Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij kraakt ‘trieste’ keuze Ajax: ‘Hij leek bijna in huilen uit te barsten'

Laatste update:

Mike Verweij vond het geen slimme zet van Ajax om Jorrel Hato naar voren te schuiven op de persconferentie na afloop van de met 6-0 verloren Klassieker tegen Feyenoord. De nog maar achttienjarige verdediger had het moeilijk tijdens de wedstrijd, en daarom had Ajax hem na afloop in bescherming moeten nemen, vindt de journalist van De Telegraaf.

Ajax leed zondag een ontluisterende nederlaag. Hato startte het duel als linker centrale verdediger, maar had het erg lastig tegen onder meer Yankuba Minteh.

“Het klopt dat Hato er heel slecht uitzag”, begint Verweij in de Kick-off-podcast. “Maar Hato heeft er dit seizoen ondanks alle ellende eigenlijk heel goed uitgezien. Het is een jongen van net achttien, die uiteindelijk een keer bezwijkt onder deze druk en alle ellende waar Ajax de afgelopen maanden mee te maken heeft gekregen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Na afloop schoof zoals gebruikelijk trainer John van ’t Schip aan op de persconferentie. Deze keer zat er ook een speler naast hem die vragen kreeg van de pers, en dat was Hato.

“Ik vond het wel heel tekenend dat Ajax voor de persconferentie Hato naar voren schoof om daar de pers te woord te staan”, aldus Verweij. “Ik denk dat als er nog een paar vragen waren gesteld, hij in huilen was uitgebarsten.”

“Het zag er echt heel triest uit, en dat doe je ook niet als persafdeling van Ajax. Dan stuur je of een Bergwijn, of een Taylor desnoods. Of misschien Rulli, al zal hij in het Spaans willen praten denk ik. Maar om Hato naar voren te schuiven, was echt heel vervelend voor die jongen.”

Valentijn Driessen, ook te horen in de podcast, denkt te weten waar de beslissing van Ajax vandaan komt. “Bij de televisie was het wel Bergwijn (die geïnterviewd werd, red.). Hato was natuurlijk eigenlijk de volgende beschikbare aanvoerder, want Berghuis en Henderson waren er niet. Dan kom je uiteindelijk bij je volgende aanvoerder uit, maar die hadden ze misschien in bescherming moeten nemen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap de hele heisa niet, deed het prima voor een 18-jarige die net pakslag heeft gekregen. Met vallen en opstaan moet tie het maar leren, wellicht ook de toekomstige aanvoerder over 2-3 jaar. Als je dan toch al bezig bent met alles stuk maken, laat hem dan maar oefenen in het heetst van de strijd. Ik zie liever Hato dan een Bergwijn verschijnen die meestal inhoudelijke niks te melden heeft.

8 april 2024 om 18:45

Ik vind Hato en Bergwijn om eerlijk te zijn niet zo heel veel van elkaar verschillen qua uitstraling en inhoudelijke analyse. Staan allebei wel lekker symbool voor het apatische zootje dat rondloopt op het veld bij ons. Hato is natuurlijk een jongen van 18 dan mag je ook niet veel meer verwachten, maar ik mis bij hem ook wel een beetje gif en persoonlijkheid. Zowel binnen als buiten het veld.

Zo'n Kaplan die eventjes Gimenez probeert uit te dagen. Dat soort types hebben we veel te weinig van in dit team (de afgelopen jaren sloeg het wel wat door met Antony, Alvarez en Tadic).

8 april 2024 om 19:19

Alleen is de ene een gearriveerde speler en de ander moet nog echt beginnen

8 april 2024 om 19:24

Klopt. Dat zeg ik dan ook in mijn comment. Maar waarom hij dan reserve aanvoerder is, en bij zo'n persconferentie moet aanschuiven is mij een raadsel.

8 april 2024 om 19:43

Behalve dat ze zelfde kleur hebben snap ik je vergelijking niet zo. Ik vergelijk Hato eerder in mindere mate met een de Ligt dan met een Bergwijn, en ja ook kwa inhoud op die leeftijd. De ligt maakte ook redelijk wat fouten in het begin, maar zat in een beter en stabieler team. Daarnaast vinden dat Hato de passie van een Antony en Alvarez moet hebben is ook appels en peren vergelijken, dat ga je nou eenmaal niet gauw terugvinden bij Nederlands opgeleide spelers. Het is net roepen dat je hoopte dat de Ligt zelfde type zou zijn als een Martinez. Dat hij het nu even wat minder doet ok, maar volgens mij is Hato de enige volwaardige verdediger die we hebben. We hebben 2x 20-25m uitgegeven aan een Bassey en Sutalo die beide minder blijken. Voor mij is het wel duidelijk dat Hato voor een 18-jarige nu al meer inhoud heeft dan een Bergwijn.

8 april 2024 om 20:49

Waarom zou je de huidskleur van Hato en Bergwijn erbij halen hier? Geen idee wat dat er in vredesnaam mee te maken zou moeten hebben.

Hato vergelijken met de Ligt vind ik al helemaal bijzonder. Matthijs was echt bijzonder welbespraakt voor zijn leeftijd, net als de broers Timber bijvoorbeeld. En zowel Timber als de Ligt hebben veel meer inzet en passie getoond dan waar ik Hato ooit op heb betrapt bij Ajax.

Hoe haal je uberhaupt uit mijn post dat ik vind dat Hato de passie van Antony en Alvarez zou moeten hebben als ik letterlijk zeg dat het te ver doorsloeg bij die jongens? Iets daartussenin mag je op zijn minst wel verwachten. Maar goed, Bergwijn en Hato kunnen ook weinig doen aan hun persoonlijkheid, alleen vind ik Hato ook in niks de uitstraling hebben van een aanvoerder. Schuift die aan bij een persconferentie dan weet ik al dat ik deze over kan slaan.

Waarom je ook weer Bassey en Sutalo erbij moet halen als we het hebben over de persoonlijkheid van Hato....

8 april 2024 om 18:50

Vind je dat echt?

Bij een goal gewoon schuldig en bij twee (misschien zelfs drie) goals vraag je je af of hij niet meer had kunnen doen.
En het had erger kunnen zijn als Minteh na 5 minuten de juiste keuze maakt.

8 april 2024 om 19:17

Gelukkig een nuchter commentaar. Voetjes op de grond en tegen een stoitje kunnen., je komt er uiteindelijk sterker uit .

9 april 2024 om 10:01

Het blijft toch apart dat een Taylor die uiteraard niet al te best speelt niets goeds kan doen in de ogen van supporters.

Terwijl een Hato die echt 100 meer fouten maakt per wedstrijd altijd de hand boven het hoofd wordt gehouden.

Wat een onzin! Hato wilde, en kreeg, een ‘grote mannen salaris’ bij Ajax dus ook zal hij ook ‘grote mannen dingen’ moeten doen.

8 april 2024 om 18:30

Grote mannen salaris? Heeft volgens mij bij lange na niet een Sutalo en/of Bergwijn achtige salaris.

8 april 2024 om 18:45

Die heeft na zijn verlenging echt geen jeugd salaris hoor, denk zelfs een vrij stevig salaris, want ajax wil die jongen kosten wat het kost binnen houden komend jaar.
Al ben ik nog niet overtuigd van hem, ondanks hij jong is ja, heft hij veelste vaak buitenspel op bijvoorbeeld. Ik zie in hem geen echte CV.

8 april 2024 om 19:43

Hij behoort na zijn verlenging tot de topverdieners met een salaris dat vergelijkbaar is met Bergwijn, Berghuis en Henderson.

8 april 2024 om 20:19

Als Hato echt 3/4/5 miljoen per jaar krijgt is Ajax nog donker bezig dan ik dacht.

Als je iemand moet ontzien omdat hij het moeilijk had gisteren, had er natuurlijk niemand aan hoeven schuiven. Maar ben het er wel mee eens dat je een 18-jarige op zo'n moment niet voor de leeuwen hoeft te gooien.

8 april 2024 om 18:41

Als Bergwijn de tv-interviews doet, kan hij niet tegelijkertijd aanschuiven voor de persconferentie. Dan is het logisch dat de volgende aanvoerder dat overneemt. Het zou gekker zijn als hij die rol puur heeft voor de show.

Ja, joh. Laten we net doen of hij nu pas onder de druk bezweek. Verweij volgt toch Ajax? Mijn hemel. Heeft hij een nieuwe bril nodig. Hato is sinds de winterstop debet aan een legio doelpunten. Die valt nu tegen Feyenoord echt niet voor het eerst door het ijs.

Het is hem vergeven, en hij is absoluut een groot talent. Maar hij is echt al weken matig. Niet alleen dit weekend.

8 april 2024 om 19:25

Ik wil niet provoceren, maar waar zien jullie precies zijn grote talent buiten zijn leeftijd en het feit dat hij basisspeler is bij Ajax?
Ik heb echt het idee dat veel Ajacieden zich vooral vasthouden aan elk sprankje hoop. Een gevoel wat ik als Feyenoorder absoluut ken, want wij riepen destijds ook dat Boetius, Verdonk en Hansson toptalenten waren. Uiteindelijk bleken ze gewoon mee te lopen met een dramatisch team.

Ik heb Hato dit seizoen al vaker individueel door het ijs zien zakken, in de klassieker in Amsterdam was hij Gimenez telkens kwijt en werd hij ook gewoon kinderlijk eenvoudig uitgekapt bij de 0-2. Hij had toen de mazzel dat alle ogen op Gaaei gericht waren, maar hij gaf echt niet thuis die wedstrijd.

Nogmaals; geen provocatie en ik gun jullie het beste, maar ik zie het gewoon echt niet.

8 april 2024 om 19:38

fiorenoord:

Goede reactie en ik ben het met je eens. Ik als Ajax fan vraag me inmiddels ook wel af wat Hato dan eigenlijk zo goed en talentvol maakt. De veel geplaatste dooddoener: "jonge jongen die zich als enige staande houdt in dit team." kan eigenlijk ook wel de prullenbak in want hij houdt zich al een halfjaar absoluut niet staande, nog minder dan de rest

8 april 2024 om 20:27

Ik weet het eerlijk gezegd niet. Hoop? Ik heb hem vooral in de eerste seizoenshelft best veel hoopgevende dingen zien doen. Heeft snelheid, fysieke kracht en was op zijn 16de wel echt een lichtpuntje in het elftal.

Maar, eerlijk is eerlijk, hij staat erin doordat we amper beter hebben. In een normaal draaiend elftal zou hij zo nu en dan eens wat minuten krijgen en wat bekerpotjes meepakken. Hij zou zeker de aanvoerder niet zijn. Geeft de huidige situatie ook wel pijnlijk weer. Geen enkele speler van dit Ajax zou bij PSV of Feyenoord in de basis staan. Al zou je over Henderson kunnen twisten. Die draait moeiteloos bij de clubs mee.

Hato is het voorbeeld van hoe een lichtpuntje flink is uitgemolken. Die jongen doet het prima in vergelijking met de rest van de selectie, maar hoe sommige hem omschreven als de volgende wonderkind was te genant voor woorden. Dat hij mede door de hype zelfs al een interland op zijn naam heeft staan is te belachelijk voor woorden.

8 april 2024 om 19:16

Dat gebeurt veel te vaak in NL. En zeker bij Ajax. Spelers als Riedewald, tête, Hato en vele andere worden al een toekomst in de top gepraat terwijl het nog maar moet blijken of het een de Jong, de ligt, oid zou kunnen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren