Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertessen zit al in Berlijn, maar PSV gaat plotseling voor transfer liggen

Laatste update:

PSV wil Yorbe Vertessen nog niet naar FC Union Berlin laten vertrekken, zo meldt Voetbal International maandagmiddag. De aanvaller was al op weg naar de Bundesliga, maar door de blessure van Noa Lang zetten de Eindhovenaren de transfer vooralsnog on hold, zo klinkt het.

Vertessen wacht op dit moment in Berlijn totdat PSV hem toestemming geeft om de overstap te maken. De Belg kan tekenen bij Union Berlin, maar de Eindhovenaren willen wachten met de definitieve handtekening omdat PSV op zoek lijkt te gaan naar een vervanger van Lang.

De vleugelaanvaller (23) begon maandag om 7:00 uur al aan de medische keuring en problemen zijn niet aan het licht gekomen. Hij tekent als alles naar wens verloopt een contract tot medio 2028.

PSV ontvangt niet vijf miljoen euro, zoals eerder werd aangenomen, maar rond de zes miljoen euro voor de wintertransfer mocht het uiteindelijk doorgaan. Een vast bedrag van 4,75 miljoen en de rest aan bonussen. Ook heeft PSV een doorverkooppercentage bedongen, weet het Eindhovens Dagblad.

Vertessen mocht in eerste instantie niet vertrekken bij PSV in de winterstop. Trainer Peter Bosz zei zelfs dat een winterse overgang onbespreekbaar was vanwege de blessures van Lang en Hirving Lozano. Nu leek Vertessen zijn transfer binnen te hebben, maar PSV is door een nieuwe blessure van Lang aan het twijfelen geslagen.

Volgens de berichtgeving van VI hebben de betrokkenen bij de transfer van Vertessen nog altijd wel goede hoop dat de transfer 'gewoon' doorgaat. De blessure van Lang zou namelijk 'niet van invloed zijn' op de overstap van de vleugenspits.

Vertessen doorliep de jeugdopleiding van PSV en maakte in februari 2021 zijn debuut in de hoofdmacht. In de afgelopen 3 jaar kwam hij tot 102 duels namens de koploper in alle competities. Vertessen groeide nooit uit tot een vaste kracht en werd vorig seizoen enkele maanden verhuurd aan Union Sint-Gillis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wow. Krijg je misschien echt een ontevreden speler terug. En een slechte naam (als PSV zijnde: edit) ? Of wordt dit als 'business as usual' geaccepteerd in de voetbalwereld?

29 januari 2024 om 16:34

Nouja zal bij PSV geen probleem zijn. Vertessen ging nu anders ook weg voor 6mil. Daar kijken de clubs wel omheen dan hoor

29 januari 2024 om 16:34

Kan weg. Rik kwam ineens wel met de info!

29 januari 2024 om 16:35

Mooi werk psv hopelijk lukt dat. We gaan hem hard nodig hebben. Natuurlijk gun ik hem zijn trancfer.

29 januari 2024 om 16:37

Het zal echt wel business as usual zijn. Nico kon naar Barca, alleen wilde Barca geen transfervergoeding betalen. Niet geheel hetzelfde, maar soms mogen spelers weer wel transfervrij vertrekken voor bewezen diensten. Het hoort bij topsport.

Voor supporters is het weer anders. Die vinden Vertessen al niet goed genoeg en zien liever een andere naam komen. Mocht dat niet lukken, zijn het dezelfde supporters die straks boos zijn als Vertessen zijn contract niet wilt verlengen en daardoor transfervrij kan vertrekken.

29 januari 2024 om 16:39

Maar dit was al helemaal rond natuurlijk, medische keuring etc. Behalve nog niet vrijgegeven. Zo raar dat dit dan gewoon kan in de voetbalwereld, dat 'niet vrijgeven', terwijl je eerst alles toestaat qua onderhandelingen, keuring etc.

29 januari 2024 om 16:52

Je hebt met je volle verstand een contract getekend. Tis ontiegelijk lullig, vooral als je straks nog minder speelminuten krijgt. Maar de belangen van PSV wegen zwaarder dan van het individu.

Toch verwacht ik dat PSV nog een speler uit de hoge hoed tovert en de transfer alsnog rondkomt.

29 januari 2024 om 18:14

Is niet echt te vergelijken. Barca wilde niet aan de vraagprijs voldoen, terwijl hier de deal al rond is.

29 januari 2024 om 19:04

Volgens mij vonden PSV fans hem vooral niet goed genoeg. Ik heb het idee dat hij tegenwoordig juist als de verlosser wordt omschreven. Iets wat natuurlijk ook flink overdreven is, maar nu Noa er weer uit ligt, lijkt hij me tweede man op links/rechts. Genoeg minuten en voor die rol ook voor ons een uitstekende kracht.

29 januari 2024 om 16:39

Tja dit is gewoon hoe de wereld werkt, dat Union dit vervelend vindt nemen ze op de koop toe.
Waar je je meer zorgen over moet maken is inderdaad over hoe Vertessen hiermee omgaat.

29 januari 2024 om 17:04

Als die jongen straks gaat spelen tegen Ajax en zich bedenkt dat hij over een maand of drie kampioen is dan denk ik dat hij zich daat zo overheen zet.

Ik geloof ook niet dat PSV hier last van krijgt. Iedereen begrijpt de situatie. Kan gebeuren. Genoeg clubs, spelers of zaakwaarnemers die last minute ineens met andere eisen komen. Dan is een blessure waardoor een speler niet meer weg kan makkelijk uit te leggen.

Zal Vertessen leuk vinden..

29 januari 2024 om 16:36

Kampioen worden met PSV en CL laatste 16 bedoel je? Ja dat zal Vertessen zeker leuk vinden. Evenals meer kans op speeltijd nu Noa Lang er voor langere tijd uitligt..

29 januari 2024 om 16:41

Maar zal toch al niet alleen fysiek maar ook met zijn hoofd al in Berlijn zitten lijkt me.

29 januari 2024 om 16:55

Gluubster

Meer kans op speeltijd?

1. Lozano
2. Tillman
3. Vertessen

29 januari 2024 om 17:00

Ja toch? Anders was ie 4e keuze geweest.

29 januari 2024 om 17:42

Formus: dat is helemaal waar. Echter is het niet alsof er een "droomtransfer" door zijn neus geboord wordt. Van de zomer zal er zeker ruimte zijn voor hem om te vertrekken.

Mijn punt was meer; je blijft toch liever bij Psv voor het kampioenschap en de CL, Union Berlin lijkt mij zo'n grijze muis namelijk...

29 januari 2024 om 17:19

Ik snap niet waarom die zo graag wegwilt. Natuurlijk, hij staat vierde in de pikorde, maar voor hem zitten toppers (voor Eredivisie begrippen) en Vertessen, met alle respect, is een aardige speler voor de middenmoot die het af en toe op zijn heupen krijgt. Met al die blessures en Psv’s kalender kun je straks in de zomer nog weg met een extra 20 wedstrijden op zak, een titel en wellicht een leuk CL avontuur bij de club waar je je hele carriere hebt doorgebracht.

29 januari 2024 om 17:52

Dat heeft hij toch duidelijk aangegeven? Hij wil wekelijks spelen in het eerste elftal.

Er is geen enkele garantie dat hij 20 wedstrijden mag spelen komende maanden. Als de blessure van Lang meevalt, dan is de kans op speeltijd minimaal. Af en toe invallen kwartiertje voor tijd.

Pijnlijk, maar begrijpelijk. Wellicht is er nog een deal te sluiten met Berlin over een overgang in de zomer. Al zoeken die eigenlijk ook een directe versterking voor in de winter.

Maar we hadden net zo'n megadeal te pakken van 6mil? Oh wacht

Nou dat is lekker voor die jongen. Had PSV maar eerder moeten bedenken vind ik. Het is nou niet bepaald een verrassing dat Lang weer geblesseerd is.

Wat moet je met een gozer, die al maandenlang überhaupt niet eens bij PSV wilt zitten, en elk moment aangrijpt om te vertellen hoe graag hij weg wilt. Dit soort jongens ben je liever kwijt dan rijk vooral in de kleedkamer en tegenover de jongens die wel gemotiveerd zijn

29 januari 2024 om 16:44

Denk dat je jongens die willen spelen wilt houden, niks mis mee vanuit hem bekeken. Nu die veel meer kan spelen gezien Lang er uit ligt zal t wellicht jnteressant zijn voor hem

29 januari 2024 om 16:46

Je weet dat Vertessen al sinds 2009 bij PSV rondloopt? Meer dan twee derde van zijn leven. Die jongen is een op en top PSV'er die zich altijd maximaal inzet en nooit klaagt. Dat hij het liefst vertrekt en elders meer minuten maakt is waar, maar het beeld dat jij schetst van iemand die je liever kwijt dan rijk bent is klinkklare onzin

29 januari 2024 om 17:22

Ja, heel leuk, maar breng het even naar de echte wereld. Stel, jij zit op kantoor en de aankomende maanden zullen de belangrijkste zijn voor de club die ze in jaren hebben meegemaakt. En jij bent daarin een redelijke belangrijke speler. En dan geef jij tegen de baas aan “hey, het was leuk geweest. Ik ga bij een startup werken.”

Dat vind ik nou niet blaken van iemand die de situatie snapt en ook maar iets om de club geeft.

29 januari 2024 om 17:40

@nalyd, ja die kantoor vergelijkingen zijn altijd leuk maar slaan vaak helemaal nergens op. Je kunt dit niet vergelijken met het echte leven. Want het hele punt waar dit om gaat is juist speeltijd. Dus als je het dan op het echte leven wilt trekken, vergelijk het dan bijv met een ambitieuze architect die bij zijn huidige firma continu opgescheept wordt met kleine projectjes maar nooit aan het echt grote werk mag ruiken. En dan krijgt hij vervolgens een aanbieding van een ander bureau waar ze hem die optie wel bieden. Leuk dat zijn huidige firma dan drukke maanden voor de boeg krijgt, maar gezien zijn verleden snap ik dan wel dat hij kiest voor die nieuwe kans.

29 januari 2024 om 17:05

Dat is jouw mening. Ik vind het juist wel sterk dat hij voor zichzelf kiest in een tijd dat PSV er rooskleurig voor staat. Vertrekken als je club op apenapen ligt, daar kan ik minder begrip voor opbrengen..

Waarom zit Vertessen in Berlijn?

29 januari 2024 om 16:35

Om zijn transfer af te ronden, alles is al rond, enkel nog bevestiging van PSV en klaar. Hi is al gekeurd, de foto's en video's voor de presentatie zal al gemaakt zijn. Heeft al kennis gemaakt, afscheid genomen in Eindhoven, etc.

29 januari 2024 om 16:36

Omdat hij vandaag of morgen een transfer zou maken naar Union Berlin.

29 januari 2024 om 16:38

Eisbein eten. Best lekker.
Brandenburger Tor bezoeken
6 uurtjes met de auto

Ik snap t, maar vanuit moreel oogpunt kan je dit eigenlijk niet maken vind ik. Maar goed, het is een miljoenenbusiness, dan moet je soms accepteren dat je in de grote-mensen-wereld soms dit soort zaken hebt. Het is natuurlijk niet persoonlijk.

Vervelend voor Vertessen, maar meer dan logisch van PSV. Het echt finaal dom zijn van PSV om hem nu te laten gaan, als er nog geen vervanger is, hopelijk beseft Vertessen dat ook.

Heel begrijpelijk van Psv. Bosz zei ook al dat hij hem niet wilde laten gaan.
Vertessen zal even boos zijn, maar hij is straks gewoon de eerste optie voor links. Ik schat hem hoger in dan Lozano (en Tilman op die positie).
Heeft Psv geen speler in de jeugd rondlopen voor links? Hoe gaat het met Saibarie en Marokko?

Welke speler je nu nog haalt hij zal hoge eisen stellen. Clubs, dus niet alleen Psv, raken in paniek

29 januari 2024 om 17:06

Maar dan moet je hem, tot Lang weer terug is ook wel echt laten staan. Geen Tillman of andere grappen, dat kun je niet maken!

Dit is gewoon echt enorm slecht gehandeld van Stewart. De enige TD op de wereld die het verzint om Vertessen voor een bodemprijs van de hand te doen op het moment dat Bakayoko in een vormdip zit en Lang en Lozano met hun fitheid sukkelen. PSV rest nu maar één ding: excuses maken richting Vertessen voor het schetsen van een verkeerde verwachting, de deal met Berlijn afblazen en met Vertessen afspreken dat hij in de zomer naar een mooiere club dan Union mag verkassen. Geef die jongen nog even een financiele tegemoetkoming als goedmakertje maar hij moet nog echt een paar maanden blijven

29 januari 2024 om 17:03

Wie zegt dat er een mooiere club dan Union komt met een beter contract? Hij kan zelf ook zomaar zijn kruisband afscheuren. Dan is er geen club meer die hem wil deze zomer. Dan heeft hij al een jaar niet meer gespeeld, etcetera. Gewoon enorm zuur voor hem wanneer je een contract voor 5 jaar kan tekenen in de Bundesliga.

29 januari 2024 om 17:11

Ik heb Vertessen hoog zitten en ik denk dat iemand die belangrijk is voor dit PSV hoger kan mikken dan een degradatoekandidaat in Berlijn. Wat betreft je opmerking dat het zuur is: eens. Daarom zeg ik ook in mijn reactie dat PSV hem financieel tegemoet zou moeten komen. Dat is wel zo menselijk

29 januari 2024 om 18:06

Union heeft het anders wel prima gedaan in de voorgaande seizoenen en speelde dit seizoen zelfs in de CL. Wel echt een mooie transfer voor hem. Dat ze het dit seizoen minder doen maakt het geen slechte club.

29 januari 2024 om 17:04

Dat lijkt me vanuit het oogpunt van PSV ook de beste optie.
't Is een goede jongen en door hem met een beloofde transfer en een financiële stimulans maken ze wel een kans.
Union Berlin is nu ook niet dé droomploeg die maar één keer passeert.

29 januari 2024 om 18:43

De enige TD die dus een speler weg doet die aangaf graag een stap te willen maken voor meer minuten? Ik heb anders hier een quote voor je van de voetballer zelf aangezien je vol blijft houden dat Vertessen prima wilde blijven: “Ik denk dat iedereen wel weet dat ik meer minuten wil. Aan de andere kant is het mooi om hier te blijven en kampioen te worden, in de Champions League te spelen. Er is geen slechte keuze, maar voor mij is het beter om een stap te maken om minuten te maken“ vind dus mooi om kampioen te worden en CL te spelen maar hij zegt dat het voor hem beter is om een stap te maken voor meer minuten. Wat is er dus slecht aan dat een TD die jongen laat gaan? Denk je dat hij het niet eerst heeft geprobeerd ook? Ook omdat de coach hem niet weg wil hebben. Kan je wel vanaf thuis roepen dat slecht gehandeld is maar dat is dan echt heel naïef.

Kun je die jongen eigenlijk niet aandoen. Kunt hem nu weer gebruiken door de blessure van Lang, dus begrijp de beweegreden van PSV wel maar kun je niet maken dit.

Als professional kan je dit gebeuren, daar moet je mee dealen als Vertessen zijnde. PSV is geen humanitaire stichting he. Als ze hem toch nodig hebben, en hij heeft een doorlopend contract, mogen ze beroep op hem doen. Of hij dan goed of bewust slecht speelt is aan hem. Dit zeg ik als Feyenoord-fan btw.

Logisch toch, als Lang er echt een grote periode uitligt is dit ook gewoon een kans voor die jongen om zich echt in de kijker te spelen van grotere clubs, want aan het einde van dit seizoen gaat die toch weg. Hijzelf zal het ook minder erg vinden wetende dat er gewoon veel speeltijd in het verschiet ligt.

Begrijp dit wel een beetje, maar toch heel zuur vind ik. Vertesse gaat Becker vervangen daar lijkt me, dan speelt die veel. Zelfs met Lang eruit speelt Lozano toch eerst?

Weet iemand al of er akkoord is tussen beide clubs?

En mocht dit al zo zijn, heeft PSV dan uberhaupt de mogelijkheid om Vertessen tegen te houden zijn handtekening te zetten?

29 januari 2024 om 17:18

Volgens Football Manager moet je altijd nog het laatste, ultieme ja-woord geven, zelfs al lijkt alles in kannen en kruiken.

Niet verstandig van psv om er voor te gaan liggen. Maareh ik snap vertessen niet met deze transfer. Cl inwisselen voor middenmoot duitsland. En komend seizoen europees voetbal bij psv.
Ofwel psv laat vertessen gaan en haal een vervanger. Sahroui van hveen wellicht?

29 januari 2024 om 17:21

Van bankzitter in de Eredivisie naar basisspeler in de hoger aangeschreven Bundesliga. Champions League zegt Vertessen weinig als hij niet of weinig speelt. En hij weet dat hij bij PSV geen basisspeler zal worden.

Die transfer perikelen moeten de bonden eens afschaffen. Vele clubs kunnen in de problemen komen hierdoor. Gewoon aan het einde van het seizoen de transfer markt open zetten en maar tot eind juli en niet tot eind augustus zoals nu het geval is. Vele clubs hebben iets op gezet en moeten in februari en september alles omzetten
De voetbalmakelaars moeten eens aangepakt worden want die vullen hun zakken wel

Wijze les voor Stewart! Ze hadden 3 top buitenspelers en Vertessen, die laatste is door de concurrentie beter geworden. Ze hadden vanaf december duidelijk moeten zijn. We maken het seizoen zo af, tenzij er 10+ miljoen wordt geboden voor 20 januari, zodat PSV een goede vervanger kon halen. Wist Vertessen waar hij aan toe was.

Vertessen gaat wel verkocht worden, voor iets te weinig. En PSV zal geen waardige vervanger meer halen, te hopen dat Veerman en Tillman snel fit zijn en blijven, Baka en Lozano fit blijven en Saibari snel terug is!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren