om 19:29

Het is heel goed dat Koeman jong oranje serieus neemt.

27 oktober 2023 om 19:31

Wat een onzin. Als je voor de Nederlandse teams kan spelen dan kom je gewoon. Hoewel ik de reden van Gravenberch wel begrijp vind ik het niet verkeerd, dat Koeman strenge regels hanteert. Uiteindelijk is het van groot belang dat je naast kwaliteit een echt team hebt op een eindtoernooi. Daar past bedanken voor het Nederlands elftal niet bij, het zou eruit zien als iedereen komt wanneer hij daar zin in heeft. Daarnaast zeker bij de jeugd is het helemaal niet verkeerd dat iemand ze even hard aanpakt, vaak gaat het op het mentale vlak namelijk ontzettend vaak mis bij grote Nederlandse talenten.

27 oktober 2023 om 19:35

Daarbij heeft Gravenberch na een dramatisch jaar helemaal niet de status om zich te goed te voelen voor jong oranje

27 oktober 2023 om 19:57

Heeft ook helemaal niet de status om zich te permitteren ergens ongefocust te beginnen.

27 oktober 2023 om 20:03

Tja hij heeft zich nu wel de laatste wedstrijden in de basis geknokt bij Liverpool. Wat denk je dat hij liever had gehad, dat hij naar jong oranje was gegaan en die wedstrijden nu misschien nog op de bank had gezeten daar?

Jong Oranje is er zodat de Nederlandse talenten zich kunnen ontwikkelen naar het niveau voor het eerste elftal. En in deze situatie heeft hij de beste keuze voor zijn ontwikkeling gemaakt.

27 oktober 2023 om 20:07

@missinglink, dan ga je er vanuit dat hem dat niet gelukt was als hij een week later aankwam in Liverpool.
@regulator, want door mee te doen met jong oranje begint hij ongefocust bij Liverpool?

27 oktober 2023 om 21:50

We praten over jong oranje , ik zou ook naar slechte periode bij bayern even tijd voor mijn eigen kiezen ipv die flut potje te spelen

Haha peoplemanager. Maakte zo'n drama over dat Gravenberch bedankte voor jong Oranje. Beetje te lange tenen om people te kunnen managen.

Gravenberch pakt t goed op bij Liverpool, dus dan mag ie wat mij betreft zeker geselecteerd worden. Volgens mij echt alleen maar omdat ie voor Jong had bedankt en voor Liverpool koos op dat moment. Dat popie jopie gedrag van Koeman begint erg vervelend te worden.

Ik zou dit echt een interessant elftal vinden. Jong, dynamisch en veel loopvermogen

Verbruggen
Frimpong
de Ligt
van de Ven
Hartman
Reijnders
Gravenberch
F. de Jong
Simons
Malen
Gakpo

Gezien de potentie van Ryan en zijn rust aan de bal, vind ik ook dat hij er bij hoort te zitten.
Zelfs ten koste van Schouten. Het is een leuke speler voor PSV, zeker.
Alleen bij het Nederlands elftal zal je zien dat het niks speciaals is.
De roep om Schouten is alleen maar om interessant te doen van deze schreeuwlelijkerds.
Echte kenners vonden het niet al te gek dat hij er niet bij was.

27 oktober 2023 om 23:25

Mag ik je glazen bol lenen? Schouten heeft nog nauwelijks minuten gemaakt in Oranje, en je schrijft hem al af. Zullen we eerst even afwachten hoe hij het doet in Oranje? Net als Gravenbergh trouwens, wanneer hij word opgeroepen. De roep om Schouten is heel logisch trouwens wanneer een matige speler als De Roon word opgeroepen. Schouten steekt vooralsnog in de CL wedstrijden van PSV er met kop en schouders bovenuit. Die kan meer dan jij als "kenner" denkt te zien.

K vind dat Q.Timber ook wel een oproep verdiende. Jongen is gewoon de stille kracht dit seizoen van een sterk Feyenoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren