Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verontrustende cijfers: PL-clubs betalen duizelingwekkend bedrag aan makelaars

Laatste update:

Clubs uit de Premier League hebben het afgelopen jaar liefst 475 miljoen euro uitgegeven aan spelersmakelaars, zo maakt de Engelse voetbalbond bekend. Chelsea gaf met 87,5 miljoen euro veruit het meeste geld uit. Manchester City volgt op de tweede plek.

Uit cijfers van de Engelse voetbalbond blijkt dat de clubs uit de Premier League tussen februari 2023 en februari 2024 een duizelingwekkend bedrag van 475 euro hebben uitgegeven aan intermediairs. Binnen die periode vallen twee transferperiodes.

Chelsea was de 'Big spender' met 87,5 miljoen euro. Manchester City volgt op plek twee met ruim 70 miljoen euro. Ook Manchester United (40 miljoen) en Liverpool (36,5 miljoen) staan in de Top 10 aller tijden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De cijfers zijn verontrustend te noemen, daar het een sterke stijging laat zich ten opzichte van een jaar eerder. Tussen 2022 en 2023 werd door de twintig clubs op het hoogste niveau in totaal 370 miljoen uitgegeven. Dat is ruim 100 miljoen euro minder.

Het nieuws komt in een tijd waarin clubs steeds meer onder de loep worden genomen vanwege buitensporige uitgaven. Deze week kreeg Everton nog twee punten in mindering vanwege het overtreden van de financiële regels.

Drie dagen later stemde de Premier League ermee in om regels in te voeren die de uitgaven aan spelergerelateerde kosten zouden beperken tot zeventig procent van de inkomsten voor clubs die actief zijn in Europa.

Een meerderheid van de clubs heeft al aangegeven de kosten van de seizoenkaarten te zullen verhogen. Fans van Chelsea stuurden daarop een boze brief naar de club, terwijl bij Manchester City een spandoek werd uitgerold waarop werd geprotesteerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Blijkbaar heb ik een verkeerd beroep gekozen. Man man wat een geld gaat er in de zakken van die spelers makelaars.

13 april 2024 om 14:20

Ach een huizenmakelaar krijgt ook zo 1 a 2 procent van de verkoopwaarde. Met de huidige gekte is dat ook leuk binnen harken. Doe je het in Dubai en je hoeft er maar 1 a 2 per jaar te verkopen

13 april 2024 om 16:00

Ja het is dat het over voetbal gaat maar echt in zoveel beroepen als ‘manager’ of het nou van sterren is of verkopen van huizen of wat dan ook zit gewoon percentage. Hoe groter de markt hoe groter de bedragen

13 april 2024 om 17:24

Scheelt dat mensen niet elk jaar een nieuw huis kopen. Een seizoenskaart moet je elk jaar verlengen! En de prijzen verhogen om maar meer inkomsten te genereren is flauwe kul! Terwijl de prestaties ook matig zijn!

Ergens wel begrijpelijk dat Chelsea zo veel heeft betaald aan zaakwaarnemers. Om allerlei b en c garnituur voor mega bedragen en salarissen aan een topclub(niet zo top meer) te helpen moet je wel goed in je vak zijn. Wel weer iets om je als fan voor te schamen.

Chelsea dat de prijzen van de seizoenskaarten verhoogd, en de eigenaren die met wat dealtjes de FFP omzeilt. Je moet je toch diep schamen als bestuur zijnde.

Nee, het Chelsea van het Abramovich-tijdperk was niet de populairste club, maar wat die Boehly en consorten nu allemaal aan het doen zijn is bizar.

13 april 2024 om 14:17

Boehly speelt gewoon ‘real life soccer manager’ met een onbeperkt budget. Dit gaat straks nog eens finaal mis lopen.

14 april 2024 om 11:02

Ik kan me nog herinneren dat bij een versie van FM er een bug was. Waarbij je transfers kon spreiden over veel jaren, zo kon je dus (net als chelsea irl) veel dure spelers halen die omgerekend naar budget lopend seizoen best goedkoop waren. Ik had toen nog niet door wat voor effect dit zou opleveren, totdat ik naar een andere club ging... Doordat ik hier 2seizoenen vollop gebruik van had gemaakt, had ik dus in principe het budget van de komende 12 jaar al opgemaakt haha... club kwam in gehele financiële malaise, meerdere keren punten aftrek, spelers op transferlijst voor helft van waarde. Hahah ben benieuwd hoe deze methode in echt gaat uitpakken

Tja, eigenlijk lachwekkend. Vooral als je nagaat hoe weinig een Chelsea ermee opschiet. Da's gewoon geld verdampen. De PL-clubs hebben het gewoon veel te makkelijk en dan krijg je al snel beleid uit de losse pols.

Clubs denken ook al snel dat supporters toch al blijven komen, maar als je de prijzen verhoogt en vervolgens honderden miljoenen spendeert aan simpele makelaars, houdt dat natuurlijk ook een keer op. Wat dat betreft ben ik absoluut nog tevreden met de Eredivisie waar clubs min of meer afhankelijk zijn van de supporters.

13 april 2024 om 13:44

Dat is ook wel de charme van de Eredivisie, dat het soms nog kneuterig is.

13 april 2024 om 15:20

@zeballos: kneuterig zou ik het niet noemen. De eredivisie is gewoon een goeie professionele normale competitie. De premier league is gewoon een zakelijk bedrijf geworden waar het niet meer om de mensen gaat maar om de centen.

De prijzen van seizoenskaarten en catering stijgen om onverklaarbare redenen ieder jaar. De extra inkomsten die ze genereren zijn minimaal en ze bieden de fans ook niets extra's. Duitse model is prachtig, daar kan iedere burger nog een seizoenskaart betalen en (mede) daardoor zitten de stadions bomvol. Om een seizoenskaart van een Premier League club aan te schaffen moet je onderhand een lening aanvragen bij de bank. Zie hier, uw geld gaat naar de oh zo fantastische spelersmakelaars!

13 april 2024 om 13:41

Helemaal mee eens, oprecht schandalige bedragen voor premier league seizoenskaart of op vakantie of een seizoenskaart voor de normale burger

13 april 2024 om 14:06

Een gemiddelde inwoner van de wijk Chelsea kan het wel betalen.

13 april 2024 om 13:49

Supporters in Engeland moeten niet zeuren. We hebben ze nooit gehoord toen rijke sjeiks oligarchen en andere mensen met teveel geld de clubs kochten. Per club een paar honderd miljoen tv geld en ga zo maar door. De beste spelers moeten komen niet alleen voor selectie 1 maar ook voor selectie 2,3,4 en halen ze het eerste niet, kan je ze als handelswaar weer doorverkopen. Dat is waar ze zelf als supporters voor hebben gekozen. Nu niet zeuren dat kosten zo hoog worden dat de seizoenkaart duurder wordt. Je kijk nog steeds naar de verwacht/geëiste beste spelers.

13 april 2024 om 14:14

Leg uit, hoe kies je daar zelf als supporter voor?

13 april 2024 om 14:45

Zijn natuurlijk ook veel supporters bij gekomen door het succes of door dat een team grote spelers ging halen (chelsea, psg, man. City)

13 april 2024 om 15:02

Heb jij ze horen protesteren toen ze overgenomen werden? Ik niet, zag ze wel feestvieren in Newcastle toen ze een rijke sjeik als eigenaar kregen. Toen City haar eerste titel kocht was het groot feest bij de blauwen. Chelsea fans wilden ook alleen nog CL en kampioen worden. Niet winnen was geen optie en allemaal blij. Nu blijkt dat zelfs een paar honderd miljoen euro tv geld en de dollars van de rijke eigenaren nog niet voldoende om alle kosten te dekken. Dan moet er iemand betalen en dat doen de sjeiks dus niet en komt de supporter aan de beurt.

Nu wordt er iets te makkelijk gepraat over dat je zoveel geld krijgt “voor wat telefoontjes en administratie” maar het is zeker overdreven uit verhouding. Ze verdienen gewoon bijna net zoveel als een gemiddelde voetballer.
Enfin, op den duur zou het moeten instorten. AC Milan heeft bijvoorbeeld aantal deals laten lopen door te hoge commissie, als de BPL en de andere grote clubs dat ook gaan doen, gaat dat bedrag op den duur naar beneden

13 april 2024 om 14:02

Maar horen we dit niet al een flink aantal jaar dat die bubbel een keer gaat barsten... wanneer dan, nog steeds niet gebeurd en iedere keer als je denkt nu is het plafond wel bereikt gaat het gewoon verder.

Als spelersmakelaars evenveel moeite en zorgvuldigheid steken in hun werk, als de redacteur van dit artikel, dan is het inderdaad rijkelijk beloond.

Het is niet echt verbazingwekkend, als je ziet wat Chelsea tijdens het seizoen 22-23 uitgegeven heeft dan lag het in de lijn der verwachting dat er ook idioot veel geld naar zaakwaarnemers overgemaakt zou zijn.

Boehly-Clearlake hebben een lachertje van de club gemaakt. Het is te pijnlijk voor woorden. 12e worden en 9e staan nadat je 2 seizoenen lang het meest uitgeeft, niet alleen in de competitie maar ter wereld.. De Amerikanen zijn een ramp..

De clubs gaan er zelf mee akkoord. Zo een makelaar doet precies niets voor de club of voor de speler behalve voor zichzelf maar goed

Tja, daar werken de clubs zelf aan mee. Ze betalen de gekste bedragen aan alles wat kan lopen……

Tsja allemaal verontwaardigde berichten hier, maar de stadions zitten elke wedstrijd vol, clubs betalen collectief aan makelaars en spelers nemen er een in de arm. Al met al houdt het elkaar prima in stand

Hoe heeft city in hemelsnaam 70M aan makelaars betaald? Ze hebben 1 grote transfer gedaan, Gvardiol. Nunes, Doku en Kova zijn nou niet zulke high profile transfers lijkt me…

Ach het is city, zal niemand verbazen als het wat louche is.

13 april 2024 om 14:40

Een transfer hoeft toch niet per se high profile te zijn zodat zaakwaarnemers eraan verdienen? Nunes en Doku hebben best veel geld gekost en dan verdienen de makelaars vaak ook veel geld. Nunes wordt vertegenwoordigd door Gestifude, wat een van de grootste makelaarskantoren is in de voetbalwereld en Doku door zijn broer, familie leden zijn vaak de grootste graaiers.

Telkens wanneer ik een city trip doe naar Londen, check ik de prijzen van de clubs. Chelsea is op dat gebied echt schandalig duur. Voor dat zielig elftal? Echt niet. Je zou bijna denken dat Lampard, Drogba, Anelka, Terry en Hazard daar weer spelen als je zoveel betaalt. Dus dan maar Spurs - Arsenal geboekt eind april, valt nog goed mee.

13 april 2024 om 14:46

Wat betaal je daar zo beetje voor?
Lijkt me ook wel keer interessant om te doen.

14 april 2024 om 09:40

Spurs - Arsenal was 270 euro. Afgelopen zomer was ik Spurs - Man Utd gaan kijken voor 200€. Daar zit ook service fee inbegrepen, soms echt belachelijk duur. Chelsea nooit doen, is altijd boven 300 euro en meer.

Dat is echt een Super League zeg. Die zijn zo ontiegelijk superieur aan het continent, daar kan een clubje als Atalanta of Leverkusen of Real Madrid of Bayern Munchen natuurlijk nooit aan tippen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren