Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij doorziet Koeman: ‘Denk dat er voor hem plek in EK-selectie is ingeruimd’

Laatste update:

Mike Verweij en Valentijn Driessen denken dat Ronald Koeman in zijn hoofd al een plekje in de EK-selectie heeft ingeruimd voor Georginio Wijnaldum. Dat zeggen de journalisten van De Telegraaf in de podcast Kick-off. Driessen is wel kritisch op het interview dat de 33-jarige middenvelder van Al-Ettifaq deze week gaf aan Vandaag Inside. “Hij maakte echt een hele slechte indruk.”

“Ik zat de persconferentie van Koeman te kijken”, begint Verweij. “Hij vertelde dat uit alle data bleek dat Wijnaldum heel fit was, dat hij op de trainingen een hele goede indruk maakte en dat hij nu een kans krijgt in een wedstrijd, maar daar ook niet op afgerekend moet worden.”

“Koeman verdedigde Wijnaldum ook heel erg voor dat interview. Ik denk dat Koeman in zijn hoofd al een plekje heeft ingeruimd voor Wijnaldum in de EK-selectie. Ik denk dat hij meegaat.” Verweij kan op steun rekenen van zijn collega Driessen. “Dat denk ik ook.”

“Koeman nam het echt op voor Wijnaldum. Spelers merken en voelen dat en vinden dat natuurlijk geweldig. Ook zijn collega’s vinden dat geweldig, dan weet je dat de bondscoach achter je blijft staan als er een keer een fout gemaakt wordt”, aldus de chef voetbal van De Telegraaf. Driessen is wel kritisch op het interview dat Wijnaldum gaf aan Vandaag Inside, waarin hij onder meer wees naar de toeslagenaffaire in Nederland als reactie op de misstanden in Saudi-Arabië.

’Hij maakte een hele slechte indruk en dat is doodzonde’


“Dat was natuurlijk oliedom van hem. Daar had hij veel beter in begeleid moeten worden. Het kwam bij hemzelf vandaan, want hij heeft gezegd dat hij erover na had gedacht wat hij zou gaan zeggen”, aldus Driessen.

“Wijnaldum toont zich altijd maatschappelijk betrokken, maar uit dit antwoord bleek dat hij maatschappelijk helemaal niet zo betrokken is, of in ieder geval niet weet wat er overal speelt. Als je de toeslagenaffaire dan vergelijkt met openbare terechtstellingen...”, verzucht de journalist.

“Mensen van de LHBTIQ+-gemeenschap zijn hun leven niet zeker daar en worden opgepakt, vluchtelingen worden bij de grenzen afgeknald... Als je dan zegt: ‘Nee, nee, dat weet ik allemaal niet.’ Vervolgens wordt hij gewezen op het feit dat het in rapporten staat en zegt hij: ‘Ja, ja, maar dat is de media.’ Nee, hij maakte echt een hele slechte indruk en dat is doodzonde, want het is een hartstikke goede jongen. Je mag alleen wel iets meer maatschappelijke betrokkenheid van iemand verlangen die naar zo’n land gaat”, sluit Driessen af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zowaar eens met Driessen. Waarom koeman hem er zo nodig bij moet hebben weet ik niet. Dat kan als je een De Bruyne, Salah of Van Dijk bent die op hun respectievelijke posities ook op hun oude dag nog wat kunnen brengen. Wijnaldum was altijd al een dienende speler. In ieder geval op clubniveau. Bij Oranje was hij een tijdje bij veel doelpunten betrokken, maar dat is inmiddels ook al weer even geleden. Ik denk dat Koeman wat jongens in de selectie wilt die hij makkelijk kan managen en die hem zullen steunen als het tegenzit. Wijnaldum is geen leiderstype, dus daar hoef je hem niet voor te halen en zogezegd bezit hij nou ook weer geen exceptionele voetballende kwaliteiten.

Je hebt, mits iedereen fit met Frenkie, Reijnders, Simons, Koopmeiners, Veerman, Schouten, Wieffer en Gravenberch toch een prima keuze aan middenvelders, waarvan een behoorlijk aantal zich nog flink aan het ontwikkelen is. Wijnaldum is passe.

22 maart 2024 om 19:02

Je geeft het zelf al aan. Hij was bij enorm veel doelpunten betrokken onder deze bondscoach. Dan is het helemaal niet raar dat Koeman daarop terugvalt als hij vindt dat andere spelers die positie niet goed hebben ingevuld in de tussentijd. Prima om hem dan te bekijken in een oefenwedstrijd. Begrijp echt niet waar men zich druk om maakt. De rest van de selectie is meer dan logisch...en veel mensen balen daarvan want sinds Koeman naar Barcelona is vertrokken zijn ze op hun pikkie getrapt en zoeken ze alles om negatief te zijn over Koeman

22 maart 2024 om 19:59

Koeman heeft eerder al aangegeven dat hij een middenvelder met diepte in zijn spel nodig heeft en dat Wijnaldum daarom in aanmerking zou komen

Die Koeman is een slapjanus eerste klas, krijg bij hem altijd het idee dat Memphis en Virgil etc de selectie bepalen het is net alsof hij tegen die jongetjes opkijkt terwijl het andersom hoort te zijn.

Trainer van niks hoop dat die snel opgehoepeld is, krijgen de spelers die het verdienen een keer de kans

22 maart 2024 om 20:01

Wie had het meer verdiend dan?

22 maart 2024 om 20:20

Alle middenvelders die op de bank zitten ipv Wijnaldum?

“Hij vertelde dat uit alle data bleek dat Wijnaldum heel fit was, dat hij op de trainingen een hele goede indruk maakte en dat hij nu een kans krijgt in een wedstrijd, maar daar ook niet op afgerekend moet worden.”

Dus mocht hij slecht presteren, niet opvallen of enige vorm van scherpte missen, dan mogen we hem hierop niet bekritiseren.

Dit is trouwens wellicht een van de meest transparante vormen van indekken die ik ooit heb gelezen.

22 maart 2024 om 19:58

Iemand die veel heeft gedaan voor he Nederlands Elftal, laat je niet vallen zo, als hij de kwaliteiten nog heeft, wordt moe van mensen hier, die nu weten hoe goed hij is nog. Niemand ziet hem elke week, dit doet Koeman goed, dan heeft hij hem een kans gegeven

22 maart 2024 om 20:12

Hou op, we hebben keuze zat op het middenveld, we hebben geen 33jarige uitgebluste speler nodig. Vond m op een hele korte periode na in oranje sowieso zelden bijzonder, maar zo lang Koeman bondscoach is, zitten we opgezadeld met Memphis en Wijnaldum. En dan krijg ik nu wsl een arsenaal aan reacties over mij heen hoe geweldig en beslissend Memphis is geweest voor oranje, maar als hij speelt zo af en toe een fantastische pot, maar als het niet fantastisch is, is het ook gelijk verschrikkelijk met 50x balverlies per wedstrijd. Doorselecteren graag, genoeg nwe aanwas.

22 maart 2024 om 20:13

Als hij met zijn team had meegedaan voor het kampioenschap, waarin hij een significant aandeel had door frequent in de basis te staan, dan had je zeker een punt wat betreft de kwaliteiten.

De waarheid is dat zijn team, waar hij tevens in de basis staat een achterstand heeft van 33 punten op de koploper. Iemand selecteren op basis van een staat van dienst in 2018 is waanzin. Dan kunnen we net zo goed Strootman en Van de Beek selecteren. Het is tóch maar een oefenwedstrijd.

Wijnaldum is een nuttige speler mits hij in staat is box to box te spelen. Zoals bij Liverpool. Zo niet dan heb je een modale speler die niet meer kan brengen waar hij goed in was. En kijk je dus naar vergane glorie. Ik heb erg van hem genoten, vond hem geweldig vroeger. Maar er komt een leeftijd waarop je dat niet meer kan brengen. Dat is niet gek met zijn type spel. Alleen moet je dat als bondscoach wel herkennen en erkennen. Hij zou nog mee kunnen in de eredivisie bij een subtopper maar ook al niet meer bij Feyenoord en PSV. Ajax laat ik buiten beschouwing, we zijn dit jaar zo slecht dat hij in dit Ajax nog wel mee kan, in elk geval niet uit de toon zou vallen. Maar we zien het met Henderson: zelfde verhaal. Te oud, versleten. Ook een harde werker en nuttige speler. Die ook niet terug kan vallen op een fluwelen techniek. Ergo: Wijnaldum selecteren is ridicuul.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren