Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verontwaardiging bij Utrecht: ‘Hebben onze fans dat dan echt niet door?’

Laatste update:

Mark van der Maarel haalt hard uit naar een deel van de aanhang van FC Utrecht. De verdediger van de Domstedelingen is het wangedrag van mensen die zich supporter van de club noemen helemaal zat en hoopt dat de steun de komende tijd weer op positieve wijze uitgedragen zal worden.

Na de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (0-0) vonden er rellen plaats rondom het stadion, tijdens het treffen met Ajax (0-2) werd spits Brian Brobbey racistisch bejegend en het uitduel bij Fortuna Sittard (3-4 winst) werd ontsierd door het gooien van een vuurwerkbom naar een eigen speler. Van der Maarel walgt ervan. "Het doet pijn dat dit soort dingen gebeuren", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Het raakt me. Ik begrijp het oprecht niet, dat bepaalde supporters blijkbaar niet doorhebben dat ze hun club met dit gedrag keihard duperen."

De verdediger is kwaad op het groepje 'fans' dat Utrecht in een kwaad daglicht zet. Van der Maarel weet echter ook dat het probleem veel groter is. "Onvoorstelbaar is het. Feit is echter ook dat ze het spreekwoordelijke kleine groepje kwaden zijn onder de veel grotere groep goede supporters. Die nuance moeten we wel blijven maken, vind ik. Veel meer dan een FC Utrecht-probleem, is het een maatschappelijk probleem. Mensen zijn boos. En daarvan is het voetbal, en daarmee FC Utrecht, helaas de dupe."

Dit weekend speelt Utrecht tegen Vitesse en kan het met een overwinning het linkerrijtje in gaan. Op dit moment staat de formatie van trainer Henk Fraser nog elfde, met vijf punten uit de eerste vijf wedstrijden. De zege op Fortuna van vorige week was de eerste driepunter voor de Domstedelingen. Van der Maarel speelde in Limburg zijn 351e officiële wedstrijd voor Utrecht en gaat tegen Vitesse dus op voor nummer 352.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed om te horen dat een speler zich zo uitspreekt. Meestal zijn die jongens te bang of proberen ze te scoren bij dat deel van de achterban.

Kort antwoord: Ja

Maar dat interesseert ze helemaal niets. Het IQ van een pantoffeldiertje.

Dat ze deze gasten fans noemen vind ik toch wel denigrerend naar de rest van de Utrecht fans. Deze groep zijn er alleen maar om te rellen.

10 september 2022 om 14:05

Fan = fanatiek, zit verder geen waardeoordeel in, supporter zou een rare woordkeus zijn. Dus niet zo heel raar

10 september 2022 om 14:29

Dat zien we wel vaker, maar waarom zouden ze geen fans kunnen zijn, en tegelijk relschopper? Zeggen dat ze geen “fan” zijn helpt helemaal niks. Die gasten moeten afgerekend worden op hun gedrag, fan of niet.

10 september 2022 om 15:39

Helemaal eens Vernon, het zijn wel degelijk fans/supporters (bij welke club dan ook) die wel vaak een dubbele agenda hebben. Dadergerichte aanpak (daar heb je handhaving maar justitie dan wel voor nodig) is wat mij betreft het enige juiste middel wat je kan toepassen.

Het blijft gewoon triest dat er supporters zijn die niet meer komen om van voetbal en het samenzijn te genieten maar er vooral op uit zijn om zich te misdragen en stoere praatjes te hebben tegen mensen die achter een hek zitten.

Ik, als Ajacied, doe graag mee aan ludieke liedjes en de draak steken met elkaar. Maar daar moet het ook bij blijven.
Hoorde laatst ook iemand zeggen dat Bierdouches normaal zijn. Ik kan je vertellen dat waar ik altijd zit in de Arena (noord) we helemaal gek worden van die kinderen (vaak jonger dan 2 a 23 jaar) die met bier gooien. We stonden laatst met een groep "volwassenen" klaar om het ze boven eens af te leren, maar gelukkig kwam er toen een legertje suppoosten. Want nee, ook ik ben niet gek op bier in mijn nek, en de kinderen en vrouwen die op de tribune zitten meestal ook niet.

Ze maken onze club kapot!

10 september 2022 om 20:33

Zeker, maar goed het is al het dertigste artikel hierover. Interessanter vind ik na dertig artikelen over hetzelfde een mening over het persectief over de hernieuwde deelname aan de Eredivisie voor vrouwen. Daar zie ik niks over. Waarom zou het nu wel levensvatbaar zijn?

10 september 2022 om 21:15

Is er in principe ook nog niet.
Maar het gaat echt heel groot worden, dan kan je er maar beter alvast bij zijn en niet zoals bij de start van fcu in 1970 ook eigenlijk wat te laat te zijn.

10 september 2022 om 21:17

Is er in principe ook nog niet.
Maar het gaat echt heel groot worden, dan kan je er maar beter alvast bij zijn en niet zoals bij de start van fcu in 1970 ook eigenlijk wat te laat te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren