Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertonghen maakt prachtig gebaar: kippenvel en tranen bij Roman Yaremchuk

Laatste update:

Benfica heeft zijn midweekse comeback tegen Ajax (2-2) een goed vervolg gegeven in de Portugese competitie. De ploeg van interim-coach Nélson Veríssimo won in eigen huis met overtuiging van Vitória Guimarães: 3-0. Darwin Núñez voegde weer twee doelpunten toe en staat nu al op twintig competitiegoals dit seizoen. Na een uur werd de sterspeler naar de kant gehaald voor Roman Yaremchuk, die van het publiek een hart onder de riem gestoken kreeg vanwege de oorlog in zijn thuisland Oekraïne. Yaremchuk was zichtbaar ontroerd door de massale staande ovatie van de Portugese toeschouwers, die ook met vlaggen hun steun uitspraken voor Oekraïne. Yaremchuk kreeg als eerbetoon ook de aanvoerdersband overhandigd door Jan Vertonghen, die als captain was begonnen.

Vitória kwam in de openingsfase dicht bij de openingstreffer, maar Benfica werd op de been gehouden door Odysseas Vlachodimos. De doelman redde twee keer op grote kansen voor Oscar Estupinan en zag zijn ploeg na 24 minuten zelf wél de eerste goede mogelijkheid benutten. Gilberto slingerde de bal van rechts voor, waarna Gonçalo Ramos er handig zijn schoen tegen plantte: 1-0.

Gilberto was op dreef, want na ruim een half uur werd er opnieuw uit een voorzet van de rechtsback gescoord. Ditmaal was het Darwin Núñez die zijn hoofd tegen de bal zette: 2-0. Benfica besliste de wedstrijd vijf minuten na rust, toen Ramos op links het strafschopgebied in ging en van achter aangetikt werd. Núñez benutte de daaropvolgende strafschop: 3-0. De inmiddels 38-jarige Ricardo Quaresma kwam nog in de ploeg bij de tegenstander en vuurde meteen twee keer op doel, maar die pogingen konden Vlachodimos niet verontrusten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede avond,

Wat een mooi gebaar van de supporters. Het is toch mooi dat zulke ernstige gebeurtenissen kunnen leiden tot zulke mooie momenten. Dat is misschien het enige voordeel van een oorlog. Ik hoop dat Rusland en Oekraine snel met deze oorlog stoppen voordat er nog meer slachtoffers vallen. Ik snap ook niet dat deze beelden de leiders van deze landen niks doet en dat vãn van de twee zegt van we houden ermee op. Ik persoonlijk ontwijk het nieuws even omdat ik beelden van huilende kinderen niet kan zien ik vind het verschrikkelijk. Je hebt echt geen hart als het zien van deze beelden van bange kinderen, gezinnen die uit elkaar worden gerukt niks doet. Ga het lekker met zijn tweeen uitzoeken wie waar de macht wil hebben. Maar doe dat niet ten kostte van onschuldige burgers.

27 februari 2022 om 21:31

Voor de goede orde, het is Rusland dat moet stoppen met de uiterst agressieve aanval tegenover een soeverein land dat zelf toenadering zoekt tot het westen (moge duidelijk zijn waarom...). Maar inderdaad, hopelijk komt er een wapenstilstand en gaan de Russische soldaten naar huis. Als ik een Russische babushka zou zijn en mijn (klein)kind komt niet terug van het front zou ik Poetin aanklagen bij het Internationaal Strafhof.

28 februari 2022 om 09:10

Rusland is niet aangesloten bij het ISH. Oekraïne wel, dan zou de Russische babushka een zaak aanhangig moeten maken over oorlogsmisdaden in Oekraïne. En dat gaat Oekraïne zelf al doen

27 februari 2022 om 21:32

Ben het trouwens compleet met je eens dat het beter zou zijn als politici zelf een potje gaan vechten. Als Zelensky tegen Poetin moet vechten (zonder wapens natuurlijk) dan zet ik in ieder geval mijn geld op Zelensky.

27 februari 2022 om 21:33

'ik hoop dat Rusland en Oekraine snel met deze oorlog stoppen voordat er nog meer slachtoffers vallen'. Heinazijn, Oekraine heeft deze oorlog nooit gewild he. Zij vechten voor hun land dat de Russen willen afpakken. Zelensky doet er alles aan om de oorlog te stoppen, maar Putin gaat daar nooit gehoor aan geven. Putin is sowieso alleen maar overtuigd van zijn eigen gelijk en zijn gedachtegoed is beangstigend.

27 februari 2022 om 21:39

Hoi Walcott16,

Ik Zelensky ook niet helemaal top hoor. Mannen tussen de 18 en 60 jaar verbieden om het land uit te gaan vind ik echt krankzinnig. Iedereen heeft toch het recht om te vluchten? Ook het aansporen op geweld door wapens uit te delen en het aanbevelen om molotov cocktails te maken vind ik ook ongepast. Vecht gewoon niet dan heb je ook geen burgerdoden.

Uiteraard zit Putin meer fout, maar zolang hij geen bevolkingsgroepen wilt uitroeien vind ik niet dat burgers moeten meevechten.

27 februari 2022 om 21:49

Oekraïne heeft iedereen nodig om de Russische aanvallen af te weren. Ik snap zijn beslissing dus wel. Andere landen gaan Zelensky niet helpen dus hij is afhankelijk van zijn eigen bevolking. Wapens uitdelen en molotov cocktails maken is toch niet zo gek? Iedereen heeft het recht zich te verdedigen tegen de Russen. Die burgerdoden komen door Russische aanslagen op gebouwen/flats/etc, niet door het uitdelen van wapens. Als burger moet je zelf weten of je wil meevechten en of je je leven wil geven voor je land.

27 februari 2022 om 21:55

Hoi Walcott16,

Dat iedereen zelf moet weten of die mee gaat vechten is niet helemaal waar volgens mij. Want alle mannen tussen de 18 en 60 mogen het land niet uit. Dus die moeten denk ik verplicht gaan meevechten.

Je niet verlagen tot het niveau van Putin is het beste wat je kan doen. Dus geen geweld gebruiken. Dan neemt hij het land maar over, dat is nog niet zo erg dat onschuldige slachtoffers vallen. Zolang Putin geen bevolkings groepen uitroeit moet je geen geweld gaan gebruiken. Door geweld te gaan gebruiken gaat het alleen nog maar meer uit de hand lopen en vallen alleen maar meer slachtoffers.

27 februari 2022 om 21:56

Dat mannen tussen de 18 en 60 niet mogen vluchten is heel normaal in zo'n situatie, zo iets heet een dienstplicht. Dit zou in in Nederland ook gewoon gelden mochten morgen bij wijze van spreken de Belgen binnen vallen. Daarnaast is het toch niet vreemd dat hij mensen oproept zichzelf te verdedigen als de Russen hun stad, straat, huis, etc binnen vallen. Daarnaast is Putin's oorlog totaal niet minder erg omdat hij geen volledige bevolkingsgroepen wil uitroeien. Hij wil mensen uitschakelen die niet mee gaan in zijn gedachtegoed en de macht van een soevereine staat overnemen. Zoiets is te krankzinnig voor woorden en geeft ieder recht tot verzet en het daar bijhorende geweld ter verdediging

27 februari 2022 om 22:02

La Bombonera,

Dienstplicht kan mij verrotten. Dan sluiten ze me maar op. Ik zal nooit voor een poppetje die ergens in een gerechtshof zit gaan vechten. Als die wil vechten dan gaat hij maar lekker zelf vechten. Ik zal nooit iemand doodschieten, tenzij een land een bevolkingsgroep wilt uitroeien zoals Hitler deed. Dat is niet het geval.

Je moet het oplossen met dit soort acties zoals Benfica, gewoon je afkeur hoorbaar maken en dan hopen dat Putin van gedachte veranderd. Hem aanvallen en zijn manschappen neerschieten lijdt alleen tot escalatie.

27 februari 2022 om 22:04

Geweld kan je alleen bestrijden met geweld, Heinazijn. Zo gaat het nou eenmaal bij oorlog. Ik denk dat 'dan neemt hij het land maar over' te makkelijk gedacht is. Ik als Nederlander zou niet zonder strijd mijn land willen opgeven en de Oekraïners dus ook niet. Onschuldige slachtoffers komen door de Russen en niet door Oekraïense eenheden. Al is elk oorlogsslachtoffer er één teveel. Ik respecteer je mening verder. Oorlog is iets afschuwelijks.

27 februari 2022 om 22:04

Dan neemt hij het land maar over? Ben je nou serieus? Wil je oprecht naar een wereld waar men elkaars land maar kan inpikken? Wat een ongelofelijke domme uitspraken van jou. Als de pleuris hier in Nederland uitbreekt dan krijg je hier ook gewoon rustig een dienstplicht hoor.

27 februari 2022 om 22:07

Zelden iemand zo'n naïef stukje zien typen. Hopen dat Putin van gedachte veranderd. Hoe naïef kan je zijn...

27 februari 2022 om 22:11

Hallo,

Ik denk dat het in het geval van Oekraine gewoon het beste is om zich over te geven. Tenzij Putin echt Oekrainers wilt uitroeien.

Als je blijft verzetten vallen alleen maar meer doden. Dan krijg je een jarenlange oorlog waar echt veel geweld gaat plaatsvinden. Wil je dat? En als het westen zich mee gaat bemoeien is de kans dat Putin kernwapens gaat gebruiken en krijg je een wereldoorlog. Dat lijkt met al helemaal niet best.

De hele wereld moet gewoon zijn afkeur laten blijken over deze situatie. En ik denk dat er wel een kans is dat Putin dan stopt. Mocht bijvoorbeeld China zijn afkeur hierover laten blijken dan denk ik dat Putin wel terugdeinst. En anders is dat nog steeds beter dan onschuldige burgerslachtoffers.

27 februari 2022 om 22:17

Zoals Ryangarcia al zei is dat echt ontzettend naïef gedacht. Putin gaat na Oekraïne juist alleen maar door Heinazijn. Oekraïne moet zich dus absoluut niet overgeven, want dan komen omringende landen weer in gevaar. Putin wil de gebieden veroveren die vroeger tot de Sovjet-Unie behoorden. Putin zijn gedachtegoed zal niet veranderen.

27 februari 2022 om 22:25

Hoi Walcott16,

Dat weet je natuurlijk niet wat Putin wilt.

Maar het lijkt mij een minder erg idee om onderdeel van Rusland te zijn dat dat er jaren lang oorlog is. Jarenlang mensen die worden gedood, honger angst. Iedereen moet gewoon zijn afkeur laten blijken richting Putin en hopen dat hij terugdeinst. Een wereld zonder vrienden lijkt me niet leuk. Meer kan je simpel weg niet doen. Geweld veroorzaakt alleen nog meer geweld.

27 februari 2022 om 22:27

Dat Putin niet terugdeinst hebben we met De Krim al gezien... Onderdeel van Rusland zijn is verschrikkelijk. Vrijheden zijn zeer beperkt en er is geen persvrijheid...

27 februari 2022 om 22:31

Je kan nu zelf zien hoe strijdlustig de Oekraïners zijn.
Ook al zou het land zich overgeven dan zal de bevolking zelf verder gaan vechten.
Dan kan je helemaal de ergste situatie krijgen dat het eigen leger dan in controle is door die maniak uit Moskou tegen zijn eigen bevolking moet strijden.
Op deze manier probeert hij nog het volk dat echt wilt strijden op alle mogelijke manieren te helpen.

27 februari 2022 om 22:57

Ik zou als Oekraïner ook echt geen molotovcocktails beginnen gooien naar getrainde en zwaar bewapende militairen.

27 februari 2022 om 23:01



Lierse. Molotovcocktails worden voornamelijk gemaakt om tanks te bestrijden. Molotovcocktails blijken ook wel degelijk effectief te zijn. Zie deze link: https://www.youtube.com/watch?v=grc9htfoliw

27 februari 2022 om 23:08

Walcott16,

Iemand die in een tank rijdt is niet zwaar bewapend?

Lijkt me geen goed plan om molotovcocktail naar een Russische tank te gooien. Of denk jij dat je met je flesje met vuur zo even die Russiche tanks uitschakelt?

Het is gewoon een kamikaze oproep van de Oekrainsche president om dit idee te opperen. Iedere burger die een vuur flesje naar een tank gooit gaat waarschijnlijk dood.

27 februari 2022 om 23:49

Ja dus? Ga jij als gewone leek even getrainde militairen aanvallen? Dan heb je een doodswens.

28 februari 2022 om 01:24

Lierse1997 De Oekraïners niet onderschatten, sinds de 1ste conflicten met Rusland hebben heel wat gewone burgers militaire opleidingen gehad voor het geval dat er een oorlog uitbreekt. Daardoor wordt er geschat dat Oekraïne een leger van 2-3 miljoen bezit. Die oostblokkers zijn echt strijders, vele van die mannen gaan liever strijdend ten onder voor hun land dan dat ze vluchten. En zoals je ziet gaat de invasie van Poetin niet zoals gepland.

28 februari 2022 om 01:41

Leuk en aardig maar je bent een idioot als je gewoon zonder serieuze bewapening militairen gaat aanvallen.

Er is een verschil tussen heldhaftig zijn en idioot zijn.

28 februari 2022 om 08:29

Lierse1997, dus wat de verzetstrijders in de tweede wereldoorlog deden was ook idioot? De joodse opstand in polen? Als Oekraïne nu verliest, worden ze onderdeel van een rusland, waar je leven ook niet veilig is en er beter op wordt. ‘Desperate times needs desperate measures’ is denk ik wat je hier kunt zeggen. Ik hoop dat ik ook het lef zou hebben iets te doen mochten ze hier ooit op de stoep staan.

28 februari 2022 om 09:22

De bewapening van soldaten in 1940 was ook perfect te vergelijken met die van soldaten in 2022 natuurlijk.

Dan kan je beter je aansluiten bij het leger en iets gecoördineerd gaan doen.

28 februari 2022 om 09:43

Uiteindelijk gaat het om vormen van verzet die wel degelijk te vergelijken zijn Lierse. Burgers die actie ondernemen tijdens een oorlog zijn helden. Je moet ook bedenken dat er sprake is van nationale trots en toenemende haat richting Rusland. Dat zorgt ervoor dat burgers ten strijde willen trekken.

28 februari 2022 om 10:09

We praten in cirkels. Niet elke vorm van verzet is even slim natuurlijk.

28 februari 2022 om 13:41

Gewoon maar overgeven? Wtf? Gewoon je land binnen laten vallen, je burgers laten doden, je vrijheid en soevereiniteit af laten pakken, en dan gewoon overgeven? Doe je dat ook als iemand je vrouw of kind aanvalt? Zeg je dan ook, pak ze maar, want als wij gaan vechten dan vallen er alleen maar meer slachtoffers?

Echt ongelooflijk. Als er iets is om voor te vechten, dan is het de vrijheid en veiligheid van jezelf, je familie en je landgenoten.

28 februari 2022 om 07:40

Ik vraag me af wat die president van Oekraïne bezielt om toenadering te zoeken tot de NATO en het westen ondanks de dreigementen van Rusland. Hij had het beter op een akkoordje kunnen gooien in plaats van zijn land naar de filistijnen te helpen. Rusland gaat net zo lang door tot Oekraïne terug in de stenen tijdperk is. En van de NATO hoeft hij geen militaire steun te verwachten. Die kijken op afstand toe. We moeten ook snappen dat een Oekraïne die bij de NATO hoort een bedreiging is voor Rusland die zij nooit zullen accepteren. Daarom zal Rusland deze oorlog voorlopig niet stoppen.

28 februari 2022 om 11:22

Stop met te denken dat de NAVO een bedreiging is. Je lijkt Vladimir P. wel! De NAVO is vooral een defensieve macht, geen aanvalsmacht (dat blijkt nu wel). Oekraine, Zweden, Finland, Georgie al die landen willen allemaal heel graag lid worden van de Navo. Waarom dan?! Sterker nog, wanneer de Russen gaan nadenken, Poetin in het gevang gooien, vervolgens een president a la Mikhail Gorbachov kiezen zou ik als NAVO heel veel met die leider (misschien Navalny?!) gaan praten en ook bij de NAVO uitnodigen. Een sterker defensief bestaat er niet. Nu even in voetbaltermen. Stel, je hebt een verdediging die bestaat uit van Dijk, Alaba en Robertson. Wil je als een Mazraoui daarbij horen? Of wil je als Mazraoui bij een club spelen die Smolov, Dzyuba en Rotmov in de aanval hebben lopen?!

28 februari 2022 om 11:37

/De NAVO is vooral een defensieve macht, geen aanvalsmacht (dat blijkt nu wel). \

Heb je onder een steen gelegen de afgelopen 30/40 jaar ofzo?

Navo onder leiding van de VS heeft veel landen kapotgemaakt zoals Irak, Libie, Afghanistan, Somalie, Joegoslavie etc.

De Russen hebben alle recht om zich bedreigd te voelen voor Amerikaanse agressie.

28 februari 2022 om 13:46

50pMaroc

Finland vergadert al decennialang over wel of niet toetreden. Tot nu toe hebben ze besloten dat niet te willen. Omdat ze zelf goed in staat zijn zich te verdedigen, en geen miljarden aan de NAVO willen geven in de hoop dat die serieuze steun geven als de Russen eraan komen. Dat geld steken ze liever zelf in hun eigen leger.

Mooi man. Vladimir is gelukt wat nog niemand ooit heeft gedaan: heel Europa verenigen

28 februari 2022 om 08:29

Doet me denken aan die film, Watchmen, waar Ozymandias een dikke complot had gestart om zo de imago van superhelden op te schonen. Alleen is dit realiteit helaas.

Goed menneke die Nunez. Tegen Ajax ook de gevaarlijkste man. Ben blij gezien de stijgende vorm van Benfica en de dramatische vorm van Ajax, dat de return nog even op zich laat wachten!

Hele mooie gebaar van de supporters. TOP!

Darwin Nunez zou een perfecte versterking zijn voor zowel Arsenal, als Man Utd, als Man City. Echt een geweldenaar en ik zie hem zeker hetzelfde niveau halen als Cavani. Arsenal staart zich te veel blind op Isak, DCL, J. David, etc, maar deze Nunez zien ze totaal over het hoofd.

27 februari 2022 om 21:26

Wellicht is Nunez niet te betalen voor ze?

27 februari 2022 om 21:35

Was laatst nog een bericht dat die man 120 miljoen moet opleveren. Nou dat zie ik alleen City of PSG doen. Arsenal gaat nooit zoveel geld uitgeven voor een spits. Vind het inderdaad wel een erg goeie speler. Hoop alleen niet dat het een gevalletje Felix wordt en zo een duur prijskaartje voor enorme druk zorgen op Nunez.

Prachtig gebaar, kleine moeite maar voor hem zo mooi!

Ik hoop trouwens voor die Yaremchuk dat hij direct tegen een bal aan mocht trappen. Heel mooi, maar zo emotioneel aan een wedstrijd beginnen is niet goed voor je match (al begrijp ik ook wel dat hijzelf ook wel belangrijkere dingen aan zijn hoofd heeft dan een goede wedstrijd spelen...)

Kunnen we Israël ook sancties opleggen als we toch bezig zijn... of zijn die leven in Palestina minder waard?

28 februari 2022 om 04:28

Nou ik kan mij bv wel beter identificeren met Oekraïners dus dit doet mij idd net wat meer.
Net zoals jou het misschien juist net wat meer doet wat er in het midden oosten gebeurd

28 februari 2022 om 07:22

Het meest hilarische is dat Oekraine in veel landen in het Midden Oosten weinig tot geen aandacht krijgt itt het Palestina conflict, maar dan is het natuurlijk allemaal oke. Bovendien, die schreeuw om aandacht uit de media alsof het een wedstrijd is terwijl Oekraine puntje bij paaltje er ook alleen voor staat. Alsof die Oekrainers wat hebben aan het feit dat ze nu hot item zijn i de westerse media. Whataboutism en victim mentality at its finest.

Kippenvel van de actie van Benfica!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren