Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij: ‘Ik denk dat Georginio Wijnaldum serieus in beeld is’

Laatste update:

Mike Verweij denkt dat Georginio Wijnaldum door bondscoach Ronald Koeman als een serieuze optie voor het WK in Duitsland gezien wordt. De keuzeheer van het Nederlands elftal bracht afgelopen woensdag nog samen met KNVB-directeur Nigel de Jong een bezoek aan de 33-jarige middenvelder van Al-Ettifaq in Saudi-Arabië.

De negentigvoudig international van Oranje speelt sinds afgelopen zomer in de Saudi Pro League. Zijn werkgever deelde via social media trots een aantal foto’s van het hoge bezoek uit Nederland.

Het bezoek van Koeman en Wijnaldum laat in ieder geval zien dat de middenvelder nog altijd in beeld is bij Oranje. In oktober liet Koeman al weten dat hij zijn pupil niet heeft afgeschreven wegens zijn stap naar het Midden-Oosten.

Verweij verwacht ook dat de bondscoach Wijnaldum nog niet heeft afgeschreven. “Ik denk dat Wijnaldum toch serieus in beeld is voor het EK in Duitsland”, zegt de journalist in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Ik weet niet of je het zo heel groot op social media moet melden dat Koeman een bezoek brengt, maar volgens mij heeft Wijnaldum zijn club, Al-Ettifaq, dat gedaan. Je kunt hem natuurlijk ook in stilte bezoeken, dat hoeft niet met heel veel bombarie.”

Collega Valentijn Driessen kan begrijpen waarom de bondscoach van Oranje een bezoek aan Wijnaldum heeft gebracht. “Koeman heeft natuurlijk aan hem beloofd dat hij hem zou blijven volgen”, geeft de chef voetbal van De Telegraaf aan. “Dan is het natuurlijk wel netjes tegenover iemand die zoveel betekend heeft voor jou als bondscoach dat je daar langsgaat."

“Dat vind ik niet zo vreemd, dat hoort ook. Misschien is daar wel definitief gezegd dat hij niet meer in aanmerking komt voor het Nederlands elftal, omdat het niveau van de Saudische competitie niet het niveau is waar veel andere middenvelders van Oranje op acteren.”

Driessen haalt aan dat Frenkie de Jong, Jerdy Schouten en Joey Veerman er allemaal in zijn geslaagd om te overwinteren in de Champions League. “Daar kom je dan eerder bij terecht dan bij Wijnaldum. Dan is het wel heel netjes als je die jongen toch nog een keer bezoekt. Als de nood aan de man is, dan zou je hem misschien nog kunnen selecteren.”

Wijnaldum trok de deur bij Paris Saint-Germain afgelopen zomer definitief achter zich dicht. De middenvelder tekende voor drie seizoenen in Dammam. Hoewel Al-Ettifaq ietwat teleurstellend presteert, zijn de individuele prestaties van Wijnaldum tot dusver uitstekend.

Wijnaldum speelde al zestien officiële wedstrijden voor de Saudische club, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en drie assists. Hij hoopt Koeman in de komende maanden te overtuigen tot een oproep voor het EK in Duitsland. Zijn laatste interlands speelde hij in juni 2023, toen hij negentig minuten in actie kwam tijdens de Nations League Finals.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Koopmeiners, Frenkie, De Roon, Schouten, Wieffer, Simons, Reijnders, en zelfs Berghuis lijken me boven Wijnaldum te staan in de pikorde, maar idd het zou zomaar kunnen dat ze allemaal gezellig mosselen gaan eten en massaal het EK moeten missen. Ja dan is het handig dat je Gini, Klaassen en Donny kan laten invliegen.

17 februari 2024 om 01:35

Hij gebruikte wijnaldum altijd als 10, maar daar lijkt mij gewoon xavi te moeten staan, en dan heb je nog koopmeiners als back up. Gini is echt totaal niet nodig. Kan me ook niet voorstellen dat koeman daar echt heengaat om hem te beoordelen maar gewoon zijn belofte nakomen, maar gewoon te melden dat hij niet meer in beeld is.

17 februari 2024 om 01:41

Behalve Simons speelt geen één van de spelers die jij noemt op dezelfde positie als Wijnaldum. Maja, dan is hij alsnog 2de keus achter Simons. Aan de andere kant, op de top van zn kunnen is Gini nog steeds wel een toegevoegde waarde voor Oranje. De vraag is of hij op de top van z'n kunnen is..

17 februari 2024 om 07:54

Reijnders, Koopmeiners en Berghuis kunnen allemaal op 10 spelen toch?

17 februari 2024 om 09:01

Ja en zijn alle 3 beter.

Dat gezegd hebbende: ik vind het lastig om Wijnaldum negatief neer te zetten. Die speler is enorm belangrijk geweest voor het Nederlandse voetbal en daar moeten we respect voor hebben. Na zijn vertrek bij Liverpool is het verkeerd gegaan en het feit dat hij niet meer bij Oranje zit is terecht, maar deze man verdient een groots afscheid.

17 februari 2024 om 10:19

Berghuis is geen 10, überhaupt geen middenvelder. Koopmeiners en Reijnders zouden het eventueel wel kunnen maar zijn geen betere 10 dan Wijnaldum. Overall misschien inmiddels wel betere spelers, maar geen betere 10. Jammer dat Koopmeiners altijd zo dramatisch slecht is bij het Nederlands elftal. Ik denk dat hij té graag wil.

17 februari 2024 om 11:42

Dat gezegd hebbende heeft gini gewoon een ongelooflijke pannenkoek voor z'n hoofd. Naar zo'n land en competitie ga je niet voor het voetbal maar enkel voor de centen. Wil je als bond een statement maken zeg je gewoon daar voetballen is een exit. Voor hem sowieso 3 a 4 die beter zijn op zijn positie.

17 februari 2024 om 07:23

Oh mijn god ik moet er niet aan denken. Klaassen, wijnaldum en donny hahaha. Vergane glorie.

Koeman investeer dan in CL spits en speler met meeste waarde in de eredivisie zover: de Jong, laat hem nog 1x meegaan. Zet je ego aan de kant.

17 februari 2024 om 08:15

Ook in de spits heb je met Gakpo en Memphis al twee bewezen opties en met Brobbey en Zirkzee twee grote talenten. Als De Jong zichzelf beschikbaar zou stellen zou ik hem zeker meenemen maar er zijn genoeg opties en hij is ook niet van een niveau dat je moet gaan smeken.

17 februari 2024 om 10:21

Met Brobbey, Zirkee en evt Gakpo zit de spits positie wel goed. Hoeft Depay zich ook geen illusies meer te maken dat hij een spits is.

17 februari 2024 om 11:24

Ik vind de Jong beter dan al deze opties. Met zij ervaring erbij kan hij echt veel waardevoller zijn dan bovengenoemde.

Dit kan echt niet meer. Wijnaldum…GE hoort niet meer in het NL elftal thuis.
Als Koeman hem meeneemt…dan waarschijnlijk als ballenoppomper, anders zou ik het niet weten waar hij anders voor gevraagd wordt.

Er spelen daar best veel oude sterren, en het niveau is volgens mij redelijk vergelijkbaar met de eredivisie. En als we eerlijk zijn is hij wel een van de weinig renderende middenvelders die we hebben gehad de afgelopen paar jaren. Want we hebben het wel steeds over Veerman, Wieffer, Schouten, Timber en Koopmeiners. Maar die stellen ook vaak teleur.

17 februari 2024 om 01:04

Eredivisie? Rechter rijtje maximaal.
Even on topic: Wijnaldum kan niet meer mee op het gewenste niveau. Wat een farce

17 februari 2024 om 01:22

Ik vond Wijnaldum voordat hij naar het midden oosten ging al veel minder (te weinig) toevoegen aan oranje. Laat staan hoe dat nu is. Ik zou lekker met De Jong Reijnders en Simons spelen. Daarachter keuze uit De Roon, Koopmeiners, Schouten, Wieffer en Timber.

17 februari 2024 om 01:50

Waarschijnlijk bestaat 90% van hun competitie uit Saudi’s. Met andere woorden uit spelers die daar zijn opgeleid. Qua voetbalscholing, infrastructuur en geschiedenis komen ze niet eens in de buurt van Nederland. En dan wil je hun competitie op gelijke waarde schatten als de Eredivisie?

Zou typisch Koeman zijn om nog een keer met zijn vriendjes kliekje het te gaan proberen. Kansloos

17 februari 2024 om 15:10

Ja word tijd dat Koeman weer vertrek bij oranje. Weghorst gini wat moet je ermee. Ik zeg het niet graag maar Weghorst mag daar alleen zijn om de Tess van brobbey te dragen . Nu is het 1 vriendenkliek

Wijnaldum zit er alleen bij als zijn rol in de kleedkamer als onmisbaar wordt gezien. De voetballer Wijnaldum is allang gevlogen. Toch kun je er maar 11 opstellen en een maximum aantal selecteren. Neem 'm dan lekker mee als extra assistent. Ik sluit niet uit dat het gesprek daar over ging. Daarnaast is Wijnaldum ook met Van Dijk wel een beetje het uithangbord van het 'wokeism' bij Oranje (maar zit wel in Saudi Arabie, huh!?). In die zin ook wel logisch om even netjes op bezoek te gaan. Scheelt weer geneuzel in de pers.

Ik hoop toch van niet, was in Europa al passé en ik zie niet hoe dat in Saudi beter is geworden.

Misschien zijn Sneijder en van der Vaart ook een optie. Het middenveld is zoveel beter dan wat Wijnaldum
de afgelopen jaren heeft laten zien, laat die jongen aub links liggen

Los van t feit dat ik Gini geen oranje materiaal meer vind, denk ik wel dat we hier denken dat onze competitie zovheel veel beter is dan die van SA. Maar vorige maand zijn Messi en z'n vrienden toch 2x compleet afgedroogd door Saoudische ploegen. Dus weet eigenlijk niet zo goed of we met z'n allen wel zo goed weten waar we over praten

17 februari 2024 om 01:28

Ik heb die wedstrijden even overgeslagen, maar heb inter miami laatst wel een potje zien spelen. Het zijn de 4 oud barca spelers (als ze al mee kunnen doen i.v.m. blessures) die (ver) over hun top zijn. De rest van de selectie zou het gewoon bijzonder lastig hebben tegen een pak hem beet pec zwolle.

17 februari 2024 om 04:07

Oké, thanks voor je reactie. Ik kijk namelijk nooit MLS dus heb geen idee wat t niveau is. Maar las hier laatst iets over die speler die niet naar Feyenoord ging maar naar de MLS en toen kreeg ik hier het idee dat die competitie niet zo slecht was als wij moesten denken

17 februari 2024 om 08:48

De MLS is toch ook niet bepaald een hoog aangeschreven competitie haha

Ronaldo komt ook uit die zelfde competitie en die word gewoon geselecteerd dus al met al onzin om te zeggen dat Wijnaldum afgeschreven is. Ze hebben in Saoudi Arabië en geweldige sportcomplex, hij traint uitstekend in die klimaat onder de mom van een bereik aircootje. Hou op met steeds doen of te zeggen dat het een competitie van niks is. Nee de eredivisie trekt volle zalen.

17 februari 2024 om 01:49

Ik weet niet of je het weet, maar Ronaldo scoort nog steeds voor Portugal en dat terwijl hij 39 jaar is.
Hoe geweldig is dat sportcomplex precies?

En ja, de Eredivisie trekt volle zalen en al helemaal met de vergelijking van de Saudi League.

Dat je een fanboy bent van Wijnaldum is niet erg, maar je objectiviteit is ver te zoeken.



Ik zie hem regelmatig voetballen omdat ik het intensief volg de competitie in Saudi Arabiã«. Ik vind dat hij zelden goed speelt en hij word vaak afgetroefd omdat ie nogal laks kan zijn en het een slapjanus is in de duels. Passen is ook niet ze sterkste punt zeker als hij onder druk staat. Maar op een of andere manier krijgt hij het altijd voor elkaar om gevaarlijk te zijn voor de goal als hij diep word gezet. hij is goed met het hoofd en heeft goede positionering voor de goal. Ik zal hem meenemen als Koeman zijnde. Niet voor de basis absoluut niet maar stel je moet scoren laatste 15 minuten hij is goed met voorzetten en de bal valt altijd voor zijn voeten. Net zoals Ten Hag Scott Mctominay gebruikt als een verkapte nummer 10 dicht bij de spits.

Koeman wilde even een paar dagen naar de zon.
Ff ertussenuit, heerlijk.

Koeman is de eerste bondscoach sinds lange tijd die veel te kiezen heeft. Hij kan gewoon minimaal twee goede defensies neerzetten, twee goede middenvelden. Voorin is het alleen op de flanken wat mager maar ook de spits positie is aardig bezet.

Er vanuitgaande dat Frenkie zal spelen heeft Koeman een stuk of 10 subtoppers die hij er naast kan zetten en veel hebben de potentie om misschien zelfs nog een topper te worden.
Wieffer, Schouten, Veerman, De Roon, Timber, Reijnders, Koopmeiners, Simons, Gravenberch en Berghuis hebben allemaal bewezen dat ze Europa League niveau minimaal zijn op het middenveld. Persoonlijk vind ik het al lastig om daar tussen te kiezen, waarom hij het zichzelf nog moeilijker gaat maken door een Wijnaldum nog terug te willen halen is mij een raadsel.

Nu kijk ik sowieso bijna nooit meer NL-elftal. Voor mij is echt de sfeer, de eer, maar bovenal leuk voetbal al jaren niet meer te zien bij ons team dus ik sla vaak even over. Dat wordt alleen maar gemakkelijker als Memphis en Wijnaldum in de basis gaan beginnen.
Ik kijk nog liever "echte meisjes in de jungle" hehe.

Snap überhaupt niet waarom Wijnaldum nog in beeld is. Wat een pure armoede dat Koeman de moeite neemt om af te reizen naar Saudi voor hem. De kerel is al 33 jaar en is de laatste 3 jaar sowieso al uitgeblust. Genoeg opties op het middenveld met Reijnders, De Jong, Veerman, Gravenberch en noem maar op. Mag hopen dat hij niet opgeroepen wordt voor het EK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren